Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-12-2005, 08:42   #41
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Wybacz kolega, ale ta kasiorka przez spora czesc czasu byla calkowicie bezwartosciowa. Jak nie kartki to inflacja. Myslisz, ze dlaczeto po obaleniu spolki rosyjskiej usunieto nam z pieniazkow 4 zera? Idac dalej: dzisiaj tez nikt ci sie nie kaze uczyc w LO czy na studiach. Mam kumpele, bardzo ambitna, oczytana i inteligetna, ktora poszla do zaowodowki... bo chciala byc fryzjerka. Traf chcial, ze zalatwila sobie praktyki u jednego z lepszych polskich fryzjerow - za same dostaje caly c***, ale po praktykach....
Tez myslalem, ze po gimnazjum mozna dac sobie spokoj z nauka, jednak w LO uswiadomili mnie - tak czy siak musze pojsc do LO/LP/technikum/zawodowki Nie chodzi mi o to, ze mozna bylo kupowac gory w sklepach - ale po wyksztalceniu sie na poziomie zawodowym mozna bylo utrzymywac rodzine, a teraz trzeba konczyc LO...
Cytuj:
Druga sprawa: ciezko porownywac ustroj w ktorym gospodarka byla centralnie sterowana a ustroj, ktory proponuje konkurencje. W pierwszym ceniono 'norme dzienna' nad jakosc i indywidualizm co owocowalo tym, ze jednostki ambitne zarabialy tyle samo co jednostki o*******ajace sie (chyba, ze mialy znajomosci). Natomiast w tym drugim mamy wieksze pole do pomysłu. Mozemy wdrozyc co tylko nam sie podoba: oczywiscie, jezeli mamy ambicje i chęc do ostrego zapieprzania chociaz na poczatku. Bo jak chcesz miec kasy jak lodu bez pracy to idz do Ery.
Coz, kazdy chcialby zarabiac duzo, pracujac malo Moze mi powiesz, ze ty nie?

I zeby nie bylo, ze popieram komune itd. Sam uwazam, ze obecny ustroj jest o wiele lepszy, ALE nie mozemy mowic, ze "komuna be, kapitalizm + demokracja swietna" - bo oba ustroje maja i plusy i minusy.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-12-2005, 11:31   #42
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nightwalker
Ja narazie widzę bardzo dobrze sie dzieje. Skończyo sie lizodopustwo do Rosji i Niemiec. Co dalej zobaczymy.
O ile "lizodupstwo" do Niemiec i Rosji przynosilo jakies korzysci, to ciagle trwajace lizodupstwo do USA nie przynosi praktycznie zadnych pozytywnych rezultatow.
stary 15-12-2005, 12:25   #43
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
O ile "lizodupstwo" do Niemiec i Rosji przynosilo jakies korzysci, to ciagle trwajace lizodupstwo do USA nie przynosi praktycznie zadnych pozytywnych rezultatow.
Nie no, CIA trzymalo u nas terrorystow i moze zbuduja pierwsza czesc "muru" antyrakietowego
stary 17-12-2005, 09:32   #44
djkuter
Użytkownik Forum

djkuter's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
Wyślij wiadomość przez ICQ do djkuter djkuter ma numer GG 3596971 djkuter ma login Tlenu laik6@tlen.pl Adres Jabbera do djkuter Send a message via Skype™ to djkuter
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Jakie korzyści, chyba budowę gazociągu pod Bałtykiem i przykręcenie kurka...

Lizudusptwo jest ZAWSZE złe, bo pokazujemy się jako poddanego (jakby wasal średniowieczny), a kto nie zna swej wartości prędzej czy później zginie. Z USA powinniśmy utrzymywać dobre stosunki, wejść do NAFTA, ale jako RÓWNORZĘDNY PARTNER, a nie jako biedny kolega.
stary 30-12-2005, 19:41   #45
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

http://wiadomosci.onet.pl/1221078,11,item.html

Jednym slowem: komuno wroc...

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania