|
Notki |
Zdjęcia Podziel się z innymi wszystkimi swoimi najlepszymi momentami z Tibii. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#42 |
Guest
|
![]() @topic
LoL Chlopie jestes poje*** bazylisk to Npc i nie ma z nim zadnego questa albo moze jest? Trzeba Miec 4 anhilatro beers i je polozyc na Draconi i sie otworzy tp na pustyni. ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Ślask
Stan: Niegrający
Imię: Magik Rozko
Profesja: Druid
Gildia: ---
Świat: Pandoria
Poziom: ---
Skille: ---
Poziom mag.: --
|
![]() Jestem ciekaw co to bedzie , moze znajdziecie ta droge . miejmy nadzieje ze tak ja narazie nad tym nie myslałem , Fajny temat dla prawdziwych tibijczykowych poszukiwaczy przygod . ja do nich sie nie zlaiczam ale pozdro dla nich
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Nevinria
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 64
Skille: 80|84
Poziom mag.: 6
![]() ![]() |
![]() Temat ciekawy i czesto poruszany na wielu forach. Dla mnie jest bezsensem opieranie sie na niepewnych opiniach takich jak ,,nie ma drogi do bazyliszka to sciema". Calym sensem jest odkryc droge do tego a nie opierac sie na blednych stwierdzeniach.Krąży wookół tego wiele histori domysłów, plotek itp. Lecz niewielu jest tego pewnych.Tibia ma dosyc wiele zagadek co nadaje sens gry i czeka na jej rozwiazania.Peace
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Heeh.. a w przyszłym wcieleniu będe córką jakiegoś CIPa i mi powie
![]() ![]() ![]() Zartuje... Mozliwe ze jest dojscie do "Bazyla". Niewiem bo mnie to raczej nie interesuje. Odkryjecie i co wam z tego będzie? A jeszcze wyjdzie ze zadnej nagrody z tego nie ma ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2005
|
![]() A ja tam myślę że jest tam jakieś dojście
![]() A może trzeba jakoś najpierw zdobyć soft bootsy (czy jakoś tak) i może nimi bendzie mozna po lawie zapierniczać. Ostatnio edytowany przez Spiderman - 09-02-2006 o 09:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() hmm przed skarbcem sa ,,kwardaciki
![]()
![]() |
#48 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Wawa
Imię: Non Moriar
Profesja: Knight
Gildia: Dark Fraternity
Świat: Azura rlz!
Poziom: 27
Skille: n/c
Poziom mag.: 4
|
![]() Wysłałem maila do Chucka Norrisa. On wie o co kaman z tym basiliskiem. Jak mi odpisze to dam znać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2006
|
![]() bedzie milo jak tak zrobisz co pokazales ALE GZ
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Polska
Imię: Siir Homur Miecho
Profesja: Paladin
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() 2 dni temu tez rozmyslalem o bazyliszku ponziewaz gosciu na serwie ma taki iteam jak snake destroyer ma juz 2 ja mialem taki pomysl ze to tego bazyliszka jakis quest jest bo on jest wezem to wladca weszy a snakedestroyer to rozwalacz wezy wiec moze krol wezy zrobil taki fajny iteam i moze trza mu przynies iron hammera i piece of iron tak dla jaj ale pewnie to co mowie na 99.9999% nie jest prawdziwe ale zawsze zostae ta mala czasta niepewnscosci !
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2005
Lokacja: Gdańsk
Imię: Wladek Slawek
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 101
Skille: xx/30
Poziom mag.: 69
|
![]() Ja słyszałem coś takiego:
Kto przyniesie Skóre Bazylisza dostanie klucz OD SKARBCA ( z Dragon scale legami itp)
![]() |
#52 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Gliwice
Stan: Niegrający
Imię: Eunike
Profesja: Rookstayer
Świat: Galana
Poziom: 43
|
![]() Wg. mnie z bazyliszkiem jest jak z innymi mitami w Tibii. Steve w wywiadzie powiedzial, ze wszystkie itemy w grze sa teraz dostepne. Jedni pomysla :
"Ooo, dostepne? Czyli quest z bazylem jest aktywny i lootem sa DSL !!11oneone" A moze jednak nie ... bo mozna to zinterpretowac tak : Sa dostepne - mozna je zdobyc Sa dostepne - sa na mapie Przyklad? Ok ![]() A co do samego dojscia to mysle, ze to tylko po to, aby dodac "nutki dekadencji" grze ![]() Ok, koniec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() To ja was zainteresuje. O ile o bazyliszku wiem, że jego komnata jest całkowicie pusta, o tyle po dużej części kazzo są tunele nie widoczne podczas normalnego zwiedzania kazzo. Wyglądają na przygotowane do chodzenia, ale nikt nigdzie o nich nie pisze(bo niewiele pewnie o nich wie).
Co do filmiku z DSL, to nie jest filmik z OTSa...
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 02 2005
![]() |
![]() no nie wiem czy cokolwiek w tym jest. z tym rycerzem - na rooku na czesci paccow tez jet korytarz (na mapie widac ze na koncu sa schody/dziura cos tatkiego) jest tez tabliczka-strzalka "Maze of Fury" czy cos takiego. korytarz jest zawalony. czy to znaczy z "musi sie na 100000000000000000000% da zrobic questa ze Sword of Fury?
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
nie,to znaczy ze quest BYŁ dostepny a teraz przejscie jest zawalone ![]() co do bazyliszka to droga do niego byc moze istnieje jednak watpie zeby ktos predzej czy pozniej ja odkryl bo mowi sie o tym juz od miesiecy(lat) ze niedlugo napewno ktos wpadnie na to jak wykonac tego questa, ale jednego jestem pewien: nie daje on klucza do skarbca bo jego posiadacz mogl by czyscic skarbiec za kazdym razem po zrestartowaniu servera |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Lokacja: De Gie ;]
Poziom: 185
Poziom mag.: 75
![]() |
![]() A dlaczego myslicie ze po zobiciu bazyla czy cos takiego dostaniecie klucz do skarbca z dsl
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Toruń/Rotterdam
Imię: Czarek-Tobias
Gildia: Liches of Archinare
Świat: Lunara
Poziom: 122
Poziom mag.: 77
|
![]() Jesli kogos z Was naprawde bardzo intryguje cała tajemniczość o Basilisku to polecam forum strony tibia.de.
Tam jest jeden ss gdzie jeden koleś jest w pokoju z Basiliskiem. Podobno znajduje sie tam quest chest w którym jest coś co waży,UWAGA 3k oz + Czyli teoretycznie około 130 lvl knight może tylko ją otworzyć. To by było na tyle ![]() Ps.Jak dotychczas nie stwierdzono czy to fake czy prawdziwy ss. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2006
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
masz może link do tego ss'a :> jeżeli masz to będę wdzięczny jeżeli go tu umieścisz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 09 2005
Lokacja: Krakow
Imię: Phil Odaerin
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Myrmidons
Poziom: 157
Skille: 20/28
Poziom mag.: 75
|
![]() Jest kilka mozliwosci:
- bazyliszek to niedokonczone miejsce tak jak np bylo w tibii 7.5 w Banucie ( wioska malp - co wydaje mi sie najbardziej prawdopodobne ). Istnial tam tylko 1 poziom podziemi a korytarz prowadzacy na -2 byl zamkniety magic wallami. W update 7.6 nie bylo juz m-walli i dostep do -2 i nizszych poziomow zostal otwarty. Niewykluczone ze kiedys w przyszlosci bedzie mozliwosc tam sie dostac ( podobnie jest z wieloma innymi miejscami np. Shadowthorn [w jednym z pomieszczen sa magic walle blokujace korytarz dalej] czy w podziemiu z firedevilami przy spike sword quest [widac z jednego miejsca przy brzegu mapy magic walle i za nimi smoki ] lub chociazby kwatery kobiet w OF [ktore sa niedokonczona czescia mapy] ). Pod necro house na POH tez istnieje ukryta piwnica do ktorej nie da sie dostac, nie wspominajac juz o Pits of Inferno ktore podobno wg ksiazek tibijskich maja byc ukryte gleboko pod powierzchnia POHu ![]() - bazyliszek moze rowniez byc czescia jakiegos questa ktory zostal zawieszony i nigdy nie dokonczony, a miejsce na mapie to po nim pozostalosc. Sam bazyliszek moze byc "pustym" NPC ktory nawet gdyby sie tam udalo dostac nie bedzie reagowal w zaden sposob. - bazyliszek moze takze byc miejscem do ktorego NIE MA juz dostepu tak jak np do Knightwatch Tower na POH. Kiedys sie dalo tam wejsc, obecnie juz nie ( choc slyszalem ze jest mozliwosc dotarcia tam, trzeba tylko naprawic pobliski teleport jednak nikt nie wie jak. Moze dlatego ze np jego naprawa nie zostala jeszcze zaimplementowana? ). - byc moze jest to miejsce do ktorego po prostu nie da sie dojsc, jak wiele innych ( np skarbiec w Hellgate czy MOTLS lub Kazo ), majace na celu tworzyc klimat RPG gry, atmosfere tajemniczosci i pobudzac graczy do takich jalowych ale jakze wciagajacych spekulacji ;P To ze wszystkie przedmioty sa w grze nie podlega watpliwosci. Dlatego Steve powiedzial ze one tam sa. Z tego co wiem nie powiedzial jednak ze mozna je zdobyc. Czesto leza w miejsach niedostepnych i mozna je sobie jedynie poogladac. Lecz tak jak mowie: to ze teraz nie da sie dojsc do pewnych miejsc, nie znaczy ze zawsze tak bylo lub ze zawsze tak bedzie ![]() |
![]() |
![]() |