|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#42 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
A tego pomysłu PiSu się boje bo pewnie będą mnie w kiosku legitymowac kiedy bede chciał kupic sobie CD-A... Ten artykuł nikomu nie pomoże a pewnie zaszkodzi grającym normalnie w Tibie. @down Na moje to był żart, ale ja nie jestem nieomylny.
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 19-04-2006 o 16:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg
|
![]() I w tym momencie mamy nowe 2 cele:
klimek1990 & Litawor have a good fun Jestescie prymitywnymi, nieczulymi, aroganckimi malolatami, ktore gowno wiedza o zyciu.
![]() |
#44 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Darashia
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kash Azrio
Profesja: Sorcerer
Gildia: Calmerian Alliance
Świat: Calmera
Poziom: 16
Poziom mag.: 9
|
![]() Ostatnio zaczeło sie zwalanie winy na gry za wszystko
![]() ![]() Troche sie zdenerwowałem więc nie wincie mojej ortografi. Uwaga trzeba uwarzać bo pis zamknie ta strone. Ostatnio edytowany przez Mateusz500 - 19-04-2006 o 16:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() @ klimek & litowar : gratuluje pustostanu (tzw. brak mozgu).
Cytuj:
![]() 2. CIPsoft ma Jest taki problem - nie moga ani zakazac rozprowadzania Tibii w Polsce (bo nikt jej nie wydaje, mozna ja sciagnac z netu, a tego zakazac nie mozna), jak i nie mozna zabronic sprzedawania/kupowania itemow i postaci (polskie prawo tego zabrania i nie uznaje w/w rzeczy za lamanie tegoz). Drom : specjalnie sprawdze :>
![]() |
![]() |
#46 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 02 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Beeron
Profesja: Sorcerer
Świat: Aurea
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Stan: Niegrający
|
![]() ale polewa jak to czytalem artykul grubo przesadzony a osoba piszoca niemala nigdy kotaktu z gra -.- ten 16latek nieodroznia rl od kompa cos z nim niteak ...
Autorem polskiej strony internetowej gry, wspartej oficjalnie przez niemieckich twórców, jest Jakub Boski, student z Wrocławia. Twierdzi on, że dziennie portal odwiedza 40 tys. osób (kilkaset tysięcy odsłon). - Ponad połowa to uczniowie podstawówek i gimnazjów. Zrobiliśmy nawet sondę i okazało się, że 36 proc. stanowią uczniowie od 14 do 16 lat, 25 proc. - 16-18 lat, a 17 proc. - 12-14 lat. Zdajemy sobie sprawę, że Tibia uzależnia, ale nie mamy na to wpływu. Przecież ostry nóż też może być groźny, jeżeli dzieciak nie umie się z nim obchodzić - tłumaczy. Nawet cos o Bosalu ^^
Oh aH... Ostatnio edytowany przez Palek Demon - 19-04-2006 o 16:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#49 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Winiok zgadzam sie z toba.
Co do tego artykuly to ma on bardzo duzo prawdy. Baaaardzo duzo ludzi uzaleznia sie od tibii. W tibie zaczynaja czesto grac osoby jak maja np 10 lat a wtedy sa podatne na uzaleznienia. A co do klimka... Proponuje po jego Ip dojsc skad pisal i pokazac ten post jego ojcu xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Dzisiaj czytałem to w Gazecie Wyborczej. Cóż... smutna prawda o Tibijczykach... ale sporo kwestii ponaciągali
![]() Ale wkurza mnie jedna sprawa - na szczęście dzieje się to u mojego kolegi w domu nie u mnie. Jak coś w kompie nawali - wina Tibii. Nie działa komputer, wina Tibii. Krótkie spięcie też Tibia spowodowała. Teraz matka mojego kolegi przeczytała ten artykuł i powiedziała że "nie będzie więcej grał w Tibię, bo nie chce ryzykować że kiedyś dostanie krzesłem w głowę bo mu przeszkodziła". Ostatnio edytowany przez Donas - 19-04-2006 o 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moja mama dzisiaj wyłączyła mi TIBIE , albowiem u niej w szkole było zebranie gdzie poruszyli temat o uzależnieniu od TIBI.. (mama jest pedagogiem)
Jak dorwe tego kolesia od artykułu.... To mój koniec z TIBią.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zbanowany
|
![]() to nic jakiś koleś zgwałcił i zabił kogoś*o ile dobrze pamiętam*bo bohater w gta vice city też tak robił.i co z tego powodu powinni przestać wydawać gta i poiwedzieć że to wina gry?
a ja bije moją matkę codziennie metalowym prętem bo zupa jest za słona i to przez to forum bo działa mi źle na psyche.zamknijcie je do wszystkiego można się że tak brzydko powiem dopierdolić wystarczy chcieć |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
![]() Wątpie żeby wymyślili ją tylko żeby młodzież siedziała przed komputerem jak najdłużej. Jeżeli gra jest "dobra" to też można tak o niej powiedzieć, a tylko Tibii się czepiają...
3/4 tych uczniów to mówi, że gra, a tak naprawdę osiągnęli 7-10lvl i dla nich jest to wielki wyczyn, a że siedzą przy komputerze nałogowo to już prędzej uwierze. W większości gimnazjum tak jest, że gra 3-4 osoby, a potem gra połowa szkoły robiąc 10lvle. Tak było w mojej starej klasie...Zaczęło grać 2 osoby, a skończyło sie na około 20 i w tym tylko 4 osoby miały większy lvl niż 20, a połowa to nawet z rook'a nie wyszła. I jak już ktoś napisał, zachowanie zależy od człowieka a nie od gry... Z tego co mi wiadomo to Tibia została stworzona w 1997r. Jak zawsze gazety naciągają troche fakty... |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Trimera
Poziom: 23
Skille: 10/10
|
![]() Niektóre rzeczy z Tego co napisali mija się z prawdą , czy każdy "młodzieniec" gra poto aby sprzedać postać -.^ ? Niektórzy grają dla przyjemności a nie dla kasy ;|
Dziś matka i siostra dowiedziała się otym i ciągle krzyczą "Nie graj w tą TIBIE!" I jak grałem w herosa na kompie bez neta to siora : "Mamo , on gra dalej w tibie" Mam nadzieje że za kilka dni im to minie ;d Trzymajcie się ![]() i rada dla rodziców kupcie swoim "pociechom" gumowe krzesła lub fotele xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
|
![]() po pierwsze: tutaj napisano o kilku osobach i uznano że wszystkie kilkaset tysięcy ludzi grających w tibie takie jest. I nie wiem co wy macie do młodszych. Ja mam 13 lat i jakoś potrafię wytrzymać bez tibii. Fakt, że czasami (choć raczej rzadko mi się to zdarza) kiedy gram w tibię, to zapominam o świecie i nie wiem kiedy skończyć. Nie wiem tego sam z siebie. Ale jak tata albo mama mi powie, że mam kończyć, to wiem, że już mi wystarczy i wyłączam tibię (fakt, że trwa to czasem 10-20 minut, ale jak jestem na ghuncie, to nie mogę sobie od tak wyjść).
Ludzie zwalają winę na gry. Tylko że na niektórych gry jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności tak nie działają. Te zachowania to nie wina gier, tylkjo słabej psychiki człowieka, którą gra tylko wypełnia. Ale zamiast gry tą "iskrą" która wznieci pożar w jego zachowaniu może być każda inna rzecz.
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 12 2005
Lokacja: Baranowice
Stan: Niegrający
Świat: Elysia
![]() |
![]() Powiem wam coś szczerze mam 18lat i gram trochę nałogowo w Tibie i mi tez grozi kibel spowodowany przez to ze zamiast się uczyć to siedzę i gram...
I jest to spowodowane przez samego mnie a przez nie grę...
My best chars: Pan Jordi 55ED, 55mlvl :: Debiliusz 104EK, 7mlvl, 87/79 :: Xxxxxxx 80+K, 6mlvl, 85/85 Ostatnio edytowany przez Pan Jordi - 19-04-2006 o 18:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
|
![]() To tak może rozwinę swoją wypowiedź.
Wypadałoby też powpychać do więzień producentów noży - w końcu jak wpadną w ręce osób niezrównoważonych psychicznie, to wszystko wina NOŻA. Tu nie należy doszukiwać się problemów u gry, tylko u rodziców i samego dzieciaka - nie wina gry, że rodzice nie potrafią zapanować nad gówniarzem i się nim ZAJĄĆ. Gdyby matka chociaż trochę się zainteresowała synem i ograniczyłaby chłopakowi godziny korzystania z komputera przez pewien czas na pewno by do tego nie doszło. Ale po co, najlepiej zwalić winę na gry. Terroryści pewnie też nagrali się w Tibię i dlatego mordują ludzi? I żeby nie było, że bronię dzieciaka, bo takich ludzi trzeba leczyć, ale nie można zrzucać winy TYLKO na grę. Gnojek ma wyraźne problemy z psychiką i uzależnieniem od komputera i to TU doszukiwałbym się jego problemów.
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 19-04-2006 o 18:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() hehehehe...ten co pisał ten artykuł to jakis kretyn co zdanie powtarzał tylko słowo ,, kasa" ! ,,kasa" !! . Przeciez gra sie dla przyjmnosci a nie dla ,, KASY " tylko ostatni zidiociały dzieciak sellnie chara bo mu na lizaka nie starczy
![]() ![]() ![]()