|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Wszyscy umrzemy!
Nawet jeśli jakiś mega-meteoryt uderzy w Ziemie w 2012 ( w co wątpie ) to co wam da wiedza o tym? Co zrobicie? Położycie się z papierowymi torbami na głowach? Niby są schrony- ale ja chyba wolałbym umrzeć niż żyć w takim poapokaliptycznym świecie. Moim zdaniem naiwne jest myślenie, że jeśli naprawdę coś zagrozi naszej planecie to Ci Dzielni Amerykanie z NASA czy Inni Sprytni Japończycy wystrzelą jakąś rakietkę, meteorycik zrobi bum i po problemie. Za dużo filmów się naoglądaliśćie ;s Ale powtarzam, nie sądze żeby coś takiego nastąpiło w najbliższym czasie. Bardziej obawiam się, że jakiś świr naciśnie mały czerwony guziczek..
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Guest
|
![]() No to jak uderzy taki jeden duzo co rozwali cala ludzkosc, a ci co pozostali zgina po jakims czasie. To oznacza ze nie ma Boga HAHAH
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Ja tam postanowilem, ze od dzisiaj do 2012 roku bede odkladal w piwnicy po jednej konserwie dziennie+1 puszke czegos innego. Tylko nie wiem jak chleb magazynowac;/
#44 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2004
|
![]() Jesli kogos interesuje ten temat to niech wpisze w googlech "proroctwo oriona".
|
![]() |
![]() |
#45 |
Guest
|
![]() @ Matek poprostu wez make wode i te all co jest do chleba potrzebne i sam zrobisz
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Cytuj:
masa: 7.2 × '10 do potęgi 15' kg, średnia prędkość - 24.36 km/s. Śmiem wątpić, by coś takiego dało się tak po prostu przepchnąć tak, by zmieniło choć trochę kierunek lotu. W końcu atomówki też maja jakiś limit mocy - o ile mi wiadomo, atomówka składa się z 2 brył uranu / plutonu, które po połączeniu osiągają masę większą, niż masa krytyczna. Chyba logiczne, że obie muszą mieć masę mniejszą, niż krytyczna, bo wybuchłyby zanim by się je włożyło do bomby ![]() ![]() A poza tym, tak jak napisał Aval'yah: jak będzie lecieć do nas jakiś olbrzymi meteoryt i nie będziemy mogli nic z tym zrobić, to co nam da wiedza o tym?, Jedyne co nam pozostanie do roboty to wziąć trumny pod pachy i udać się w stronę najbliższego cmentarza - żeby ci, którzy jakimś fuksem przeżyją nie mieli kłopotów z transportem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#47 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() Podobno kuliminacyjną datą ma być 23 grudnia 2011 roku. Przed tą datą bedą kilkunasto(dziesięcio?)-metrowe tsunami, trzęśenia ziemi, umrze papież i wybiorą czarnoskórego (wypieprzać rasiści, chociaż, to bardzo możliwe, Benedykt XVI ma ponad 70 lat, pożyje 5 lat, zginie i wybiorą innego :S), mają być tajfuny, trąby powietrzne, cyklony, oka cyklonu, czy co tam jeszcze ;p, a w tą ostateczną datę wpadnie w Ziemię wielki meteoryt. Niech ci Rosjanie/Japończycy/Amerykanie się zjednoczą i zaczną robić jedną wielką bombę wodorową, która mogła by zniszczyć naszą planetę... No właśnie... Przypomniała mi się też wersja, że ludzie sami się wykończą swoją głupotą, jakąś atomówką czy inną bombą.
Będzie katastrofa taka jak w grze 'Fallout' ;d Budujmy 13 schron! ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() Koniec jest bliski! Przygotujcie się bracia! Obejżyjcie filmy, których nie widzieliście, powiedzcie wszyskim, że ich kochacie, zdajcie zaległe egzaminy, uregulujcie długi! Jak Umierac to z czystym kontem
![]() ![]() ![]()
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Skąd? - Z kątowni
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sylvien Angel
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
|
![]() Cytuj:
Nostradamus, czy tam inny debil, przepowiadał, że jak umrze POLSKI papież, to wybiorą czarno skórego, ale ta przepowiednia jak widać się nie sprawdziła.
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
"Nad naszą wsią,przeleciał meteoryt !" Toż to będzie hit w 2012 ![]() @Taube (down) Ale babranie się w piasku jest przyjemnie ![]()
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 14-01-2006 o 08:38. |
|
![]() |
![]() |
#51 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
#52 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
Zreszta Nostradamus pisał "zielonym językiem", nikt go dzis nie zna, nie ma jak sie go nauczyc a zinterpretowac mozna na 1000 sposobów. @Topic Po cholere sie martwic na zapas. Zycie jest za krotkie zeby w taki sposob tracic czas. Robcie co macie robic, pijcie, bawcie sie, uczcie sie itede, itepe a jak za 6 lat cos sie stanie to wrocimy do dyskusji ![]()
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
#53 | |
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() JA tam w przepowiednie nie wierzę zbytnio,ale zawsze nie wierzyełm że dożyję 18-nastki.. :l
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#55 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Szperając za proroctwem oriona znalazlem cos ciekawego. Jakas bystra polka wyczałla ze autor ksiazki poswięconej temu zagadnieniu, skupiony na straszeniu, pomylil sie w pewnych obliczeniach i teraz te jego ksiązke to sobie mozna wsadzić
![]() Zaciekawionych i przestraszonych wizja zagłady zapraszam pod ten LINK. Sumując bedzie to w pewnym sensie koniec świata, ale świata starego i zarazem początek nowej 'złotej' ery i rozkwitu ludzkości. Zapraszam do lektury.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 13-01-2006 o 23:26. |
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() Cytuj:
i tak kilka razy, aż w końcu stworzyli ten świat z ludźmi? ![]() jeśli bawimy się w mitologię, to w nordyckim Ragnarock'u przecież dwie osoby przeżyły, chroniąc się pod, czy na Yggdrasil'u a koniec świata końcem świata, tylko czy mamy prawo nazywać to końcem 'świata' skoro myślimy wyłacznie o naszej Ziemi? wszak to będzie nasz koniec a nie całej reszty - ot pytanie mi przyszło na myśl z Narutaru (anime) 'czy zniknę? czy świat zniknie ze mnie? kto zniknie?', ot taka sympatyczna myśl.. wszak 'świat' jest widziany różnymi oczyma, czemu to nasze są te dobre i czy tylko nasze są, a czy nie ma innych itp. itd. et cetera.. co do meteorytka - tor lotu mógłby zostać zmieniony.. jak pole grawitacyjne Jowisza potrafi zmienić tor lotu komety, to czemu wystarczająco silny wybuch w odpowiedniej odległości nie miałby zmienić o te kilka stopni toru lotu? ![]() a tak poza tym - katastrofa katastrofą.. po jakie licho kopać doły i budować bunkry! jak już trzeba będzie umrzeć, to nie lepiej poświęcić ten czas na coś przyjemnego miast babrać się w piasku? ![]() d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
|
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
rownie dobrze cos ponoc bylo mowione ze jak wybierali Naszego Papieża JP II, na tronie miało zasiąść słońce.. wiec wiecie --.--' co ma byc to bedzie, i tyle... my tu nie mamy nic do gadania.. (chyba ze samobójstwo xD)
![]() |
#58 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: ElblągŚwietnaMieścina LiczbaPostów: NieWięcejJakJegoIQ UlubionePowiedzonko: Buta humak, goshak pixo.
Stan: Początkujący
Imię: Prosze jedengp
Świat: Isara twa stara
Poziom: 1:(
Skille: 1337/-6
Poziom mag.: 9?
|
![]() @Sylvien
A przeczytałeś dalej co napisałem? Benedykt XVI może jeszcze umrzeć, zobacz jaki stary :S. Wybiorą go miesiąc-5 miesięcy przed armaggedonem i trach ;/ Musze zrobić rzeczy których nigdy nie robiłem ;] Zrobić zamieszki itd. ale jak sie przepowiednia nie sprawdzi to bede w wiezieniu siedział xD |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Co do benedykta to ja słyszałem,że po Polaku będzie Niemiec ,potem Czarnoskróry papież,i wtedy koniec świata.
A to by się już zgadzało.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() @Magus : calkiem ciekawa strona ![]()