Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-08-2005, 10:42   #41
Monte
Użytkownik Forum

Monte's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere

Stan: Aktywny Gracz
Monte ma numer GG 4447617
Domyślny

Mały offtop: Na tej stronie www.fat-pie.com znajduje się jeszcze sporo filmów tego typu.

Ostatnio edytowany przez Monte - 01-08-2005 o 10:45.
Monte jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-08-2005, 10:53   #42
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Nudne? Nie zrobilo na mnie zdnego wrazenia, wrecz sie nudzilem ogladajac to... Milkman juz lepszy jest. Ogolnie, wydaje mi sie, ze przesadzacie z tymi komentami.
Obejrzałem szósty, pierwszy odcinek i początek drugiego.
Odczucie identyczne jak Krzysia.
Powiem tylko, że naprawdę uwielbiam prania mózgu i podobne, psychodeliczne materiały. Ale to "nie zrobilo na mnie zadnego wrazenia"...
stary 01-08-2005, 11:36   #43
Aval'yah
Użytkownik Forum

Aval'yah's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn

Aval'yah ma numer GG 8876263 Aval'yah ma login Tlenu aval-yah@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cebix
Hmm... Mi te flashe stylem rysowania i w ogóle przypominają taką kreskówkę 'Courage - The Cowardly Dog', polski tytuł bodajże 'tchórzliwy pies', lub coś w tym stylu... Widział to ktoś? I jeśli widział to widzi jakiekolwiek powiązania? Bo ja widzę dużo... Chociażby wygląd postaci i styl rysowania.

A co do tematu, to przyznaję, strach jakby 'inny', ale już gdzieś to widziałem... dla mnie to takie małe deja-vu. Może przez tą kreskówkę?

Pozdrawiam,
Cebix.
eee.. mi to zdecydowanie nie przypomina Chojraka. Klimat tej kreskówki też być może jest dziwny, ale wszystko razem raczej śmieszy. A Salad fingers wywołuje strach.
gestating with all the other rats
nurse said that my skin will need a graft.
i am of pockmarked shapes
The vermin you need to loathe.
Aval'yah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 11:44   #44
Pani K.
Guest

Domyślny ***

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Przy ladowaniu? E...Tak nawiasem mowiac, ring calkiem straszny nie byl.
Ogólnie nie, ja się boję zawsze tylko tych momentów, przed główną akcją. Kocham mieć wszystko wcześniej zaplanowane - nienawidzę niespodzianek, niepokoju i niewiedzy. Może dlatego odczuwałam ten swoisty niepokój.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 11:51   #45
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Obejrzałem, potem zacząłem czytać komentarze, i odnoszę wrażenie że oglądałem coś innego niż reszta... Nie powiem żeby to nie wzbudzało żadnych emocji, ale na pewno nie sieje panicznego strachu. Wiadomo, nic nie jest straszne, kiedy z głośników słychać smerfne hity.

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 01-08-2005 o 12:09.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 12:50   #46
Lao Lee
Użytkownik forum

Lao Lee's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005

Domyślny

Flashe sa pierwsza klasa...cos w stylu Lovecrafta Z fat-pie jestem od poczatku powstania strony, istnieja pogloski ze autor tych psychopatycznych flashy bedzie mial swoj program w TV. Z badan wynika, ze wiekszosc ludzi na calym globie przesiaduje dziennie po kilkanascie godzin przed swoimi odbiornikami, jesli plan Davida Firtha sie powiedzie...i to zostawiam juz waszej chorej wyobrazni
Lao Lee jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 15:02   #47
Luckq
Użytkownik Forum

Luckq's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Na pierwszy rzut oka zapowiadało się jak każdy inny flash, dopiero po mocniejszym skupieniu się i wczuciu w atmosferę poczułem lekki strach (jak ktoś powiedział, strach przed chorym ludzkim umysłem). Jednak dla mnie to za mało.
Luckq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 15:25   #48
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Hmmm.... Szczerze mowiac po przeczytaniu komentow spodziewalem sie czegos jeszcze bardziej "strasznego"... To bylo tylko dziwne.... Niestety nic wiecej.
Rankor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 15:45   #49
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny

Te filmy nie wywarły na mnie wrażenia. Za dziwne. ten to dopiero majstersztyk http://www.fat-pie.com/berries.htm
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 17:08   #50
Cebix
Użytkownik Forum

Cebix's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aval'yah
eee.. mi to zdecydowanie nie przypomina Chojraka. Klimat tej kreskówki też być może jest dziwny, ale wszystko razem raczej śmieszy. A Salad fingers wywołuje strach.
No pewnie, że śmieszy, a nie straszy, bo tej kreskówki nigdy by nie pokazali . Ale musisz przyznać, że są 'pewne' podobieństwa...

Pozdrawiam,
Cebix.
Cebix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 17:13   #51
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Gdy wczoraj zobaczyłem 3 pierwsze odcinki (to znaczy 6, 1 i 2) to się wczułem w klimat - bałem się. Ale dzisiaj gdy oglądałem resztę części, wyglądało to jakoś inaczej, tak... nie potrafię ocenić tego uczucia, ale nie miałem już zadnych negatywnych odczuć. (Może dlatego, że wtedy noc pozwoliła mi się wczuć?) A Milkman nie wywarł już na mnie żadnego wrażenia - wszystko popsuły kolory i muzyka... ale koleś naprawdę ma zwaloną psychę. Szkoda mi go.
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 17:53   #52
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Hmm dla mnie te flashe sa smutne.. Nie smiesza mnie ani nie wywieraja na mnie wiekszego wrazenia, sa po prostu smutne.
stary 01-08-2005, 18:40   #53
Slagolash
Użytkownik Forum

Slagolash's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Na emeryturze
Świat: Saphira
Slagolash ma numer GG 3177912
Domyślny

@up: Myślę, że filmiki miały (przynajmniej częściowo) wywołać u widza poczucie żalu. Cała szarość, brzydota postaci i dziwność ich zachowań mogą przynajmniej część osób prowadzić do takich odczuć.
Nie zmienia to jednak faktu że niektóre sceny NIE SĄ normalne i nie wywołują żalu, tylko ten szczególny rodzaj strachu, o którym wszyscy się tutaj wypowiadali.
Slagolash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 20:33   #54
Shweppes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 07 2005

Domyślny

Nie wiem jak to możliwe, ale strach autora jest prawie namacalny. Czuć go wszędzie. W sobie. W otoczeniu. W swoim kochanym piesku. Kiedy obejrzałem "6" miałem dziwne uczucie. Mieszankę strachu i... współczucia. Ale kiedy dziś rano obejrzałem "1", akurat kiedy skończyłem miałem gdzies jechać rowerem. Mało nie wpadłem pod samochów ; p cały czas o tym myśląc. Nadal o tym myślę. Współczuję autorowi, który pokazał nam swój świat, swój strach i obawy...
stary 01-08-2005, 20:54   #55
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shweppes
Nie wiem jak to możliwe, ale strach autora jest prawie namacalny. Czuć go wszędzie. W sobie. W otoczeniu. W swoim kochanym piesku. Kiedy obejrzałem "6" miałem dziwne uczucie. Mieszankę strachu i... współczucia. Ale kiedy dziś rano obejrzałem "1", akurat kiedy skończyłem miałem gdzies jechać rowerem. Mało nie wpadłem pod samochów ; p cały czas o tym myśląc. Nadal o tym myślę. Współczuję autorowi, który pokazał nam swój świat, swój strach i obawy...
Myślisz, że te flashe mają na celu wołanie o pomoc i zrozumienie? Ja myślę, że tak, i dlatego są specyficzne i jedyne w swoim rodzaju. Siebie obstawił w roli kogoś nienormalnego, tzn. kogoś kto myśli normalnie, jest przyjazny, miły itd.; ale otoczenie sprawia, że się boi, że płacze, trzęsie się ze strachu, nie może tego znieść, ale dalej jest przyjazny, choć jego umysł jest chory. Idzie odkrywać Francję, myśli jak... hmmm, jak dziecko. Każdy powinien to obejrzeć i wczuć się w przedstawiony obraz, a nie potem wypowiadać się w stylu "nie wywołało to na mnie wrażnia". To świadczy tylko o tym, że ktoś nie potrafi odczuć tego co autor nam przekazuje i nie potrafi wczuć się w atmosferę wszędzie panującego strachu.

@Topic
Obejrzałem to wszystko 2 razy, może lubię czuć smutek; to jest takie mocne, że gdyby ktoś chciał bez problemu można się przy tym wypłakać; pokazałem te flashe kumplowi (nie, nie 10 latkowi. 22 latkowi) i po 2 filmach powiedział, że ma dosy na dzisiaj, ja czekam niecierpliwie na kolejne części, myślę, że nie tylko ja..

Ostatnio edytowany przez Thero - 01-08-2005 o 20:57.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 21:25   #56
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

widzialem to juz... musze przyznac ze jedne z lepszych flashowych animacji [jak nie najlepsze] jakie widzialem ;]

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2005, 21:27   #57
Stefan12341
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 06 2005

Domyślny

NIe mam newrow obejrzalem wszytkie cudem. Rzeczywiscie inny rodzaj strachu...napoczatku niby nic sie nei dzieje ale i tak sie boisz. NIe chcial bnym spotkac goscia ktory to stworzyl...ma chyba nierowno pod sufitem
stary 01-08-2005, 23:03   #58
Hawki
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 06 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Azura
Poziom: 19
Skille: 19/22
Poziom mag.: 28
Domyślny

Obejrzalem te flashe i jakos nie wywarly na mnie wiekszego wplywu no moze taki leciutki strach.Mozliwe ze to dlatego ze najpierw przeczytalem wasze posty is spodziewalem sie czegos o wiele gorszego.
Hawki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 17:49   #59
Aztec900
Guest

Domyślny

shizowane te flashe i ja przy oglądaniu czułem jakiś rodzaj strachu między przerażeniem i obrzydzeniem ale najbardziej przerażał mnie świat w ukazany w tych flashach
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2005, 18:08   #60
ciemne dropsy
Użytkownik Forum

ciemne dropsy's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
Domyślny

Niezle... Ogladam to pierwszy raz, ale wdizialem kiedys link do tego na cda w dziale uwaga uwaga -.- HUMOR...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania