|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
@temat: Swego czasu na forum tibia.com, w proposals gracze apelowali o zmniejszenie straty skilli po śmierci. Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz.. I co z tego? Znając Cip-Soft i tak nic w tej dziedzinie się nie zmieni. Według mnie najlepszym rozwiązaniem knightem po deadzie, jest odrabianie skilli expiąc. Zaraz ktoś napisze, że zajmuje to dużo większą ilość czasu ale w ten sposób można zrobić kilka lvl które bardziej wpłyną na atak knighta niż jeden punkt skilla.
Google. Ostatnio edytowany przez nalog - 07-07-2006 o 11:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny gracz
Imię: Malas Menilan
Profesja: Knight
Gildia: Bractwo Feniksa
Świat: aurea
Poziom: 67
Skille: 83/79
Poziom mag.: 6
|
![]() spada 2% twoich punktów umiejetności. na kazdy wyższy skill knight musi zdobyc 110% punktów potrzebnych na poprzedni. podobnie z shieldingiem. obładowany runami knight w czasie 8 h zrobi ponad 1kk expa (ale to maniacy) pozostaje jeszcze pytanie.. jak wielu aktywnych graczy na takich lvl'ach nie ma pacc'a i pelnych blessów. bo rozmowa o blessach w przedziale do około 60~lvl nie ma sensu u paladynów nawet do 70~ bo koszty zdobywania doświadczenia są znacznie mniejsze niz u innych postaci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 12:44. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Odnosnie strat skillow analogicznie - jesli tracimy 2% calegoczasu spedzonego na trening nadal jest to pare razy wiecej niz potrzebujemy na level. pzdr, over and out.
![]() |
![]() |
#46 |
Zbanowany
|
![]() Jestem tego w 100% pewny ze tracimy 2% calego czasu poswieconego na robienie skilli. A co do blessow to IMHO sie nie oplaca ich kupowac ponizej ~150lvl bo latwo zaliczyc zgona przez kick neta i bardzo duzo tracimy (a za ta kase na blessy moglibysmy kupic sporo runek i szybciej expic). Pewnie sie wiele osob niezgodzi, ale takie jest moje zdanie. Bo piekielnie latwo w tibii o zgon nawet majac neostrade. (ktora sie wylacza od czasu do czasu mimo wykonania czynnosci opisanych w pewnym poradniku). A kupujac runy zamiast blessow zdobedziemy wiekszy lvl przed dedem i w efekcie po dedzie mimo braku blessow bedziemy mieli wiecej expa niz jakbysmy wczesniej blessy kupili.
Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 14:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Cytuj:
A ja, ze swoim np 42lvl (teraz 40) biednym Drutkiem, nie z właśnej winy, zostałem zamordowany przez 83RP. I wiecie co? straciłem 108k expa(około miesiąca gry dla mnie) i 2 mlvle...(też około miesiąca, 90k w manasach). Te straty 10% to przegięcie totalne! Powinni zrobić coś takiego, że jeśli zostało sie zabitym przez osobę z czerwoną/białą czaszką nie powinno się tracić nic. Jeśli się samemu mordowało, powinno się tracić wszystko. Jeśli się zostało zabitym przez potwora, powinno się tracić tyle ile w tej chwili. Na serverach E-PvP... tak jak teraz, na non-PvP straty powinny być zmniejszone o 5% noobowaty mistrz@ 1->nie o to chodziło 2->jest odwrotnie 3->popieram
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2006
Lokacja: Ełk
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Shanera
Poziom: 80+
Skille: 89/70
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Mówicie tylko o high levelowych postaciach. A jeżeli jakiś 15 lvl knight zginie, to dla niego ten exp który stracił to też duża ilość, a musiał się nieźle namęczyć (jezeli jest to jego pierwsza postać) żeby to zdobyć.
Z drugiej strony czy jakbyśmy tracili mniej przy każdym deadzie to czy Tibia nie byłaby grą nudną? Pewnie dla niektórych nie, ale dla niektórych tak więc moim zdaniem powinno zostać tak jak jest. Inni po kilku deadach siegają po bot'y zeby nadrobić straty. Są to ludzie, którym nie chce się odrabiac lvl'a, skilli rozumiem ich decyzje. Ale jest to niezgodne z zasadami gry, więc nie powinni takiego czegoś robić, a jednak robią. @Podsumowanie Czy zmieni się coś w zasadach w tibi dotyczączych spadku skilli, lvla, mlvla po deadzie czy sie nie zmieni, to i tak dla jednych będzie dobrze i dla innych źle. Jakbyś sie nie odwrócił to i tak plecy masz z tyłu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 19:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() @Gremlin małe sprostowania
![]() Co to za mmorpg? To się nazywa realizm ![]() Skille: 1.Przeczytaj jeszcze raz co tam napisałem(średnie nie mówiąco 90/90) 2.Chodziło mi raczej o czas skillenia na low lvl a na takim blessów raczej się nie wykupuje ![]() Nie wiem nie robiłem badań ale wracają tylko prawdziwi gracze a jeśli się nie wraca Tibia nie jest grą dla Ciebie. Tu się zgodzę. Trzebaby usunąć pokazwyanie lvla i w grze, i na stronie wtedy grałoby się bardzo przyjemnie szczególnie że w Tibi nie widać noszonego sprzętu więc równie dobrze można być 8 lvlowym graczem jak i 200 lvlowym poszukiwaczem PK żeby złoić im dupe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: lbn
Imię: Ard Carraigh
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Black Company
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 21/29
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() Nie lubicie PK > światów non-pvp jest całkiem sporo
![]() Straty może i ogromne, ale odrabialne najgorsze z kasską na nowe blessy, zawsze to 49/39 k ( pacc/facc ) w plecy, i ewentualny AoL ( w wypadku rycerzy i palladynów, magowi rzadziej w nich biegają ). Pozatym jaki sens jest w tym by gra była bezstresowa jak jakies MU-online ? Jak coś nie pasuje to tam w prawym górnym rogu taki X`ik jest, klikasz go i spokój, a jak nie to godzisz sie na reguły które sam potwierdzałeś ![]() Takie całe biadolenie i użalanie sie nad swoim "złym losem" nic nie da, albo działajcie albo siedzcie cicho, bo słowami wiele nie zdziałacie ![]()
![]() |
#52 |
Zbanowany
|
![]() Po pierwszy co z tego ze nie bedzie widac lvla jak bedzie mozna go oszacowac po szybkosci chodzenia? Nonsens
Po drugie tlumacze juz po raz dziesiaty chyba na tym forum ze pekowac w tibii sie po prostu nie oplaca bo szybciej mozna zarobic rs/ban/hunt niz zdobedzie sie jaksi ciekawy loot. I dlatego nie uwazam zeby pk bylo w tibii jakimkolwiek problemem dla lowlvl. Natomiast spadek skilli przy dedzie jest problemem bo bardzo latwo mozna pasc od potwora z powodu laga/freeza/kicku neta, czyli nie z wlasnej winy. @Ard Carraigh No tak racja, wszystko byloby dobrzy ....... gdyby nie maly szczegol ze 99% dedow w tibi nie jest spowodowanych wina gracza a wina internetu jaki dany gracz posiada. ;/ Nie uwazam ze to jest sprawiedliwe. ;/ Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 19:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Jakos nie bardzo widze mozliwosc wbijania skillow np expiac na elfach ( 1 hit - 1 kill, kilka sek przerwy, nastepny mob ) tak samo szybko jak przy treningu z 1 mobem/ monkiem. W moim przypadku skille szly ponad 3x wolniej - przy expieniu na czyms zdecydowanie twardszym moze wygladac to nieco bardziej rozowo, aczkolwiek nadal downtime bedzie widoczny. Podobnie ma sie sprawa z moimi dwoma aktualnymi knightami na 15 levelu ( jeden trenujacy, drugi tylko expiacy na miekkich mobach ).
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() @noobowaty mistrz(brawa za prze śmieszny nick)
Potrafisz ocenić lvl playera patrząc tylko na to jak chodzi? Do tego dochodzą BoHy, Time Ring, Haste/Strong Haste napewno jest to znacznie trudniejsze niż kliknięcie dwoma przyciskami ![]() @Ard Carraigh Z tym AoLem to Knight'ci i już prędzej sorcowie/druidowie niż Paladyni u których najczęściej najbardziej wartościową rzecza jest B Robe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: lbn
Imię: Ard Carraigh
Gildia: Black Company
Świat: Harmonia
Poziom: 115
Skille: 21/29
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() Cytuj:
Tere fere, zawsze czyjaś wina byle nie ja, bo aureolke mam i święty jak łezka jestem, co nie ? ![]() ![]() Chcesz lepszy net to do niemiec czy angli jedź ![]() Wracając do tematu kary za śmierć mogą zostać takie jak są, niemiłe ale uczace obycia z własna postacią i szacunku dla niej - no chyba że ktoś jest typowym flejtuchem i ma poroblemy z samoobyciem ![]() That`a all folks ... right now ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 07 2006
Lokacja: Krakow
Stan: Na Emeryturze
Imię: Toryfan
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 66
Poziom mag.: 60
|
![]() mozna zamknac, odlozyc chara i czekac na lepsze czasy. cip nic pewnie nie zmieni
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() @
Cytuj:
@topic: spadać powinny, bo to przecież o to w tej grze chodzi ale powinny stopniowo, tj. jak masz 20 skill np. shieldingu to po śmierci tracisz ~60% a jak masz 80 skill to ~5% |
|
![]() |
![]() |