|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lutra Javin
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Białystok-Fotel przed moim PC-etem
Stan: Na emeryturze
|
![]() Nie wiem po co rozdrabniać ten topic. Wszyscy mająpodobne zdanie. Zobaczymy jak podobna tragedia będzie u nich...Naszczęscie te osoby to tylko "jednostki". Coraz większe ale nadal "jednostki".
Pozdrawiam Pawel Chilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Te posty na yahoo pisaly jakies debile poprostu. Niech sie nasmiewaja. Maja racje po czesci bo kazdy new prezydent probuje sie podlizywac Bushowi. Np atak na Irak amerykanom chodzilo o ***ana rope pomimo ze to nie byla ich sprawa. A polacy chcac sie podlizac rowniez wyslali tam wojksa. Zalosne. Amerykanie zastosowali ,,plan szybkiego ataku,, (jakos tak to sie nazywa) tak samo jak Hitler zaatakowal Polske wraz z Zsrr... Zal mi tych ludzi.
Ostatnio edytowany przez Zamor1 - 31-01-2006 o 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Płock
Profesja: Knight
Gildia: Fading Suns
Świat: Titania ;)
|
![]() Penta Śmierdzace. Nasi giną w Iraku a oni nas tak potraktowali. Ja sam niemoglbym tak powiedziec. Wspolczuje Ludziom ktorzy stracili osoby bliskie jak i całe rodziny lecz NigdY nie slyszalem czegos tak absurdalnego...
Ogółem... W****iające... (a dajcie mi upomnienie)
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Na świecie to chyba nikt nas nie lubi. A ja mam to w dupie, tak samo jak tych 'amerykanów' na yahoo. Poprostu niewydarzone debile, które próbują błysnąć tworząc kółko wzajemnej adoracji...
,,|,,
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Żartować z takich rzeczy... żartować ze śmierci 66 ludzi.... hahaha, bardzo śmieszne, idioci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Nie wiem dlaczego większość przejmuje się tekstami jakichś idiotów , którzy nigdy nie pokażą wam swojej prawdziwej twarzy i działają anonimowo. Jakieś dzieci się wygłupiają. Mają pole do popisu i myślą , że może wywołają wojnę albo jakieś zamieszanie. To co robią jest przykre. Można to porównać do noob-charów w Tibi lub noob-acców na forum.
Co innego , jakby powiedział tak jakiś przedstawiciel Ameryki , a nie ta nic nieznacząca hołota. Ps. Pewnie większość tych , którzy cisną na Yahoo , robią tak nacodzień i uważają , że to jest najlepsze wyjście , wyżyć się na kimś , kogo nigdy nie spotkają. TO SAMO DO POLAKÓW !! Cytuj:
edit: Jak na zawołanie pojawił się przykład wspaniałego Polaka. Właśnie o takich ułomach pisałem , którzy nic nie zdziałają , tylko się wyżyją słownie na innych. @ down: umiesz czytać , czy zrobiłeś to celowo (prowokacja)? Ostatnio edytowany przez DRoN - 31-01-2006 o 19:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zbanowany
Data dołączenia: 06 02 2005
![]() |
![]() http://news.messages.yahoo.com/bbs?a...38459&mid=5476
No rozladowalem sie. Mozecie mi nawet bana wlepic za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa
![]() |
![]() Amerykanie powinni chociaż raz postawić się na miejscu którejś z rodzin i zobaczyć jak to jest gdy w jakiejś tragedii traci się kogoś bliskiego.Uważam, że ci ludzie, którzy to pisali nie zdają sobie sprawy z tego jaka to tragedia.Gdyby starcili w ten sposób swojego brata czy osobę bliską zmienili by zdanie i nienaśmiewali by się.
Ostatnio edytowany przez Noro - 31-01-2006 o 19:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Amerykanie się śmieją ze mnie, ja się śmieje z nich, niedouczonych i otyłych.
Who cares? To świadczy tylko o nich, Ameryka to ostatni kraj do jakiego bym pojechał...ta mentalność mnie dobija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() @RE UP
Śmiejesz się z nich, więc prezentujesz że jesteś na ich poziomie, nie warto nawet. @Topic Nie wiem czemu się dziwicie. Wiecie dlaczego się z nas śmieją?? Bo przesadzamy. Serio, boshe zginęło niespełna 70 osób, oh tragedia, kit z tym że w Somalii co dzień umiera z głodu 10000 ludzi z czego 80% to dzieci do 5 roku życia (zaraz powiecie że macie gdzieś jakąś Somalię, to wiecie już czemu Amerykanie mają gdzieś nas). Tego jakoś nikt nie opłakuje co? ![]() Żal mi tych ludzi, umarłych i rannych, ale nie lepiej się cieszyć że tylu przeżyło niż że tylu zginęło?? ![]() Jak ktoś mądry powiedział Cytuj:
Też uważam to za ... "hamstwo" ale niestety tak jest że ludzie nie chcą brać takich rzeczy na poważnie, o ile one ich nie dotyczą. @Khazar Lepiej bym nie skomentował wypowiedzi Trenei. thx
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 31-01-2006 o 22:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa
![]() |
![]() Cytuj:
Racja ze wszystkim się zgadzam, lecz mam jedno "ale" tu nie chodzi o to, że zginęło "tylko" 70 osób i to dla nich żadna tragedia.Ja uważam za hamstwo to, że oni ogólnie śmieją się z tragedii.Nawet jakby zginęła 1 osoba a oni by się śmali to też byłoby hamstwo. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia -uważam to za bardzo mądrą teorię. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Płock
Profesja: Knight
Gildia: Fading Suns
Świat: Titania ;)
|
![]() @2 UP.
O moj boze ... Szkoda ludzi w Somali ale zrozum to sa nasi. Nasz naród ktory z nami cierpi. I to niepowiedzial ktos madry tylko on byl ostatnim debilem. Był to bodajze Stalin. Zobacz, zaloba jest po to by uczcic ich bezsensowna smierc , NASZYCH RODAKÓW. Wiec niepieprz mi glupot o Somali bo o tym kazdy wie od dawna. Nasi zgineli, i dlatego jest zaloba...
"Miłość, która jest gotowa nawet oddać życie, nie zginie." Ostatnio edytowany przez Trenei - 31-01-2006 o 20:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
![]() |
![]() Cytuj:
NASZYCH, NASI, RODACY... pasujesz idealnie do tych Amerykanow... brakuje tylko zebys jeszcze opowiadal dowcipy typu "Przyszlo dziecko somalijskie do mamy, a mama do niego "chuchnij". Ono chucha a matka do niego "Jadles!!!!!!"..." nie rozumiesz drogi kolego ze wlasnie prezentujesz totalny nacjonalizm? myslsiz ze Polska wazna, bo Ty jestes Polakiem, a reszta sie nie liczy. Fakt faktem ze Amerykance nie musieli sie z nas nabijac, ale co ich obchodzi jakis tam kraj mniejszy od niejednego ich stanu gdzies tam za oceanem? tak samo Ciebie nie obchodzi jakas tam tragedia w somalii, ze dzieci umieraja z glodu. Nie mow, prosze Cie, ze Stalin to debil. Jezeli on bylby Polakiem, to z duma na twarzy wspominal bys wielkiego Stalina, swietnego stratega dazacego do wzmocnienia naszego narodu, ktoremu niestety nie wyszlo bo caly swiat sie przeciw niemu obrocil, bo przeciez on byl geniuszem. Zrozum ze dla Rosjan Stalin naprawde byl postacia wielka. Oficjalnie chcial dla narodu jak najlepiej, a ze chcial tego dokonac kosztem innych narodow, to juz poprostu normalna kolej wydarzen. Wcale bys nie oplakiwal tych setek tysiecy przez niego posrednio zabitych. Mowcie o mnie jak chcecie, ale do mnie nie przemawia jakos ta zaloba. Wogole nie utozsamiam sie z tymi ofiarami. Fakt, wspolczuje ich rodzinom, ale tak naprawde nie znalem stamtad nikogo, nie czulem z nimi wiezi by teraz ich oplakiwac. Moge sie za nich pomodlic, ale, stwierdzzajac z przykroscia, sa to dla mnie statystyki - "70 osob zginelo". Nie wiem czy dobrze rozumuje ale w wiekszosci na swiecie sa ludzie , ktorzy nie odczuwaja zadnej wewnetrznej potrzeby zalowania czyjejs smierci, jezeli ich to nie dotczylo w zaden sposob. Jak juz Quezacoatl wspomnial, zalujac tych 70 ofiar wypadku powinnismy tez zalowac kolejnych kilkudziesieciu (moze przesadzam) ktore codziennie gina na polskich drogach. Dlaczego po nich nie ma zaloby? Bo zgineli "w rozproszeniu" a nie w 1 miejscu? Tak na koniec zastanawiam sie jeszcze, czy w krajach gdzie wydarzyly sie katastrofy lotnicze, rowniez oglaszana jest zaloba poswiecona ofiarom. Moze mnie ktos oswiecic?
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Moze troche nie na temat ale jedna rzecz mnie ciekawi...
W hali zginelo ~70 osob... Niezaprzeczalnym jest to, ze to wielka tragedia... ALE... W Polsce w ostatnich tygodniach z powodu mrozu zycie stracilo okolo 200 osob... To prawie 3 razy wiecej niz liczba ofiar zawalenia dachu... Wiec niech mi ktos powie, dlaczego zalobe narodowa wprowadzono z powodu smierci niespelna 70 osob, a zamarzniecie 200 stalo sie jedynie zwykla statystyka trwajacej zimy? @topic w kazdym kraju znajduja sie idioci dla ktorych smierc i cierpienie ludzi sa jedynie powodem do robienia sobie zartow... Jednak moim zdaniem oskarzenia skierowane w strone Ameryki w tym topicu sa sluszne... To wlasnie stamtad wywodzi sie kult wolnego slowa, nieograniczonego prawa do posiadania wlasnego zdania i braku jakichkolwiek zasad moralnych. A do czego to prowadzi? Do wyzbycia sie ludzkich uczuc... Co w polaczeniu z niezbyt wysoka inteligencja niektorych osob proawdzi do sytuacji takich jak ta: ludzie umieraja, cierpia, a inni sie ciesza i zartuja... Mozna im jedynie wspolczuc bycia ograniczonymi istotami... Bo jak kogos bez uczuc nazwac czlowiekiem?
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Eeee.To trudne i wymagające czasu pytanie. Popatrz,że na świecie ginie 1000 ludzi dziennie,w Iraku ponad 100 osób w zamachach co miesiąc,w Ameryce około 10 dziennie z powodu rasizmu,w Sylwestra około 80 ludzi na powiecmy cały świat przez popisywanie się Petardami,Ale to nie są katastrofy.W katastrofach ginią po dziesiątki osób na raz,a wszystko to zazwyczaj nieumyślne,śmiercią tragiczną w bezsensownych okolicznościach.A tamte osoby wcale nie są zapomniane,w kościołach odprawiane są msze i modlitwy w intencjach biednych,i poszkodowanych.Niestety,nie wszyscy ludzie ich zauważają.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 01-02-2006 o 00:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
|
![]() Cytuj:
czyzby to powiedzial J. Stalin? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Krakow
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica
|
![]() Powiedzieć można tylko: idioci -.-
Budują radność, szczęście i swoje głupie i tępe kawały (zapewne iloraz IQ odpowiada zabawności kawałów), na katastrofie w której zgineli ludzi... a czemu nie śmieją się z własnych tragedi? zapominają o USA? Rosji? słyszałem że też stało się coś w Niemczech. Co nie było to dla nich wtedy takie śmieszne?. Coż, rozrywkowi są ludzie, lecz nie bardzo temat do śmiechu, ludzka głupota osiąga już bez kresy. Coraz częściej widać, że ludzie są głupsi od małpy -.- na szczęście jeszcze isteje kilka osób, które potrafią zachować powage... "Czy ja jestem w piekle? Bo wokół widzę same demony..." - chyba najlepszy cytat, aby określić zachowanie innych...
Mors malum non est, sola ius aequum generis humani Ostatnio edytowany przez Onori - 01-02-2006 o 09:08. |
![]() |
![]() |