Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-05-2006, 23:10   #41
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tasior
Ale autorka nie upiera sie, że Harry naprawde istnieje i jest taki a taki. FAcet na historii nam opowiadał o "naukowcu" który napisał swojej ksiażce, że Żydów zabijali Polacy i że nie było żadnych obozów zagłady (czy jakoś tak, w każdym razie rewelacje na tym poziomie) i taka książka bardziej pasuje do Kodu Da Vinciego.
No rzeczywiscie dziwne, że jakbyś obraził człowieka o którym większośc społeczenstwa nie ma najmniejszego pojecia, to nie byłoby wrzawy, ciekawe czemu...
Brown też nie upiera się, że to co przedstawił w książce, jest prawdą. A taka już mentalność przeciętnego Polaka, że co "antypolskie", to boli, a co o kim innym, to obojętnie. No ale Polska to taki - jak to gdzieś ujęto - Chrystus Europy, że my musimy cierpieć. No to szukamy byle powodu.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-05-2006, 23:16   #42
Ostry7
Użytkownik Forum

Ostry7's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2006
Lokacja: Knurów

Stan: Na emeryturze
Imię: Spatrax
Ostry7 ma numer GG 4139914 Send a message via Skype™ to Ostry7
Domyślny

Książka zaliczona, teraz film. ;]

20:14 Charonsi: zostane zolnierzem
Ostry7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:17   #43
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Brown też nie upiera się, że to co przedstawił w książce, jest prawdą.
Oglądałem ten Breaking Da vinci Code i jakoś odniosłem inne wrażenie...
Cytuj:
taka już mentalność przeciętnego Polaka, że co "antypolskie", to boli, a co o kim innym, to obojętnie.
Jak ktoś ciebie poniża, obraża przekreca fakty nie czujesz sie źle? To nie jest postawa Polaka tylko człowieka.
Cytuj:
No ale Polska to taki - jak to gdzieś ujęto - Chrystus Europy, że my musimy cierpieć. No to szukamy byle powodu.
Nie bardzo wiem czego to sie tyczy ;/

@down
Nawet jeśli "rzeczywiście w to wierzy" nie jest wart uwagi.

Ostatnio edytowany przez Tasior - 19-05-2006 o 23:30.
Tasior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:23   #44
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Brown też nie upiera się, że to co przedstawił w książce, jest prawdą.
to czemu na okładce jest: "OPARTE NA FAKTACH"
a nie: To moja bujna wyobraźnia i wykorzystanie niedomówień.

Odpowiedzi są dwie:
- rzeczywiście w to wierzy
- rzeczywiście jest łasy na pieniądze, nie wart uwagi

Ostatnio edytowany przez p.l - 19-05-2006 o 23:26.
p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:28   #45
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oglądałem ten Breaking Da vinci Code i jakoś odniosłem inne wrażenie...
Hm. Nie oglądałem, to się do "Hm." ograniczę;P.

Cytuj:
Jak ktoś ciebie poniża, obraża przekreca fakty nie czujesz sie źle? To nie jest postawa Polaka tylko człowieka.
Nie wszystko należy jakoś szczególnie do siebie brać. A Polaków wszystko boli. I nie potrafią sami z siebie się śmiać.

Cytuj:
Nie bardzo wiem czego to sie tyczy ;/
Hm, może faktycznie było trochę nie na temat. Ale chodziło mi o to, że sobie wymyślamy powody do robienia awantur o - na dobrą sprawę - nic wielkiego. I udajemy strasznie cierpiących. A człowiek rozsądny sam może zdecydować, w co i jak ma wierzyć (bo tu poruszamy problem kłamstw nt. chrześcijaństwa). A nierozsądny człowiek nie powinien się zabierać za książki, które mogą mu zmienić światopogląd. Ewentualnie może się za nie zabierać, ale z dystansem. Pewnie znowu namotałem i nie na temat jest, ale trudno ^^

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l

Odpowiedzi są dwie:
- rzeczywiście w to wierzy
- rzeczywiście jest łasy na pieniądze, nie wart uwagi
Na mojej okładce nie jest tak napisane ;> Ale może jest w sumie, zgubiłem "zewnętrzną" okłądkę (takie "papierowe" cuś na okładce właściwej). Tak czy siak - nie ma okładki, nie ma napisu xD

I żeby uprzedzić ewentualne wypowiedzi: NIE, ja NIE WIERZĘ w to co jest napisane w "Kodzie...". Ale nie przeszkadza mi to sądzić, iż książkę się przyjemnie czyta, i jest intrygująca - ot, choćby ze względu na kontrowersje jakie budzi. Nawet jeśli jest to bezczelny skok na kasę.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 19-05-2006 o 23:33.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:35   #46
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
RRRRRROTFL! Miałem książkę w ręku, i powiedz mi do cholery gdzie jest napisane "OPARTE NA FAKTACH"? Może miałeś E-Booka, PiratedVersion czy jakiś inny przemitniczy egzemplarz. Na początku jest napisane, że istnieje coś takiego jak Opus Dei i że każde dzieło sztuki bądź budynek jest prawdziwe. Odnosi się to do dzieł sztuki, banków etc.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:47   #47
Pingwin
Użytkownik Forum

Pingwin's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xurda
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Pingwin ma numer GG 3470148
Domyślny

Witam!
Bylem dzisiaj w kinie... Coz . Film zly nie byl... Ale dla mnie same brednie hehe. Ale kto co woli . Mi w mozgu katolika to nic nie namieszalo... Ale ateiscie... Mhmm... Ladny metlik w glowie musi zrobic hehe.

Film sredni... Jak Ci sie ksiazka podobala... To pojdz

Pozdrawiam
Xat
stary 19-05-2006, 23:48   #48
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kele
RRRRRROTFL! Miałem książkę w ręku, i powiedz mi do cholery gdzie jest napisane "OPARTE NA FAKTACH"? Może miałeś E-Booka, PiratedVersion czy jakiś inny przemitniczy egzemplarz. Na początku jest napisane, że istnieje coś takiego jak Opus Dei i że każde dzieło sztuki bądź budynek jest prawdziwe. Odnosi się to do dzieł sztuki, banków etc.
Stwierdziłem, że nie będę dopisywać "@down:", bo nikt nie zauważy. No więc racja. Kojarzę. Było coś takiego. I jeszcze chyba że przedstawione obrzędy są autentyczne. Chyba. xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pingwin
Witam!
Bylem dzisiaj w kinie... Coz . Film zly nie byl... Ale dla mnie same brednie hehe. Ale kto co woli . Mi w mozgu katolika to nic nie namieszalo... Ale ateiscie... Mhmm... Ladny metlik w glowie musi zrobic hehe.

Film sredni... Jak Ci sie ksiazka podobala... To pojdz

Pozdrawiam
Xat
Ateista ma ustalone poglądy. Czemu miałoby mu to zrobić mętlik w głowie - nie wiem. Ateiście obojętne, czy Chrystus miał jedną, sześćset sześćdziesiąt sześć czy zero żon. I czy miał dzieci. Bo ateista nie uznaje boskości Chrystusa. Dla niego to człowiek jak człowiek, więc mógł mieć i żonę.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 19-05-2006 o 23:51.
stary 19-05-2006, 23:54   #49
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

@Kele
Nie wiem czy wpadłeś na to, że są rózne wydania ksiązki a jak sam stwierdziłes miałes jedna książke w ręku.
@Lasooch
Hm. To sobie pogadaliśmy ;P

Cytuj:
A człowiek rozsądny sam może zdecydować, w co i jak ma wierzyć (bo tu poruszamy problem kłamstw nt. chrześcijaństwa). A nierozsądny człowiek nie powinien się zabierać za książki, które mogą mu zmienić światopogląd.
Ale każdy myśli że jest rozsądny i taki Tezuh nagle sie obraził na Kościół bo ukrywali przed nim prawde!

@down
Już kiedyś pisałem o koledze ktory po przeczytaniu Kodu stwierdził że gwiazda 5-ramienna to Gwiazda Dawida, a 6-ramienna to pentagram.
Fenk ju

Ostatnio edytowany przez Tasior - 20-05-2006 o 00:05.
Tasior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:58   #50
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Kele
Nie wiem czy wpadłeś na to, że są rózne wydania ksiązki a jak sam stwierdziłes miałes jedna książke w ręku.
@Lasooch
Hm. To sobie pogadaliśmy ;P

Ale każdy myśli że jest rozsądny i taki Tezuh nagle sie obraził na Kościół bo ukrywali przed nim prawde!
Żeby być konsekwentnym, nie edytuję tamtego.

Odnośnie "Hm.", to faktycznie, wyczerpująca konwersacja xD

A odnośnie Tezuha, to ja przyznam, że po przeczytaniu też miałem lekki chaosik w głowie. Nie byłem pewien, w co wierzyć. Ale, że wszystko się szybko wyklarowało, to już wiem w co wierzyć

Btw, hardkorowy avatar.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 20-05-2006 o 00:00.
stary 20-05-2006, 00:01   #51
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Kod da Vinci nie jest filmem na który warto iśc do kina.Swoje 13 zł powinno sie wydać raczej na efektowny film,który w kinie będzie niezapomnianym przeżyciem.Natomiast kod będzie raczej(bo książki nie czytałem) filmem pozbawionym strzelanin/wielkich bitew/wybuchów. Więc na twoim miejscu zostawiłbym kasę na coś innego. Co do epoki to nie wiem,to chyba już troche dynamiczniejsze,więc jak już mam ci poradzić,to ja wybrał bym epokę ;]
A ty ciągle mnie zaskakujesz, wiesz o tym? Jesli dla ciebie miernikiem filmu jest ilość TNT, kul, trupów i krwi urzytej do jego produkcji to gratuluję

@do tych co zakpierają się reckami; recenzja jest SUBIEKTYWNA, jesli coś nie podoba się recenzentowi to nie musi się nie podobać tobie.

@p.l.: na żadnej z 4 okładek jakie widziałem, nie było napisy "oparte na faktach"

Co do filmu, pewnie się wybiore i będe w stanie się bardziej wypowiedziec.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 01:07   #52
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
A ty ciągle mnie zaskakujesz, wiesz o tym? Jesli dla ciebie miernikiem filmu jest ilość TNT, kul, trupów i krwi urzytej do jego produkcji to gratuluję
Nie chodzi tutaj o to,aby ciągle tylko się strzelali,wszystko wybuchało,a film może być sztywny bez fabuły,nie nie. No ale przyznaj,że jednak zobaczyć kod ~ w telewizji,zamiast w kinie nie jest wielką stratą. Ja tam wole chodzić do kina na filmy typu : WP,Pojutrze(no przyznam się że ominełem i jest mi z tego powdu przykro ),Wojna światów,Królestwo niebieskie itp.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 11:33   #53
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Dowody, poproszę. Bo ja na swoim egzemplarzu nie widzę nic innego niż napis, że miejsca, w których toczą się wydarzenia, istnieją naprawdę.

@Walekifa
To tylko świadczy, że jesteś dzieckiem Rambo, jeśli lubisz TYLKO filmy akcji.
stary 20-05-2006, 12:00   #54
Tezuh
Użytkownik Forum

Tezuh's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Baniuele 13

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Heh, na Discovery o 22 oglądałem film "Prawda o Kodzie" czy jakoś tak. Ich zdaniem Leonardo Da Vinci, Couctu, Victor Hugo i inni byli surrealistami a to był "kawał" i zabawa dla nich samych by nabrać świat...
stary 20-05-2006, 12:33   #55
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

Wczoraj o 15:00 poszedłęm na to do kina w olsztynie (alfa rlz) i mam mieszane uczucia:
- przygłupawe monologi, czsami nawet monotonne
- mała charakterystyka bohaterów
- jean reno jako komisarz
- kryptocośtam (zaszyforwana wiadomość w środku pudełka z jakąś cieczą dzięki której wiadomość może się rozwalić jeśli e urządzenie zostanie źle otwarte itp.) w książce ta "zabaweczka" była inna
+ tom hanks jako lagdon
+ fabuła
+ jak byli w domu leigha, i rozmawiali o graalu, i o obrazie da vinciego "Ostatnia wieczerza"
+ ten mnich sylas rox0r
gorgi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 14:49   #56
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany

@Walekifa
To tylko świadczy, że jesteś dzieckiem Rambo, jeśli lubisz TYLKO filmy akcji.

Jezu,czy wy naprawde nie rozumiecie?.. Kto powiedział TYLKO filmy akcji? Poprostu do kina wole iśc na film,który w kinie będzie widowiskiem nie do powtórzenia na ekranie telewizora. 13 zł po ulicy nie biega,jak mam je wydac na kino,to na dobry film nowej generacji... Poco oglądać w kinie gadających ludzi,tylko że większych?... Wole obejrzeć to na telewizorze/komputerze.

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 20-05-2006 o 14:51.
stary 20-05-2006, 15:10   #57
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jezu,czy wy naprawde nie rozumiecie?.. Kto powiedział TYLKO filmy akcji? Poprostu do kina wole iśc na film,który w kinie będzie widowiskiem nie do powtórzenia na ekranie telewizora. 13 zł po ulicy nie biega,jak mam je wydac na kino,to na dobry film nowej generacji... Poco oglądać w kinie gadających ludzi,tylko że większych?... Wole obejrzeć to na telewizorze/komputerze.
13 zł... ach, żeby tyle bilety kosztowały. Na Asterixa wybuliłem 17 zeta. I - chociaż film krótki - nie żałuję. W najbliższym czasie chcę jeszcze iść na M:I:III, Kod i Omen (btw 06.06.06 to zagraniczna premiera, czy polska też? xD).
stary 20-05-2006, 16:43   #58
Olorion.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 07 2004
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
"dobry film nowej generacji", tzn strzelanie, wybuchy, efekty swietlne doprowadzajace ludzi do epilepsji, acz takie, ktorych mocy mozesz doswiadczyc tylko w kinie, a nie na 14 calowce i 2x 5 watowych glosniczkach :|

Ja tam wole wydac te "13 zlotych" na dobry film, moze nie efekciarski, ale z dobra fabula, a zamiast wydawac je na "dobre filmy nowej generacji" bedace gniotem z efektami, wolalbym je zaoszczedzic, isc do knajpy : <
Olorion. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-05-2006, 17:05   #59
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
@Kele
Po pierwsze, nigdzie nie napisałem, że miałem tylko jeden egzemplarz w ręku. Rzeczywiście był to jedyny, ale nie dodawaj sobie słów do czyjejś wypowiedzi. A to, że są różne wydania to nie ma nic do rzeczy. Chodzi tutaj o polskie,oficjalne, najpopularniejsze wydanie. Bo teoretycznie moge znaleść wydanie Biblii gdzie będzie pisało, że świat zaczał się od Microsoftu.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 18:24   #60
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Olorion.
"dobry film nowej generacji", tzn strzelanie, wybuchy, efekty swietlne doprowadzajace ludzi do epilepsji, acz takie, ktorych mocy mozesz doswiadczyc tylko w kinie, a nie na 14 calowce i 2x 5 watowych glosniczkach :|

Ja tam wole wydac te "13 zlotych" na dobry film, moze nie efekciarski, ale z dobra fabula, a zamiast wydawac je na "dobre filmy nowej generacji" bedace gniotem z efektami, wolalbym je zaoszczedzic, isc do knajpy : <

Ja też ludzie obejrzeć sobie dobry film z fajną fabułą,ale wole na telewizorze. A nie można by połączyć filmów nowej generacji z tym poprzednim,hmm? Nie chodziło mi tutaj o Jakieś Rambo (Rambo miał zrobić zdjęcia,ale rozwalił całą bazę!" Ale np. taki Władca Pierścieni to jest coś. A taka wojna światów??

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 21-05-2006 o 18:27.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania