|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin
Imię: Phoelerius
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ruthless Hordes
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Prawda jest ku*** taka ze, wiekszosc osob co kupuje Pacce na allegro.pl lub przez tibia.pl ma ponizej 18 lat, a wiekszosc z nich nie ma na to zgody rodzicow. A wy sie dorabiacie kosztem ich rodzicow!
Nie wpadliscie moze na to ze jak by oni mieli zgode rodzicow to na 90% by sie ktos w ich rodzinie znalazl kto ma karte Visa? I na dodatek probujecie wmowic ludzia jak maja glosowac, normalne ze polowa z tych co przeczyta ten news zaglosuje tak jak wy im to napiszecie, chodzby nawet dlatego ze nie wiedza co pozostale opcje znacza. Takie naciaganie na kupno paccow osoby nie pelnoletnie to chyba lamanie prawa. A tym bardziej nie powinna tak robic "supported fansite". Aaa jeszcze jedno... jak chcecie juz byc tacy dobrzy to czemu Pacc 90 dniowy kosztuje przez tibia.pl az 95zl, cena 85-90zl jest w 100% wystarczajac.
Hail Alliance! Ostatnio edytowany przez Phoelerius - 09-12-2005 o 21:36. |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Mhm, bardziej oczo***nej czcionki nie było?
Cytuj:
I co was tak do cholery boli to że tibia.pl na tym niby "zarobi"? Po pierwsze te pieniądze nie idą na fundusz zakupu Maybaha dla Droma, tylko na rozwój serwisu (nagrody w konkursach się z powietrza nie biorą), a po drugie to nawet nie jest takie łatwe proste i przyjemne jak wam sie zdaje, jakbyście mieli gg Droma to byście pare razy zobaczyli opisy na temat jego stosunku do Urzedu Skarbowego^^. Owszem, namawiamy do głosowania, ale na opcje która jest dobra, a conajwyżej obojętna (ale wtedy nikt nie zmusza do głosowania) dla wszystkich (oprócz ludzi o mentalności psa ogrodnika, których boli to że komuś innemu coś się udaje). I po raz kolejny - jeżeli CipSoft wprowadzi na skutek tej ankiety jakieś ulgi, to NIKT z zespołu tibia.pl na tym nie zyska, NIKT z Was na tym nie straci, a zyskają użytkownicy którzy chcą kupić pacc przez nasza stronę. A cena to cena - żyjemy w gospodarce rynkowej, skoro ludzie kupują po takiej cenie, to znaczy że nie jest zbyt wysoka. A gdyby była niższa to jakiś konkurs by wypadał raz na dwa lata - super interes dla Droma w zamian za latanie co chwile na pocztę/do banku, użeranie się z Urzędem Skarbowym i prowadzenie całego tego interesu. A co do "łamania prawa" - rzucanie fałszywch oskarżeń i pomówień też nie jest zbyt fajne, a nawet jeśli nie niezgodne z prawem, to nieetyczne. Znajdź mi takie prawo które zabrania pośredniczenia w transakcjach przez internet. |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
|
![]() Znam za to takie prawo ktore zabrana zawierana transakcji z osobami ponizej 13 roku zycia, a sadze ze takie osoby tez sa waszymi klientami.
#44 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 12 2005
Lokacja: Eee... Poland
Stan: Aktywny gracz
Imię: Maniexors
Profesja: Knight
Poziom: 12
Skille: 49/46
Poziom mag.: 1
|
![]() moim zdaniem to nie tlyko powino byc "tańsze pacc" bo tibia musi miec sporo kasy aby utrzymac swiaty najlepiej jak nic sie niezmieni
|
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Lokacja
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kamlot De'Kapy
Gildia: Slipknot
Świat: Titania
Poziom: 40
Skille: 75+/75+
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Wszystyyyyy na Dromaaaaaaaaa
![]()
W moim sercu Bydgoszcz i Zawisza WKS! W trzy kolory stroisz się! Błękit nieba, biel i czerń! To są barwy wspaniałe! Za nie oddam życie swe! Bo uwielbiam Zawiszę! On dziś dla nas w piłkę gra! I trzy punkty zdobywa! See you in Matchs Zawisza's ![]() Prosze nie wchodź...nieee!! ![]() Wejdziesz - niewyjdziesz ![]() A tak na marginesie... HAIL KYRA! - jesli chcesz zobaczyc prawdziwe oblicze Kyry to kliknij tu! |
![]() |
![]() |
#46 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Cytuj:
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
|
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik forum
|
![]() Ja i tak daje tacie kase a on mi przez allegro kupuje a ma karte,
Kupno paca przez com jest dosc skomplikowane lolz wienc uwazam ze pl dobrze robi |
![]() |
![]() |
#48 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Sosnowiec~
Stan: Na Emeryturze
Imię: Thristen
Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 154
Skille: 102/65
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
Stary Wrzuc na looz, Swędzi cie cos..? Mi tak czy siak lepiej kupic przez Tibia.pl |
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 09 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#51 |
Zbanowany
Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: Głuchołazy/Wrocław
Imię: Virgo the Wise
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 68
|
![]() Newb! Koles zal Ci dupe sciska ze ty nie wpadles na pomysl zalozenia takiej firmy czy co?
|
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() pozwole sobie przytoczyc co ciekawsze fragmenty:
-"We are thinking about supporting people in some countries who would buy Premium Accounts in large numbers to resell them to players. This way, you would buy a Premium Account from a person located near you, using payment methods that are common in your country. Most likely, the Premium Account would be slightly more expensive that way, however, getting a Premium Account would be easier, quicker and more secure" -"jest możliwe, że premium account będzie tańszy!" "Ale każdy z nas posiada własny mózg i może wywnioskować, że skoro robią jakąś sondę, to interesuje ich jaka opcja wygra i można się domyślać..." "Hmm czy to napewno jest legalne aby komus sugerowac co ma zaznaczyc?? Zasada jest taka ze kazdy robi co chce... i zaznacza jak chce wy tylko powinniscie przekazac i przetlumaczyc lda tych ktozy z angielskim maja problemy,nic nie tlumaczycie a pozniej pojawiaja sie opisy ze nikt nie wie co zaznaczyl ale zaznaczyl bo tak przeczytal. Nieladnie nieladnie......widze biezecie przyklad z radia maryja i kształtujecie kolejne pokolenie moherowych beretow...." Podsumowujac: Wmawiacie ludziom iz pacc moze byc tanszy jesli ludzie zaglosuja na sugerowana przez was opcje podczas gdy wasza rola to ni wiecej jak informowanie. Nie mowiac o tym ze sam cipsoft zastrzegl w glosowaniu iz to spowodowalo by iz pacc bedzie prawdopodobnie drozszy. (Juz ja to widze jak Cipy zmniejszaja ceny) Co do konkursow nie oszukujmy sie ten jeden konkurs co 2 miesiace to naprawde malo, wystarczy poczytac troche forum konkurencyjnej strony gdzie osoba zamawiajaca pacce wypowiadala sie ile z tego zysku czerpie i bynajmniej nie sa to male pieniadze. (Nie twierdze tu ze nie nalezy sie cos dla Was[ani ze to latwa robota] ale to nie powod zeby pisac takie bzdury.) Pozdrowienia dla Phoelerius'a jednego z niewielu na tym forum ktory uzywa mozgu i nie zaniza sredniej krajowej ; ). Za bledy zarowno stylistyczne jak i ewentualne byki przepraszam ale jestem troche zmeczony. |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() Prosze bardzo "Thanks for your vote." (reseller)
|
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2005
Lokacja: Mszczonów
![]() |
![]() A ja dalam 9 glosow na reseller razem z moimi makerami hrhr
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 12 2005
|
![]() Każdy glos sie liczy....a przez firme Drom Latwo sie kupuje pacc
|
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2005
|
![]() Klik! Klik! Klik!
Głos oddany na ressler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Phoelerius
Doceniam twoje wysiłki, o obrońco moralności --.-- Firma Drom jest firmą CAŁKOWICIE legalną, jest też akceptowana przez CIP Soft A to że dzieci w wieku ~ 13 lat oklamuja rodziców, i przelewają, to nie jest absolutnie wina firmy... To tutaj rodzice tego domniemanego 13-latka są za to odpowiedzialni, bo cóż... chyba nie Drom~. I nei wiem po co powołujesz się na prawo, skoro go dobrze nie znasz, nie wydaję mi się że jesteś prawnikiem. @tomekfaszcz You're kinda pitful... Cóż pierwszą sprawą jest fakt, że nie podałeś źródła... Drugą zaś to, że jesteś śmieszny... Dlaczego? - Zazdrościsz zysków firmie... Zadaj sobie pytanie "Po co jest firma ?" Odpowiedź brzmi "Po to, aby zarabiać" Ale... chyba nie jesteś aż tak ciemny, żeby myśleć że wszystko idzie "do kieszeni" To już nie jest bajka, to okrutny świat pełen urzędników, którzy chcą napchać kieszenie... Myślisz że przelew nic nie kosztuje? Czy prowadzenie strony jest za darmo? Czy podatki omijają jego firmę wielkim kręgiem? Więcej nie będe przytaczał, już sam zapewne wiesz jakie to bzdury gadałeś...
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2004
Lokacja: Szczecin, przy kompie
Stan: Niegrający
Poziom: 62
Skille: 96/95
|
![]() głosik na CipSoft.
#59 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Chodzilo mi tu jedynie o sposob w jaki Tibia pl napisala tego newsa -zaglosujcie na opcje wygodna dla nas, to pacc moze byc tanszy. Nie mowiac tu wogule nic o pozostalych opcjach do glosowania, a moze ktos chcialby wiedziec co oznaczaja pozostale oddac na nie glos ale niekoniecznie jego angielski jest na tyle dobry. Co do zyskow, co Cie boli ze sie nad tym tak rozwodzisz? Wspomnialem ze maja z tego duzo, bannery google zapewne pokrywaja comiesieczne koszty servera, przelew kosztuje grosze a o podatkach nic nie wiem jako iz jaki podatek mozesz zabulic od tego ze ktos Ci przesyla kase a ty ja wysylasz dalej przelewem ? |
|
![]() |
![]() |
#60 | |||||||
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Cytuj:
A slyszales o czyms takim jak podatki? Ludzie z allegro nie musza ich przewaznie placic, ja musze. Nie liczac 19% podatku dochodowego, dochodzi ten walony VAT przez ktory cena jest taka a nie inna. W cenie kazdego premium account jest 22% podatku VAT. Cena netto to 77.86zl, latwo mozesz sobie policzyc ze samego pdoatku VAT jest 17zl. Wez pod uwage ze w Polsce VAT jest 22%, a w Niemczech 16% i doliczajac do tego, ze VAT musi byc obliczany od kwoty koszt kupna pacc + prowizja, a nie od samego kosztu pacca jak maja ludzie, ktorzy nie musza placic VATu. Po zsumowaniu wszystkich podatkow, wychodzi ze tak naprawde od 1 pacca zysku jest 5-7zl, w zaleznosci od kursu euro. I dlatego wlasnie czuje sie dymany w dupe przez Urzad Skarbowy - bo ludzie z allegro maja wiekszy zysk na 1 paccu niz ja i majaj nizsza cene. Moglismy miec mniejszy VAT i dochodowy, ale 54% kretynow wybralo na prezydenta czlowieka, ktory zapowiada 0 zmian w gospodarce... No pieknie, po prostu super. Ale w polityke w tym temacie juz nie chce wnikac. Dodajac to ze codziennie musze odpowiada na dziesiatki czesto debilnych maili, to ze musze wyrywac wlosy z glowy jak przychodzi wypelnic te walone PITy, rozliczyc podatek i isc do Urzedu Skarbowego, to ze musze placic zlodziejska skladke ZUS, to ze codziennie rano wstaje i mam swiadomosc, ze jestem okradany przez panstwo, a jakis czlowiek, ktory robi na lewo moze to latwiej robic to dochodze do konkluzji, ze ci wszyscy ludzie tacy jak ty, ktorym zal dupe sciska, ze ktos zarabia sobie troche, ze probuje utrzymac strone i jakos ja wypromowac moga mnie poprostu pocalowac w dupe. Cytuj:
http://www.forum.tibia.pl/showpost.p...2&postcount=31 Poza tym, do twojego mozgu nie dociera chyba cos takiego, jak to ze element 5 tez ma jakas prowizje, wiec moze jak wygra opcja reseller uda sie z CipSoftem wreszcie nawiazac jakies negocjacje i podpisac kontrakty na sprzedaz w Polsce, bez posrednictwa elementu 5. Ale widocznie ja za wiele wymagam od czlowieka takiego jak ty, w koncu nie wszyscy potrafia myslec. Cytuj:
Nie wpadles geniuszu na to, ze mimo wszystko zyjemy w biednym kraju, nie wszyscy maja karty kredytowe, nie wszyscy potrafia zamowic pacc na tibia.com. Tak jest to latwe, ale jednak niektorzy by nie potrafili. Poza tym, wiekszosc rodzicow jest sceptycznie nastawiona co do transakcji w internecie i sie im nie dziwie, bo jakby przyszlo do mnie dziecko i powiedzialo ze chce gre kupic, tylko na nieznanej stronie musze podac numer mojej karty kredytowej na ktorej mam wszystkie oszczednosci to tez bym sie nie zgodzil. A powiedz mi: jak ja niby mam rozpoznawac czy oni sa pelnoletni? Co mam do nich jezdzic i ogladac dowody osobiste czy jak? Chyba ze jestes super geniuszem i wymysliles jakas nowoczesna metode na rozpoznawanie kto jest pelnoletni, a kto nie. Jakim kosztem ich rodzicow? A co oni kradna kase rodzicom czy jak? Przeciez pewnie maja jakies swoje kieszonkowe, albo od dziadka/babci dostaja to sobie moga z ta kasa robic co chca. Chyba lepiej zeby kupili sobie pacc niz przepili ta kase lub wydali na papierosy? Twoje argumenty sa tak samo zalosne jak ty. Kogo ja naciagam na kupno pacc? No pokaz mi! Czy ja im kaze te pacce kupowac? Czy oni mi wysylaja kase i nic za to nie dostaja zeby to bylo wyludzenie? Idac twoim bezsensownym tokiem rozumowania, moge powiedziec ze firma Master-Foods Polska naciaga mnie na kupno Snickersow! Jak oni smia! Trzeba ich spalic na stosie! Przeciez w szkolach ludzie ponizej 13 roku zycia kupuja sobie snickersy czesto bez zgody rodzica! Jak tak moze byc? Przeciez to lamanie prawa! <wyciaga pochodnie i idzie spalic pierwsza napotkana hurtownie> Oni kupuja usluge, najmuja mnie jako posrednika handlowego, za okreslona cene dostaja okreslona usluge. I jeszcze nie slyszalem zeby ktos po kupnie pacc narzekal. W koncu wie co kupuje, to co im mowie ze beda miec to maja, wiec jakie to naciaganie czy wyludzanie? Czy ja im mowie na co maja glosowac? Nie. Ja ich prosze o to. Napisalem im jakie moga byc z tego korzysci i jesli CipSoft wreszcie otworzy oczy po tym glosowaniu to takie korzysci moga przyjsc. Jakbym w to nie wierzyl to bym tego nie napisal. Co moge poradzic na to, ze wiekszosc ludzi to idioci, ktorzy najpierw klikneli w linka glosowania, nawet nie czytajac co to jest, potem przeczytali "tanszy pacc" i "reseller" to to zaznaczaja i glosuja tak. To juz nie moja wina ze nie chce im sie czytac calego newsa. Do grania w tibie potrzeba minimalnych zdolnosci rozumienia angielskiego i to jest w zasadach, wiec chyba ludzie potrafia przeczytac caly voting i co jest tam napisane. Napisalem: Cytuj:
Poza tym napisalem "Proszę wszystkich" i "Dziękujemy za każdy głos.". Wiec jakie kurde naciaganie na glosowanie? Czy ja ludziom mowie "Macie zaglosowac tak i tak!"? Przeciez jak ktos sie z tym niezgadza to tak nie zaglosuje. Tibia.pl jest darmowym serwisem, pomagamy ludziom, wiec chyba moga nam taka mala przysluge wyjasnic, szczegolnie ze to 2 minuty roboty. Wiec czego ty chlopie chcesz? Jakby cena pacc byla po 85zl u nas, to mialbym jeszcze doplacac do tych paccow. Puknij sie w glowe, chyba ze ty jestes taki dobroduszny zeby doplacac do kazdego pacc, to prosze bardzo, nikt ci nie broni. Tak jak mowilem 5-7zl to chyba nie jest wiele, jak za ta robote i te nerwy ktore czasem musze przechodzic i za odpowiadanie na posty ludzi, ktorych zazdorsc zjada od srodka. Cytuj:
Przeczytales posty Phoeleriusa, a mojego nie zauwazyles? Moze cos z oczami? A czytania ze zrozumieniem to tez cie w szkole nie nauczyli? Zaprawde niski jest twoj poziom intelektualny. Przeczytaj sobie tego posta, bo nie bede kazdemu takimu "inteligentnemu" czlowiekowi jak ty pisal tego samego co juz napisalem pare postow wyzej: http://www.forum.tibia.pl/showpost.p...2&postcount=31 To tyle na temat ceny, jedziemy dalej... No tak, cena pacc droga, konkursow malo, a ja jak juz pisalem mam sporo z tym roboty i jeszcze najlepiej to zebym wogole doplacal do tych paccow. Banda kretynow. Czego wy w koncu chcecie? Nie chcecie wiecej konkursow, bo marudzicie ze malo, nie chcecie nizszych pacc, bo jak napisalismy ze moze po tym glosowaniu cos sie zmieni w podejsciu CipSoftu i moze pacc stanieje(a jesli moje pomysly by wypalily to tak by bylo) to wam sie to nie podoba, bo nie potraficie ogarnac czegos na czym sie nie znacie i o sytuacji czego nie macie pojecia. Czy ja sie znam na neuro-chirurgi? Nie. Ale jakbym mial takie podejscie jak wy, to nawet ze sie nie znam to bym stal nad stolem chirurga i marudzil mu, ze to zle tnie, bo za dlugo, ale znowu za krotko bo czegostam nie wsadzi potem i jeszcze przy okazji wrzucilbym mu, ze to co ze w jego rekach jest zycie pacjenta, przeciez on nie powinien ani grosza dostac za to operacje, ba jeszcze ma doplacic do niej pacjentowi. Podsumowujac: Zal wam dupe sciska, ze ktos wpadl na cos(nie pierwszy zreszta), ze ma z tego troche kasy, ze stara sie wypromowac strone i rozwiazac problemy z hostingiem. Macie zero argumentow, nie potraficie czytac ze zrozumieniem, pakujecie sie w rzeczy o ktorych nic nie wiecie i marudzicie na wszystko, do tego uwazacie, ze to wy jestescie najmadrzejsi na swiecie i wogole to nedzna ludzkosc powinna wam chold skladac. Ale wiecie co? Mam was totalnie w dupie. Jakbym sie mial kazdym takim przejmowac to bym na sznurku juz dawno wisial ![]() Jak nie poprawicie powyzszych rzeczy, to nie wracajcie tu, bo tylko sie blaznicie. Nowy post sie pojawil widze, to edita daje: Cytuj:
Pokaz mi gdzie ja tak kurde napisalem, to ci przyznam racje i oddam stanowisko admina. No czekam na ten cytat. Dawaj! Napisalem ze proszę o zagłosowanie i podziękowalem, wiec co jest kurde nie tak? Napisalem ze sa opcje CipSoft i reseller? Napisalem. Jak jestes slepy i nie widzisz to przeczytaj jeszcze raz: Cytuj:
Bannery z google nam koszt utrzymania zwracaja? HAHAHAHHAHAHHAHAHA!!!!!!!! <lezy i kwiczy ze smiechu> Czlowieku wiesz ile kosztuje sprzet na ktorym my stoimi? 3 dedykowane serwery dual xeon 3.2GHz z 2 GB ramu kazdy, bez limitu lacza na szybkim laczy. Wiesz ile tysiecy dolarow kosztuje utrzymanie tej strony? Gdyby nie hosting ktory nas sponsoruje to strona nie dalaby rady sie utrzymac. I to hosting zbiera kase z reklam i bannerow, ale to nie starcza na utrzymanie strony. Dziwi cie to ze trzeba podatki placic? No coz w takich czasach zyjemy ze trzeba, zreszta zawsze prawie bylo trzeba. Jakbysmy nie placili to by sie znalazlo 5 takich jak ty co by sie czepialo ze nie placimy podatkow, a wszyscy jestescie tak samo zalosni. Po raz kolejny dowiodles, ze nie masz pojecia o czym mowisz. Dlatego, przeczytaj newsa jeszcze pare razy, przeczytaj moje posty i moze cos dotrze do ciebie. I nie smiej kogos o cos oskarzac i krytykowac, jak nie masz o tym pojecia, bo tak jak powiedzialem wczesniej: tylko sie blaznisz. Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 10-12-2005 o 12:16. |
|||||||
![]() |