|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Oto kilka z moich niczym nie popartych, idiotycznych, bezsensownych i głupich teorii.
1. Jak powstał świat? Stworzyli go ludzie lub inna rasa rozumna cofając się w czasie (do momentu w którym nie było nic, czyli próżnia). 2. Cuda Jezusa? Może Jezus był Crissem Angelem dawnych czasów? Najznakomitszy iluzjonista który miał ułatwione zadanie, pnieważ za jego czasów ludzie nie znali praw fizyki, chemii, parapsychiki itd.(a przynajmniej tak się nam wydaje) więc byli strasznie głupi. (Przecież jeden człowiek wyprzedzający swoją epokę [bardziej niż Einstein] na Tysiące lat musiał się narodzić). 3. Czym są religie? Ludzie stworzyli religie ze strachu. Jeżeli to co wyznają jest prawdą, to jeżeli będą postępować zgodnie z zasadami danej wiary dostąpią zbawienia (czy czegoś innego ![]() "nauka dziala tak samo jak wiara " Skomentuje to trzema literami- LOL. "Jeśli coś ma jednoznaczną symbolikę - kształt krzyża, w tych miejsach co Jezus - to raczej pokazuje jakiś związek z Bogiem." Jak piszesz plusy (+) na matematyce to modlisz się do nich? ;p (wiem że głupie, ale chyba wiecie o co mi chodzi?) Edit: @down "teraz nauka dziala tak samo jak wiara - stara sie cos udowodnic rzucajac coraz smieszniejsze teorie " Nauka BADA zjawiska, a religia mówi ~"nie starajcie sie zrozumieć bo zgrzeszycie i pójdziecie do piekła i powiem mamie!" ;p "A co stworzylo tych pierwszych? Pozatym paradoks dziadka sie klania;]" Jakich pierwszych? O czym mówi ten paradoks? "proponuje przewertowac Biblie." Nie chce mi się...
Ostatnio edytowany przez Liado - 05-04-2006 o 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#44 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
-skoro Bog jest milosierny to dlaczego zsyla ludzi do piekla? -dlaczego Bog sie nam nie pokarze? Czy dlatego, ze nie chce zebysmy w niego wierzyli? -skoro Bog jest wszechwiedzacy to dlaczego nie przewidzial, ze szatan podkusi Ewe? I dlaczego odrazu nie stworzyl kobiety, mogl przewidziec, ze Adam bedzie samotny... Gdybym sie dluzej zastanowil to moze bym wiecej tego wymyslil... @cuda Niektorzy ludzie widzieli UFO, albo jak niektore przedmioty lataja... czy to znaczy, ze to prawda? @cud eucharystyczny To chyba najwieksza brednia ![]() ![]() @opetania Choroby psychiczne polegaja na tym samym co opetanie... @stygmaty Jest to chyba jedyny dowod, ktorego do konca nie moge wytlumaczyc... Ksiadz na religii mowil, ze Jezus byl przybity nie na dloniach, lecz pod nimi. Dlatego, ze Jezus byl przybity w piatek, a gdyby byl przybity na dloniach, dluzej by zyl, lecz Zydzi chcieli zeby szybciej umarl, poniewaz w szabat by nie mogli go zdjac z krzyza. Dlatego chcieli to zalatwic w piatek... Lecz oj. Pio mial stygmaty na dloniach... Mozliwe, ze ksiadz sie myli, wiec to jest nie do konca wytlumaczone... @objawienia patrz @cuda @konieczność istnienia pierwszej przyczyny bytów A skad wiesz, ze to byl Bog? Cytuj:
![]() Cytuj:
Zacytuj ten paradox dziadka ![]() Pare paradoxow wiary: Jesli kosciol uwaza, ze zabobony sa niezgodne z wiara katolicka, to czym sa rozne swieta? Przeciez to tez sa rozne zabobony... Skoro Bog sobie wybral Zydow na swoj narod to dlaczego oni sie od niego odwrocili? ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() >>dlaczego Bog sie nam nie pokarze? Czy dlatego, ze nie chce zebysmy w niego wierzyli? Bóg nigdy nam sie nie pokaRZe. Moze, moze kiedys nam sie pokaŻe. Ale czy on nam robi łaske? "Błogosławieni którzy nie widzieli, a uwierzyli". A pokazał sie 2000 lat temu. >>To chyba najwieksza brednia Jak to moze byc cialo i krew? Przy mszy chleb i wino sie wcale nie zmienia... Chyba, ze to jest kolejny symbol o Moze Bog tez jest symbolem? Z tego co napisałes wnioskuje, ze jestes zbyt tempy by zrozumiec krótki tekst. Nie przy KAZDEJ mszy. Przeczytaj ze zrozumieniem i wróć, albo rób z siebie dalej idiote który wypowiada sie na temat tekstu ktorego nie zrozumiał. >>Choroby psychiczne polegaja na tym samym co opetanie... ROTFL. Radze poczytac troche o opetaniach, mowienie roznymi glosami w roznych jezykach i nadprzyrodzona sila to nie jest objaw choroby psychicznej. Widac ze mowisz o rzeczach, o ktorych slyszales z dobranocki. >>@konieczność istnienia pierwszej przyczyny bytów >>A skad wiesz, ze to byl Bog? I znowu pokazałeś, ze jestes typowym 14 latkiem. I kolejna sprawa - sprawdź sobie, co w ogole oznacza termin "przyczyna bytów/absolut". Pozwole sobie przytoczyc definicje z wikipedii: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Mogrim Korotir - 05-04-2006 o 18:37. |
|||||
![]() |
![]() |
#46 | |||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wiesz... ja moge powiedziec, ze medycyna mnie nie leczy... po co mam czytac ksiazki - wzne jest to, ze ludzie tak mowia. Cytuj:
Cytuj:
Wracajac do Boga: ja jego dzialalnosc widze kazdego dnia.
![]() |
![]() |
#47 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Ja nie wieżę w nic. Przewertowałem biblię kilka dobrych razy i stwierdziłem że zawiera zbyt wiele sprzeczności. Poza tym, dlaczego wyznawcy wszystkich religii uważają, ze to akurat ich religia i ich bóg jest tym prawdziwym? Jest na świecie tyle religi, że szansa na trafienie jest bardzo mała. Wiara w to, że wasza religia mowi prawdę jest równoznaczna ze stwierdzeniem że inni się mylą, a czy to nie jest pycha?? Po co jest religia?? No cóż, człowiek potrzebuje kręgosłupa moralnego, sumienia, które podpowie mu co jest dobre, a co nie. Różnorodność religii na świecie to tylko przykład na wiele interpretacji tego co jest dobre a co nie. Potrzeba również kogoś, kto będzie karał złych i wynagradzał dobrych (boga/bogów), bo inaczej nikt by sumienia nie słuchał. Na takiej oto prostej zasadzie działa religia... wynalazek ludzki, dzięki któremu ludzka rasa jeszcze się sama nie zniszczyła.
![]() |
![]() |
#48 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 05-04-2006 o 20:12. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() No dobra, napisałem głupoty. Biję się bambusem po plecach. Jakoś mnie tak na ironie naszło ;p
A co do paradoksu dziadka. Moim (niczym nie podpartym, idiotycznym, głupim itd.) zdaniem, ciała które cofają się w czasie stają się niezależne. A zabij swojego dziadka a egzystować w przeszłości nadal będziesz. Bo jeżeli czas jest linią ciągłą to przyszłość nijak nie może wpływać na przeszłość (chyba że czas ma wiele odnóg czy coś). A co do chrześcijaństwa, judaizmu, buddyzmu i całego tego *****. Jeżeli przyjżeć się temu wszystkiemu "od boku", z innej perspektywy, można by pomyśleć że ci ludzie są szaleni. Padają na kolana przed jakimś człowieczkiem który twierdzi że wino w kielichu który trzyma w dłoni jest krwią Jezusa który zaprzecza wszelkim prawom rozsądku, fizyki, chemii itd. , a poza tym wyznawcy sami sobie zaprzeczają (to się tyczy Chrześcijaństwa, ale w innych religiach jest chyba podobnie). Te wszystkie religie to etyka która jednak jest bardziej przekonywująca, bo według niej jeżeli postępować będziemy źle, trafimy do piekła/spotka nas kara (ooo, a to już Queazacoatl napisał, ajmsory). @down Jak tkoś już napisał, skoro bóg jest wszechwiedzący do dlaczego nie stworzył od razu Ewy, dlaczego skoro jest miłosierny posyła ludzi do piekła itd.
Ostatnio edytowany przez Liado - 05-04-2006 o 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
2. Miłosierdzie nie polega na całkowitej akceptacji wszystkiego
![]() |
![]() |
#52 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A skad wiesz, ze to dzielo Boga? Bo ja bym mogl powiedziec, ze to dzielo natury etc. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2005
Stan: Na emeryturze
Imię: Chuck Norris
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 666
Skille: 666/666
Poziom mag.: 66
|
![]() Jak chcecie dyskutować o początku świata i sprawach religii na forum gry RPG, to mi to nie przeszkadza, ale czy nazywanie innych religii g****m jest konieczne???
Cytuj:
<joke> A tak w ogóle to każdy wie, że na początku był Chuck Norris </joke> |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
2. Istnienie Jezusa jest potwierdzone. Wg wielu religii wszyscy jestesmy dziecmi Boga ![]() 3. Zastanow sie nad słowem "wiara", czy uważasz ze jesli cos zostanie udowodnione i dopiero przyjmiesz to do wiadomosci to nadal to bedzie wiara?
![]() |
![]() |
#55 | |||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2005
Stan: Na emeryturze
Imię: Chuck Norris
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 666
Skille: 666/666
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
" Właściwe przeżywanie cierpienia prowadzi do wewnętrznego wzbogacenia i uczy mądrości." (Jan Paweł II) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
[qoute]Ale zsyla czlowieka na cierpienie...[/quote] Ale isntieje. Cytuj:
![]() |
![]() |
#58 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
- "Błogosławieni ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli"- Biblia. - Dał ludziom wolną wolę, nie mógł tego przewidzieć. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x