|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Wrocek
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 80+
Skille: 88+
Poziom mag.: 19
|
![]() wszystko spoko jest tylko ejden szkopol ;] ze jak to przeczyta jakis newbie to pomysli ze bloczenie to poprostu expienie we 2 a to nie prawda bo bloczenie to blokowanie potworka BEZ WALENIA a jezeli juz to na f defie zeby podlamac defa potworka a jezli mowa o wspolnym expieniu to zalezy od potworka jak bron wybrac (bo do bloczenia samego to oczywiscie tarcza i bron) bo jezli potworek np. drag jest przedewszystkim potworem magicznym to oczywiscie 2 hand ajak atakuje fizycznie to trzeba dostosowac sie do swojich skili lvla itp ;] a tak to luzikporadanik
|
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
|
![]() Hmm o tych metodach wiedziałem ale napewno ale napewno pomogłeś nie jednemu userowi
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Guest
|
![]() moim zdaniem poradnik jest bardzo dobry jestem poczatkujacym blokerem i bardzo duzo mi pomoze
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Świerklaniec
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lord vegati
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 37
Skille: fish 68
Poziom mag.: 50
|
![]() za***isty poradnik duzo sie nauczylem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
|
![]() Poradnik spoko*****eny niezle,opisy tez moga byc.(nie czepiajmy sie szczeglow)
Nie ma co krytykowac,bo poradniki z reguly nie sa pisane dla osob ktore osiagnely 100+ lvl,tylko dla poczatkujacych prawda ? Co do opisu wszystkich spawn`ow to jakis poroniony pomysl jak i gdzie blokowac. ![]() Ogolne zasady blokowania zostaly przedstawione,a tzw.cwaniactwa i wykorzystanie terenu to niech dany gracz sam sobie wypracuje prawda ? To tylko GRA a nie jakis konkurs czy wyscig......czy kurs tanca towarzyskiego jak kroki stawiac. ![]() No i jeszcze jedno :Jak idziesz blokowac to idziesz blokowac a nie expic. I wedlug mnie zasada jest jedna jak blokujesz--jak najmiejsze straty Uh dla ciebie i reszty druzyny ( ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 02 2006
|
![]() Chciales zapewne jeszcze dodac ze knight powinien miec odpowiednie ksille bo narazie to pokazywales ss'y i jak zablokowac potworka a nie powiedzialem o skillach bo np knight ze skillami po 40/40 moze sobie blokowac gsa nie zabardzo bo hity w niego beda wchodzily po 150+ a pozatym to powinien miec jeszcze odpowiednie Eq.... Ten kto sie uczy grac dopiero pomysli sobie ze bedzie blokere zrobi skille po 30/30 i pujdzie na dragona z uhami
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Guest
|
![]() Hmm. jestem knightem i zanim zaczalem grac nic nie przeczytalem... (wciagnelo mnie
![]() Blokowac gs-y mozna juz ze skilami 50/50 ![]() ![]() Ale szczerze mowiac najlepiej wspominam moje pierwsze wyprawy na gsy i uwazam, ze kazdy powinien tego zazyc z poczatkujacych majac niskie lvl itp... jest niezla frajda ![]() Najtrudniej jest dzialac z wyobraznia, zachowywac rozsadek w chwili kiedy skacze hp z zielonego na red kilka razy z rzedu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2006
Lokacja: Vinera
Imię: Boski Maxme
Profesja: Elite Knight
Świat: Vinera
Poziom: 30
Skille: 65/64
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Świetny poradnik 10/10
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 02 2006
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
Świat: Grimera
Poziom: 23
Skille: 54/51
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() hehe. ja też zdecydowanie daje 10/10!!
musze sie wziosc ostro za skilowanie. ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2005
Lokacja: Łomża
Imię: Rycerz Piekla Rodem
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 37
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Bardzo dobry poradnik. 10/10
SS'y, opisy, wszystko co jest potrzebne. Niedługo sam bede blokowal to mi sie przyda. |
![]() |
![]() |
#52 |
Guest
|
![]() od ostatnich dni mam problem niewiem gdzie skilowac tak zeby skile niersoly ani za wolno lecz troszeczke szybko.prosze o jak najszybszą odpowiedź .z góry dziekuje
|
![]() |
#53 |
Guest
|
![]() Swietny poradnik 10/10
|
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 120
Poziom mag.: 66
|
![]() Fajnie opisales, ale podzial na 2 typy blokowania stworow jest za prosty.
Hydra - nie nalezy jedynie stac jak w przypadku draga, bo musisz zrobic trapa z ds'ami stojac tak zeby wave walil w pusta przestrzen, ciebie bil z lapy a ds'y blokowaly mu broge i obkladaly. Warlock - nie wyobrazam sobie blokowania warlocka bez zapedzenia go w kozi rog. Opisalbys tez jak dzialac gdy blokujesz kilka dragow np, albo gdy nadchodza 2 hydry. Pozatym dobry bloker to taki ktory uzywa EXETY. Bez tego potwory elitarne moga byc nie lada wyzwaniem. Bloker powinien tez nosic mnostwo mf, aby w pewnym momencie potwor sie nie przerzucil, a tobie zabraklo many. Sa jeszcze inne bledy w tym poradniku, ale nie bede ich opisywal bo to nie moj poradnik. Czytajac twoje wypociny nie moge oprzec sie wrazeniu, ze tak naprawde jedyne co blokowales to tego zerka i draga. |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Imię: Sorcerer Xoligor
Profesja: Sorcerer
Świat: Lucera
Poziom: 32
Poziom mag.: 32
|
![]() Poradnik sox przyda sie mnie doświadczonym graczom ocena 7/10
![]() Nie chce zakładać nowego tematu wiec pytam sie tu Mam knighta 27lvl skille 65/66 moje EQ to FA,w helmet,k armor, p legsy, d shiled co mam zmienic i jaki skillle i lvl by spokojnie ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2004
Lokacja: Głuchołazy
Gildia: Dies Irae
Poziom: 314
![]() |
![]() LOL chcesz blokowac necro?
![]()
Czy wierzysz w istnienie Boga? - zapytał fanatyczny wyznawca. Mistrz odparł: "Odpowiem na twoje pytanie, jeśli ty odpowiesz na moje: Czy twoje krzesło jest pierwsze po lewej?". - Po lewej stronie czego? - W istnienie czego? - odparł mistrz |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: zbieram ekipe
![]() |
![]() poradnik raczej slaby ... wszystko co jest w nim opisane jest proste i oczywiste ... widac ze nie masz duzego doswiadczenie w lvlu ... no ale moze sie poczatkujacym graczom przydac
|
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Eldire
Widze, że ludzie już przestają myśleć powoli... PORADNIK - mówi Ci to coś? Według mnie PORADNIK to zbiór jakichś informacji dla POCZĄTKUJĄCYCH! Każdy zaawansowany gracz wie wszystko z tego poradnika, ale poradnik właśnie z założenia jest dla początkujących! @Topic Ładnie i przejrzyście ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Karoleer Incarcerated
Profesja: Elite Knight
Gildia: Recon
Świat: Celesta
Poziom: 150
Skille: 95/94
Poziom mag.: 9
|
![]() Mmm, mozliwe ze ktos juz to napisal, nie czytalem wszystkich komentow ale ja bym zmienil co nieco w poradniku... Biec po boku draga?Tez glupota,drag w kazdej chwili moze sie obrocic zadem i trzepnac wave, zreszta nieraz widzialem "boczny" wave draga dlatego polecam uciekac na skos od draga, najlepiej za nim.Jak skonczy mi sie ip block postaram sie o fotke
|
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: zbieram ekipe
![]() |
![]() tiaaa tylko kazdy glupi nawet jak ma pierwszy raz stycznosc z dragiem i dostanie tego fw to potem bedzie wiedzial zeby stac tak zeby nie dostawac fw -.-
|
![]() |