Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-10-2005, 21:55   #41
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Hmmm...
Nie ma takego czegoś jak magia. Jest tylko iluzja, poprostu trzeba znać dobrze prawa fizyki i tyle ;P

BTW. Pozdro dla mojej babcii i dla all

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-10-2005, 22:02   #42
loloo
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 24
Skille: 18/22
Poziom mag.: 42
loloo ma numer GG 7028845
Domyślny

Ten post dedykuje wszystkim którzy myślą, że magia nie istnieje, istnieje tylko siła woli i umysłu.

Według mnie magia i siła umysłu to dwie zupełnie inne rzeczy, być może w jakiś sposób ze sobą powiązane.

Z magią wiążą sie wszelkie magiczne obrzędy,rytuały dzięki którym zdobywa sie magiczną moc. Wspomniałem wcześniej że magia i siła umysłu są powiązane ponieważ w magicznych obrzędach równierz trzeba ją wykorzystać (siłe umysłu) aby moc zadziałała.

Siła umysłu do druga sprawa. Aby zadziałać siłą woli nie potrzebujemy do tego wspomnianych wyżej rytuałów. Efekt takiego wykorzystania siły woli, można przedstawić jako np. lewitowanie.

Ja sam zaczynam sie interesować magią i siłą swojego własnego umysłu. Nie wierze w Boga ani w niebo i piekło. Według mnie my sami kreujemy nasz przyszły los po śmierci. Robimy to w ten sposób że wyobrażamy sobie te efekty. Tak samo jak wyobrażamy sobie że istnieje niebo piekło szatan Bóg itd. Wiadomo że aby zadziałała magia lub siła swojej woli, potrzeba sobie ten efekt wyobrazić i posiadać wiarę.
loloo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 22:16   #43
loloo
Użytkownik forum

Domyślny

Ten post dedykuje wszystkim którzy myślą, że magia nie istnieje, istnieje tylko siła woli i umysłu.

Według mnie magia i siła umysłu to dwie zupełnie inne rzeczy, być może w jakiś sposób ze sobą powiązane.

Z magią wiążą sie wszelkie magiczne obrzędy,rytuały dzięki którym zdobywa sie magiczną moc. Wspomniałem wcześniej że magia i siła umysłu są powiązane ponieważ w magicznych obrzędach równierz trzeba ją wykorzystać (siłe umysłu) aby moc zadziałała.

Siła umysłu do druga sprawa. Aby zadziałać siłą woli nie potrzebujemy do tego wspomnianych wyżej rytuałów. Efekt takiego wykorzystania siły woli, można przedstawić jako np. lewitowanie.

Ja sam zaczynam sie interesować magią i siłą swojego własnego umysłu. Nie wierze w Boga ani w niebo i piekło. Według mnie my sami kreujemy nasz przyszły los po śmierci. Robimy to w ten sposób że wyobrażamy sobie te efekty. Tak samo jak wyobrażamy sobie że istnieje niebo piekło szatan Bóg itd. Wiadomo że aby zadziałała magia lub siła swojej woli, potrzeba sobie ten efekt wyobrazić i posiadać wiarę.
stary 13-10-2005, 22:17   #44
loloo
Użytkownik forum

Domyślny

O kurde.

Przepraszam za nabijanie postów. Problemy natury technicznej.
stary 13-10-2005, 22:20   #45
Green Ninja
Użytkownik Forum

Green Ninja's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Home world: Coruscant (RZ-ów)

Stan: Niegrający
Świat: Thoria
Poziom: 666
Skille: FuckTIB
Green Ninja ma numer GG 755444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez loloo
(...) Nie wierze w Boga ani w niebo i piekło. (...)
Pozwólcie ze pozostawię ten cytat bez komentarza -.-

Magia chyba sie naoogloądałeś zaduzo Horego Portiera. Wyluzuj niema takiego czegoś jak magia jest co najwyzyzej(nieda się zbadać naukowo) siła umysłu[siła woli itd]. TAK NAPRAWDĘ LUDZKI MÓZG TO POTĘRZNE NARZĘDZIE (szkoda ze wykorzystujemy tylko 15% jego mocy) CI CO LEWITUJE TO POSTAWILI NA ROZWINIĘCIE JAKIEJŚ JEGO CZĘSCI ODPOWIEDZIALNEJ ZATO ALE SOBIE WYOBRAŻ ILE CO MOŻNA ZROBIĆ Z POZOSTAŁYMI 85% ..... (Będziemy sobie tworzyć MPA joke )

Ostatnio edytowany przez Green Ninja - 13-10-2005 o 22:28. Powód: Orta
Green Ninja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 22:22   #46
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Nie ma magii na świecie, jest iluzja i fizyka. Wszystkie sztuczki w tv, i na żywo to iluzja. Fizyka też robi swoje.
A zastanawiam się, jakie ludzie mają dowody, na istnienie Boga, sry za offtopic.

Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 13-10-2005 o 22:23.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 22:32   #47
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rethfing on Aldora
A zastanawiam się, jakie ludzie mają dowody, na istnienie Boga, sry za offtopic.
Litosci, nie zaczynajcie dyskusji o tym w temacie o magii, bo zrobi sie wielki offtopic. Jak cie to interesuje, zrob osobny temat.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 22:34   #48
Green Ninja
Użytkownik Forum

Green Ninja's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Home world: Coruscant (RZ-ów)

Stan: Niegrający
Świat: Thoria
Poziom: 666
Skille: FuckTIB
Green Ninja ma numer GG 755444
Domyślny

@up.
Całun Turyński, Bilblia,Ewangelie, Samo z siebie by nie ogarneło całego świata, albo opentania przez szata są udokumentowane( ksiądz mi raz mówił że się przyglądał egzorcyzmowi jak jakaś babka[dotknięta tylko <off courzz>] WIŁA!! jak słyszała modlitwe .) to pozostawię bez Kommentu. Jak chcesz to wierz jak nie to nie niezyjemy w średnioweczu.
@off topic
Jestem lektorem i wierze że Bog istnieje tak samo szata
Kurde ta dyskusja zminia tory na religijne...

Green Ninja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 22:52   #49
Nightwalker
Użytkownik Forum

Nightwalker's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Z prawdziwą magią lepiej nie igrać.
To może się naprawdę źle skończyć.
Nightwalker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 23:21   #50
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez loloo
Zastanawiam sie nad pojęciem magii. Istnieją dziwne i niewytłumaczalene zjawiska takie jak np. lewitowanie itp
Czytalem, ze przy odpowiednio wysokim naladowaniu malego ciala elektronami i sciagnieciu jego temperatury do zera bezwzglednego uzyskuje ono mozliwosc lewitacji przez okreslony okres czasu (bodajze w Focusie to pisalo, nie jestem pewien).

@Nightwalker : np z jaka magia?

Co do tematu - w tym musi cos byc, skoro praktycznie kazda kultura wierzyla w magie, a o sztuce nekromancji jest wzmianka nawet w Biblii. Wspominal o tym rowniez Chrystus.
stary 13-10-2005, 23:23   #51
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Zalezy co rozumiemy pod slowem "magia"

Jesli jest to dla was wyciaganie golebi z chusty czy znikniecie wagonu, to to jest poprostu umiejetne wykozystanie fizyki, plus doskonale przyzadzona "otoczka", ktora ma zwrocic nasza uwage podczas tego momentu, ktory uwazany jest za "czar".

Jesli zas mowimy tu o tych "nadludzkich" rzeczach, typu tworzenie przedmiotow, lewitacja, czy opuszczanie ciala we snie i podrozowanie nim do dowolnego punktu na swiecie, uwazam, ze jest to poprostu nasz umysl.
Kiedys byl na DISCOVERY program, w ktorym naukowcy probowali "obliczyc" mozliwosci umyslu i doszli do wniosku, ze sa one nieograniczone. Mozliwe, ze ludzie posiadajacy "nadludzkie" zdolnosci wykozystuja troche wiecej niz te 13-15%. W sumie nie intryguje was mozliwosc materializacji w jednej sekundzie czegos, czego sie pragnie w owym momencie? Ale zapewne do tego nigdy za zycia nie dojdzie, bo kim/czym czlowiek by sie stal?... Bogiem!

Ta "magia" to dosc sliski temat i nie wiem czy zalozenie tego tematu wyjdzie na cos dobrego. Kazdy ma swoje zdanie, nikt nie ma konkretnych dowodow, kazdy cos mniema. Ale coz, porozmawiac zawsze mozna

Ps: Wracajac do ludzi lezacych na luzkach z igiel. Imo to poprostu harmonia umyslu z cialem, odpowiednie rozluznienie miesni i pozytywne myslenie, zero "magi"~~
stary 13-10-2005, 23:25   #52
Kapibara
Użytkownik Forum

Kapibara's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ssacze Pał
Świat: Sran00bia
Poziom: 671
Skille: 811/5
Poziom mag.: 96
Kapibara ma numer GG 5416157
Domyślny

@Nekro
Haha! Dobre z tym zerem bezwzględnym.

@topic
Cała ta magia to jeden wielki śmierdzący duperel robiący wodę z mózgu. WY wierzycie że dzięki sile woli można latać? To ja się nie dziwie już że sld miało 10% w tych wyborach... Żenada.
stary 13-10-2005, 23:35   #53
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kapibara
Cała ta magia to jeden wielki śmierdzący duperel robiący wodę z mózgu. WY wierzycie że dzięki sile woli można latać? To ja się nie dziwie już że sld miało 10% w tych wyborach... Żenada.
A ty w nic nie wierzysz i jestes plytki, pusty jak wydmuszka. Twoje zycie to tylko wegetacja. Moze kiedys zrozumiesz, ze zycie/czlowiek/Bog potrafi zaskoczyc i tak jak sto lat temu nie snilo sie nikomu o internecie czy komputerach na skale masową, tak dzisiaj nie wyobrazamy sobie szkoly/domu/pracy bez tych uzadzen. Pomysl, czemu palono za herezje w sredniowieczu? Bo do wladzy dorwali sie tacy jak Ty. Plytcy konserwatysci, ktorzy nie wykraczaja wzrokiem za swoje podworko. (Przyklad? Kopernik.)
Pomysl szaraczku ile jeszcze nie odkrytego czeka by je odkryc a zrozumiesz, ze jeszcze nie osiagnelismy wszystkiego.
stary 13-10-2005, 23:43   #54
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

@up
Tak ale kilka tysiecy lat temu nie mysleli ze beda komputery a o magii bylo non-stop wiec by sie ujawnila
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-10-2005, 23:47   #55
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
@up
Tak ale kilka tysiecy lat temu nie mysleli ze beda komputery a o magii bylo non-stop wiec by sie ujawnila
Taa, bo to jest zasada, ze jesli ktos o czyms mysli, to to sie ma ujawnic -.-`
stary 14-10-2005, 00:14   #56
blakes
Użytkownik Forum

blakes's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2004

Domyślny

http://www.maxior.pl/?p=index&id=3222&0
stary 14-10-2005, 08:22   #57
Poeta
Użytkownik Forum

Poeta's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Venore

Profesja: Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 28
Poziom mag.: 40
Poeta ma numer GG 1272225
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Tylko Opus Dei może uzywac magii, to oni mordują na rozkaz papieża przy uzyciu zaklęć. Wiem, bo widziałem na własne oczy.
BUAbhabhba xD Rozbawiles mnie , chyba za duzo razy przeczytales Kod Leonarda Dana Browna

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Green Ninja
Pozwólcie ze pozostawię ten cytat bez komentarza -.-
Ja tez nie wierze w Boga , przeszkadza ci to ?
stary 14-10-2005, 08:49   #58
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Belvedor
Taa, bo to jest zasada, ze jesli ktos o czyms mysli, to to sie ma ujawnic -.-`
Nie to nie zasada ale skoro sie o tym tyle SAPIE to jej tak naprawde a re Coperfildy to iluzjonisci i tyle
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
stary 14-10-2005, 09:26   #59
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

Po pierwsze istnieje i magia (demonologia, okultyzm, szamanizm) na której się jednak nieznam Jak i ezoteryka (czy też oieronautyka). Mają ze sobą wiele wspólnego jednak nie są tym samym.
Ktoś tam mówił że magia powinna się ujawnić... istnieją targi magiczne tylko niewiem gdzie, jednak większość ludzi tylko sprzedaje książki i "gadżety" ale niewielka część z nich jest prawdziwymi magami.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kapibara
A wpisz w googlu takie zagadnienia jak ezoteryka, parapsychologia etc.

Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-10-2005, 09:30   #60
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kolutib/liado
Po pierwsze istnieje i magia (demonologia, okultyzm, szamanizm) na której się jednak nieznam Jak i ezoteryka (czy też oieronautyka). Mają ze sobą wiele wspólnego jednak nie są tym samym.
Ktoś tam mówił że magia powinna się ujawnić... istnieją targi magiczne tylko niewiem gdzie, jednak większość ludzi tylko sprzedaje książki i "gadżety" ale niewielka część z nich jest prawdziwymi magami.

A wpisz w googlu takie zagadnienia jak ezoteryka, parapsychologia etc.
Niewielka czesc...? to podaj choc jednego (prawdziweego a nie chary portier)
A te szamanizmy to tylko ludzkie wymysly

LUDZIE NAGRALISCIE SIE ZA DUZO W TIBIE I INNE DUPERELE TEGO TYPU
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania