Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-05-2006, 16:00   #41
The Mass
Użytkownik Forum

The Mass's Avatar

Data dołączenia: 01 05 2006
Lokacja: Wieluń / Woj. Łódzkie.

The Mass ma numer GG 7818624
Domyślny

Ostatni raz byłem na kolonii we wczesnym dzieciństwie.. Lecz na te wakacje postanowiliśmy z przyjaciółmi pojechać do Bułgarii.

Lecz każdemu, o którym to wspomnimy odpowiada "No to sobie popijecie..".. Nigdy nie rozumiem.. Nie byłem w Bułgarii to nie wiem jak jest..

Cytuj:
Wierzący Mass-sk8 z Heil Hitla w podpisie z pierwszym razem za soba w wieku lat piętnastu.

Cytuj:
The newest banned member is The Mass on 25-07-2006.
Powrót.
The Mass jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-05-2006, 20:21   #42
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Mam nadzieję, że nie mówisz poważnie.
Nooo metafora taka, takie jaja przeciez pisze nie umiecie czytać?

Ostatnio edytowany przez Duke Dran - 05-05-2006 o 20:28.
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2006, 22:57   #43
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Cytuj:
To pojedź na prawdziwy obóz. Nie ma spleśniałych domków, tylko czyste namioty, jedzenie dobre (zależy, kto gotuje), a i nie jest beznadziejnie, bo cały dzień masz zajęty. Noi nie ma Kafejek Internetowych w promieniu kilku(nastu) kilometrów.
Co w tym superowego?

Ja tam wole miec wolny czas, wtedy sam sobie go zorganizuje a nie jak na ostatnim obozie ( ze 6 lat temu ) harcerskim wyjeb. mnie z domku o 4 nad ranem i kazali stac w jakims domku i pelnic warte, na ktorej i tak zasnalem - zostalem potem skazany na obieranie ziemniakow, na ktore lalem z gory na dol, za co dostalem kolejna kare, wyszczotkowac kajaki ( bo bylo to kolo jeziora ), na ktore rowniez lalem, Skonczylo sie telefonem do matki i w pierwszy tydzien wrocilem do domu (Chwala Bogu...)

a wracajac do tego co napisales.
Nie ma takze barow, cywilizacji, ladnych kobiet a przede wszystkim normalnych, cywilizowanych ( czyli ludzi nieumiejacych rozpalic ogniska ani ugotowac obiadu, za to preferujacych wypad do macdonalda ) ludzi. Ogolem to zabawa dla ludzi, ktorzy widza jakies pozytywne walory w takiej zabawie ;/

Ostatnio edytowany przez Belvedor - 05-05-2006 o 22:59.
Belvedor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2006, 23:45   #44
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

@ up Mialem podobna sytuacje. Pojechalem sobie na oboz z bratem. I 5 min przed wyjazdem dowiedzialem sie, ze to jest oboz plywacki. Myslalem ze wyjde z autobusu i pojde w dluga. Nienawidze plywac. Ale skonczylo sie na srebnym i brazowym medalu :>
Na tym samym obozie, mialem kilka incydentow z obozowiczami ale niestety nie odeslali do domu, a szkoda.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 12:17   #45
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Stan: Na Emeryturze
Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Belvedor
Co w tym superowego?

Ja tam wole miec wolny czas, wtedy sam sobie go zorganizuje a nie jak na ostatnim obozie ( ze 6 lat temu ) harcerskim wyuwielbiam jeść banany. mnie z domku o 4 nad ranem i kazali stac w jakims domku i pelnic warte, na ktorej i tak zasnalem - zostalem potem skazany na obieranie ziemniakow, na ktore lalem z gory na dol, za co dostalem kolejna kare, wyszczotkowac kajaki ( bo bylo to kolo jeziora ), na ktore rowniez lalem, Skonczylo sie telefonem do matki i w pierwszy tydzien wrocilem do domu (Chwala Bogu...)

a wracajac do tego co napisales.
Nie ma takze barow, cywilizacji, ladnych kobiet a przede wszystkim normalnych, cywilizowanych ( czyli ludzi nieumiejacych rozpalic ogniska ani ugotowac obiadu, za to preferujacych wypad do macdonalda ) ludzi. Ogolem to zabawa dla ludzi, ktorzy widza jakies pozytywne walory w takiej zabawie ;/
Ja bym Ci proponował w ogóle z domu nie wychodzić. Wysiłek, i nie ma lodówki.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 13:09   #46
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny :)

Hmm, kolonie. Dużo rzeczy się robiło. Na treningach było raczej spokojnie, w bursie szkolnej juz mniej... No coż, urazów jako takich nie było, oprocz tego, że pani dostała piłką palantową w głowę. Nieźle było czasami spac na jednym łóżku o szerokosci 1m w piątkę. Na basenie to było kto pierwszy zajmie jacuzzi. w zieloną noc było jako tako, ale chamskie było malowanie lakierem do paznokci po twarzy. Na nieszczęście płci meskiej, na koloniach nikt nie miał zmywacza do paznokci. Ogólnie było OK.

Miłego Dnia.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 14:25   #47
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Hmm czym się różni "kolonia" od "obozu", bo ja w tym temacie jestem zielony, i to dosłownie, bo jeździłem tylko na obozy harcerskie?
Różnica jest taka że kolonie zazwyczaj są od 6-8 lat do 14-15 a Obozy są zazwyczaj od 16-18+
No i na obozach napewno można więcej rzeczy robić,nie trzeba słuchać do końca wychowawców.

Ostatnio edytowany przez Iron - 06-05-2006 o 14:26.
Iron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 15:23   #48
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Ja bym Ci proponował w ogóle z domu nie wychodzić. Wysiłek, i nie ma lodówki.

A kogo kreci szorowanie kajakow? -.-'
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 16:06   #49
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
Mnie? Może jestem jakiś nienormalny, ale to zdarza się raz (góra dwa - za karę) na całym dwutygodniowym obozie. Bardzo Cię proszę gnij sobie gdzie chcesz.

@down: będziesz opiekunem! =P Będzie tuuuuleeeeniieeee na dobranoc? ;>

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 06-05-2006 o 17:22.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 16:27   #50
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

a ja tylko chcialbym za rok zaprosic wszystkich w wieku 14- lat na jakies nadmorskie kolonie, gdzie prawdopodobnie bedzie "pan wychowawca hoomik" oraz rygorystyczne "RESPECT MY AUTHORITAH!" :>

Ostatnio edytowany przez hoomik - 06-05-2006 o 16:29.
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 17:52   #51
OnlyM(PL)
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
Mnie? Może jestem jakiś nienormalny, ale to zdarza się raz (góra dwa - za karę) na całym dwutygodniowym obozie. Bardzo Cię proszę gnij sobie gdzie chcesz.

A prosze, szoruj sobie gdzie chcesz. Wiekszosc ludzi jedzie na obozy, zeby sobie odpoczac, a nie szorowac kajaki, skrobac kartofelki etc etc blach blach...
Widze, ze bardzo milo spedzasz czas. Zamiast kopac pile to ty skrobiesz ziemniaki, gz.

@down
Football to tylko przyklad. Szorowanko to dla ciebie odpoczynek od miasta? HAHA Rozumeim wyjechac na wies, obijac sie cale dni, basen, zimne drinki. A warta, kajaki, ziemniaki to raczej hm... oboz przetrwania, no nie do konca ale troche. Bo odpoczynkiem nie jest wstawanie o 5 rano na warcie bo zaatakuja nas terrorysci -.--.--' albo co najgorzej sarny. Jak chce ktos sie pomeczyc to prosze, ale jak ktos chce odpoczac to doradzam inny sposob.

@2 down Dla mnei taki oboz nie jest odpoczyniem. Chyba nigdy nie byles na prawdziwym obozie. Trza wiedziec jak sie bawic -.-

Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 06-05-2006 o 18:06.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 17:56   #52
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

kichakichakicha

Ostatnio edytowany przez Karrith - 03-02-2012 o 11:29.
Karrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 18:04   #53
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OnlyM(PL)
A prosze, szoruj sobie gdzie chcesz. Wiekszosc ludzi jedzie na obozy, zeby sobie odpoczac, a nie szorowac kajaki, skrobac kartofelki etc etc blach blach...
Widze, ze bardzo milo spedzasz czas. Zamiast kopac pile to ty skrobiesz ziemniaki, gz.
Kopac pile mozesz caly rok. Oboz natomiast nie jest od pier.doł, i w zwiazku z tym nie jest dla takich jak ty. Tam jest wiele wiecej zabaw bardziej ambitnych niz pilka nozna. Trzeba sie umiec bawi: jezeli twoja kreatywnosc potrafi zaproponowac ci tylko gre w pilke nozna badz napalanie sie na zdjecie cycatej z HP - faktycznie, kolonie i obozy nie sa dla ciebie.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 06-05-2006 o 18:06.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 18:13   #54
prof.Toudi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Siemianowice

Imię: Voodevill
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 56
Skille: 78/76
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Iron_Guridan
Różnica jest taka że kolonie zazwyczaj są od 6-8 lat do 14-15 a Obozy są zazwyczaj od 16-18+
No i na obozach napewno można więcej rzeczy robić,nie trzeba słuchać do końca wychowawców.
mylisz sie, na obozy jezdzi sie najczesciej nalezac do organizacji takich jak ZHP/ZHR, a na kolonie jezdzi cala reszta, po za tym na obozach nie ma ograniczen wiekowych, trzeba nalezec do ww organizacji... po co piszesz jak nie wiesz? 1 cyferka wiecej, no tak...
@EDIT
popieram kolesia z sygnaturka Emmy , na obozach sie raczej nie wypoczywa tylko pracuje, wykonuje zadania, pelni sie warty, salutuje do przechodzacych przez brame (lol..) i takie inne, ogolnie obozy roznia sie tym od kolonii, ze na koloniach sie obijasz a na obozach odwrotnie...

Ostatnio edytowany przez prof.Toudi - 06-05-2006 o 18:16.
prof.Toudi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 18:16   #55
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez prof.Toudi
mylisz sie, na obozy jezdzi sie najczesciej nalezac do organizacji takich jak ZHP/ZHR, a na kolonie jezdzi cala reszta, po za tym na obozach nie ma ograniczen wiekowych, trzeba nalezec do ww organizacji... po co piszesz jak nie wiesz? 1 cyferka wiecej, no tak...
To znajdz mi definicje i obozu i kolonii, eksperice - z odnosnikami;] Bo akurat kolonie byly prrowadzone przez harcerzy. Pojecie obozu zostalo wprowadzone przez przyjezdzajace dzieci (tak mi sie wydaje). Oboz == kolonia.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 18:21   #56
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
@EDIT
popieram kolesia z sygnaturka Emmy , na obozach sie raczej nie wypoczywa tylko pracuje, wykonuje zadania, pelni sie warty, salutuje do przechodzacych przez brame (lol..) i takie inne, ogolnie obozy roznia sie tym od kolonii, ze na koloniach sie obijasz a na obozach odwrotnie...
#1 Nie ma licznika postów.
#2 Dla mnie odpoczynkiem jest cały rok, chodzenie do szkoły, siedzenie w domu, spotykanie się z przyjaciółmi, to nie wymaga zbyt dużo wysiłku. Aktywny wypoczynek jest zatem dla mnie swoistym odpoczynkiem od "tego smutnego jak pizda" miasta i dziennej rutyny.

Acha, i jeszcze jedno ;>.
Cytuj:
Obrońców lenistwa :>.

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 06-05-2006 o 18:26.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 20:10   #57
Iron
Użytkownik Forum

Iron's Avatar

Data dołączenia: 11 10 2004
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 2

Iron ma numer GG 1080629
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez prof.Toudi
@EDIT
Wiesz może tobie zależy na 1 cyferce więcej mi nie. Wiesz ja wyjeżdzam z Kopalni na obóż i jeżdze na różne kolonie/obozy i wiem jaka jest różnica.
Na obozy zazwyczaj jadą osoby z gimnazjum + a na kolonie podstawówa.

Iron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2006, 21:10   #58
Shaboinker
Użytkownik forum

Shaboinker's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Wedłóg mnie obóz od kolonii różni się tym że na obozach nie ma domków tylko namioty (powiedzenie "rozbijać obóz"). Natomiast na koloniach spi sie w domkach/internacie lub innych budynkach. Taka jest według mnie różnica.

@Topic
Na jednej z kolonii kumpel z pokoju i jeszcze jakiś typ przechodzili sobie między oknami (na zewnatrz budynku) na 2 pietrze bo do dziewczyn chcieli wejsc i jakiś typ co mieszkał na przeciwko na policje zadzwonił. Opiekunowie ich opie***yli, postraszyli, kazali im sie spakować, ale ostatecznie nic im nie zrobili
Shaboinker jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2006, 19:57   #59
Evoul Storm
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 04 2006

Domyślny

Na koloni idzie się zaopatrzyć w niezłą dupe. Gwarantuje Ci że jest to lepsze niż jakieś tam jaja
Evoul Storm jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-05-2006, 20:39   #60
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evoul Storm
Na koloni idzie się zaopatrzyć w niezłą dupe. Gwarantuje Ci że jest to lepsze niż jakieś tam jaja
Wow, zamienne części ciała, to jest coś! Słyszałem, że łopatki mają w tym roku wyjątkowe wzięcie...
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania