Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-07-2006, 11:34   #41
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil

Trudno powiedziec o 2% czego ( calkowitego czasu treningu czy czasu treningu od ostatniego awansu ? ). Jesli calkowitego czasu - tracisz i tak baardzo duzo w stosunku do levelu.
na podstawie kallkulatorow moza wywnioskowac ze to jest tak ze aby osiagnac jakies skill to tzreba uderzyc (licza sie punktowane uderzenia, jak nie wiesz o co chodzi to przeczytaj poradnik o treningu) iles tam razy np 100 tys razy, i od tego odejmuje sie te 2% czyli w tym wypadku odejmie 2tys uderzen

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-07-2006, 11:35   #42
nalog
Użytkownik Forum

nalog's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2006

Stan: Na emeryturze
nalog ma numer GG 8298551
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
(abstramęski narząd płciowyac od tego co napisalem wyzej - 1,5M )
Haha, ta cenzura czasami mnie rozwala.

@temat: Swego czasu na forum tibia.com, w proposals gracze apelowali o zmniejszenie straty skilli po śmierci. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz.. I co z tego? Znając Cip-Soft i tak nic w tej dziedzinie się nie zmieni.

Według mnie najlepszym rozwiązaniem knightem po deadzie, jest odrabianie skilli expiąc. Zaraz ktoś napisze, że zajmuje to dużo większą ilość czasu ale w ten sposób można zrobić kilka lvl które bardziej wpłyną na atak knighta niż jeden punkt skilla.

Ostatnio edytowany przez nalog - 07-07-2006 o 11:40.
nalog jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2006, 11:37   #43
malas menilan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: aurea
Poziom: 67
Skille: 83/79
Poziom mag.: 6
Domyślny

spada 2% twoich punktów umiejetności. na kazdy wyższy skill knight musi zdobyc 110% punktów potrzebnych na poprzedni. podobnie z shieldingiem. obładowany runami knight w czasie 8 h zrobi ponad 1kk expa (ale to maniacy) pozostaje jeszcze pytanie.. jak wielu aktywnych graczy na takich lvl'ach nie ma pacc'a i pelnych blessów. bo rozmowa o blessach w przedziale do około 60~lvl nie ma sensu u paladynów nawet do 70~ bo koszty zdobywania doświadczenia są znacznie mniejsze niz u innych postaci
malas menilan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2006, 12:42   #44
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
przeciesz nie chodzi w tibi zeby miec lvl numer 100 w kilka tygodni gry lecz zdobywac go po jakims czasie czerpiac z gry przyjemnosc...
ja np: gram w tibie 2,5 roku i dla mnie dead to nie koniec swiata bulwers na wszystkich na wszystko... i odrabianie strat po deadzie jest sluszne bo bijesz skille 100/100 w 100h i expisz nic ich nie tracac i jeszcze szybko rosna ze jak dobilbys lvl nr 100 to mialbys z 150 sworda/axe/cluba walac hity blisko 500 to byloby juz glupie
Zrob 150 melee na otsie ze skillami x30 to ci pogratuluje. O rl tibii juz nawet nie wspominam.
Cytuj:
ale mówicie o Paladynie że on se "odrobi w czasie expienia" a co knightom nie leci skill podczas expienia?
Knightowi leci na tyle wolno ze nie ma mowy o jakimkolwiek skillowaniu w czasie expa.
Cytuj:
Wlasnie, na kazdym deadzie nauczysz sie operowaniem postaci, jak i dowiesz sie na co jestes narazie za slaby
Dowiem sie jak slaby mam internet, nic wiecej.
Cytuj:
Trudno powiedziec o 2% czego ( calkowitego czasu treningu czy czasu treningu od ostatniego awansu ? ). Jesli calkowitego czasu - tracisz i tak baardzo duzo w stosunku do levelu.
Na pewno jest to 2% od calkowitego czasu treningu od skillu 10.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 12:44.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2006, 13:21   #45
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malas menilan
pozostaje jeszcze pytanie.. jak wielu aktywnych graczy na takich lvl'ach nie ma pacc'a i pelnych blessów.
Pokazuje jedynie w sposob bardzo wyrazny, ze nawet nie majac wogole blessow level odrabia sie kilka razy szybciej niz skille. Na tym proponuje zakonczyc dyskusje nie wdajac sie w dysputy na temat tego kto ile blessow kupuje itp.

Odnosnie strat skillow analogicznie - jesli tracimy 2% calegoczasu spedzonego na trening nadal jest to pare razy wiecej niz potrzebujemy na level.

pzdr, over and out.
stary 07-07-2006, 14:22   #46
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Jestem tego w 100% pewny ze tracimy 2% calego czasu poswieconego na robienie skilli. A co do blessow to IMHO sie nie oplaca ich kupowac ponizej ~150lvl bo latwo zaliczyc zgona przez kick neta i bardzo duzo tracimy (a za ta kase na blessy moglibysmy kupic sporo runek i szybciej expic). Pewnie sie wiele osob niezgodzi, ale takie jest moje zdanie. Bo piekielnie latwo w tibii o zgon nawet majac neostrade. (ktora sie wylacza od czasu do czasu mimo wykonania czynnosci opisanych w pewnym poradniku). A kupujac runy zamiast blessow zdobedziemy wiekszy lvl przed dedem i w efekcie po dedzie mimo braku blessow bedziemy mieli wiecej expa niz jakbysmy wczesniej blessy kupili.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 14:23.
stary 07-07-2006, 19:05   #47
Always hunted
Użytkownik Forum

Always hunted's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...

Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
Always hunted ma numer GG 8078836
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok
Co za głupie pytanie, oczywiste jest że powinny spadać. Giniesz = tracisz, proste. A giniesz z jakiej winy to nieistotne.
Tobie to łatwo mówić... ludzie, którzy mają 100+ lvl nie powinny się tutaj udzielać, bez obrazy. Ale Wy w większości macie PACCa, stać Was na blessy, AoLe, itd, itp,
A ja, ze swoim np 42lvl (teraz 40) biednym Drutkiem, nie z właśnej winy, zostałem zamordowany przez 83RP. I wiecie co? straciłem 108k expa(około miesiąca gry dla mnie) i 2 mlvle...(też około miesiąca, 90k w manasach). Te straty 10% to przegięcie totalne!
Powinni zrobić coś takiego, że jeśli zostało sie zabitym przez osobę z czerwoną/białą czaszką nie powinno się tracić nic. Jeśli się samemu mordowało, powinno się tracić wszystko. Jeśli się zostało zabitym przez potwora, powinno się tracić tyle ile w tej chwili. Na serverach E-PvP... tak jak teraz, na non-PvP straty powinny być zmniejszone o 5%

noobowaty mistrz@
1->nie o to chodziło
2->jest odwrotnie
3->popieram

Już skopiowałem, w końcu pomysł był mój ;d
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez plafdzifego mloka
Mroku (21-03-2007 18:31)
hyba nie zaówarzyłeś ,rze to byl joke -.-'
mash problem
metalOOffcu?
Mroku (21-03-2007 18:32)
iks.IKS
PS: Dzięki za reklamę ;d
Always hunted jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2006, 19:11   #48
=[Pacek]=
Użytkownik Forum

=[Pacek]='s Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006
Lokacja: Ełk

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Shanera
Poziom: 80+
Skille: 89/70
Poziom mag.: 19
=[Pacek]= ma numer GG 7421445
Brak ikony

Mówicie tylko o high levelowych postaciach. A jeżeli jakiś 15 lvl knight zginie, to dla niego ten exp który stracił to też duża ilość, a musiał się nieźle namęczyć (jezeli jest to jego pierwsza postać) żeby to zdobyć.
Z drugiej strony czy jakbyśmy tracili mniej przy każdym deadzie to czy Tibia nie byłaby grą nudną? Pewnie dla niektórych nie, ale dla niektórych tak więc moim zdaniem powinno zostać tak jak jest.
Inni po kilku deadach siegają po bot'y zeby nadrobić straty. Są to ludzie, którym nie chce się odrabiac lvl'a, skilli rozumiem ich decyzje. Ale jest to niezgodne z zasadami gry, więc nie powinni takiego czegoś robić, a jednak robią.

@Podsumowanie
Czy zmieni się coś w zasadach w tibi dotyczączych spadku skilli, lvla, mlvla po deadzie czy sie nie zmieni, to i tak dla jednych będzie dobrze i dla innych źle. Jakbyś sie nie odwrócił to i tak plecy masz z tyłu
=[Pacek]= jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2006, 19:14   #49
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
straciłem 108k expa(około miesiąca gry dla mnie)
Bez urazy, ale taki lvl jak ty jest to swobodnie w stanie odrobic w ciagu jednego dnia na srednio szybkim expowisku.
Cytuj:
Mówicie tylko o high levelowych postaciach. A jeżeli jakiś 15 lvl knight zginie, to dla niego ten exp który stracił to też duża ilość, a musiał się nieźle namęczyć (jezeli jest to jego pierwsza postać) żeby to zdobyć.
W tibii wlasnie niestety faworyzowani sa lowlvle, nie dosc ze taki lowlvl moze ci zabrac lootbaga bez zadnych konsekwencji (bo nie oplaca sie zabijac zeby miec red skulla/bana), to do tego jeszcze dochodzi fakt ze lowlvle nie traca praktycznie nic przy dedzie, a hlvl musza po dedzie nadrabiac straty przez 30 godzin.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 19:20.
stary 07-07-2006, 19:39   #50
Nephar
Użytkownik Forum

Nephar's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006

Domyślny

@Gremlin małe sprostowania
Co to za mmorpg? To się nazywa realizm Ale pewnie ludzi za dużo to w to nie gra bo to najprawdopodobniej gra dla prawdziwych Hardcore'owców. Ja to grałem w normalne Daleko Wschodnie mmorpgi.

Skille:
1.Przeczytaj jeszcze raz co tam napisałem(średnie nie mówiąco 90/90)
2.Chodziło mi raczej o czas skillenia na low lvl a na takim blessów raczej się nie wykupuje Fakt z tygodniem to może trochę przesadziłem ale choćby ten 1 czy 2 skille to troche czasu.

Nie wiem nie robiłem badań ale wracają tylko prawdziwi gracze a jeśli się nie wraca Tibia nie jest grą dla Ciebie.

Tu się zgodzę. Trzebaby usunąć pokazwyanie lvla i w grze, i na stronie wtedy grałoby się bardzo przyjemnie szczególnie że w Tibi nie widać noszonego sprzętu więc równie dobrze można być 8 lvlowym graczem jak i 200 lvlowym poszukiwaczem PK żeby złoić im dupe . Ale wysoki możliwy loot z ludzi napewno też zachęca do "PK charów".
stary 07-07-2006, 19:46   #51
Ard Carraigh
Użytkownik Forum

Ard Carraigh's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: lbn

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 21/29
Poziom mag.: 72
Ard Carraigh ma numer GG 1415845
Domyślny :)

Nie lubicie PK > światów non-pvp jest całkiem sporo

Straty może i ogromne, ale odrabialne najgorsze z kasską na nowe blessy, zawsze to 49/39 k ( pacc/facc ) w plecy, i ewentualny AoL ( w wypadku rycerzy i palladynów, magowi rzadziej w nich biegają ).

Pozatym jaki sens jest w tym by gra była bezstresowa jak jakies MU-online ? Jak coś nie pasuje to tam w prawym górnym rogu taki X`ik jest, klikasz go i spokój, a jak nie to godzisz sie na reguły które sam potwierdzałeś

Takie całe biadolenie i użalanie sie nad swoim "złym losem" nic nie da, albo działajcie albo siedzcie cicho, bo słowami wiele nie zdziałacie

Ard Carraigh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-07-2006, 19:47   #52
noobowaty mistrz
Zbanowany

Domyślny

Po pierwszy co z tego ze nie bedzie widac lvla jak bedzie mozna go oszacowac po szybkosci chodzenia? Nonsens
Po drugie tlumacze juz po raz dziesiaty chyba na tym forum ze pekowac w tibii sie po prostu nie oplaca bo szybciej mozna zarobic rs/ban/hunt niz zdobedzie sie jaksi ciekawy loot. I dlatego nie uwazam zeby pk bylo w tibii jakimkolwiek problemem dla lowlvl. Natomiast spadek skilli przy dedzie jest problemem bo bardzo latwo mozna pasc od potwora z powodu laga/freeza/kicku neta, czyli nie z wlasnej winy.

@Ard Carraigh
No tak racja, wszystko byloby dobrzy ....... gdyby nie maly szczegol ze 99% dedow w tibi nie jest spowodowanych wina gracza a wina internetu jaki dany gracz posiada. ;/ Nie uwazam ze to jest sprawiedliwe. ;/

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 19:50.
stary 07-07-2006, 20:18   #53
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Z tego co pamietam to nie grasz od dluzszego czasu, radze sprawdzic jak to jest z treningiem w czasie expienia, obecnie bym powiedzial ze z 2 reczna bronia jest nawet szybciej
Od ponad roku nie tyle gram, ile wpadam na 2-3 godziny pobawic sie sprawdzajac rozne rzeczy ..

Jakos nie bardzo widze mozliwosc wbijania skillow np expiac na elfach ( 1 hit - 1 kill, kilka sek przerwy, nastepny mob ) tak samo szybko jak przy treningu z 1 mobem/ monkiem. W moim przypadku skille szly ponad 3x wolniej - przy expieniu na czyms zdecydowanie twardszym moze wygladac to nieco bardziej rozowo, aczkolwiek nadal downtime bedzie widoczny.

Podobnie ma sie sprawa z moimi dwoma aktualnymi knightami na 15 levelu ( jeden trenujacy, drugi tylko expiacy na miekkich mobach ).
stary 07-07-2006, 22:43   #54
Nephar
Użytkownik Forum

Nephar's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006

Domyślny

@noobowaty mistrz(brawa za prze śmieszny nick)
Potrafisz ocenić lvl playera patrząc tylko na to jak chodzi? Do tego dochodzą BoHy, Time Ring, Haste/Strong Haste napewno jest to znacznie trudniejsze niż kliknięcie dwoma przyciskami . Co do PK ty w Tibie grasz? Po pierwsze jak już ludzie "Pekują" to napewno nie main charami tylko charami na innym koncie założonymi tylko do tego. Rs-to chyba normalne przy PK? Ban-co ci po banie na 20 lvlowej postaci? Hunt-patrz wyżej.

@Ard Carraigh
Z tym AoLem to Knight'ci i już prędzej sorcowie/druidowie niż Paladyni u których najczęściej najbardziej wartościową rzecza jest B Robe
stary 08-07-2006, 03:47   #55
Ard Carraigh
Użytkownik Forum

Ard Carraigh's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: lbn

Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 21/29
Poziom mag.: 72
Ard Carraigh ma numer GG 1415845
Domyślny :)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz [B
99% dedow w tibi nie jest spowodowanych wina gracza a wina internetu jaki dany gracz posiada.[/b] ;/ Nie uwazam ze to jest sprawiedliwe. ;/

Tere fere, zawsze czyjaś wina byle nie ja, bo aureolke mam i święty jak łezka jestem, co nie ? Chyba opowiadasz o swoich porażkach smiertelnych Wszystkie moje złapałem z własnej winy/głupoty i potrafie sie przyznać i nie zrzucam winy na naszą koffaną "tepsę" bo dawno nie miałem kick podczas polowania.

Chcesz lepszy net to do niemiec czy angli jedź

Wracając do tematu kary za śmierć mogą zostać takie jak są, niemiłe ale uczace obycia z własna postacią i szacunku dla niej - no chyba że ktoś jest typowym flejtuchem i ma poroblemy z samoobyciem

That`a all folks ... right now <tematu nie można juz zamknąć ? >

Ard Carraigh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 23:08   #56
Toryfan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Krakow

Stan: Na Emeryturze
Imię: Toryfan
Świat: Solera
Poziom: 66
Poziom mag.: 60
Domyślny

mozna zamknac, odlozyc chara i czekac na lepsze czasy. cip nic pewnie nie zmieni

Cytuj:
Tere fere, zawsze czyjaś wina byle nie ja, bo aureolke mam i święty jak łezka jestem, co nie ? Chyba opowiadasz o swoich porażkach smiertelnych Wszystkie moje złapałem z własnej winy/głupoty i potrafie sie przyznać i nie zrzucam winy na naszą koffaną "tepsę" bo dawno nie miałem kick podczas polowania.
tak a sewery tibii nigdy cie nie kickuja -.-
Toryfan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 23:15   #57
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

@
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez =Pekin=
Moim zdaniem za duzo spada przy dedzie, oczywiscie spadek expa i skili przy dedzie powinien byc symboliczny ale nie aż 10 % -.-
ty siedź cicho ja po dedzie trace nawet do 50% -.-'

@topic: spadać powinny, bo to przecież o to w tej grze chodzi ale powinny stopniowo, tj. jak masz 20 skill np. shieldingu to po śmierci tracisz ~60% a jak masz 80 skill to ~5%
Celoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania