|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Hmmm...
Nie ma takego czegoś jak magia. Jest tylko iluzja, poprostu trzeba znać dobrze prawa fizyki i tyle ;P BTW. Pozdro dla mojej babcii i dla all
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 10 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 24
Skille: 18/22
Poziom mag.: 42
![]() |
![]() Ten post dedykuje wszystkim którzy myślą, że magia nie istnieje, istnieje tylko siła woli i umysłu.
Według mnie magia i siła umysłu to dwie zupełnie inne rzeczy, być może w jakiś sposób ze sobą powiązane. Z magią wiążą sie wszelkie magiczne obrzędy,rytuały dzięki którym zdobywa sie magiczną moc. Wspomniałem wcześniej że magia i siła umysłu są powiązane ponieważ w magicznych obrzędach równierz trzeba ją wykorzystać (siłe umysłu) aby moc zadziałała. Siła umysłu do druga sprawa. Aby zadziałać siłą woli nie potrzebujemy do tego wspomnianych wyżej rytuałów. Efekt takiego wykorzystania siły woli, można przedstawić jako np. lewitowanie. Ja sam zaczynam sie interesować magią i siłą swojego własnego umysłu. Nie wierze w Boga ani w niebo i piekło. Według mnie my sami kreujemy nasz przyszły los po śmierci. Robimy to w ten sposób że wyobrażamy sobie te efekty. Tak samo jak wyobrażamy sobie że istnieje niebo piekło szatan Bóg itd. Wiadomo że aby zadziałała magia lub siła swojej woli, potrzeba sobie ten efekt wyobrazić i posiadać wiarę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ten post dedykuje wszystkim którzy myślą, że magia nie istnieje, istnieje tylko siła woli i umysłu.
Według mnie magia i siła umysłu to dwie zupełnie inne rzeczy, być może w jakiś sposób ze sobą powiązane. Z magią wiążą sie wszelkie magiczne obrzędy,rytuały dzięki którym zdobywa sie magiczną moc. Wspomniałem wcześniej że magia i siła umysłu są powiązane ponieważ w magicznych obrzędach równierz trzeba ją wykorzystać (siłe umysłu) aby moc zadziałała. Siła umysłu do druga sprawa. Aby zadziałać siłą woli nie potrzebujemy do tego wspomnianych wyżej rytuałów. Efekt takiego wykorzystania siły woli, można przedstawić jako np. lewitowanie. Ja sam zaczynam sie interesować magią i siłą swojego własnego umysłu. Nie wierze w Boga ani w niebo i piekło. Według mnie my sami kreujemy nasz przyszły los po śmierci. Robimy to w ten sposób że wyobrażamy sobie te efekty. Tak samo jak wyobrażamy sobie że istnieje niebo piekło szatan Bóg itd. Wiadomo że aby zadziałała magia lub siła swojej woli, potrzeba sobie ten efekt wyobrazić i posiadać wiarę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() O kurde.
Przepraszam za nabijanie postów. Problemy natury technicznej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Home world: Coruscant (RZ-ów)
Stan: Niegrający
Imię: greenninja Thoria <WoW>
Gildia: Death and Taxes <WoW>
Świat: Thoria
Poziom: 666
Skille: FuckTIB
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Magia chyba sie naoogloądałeś zaduzo Horego Portiera. Wyluzuj niema takiego czegoś jak magia jest co najwyzyzej(nieda się zbadać naukowo) siła umysłu[siła woli itd]. TAK NAPRAWDĘ LUDZKI MÓZG TO POTĘRZNE NARZĘDZIE (szkoda ze wykorzystujemy tylko 15% jego mocy) CI CO LEWITUJE TO POSTAWILI NA ROZWINIĘCIE JAKIEJŚ JEGO CZĘSCI ODPOWIEDZIALNEJ ZATO ALE SOBIE WYOBRAŻ ILE CO MOŻNA ZROBIĆ Z POZOSTAŁYMI 85% ..... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Green Ninja - 13-10-2005 o 22:28. Powód: Orta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie ma magii na świecie, jest iluzja i fizyka. Wszystkie sztuczki w tv, i na żywo to iluzja. Fizyka też robi swoje.
A zastanawiam się, jakie ludzie mają dowody, na istnienie Boga, sry za offtopic. Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 13-10-2005 o 22:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Home world: Coruscant (RZ-ów)
Stan: Niegrający
Imię: greenninja Thoria <WoW>
Gildia: Death and Taxes <WoW>
Świat: Thoria
Poziom: 666
Skille: FuckTIB
![]() |
![]() @up.
Całun Turyński, Bilblia,Ewangelie, Samo z siebie by nie ogarneło całego świata, albo opentania przez szata są udokumentowane( ksiądz mi raz mówił że się przyglądał egzorcyzmowi jak jakaś babka[dotknięta tylko <off courzz>] WIŁA!! jak słyszała modlitwe .) to pozostawię bez Kommentu. Jak chcesz to wierz jak nie to nie niezyjemy w średnioweczu. @off topic Jestem lektorem i wierze że Bog istnieje tak samo szata Kurde ta dyskusja zminia tory na religijne...
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Z prawdziwą magią lepiej nie igrać.
To może się naprawdę źle skończyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@Nightwalker : np z jaka magia? Co do tematu - w tym musi cos byc, skoro praktycznie kazda kultura wierzyla w magie, a o sztuce nekromancji jest wzmianka nawet w Biblii. Wspominal o tym rowniez Chrystus.
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Zalezy co rozumiemy pod slowem "magia"
Jesli jest to dla was wyciaganie golebi z chusty czy znikniecie wagonu, to to jest poprostu umiejetne wykozystanie fizyki, plus doskonale przyzadzona "otoczka", ktora ma zwrocic nasza uwage podczas tego momentu, ktory uwazany jest za "czar". Jesli zas mowimy tu o tych "nadludzkich" rzeczach, typu tworzenie przedmiotow, lewitacja, czy opuszczanie ciala we snie i podrozowanie nim do dowolnego punktu na swiecie, uwazam, ze jest to poprostu nasz umysl. Kiedys byl na DISCOVERY program, w ktorym naukowcy probowali "obliczyc" mozliwosci umyslu i doszli do wniosku, ze sa one nieograniczone. Mozliwe, ze ludzie posiadajacy "nadludzkie" zdolnosci wykozystuja troche wiecej niz te 13-15%. W sumie nie intryguje was mozliwosc materializacji w jednej sekundzie czegos, czego sie pragnie w owym momencie? Ale zapewne do tego nigdy za zycia nie dojdzie, bo kim/czym czlowiek by sie stal?... Bogiem! Ta "magia" to dosc sliski temat i nie wiem czy zalozenie tego tematu wyjdzie na cos dobrego. Kazdy ma swoje zdanie, nikt nie ma konkretnych dowodow, kazdy cos mniema. Ale coz, porozmawiac zawsze mozna ![]() Ps: Wracajac do ludzi lezacych na luzkach z igiel. Imo to poprostu harmonia umyslu z cialem, odpowiednie rozluznienie miesni i pozytywne myslenie, zero "magi"~~
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2005
Lokacja: Kraków
Imię: Wyniosły Ziemowit
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ssacze Pał
Świat: Sran00bia
Poziom: 671
Skille: 811/5
Poziom mag.: 96
![]() |
![]() @Nekro
Haha! Dobre z tym zerem bezwzględnym. @topic Cała ta magia to jeden wielki śmierdzący duperel robiący wodę z mózgu. WY wierzycie że dzięki sile woli można latać? To ja się nie dziwie już że sld miało 10% w tych wyborach... Żenada.
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pomysl szaraczku ile jeszcze nie odkrytego czeka by je odkryc a zrozumiesz, ze jeszcze nie osiagnelismy wszystkiego.
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() @up
Tak ale kilka tysiecy lat temu nie mysleli ze beda komputery a o magii bylo non-stop wiec by sie ujawnila
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
|
![]()
![]() |
#57 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Venore
Profesja: Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 28
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#58 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Po pierwsze istnieje i magia (demonologia, okultyzm, szamanizm) na której się jednak nieznam
![]() Ktoś tam mówił że magia powinna się ujawnić... istnieją targi magiczne tylko niewiem gdzie, jednak większość ludzi tylko sprzedaje książki i "gadżety" ale niewielka część z nich jest prawdziwymi magami. Cytuj:
![]() |
![]() |
#60 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A te szamanizmy to tylko ludzkie wymysly LUDZIE NAGRALISCIE SIE ZA DUZO W TIBIE I INNE DUPERELE TEGO TYPU
![]() |
![]() |