Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-06-2006, 18:47   #41
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hamond
@Dobo Mi też...

A na swoim przykładzie powiem wam że mam kolege który spędza ~7h dziennie przy kompie+nocki co pare dni I niejest on geniuszem nauki,jego refleks jest nijaki o taktyce niewspominająca a na W-F podczas biegów naprzykład w parze zemną(od 1 roku chodze do młodzieżowego klubu piłkarskiego) jestem jakieś 5 sec na mecie szybciej więc jest to troche więcej niż dziwne.
A tak pozatym to co z tego że macie 1 miejsce w jakiejśtam e-grze(chcecie medal???)
Totalna ,,BEZEDURA" wedógł mnie...
Ale to tylko moje zdanie...
Od mistrza szachów też pewnie byłbyś szybszy..

Topic:
Powiem tak, nie popieram. Nie dalej e-sport będzie e-sportem. Skoro też mają medale, dyplomy, to nie zrobi to im żadnej różnicy.

Z drugiej strony, np. gra w CS'a nie jest jedynie bieganie i strzelanie..

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-06-2006, 19:54   #42
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Widze, ze wszyscy uwazaja, ze sportowiem musi byc swietnie przygotowany fizycznie, przynajmniej raz na tydzien biegac w pol-maratonie i nie moze wygladac jak lamus?

To rozumiem, ze zawodnikow sumo nie mozna nazwac sportowcami? Otyli, ledwo sie ruszaja, ani razu nie podniosa sie na drazku a ich jedyny trenin opiera sie na zarciu. A co najsmieszniejsze, przed kazdym pojedynkiem modla sie do jakiegos smiesznego bozka.

Rozumiem takze, ze zawodnik uprawiajacy lotnictow sportowe nie jest sportowcem? Przeciez on sie tam WOGOLE nie rusza;] Zero treningu fizycznego.

A wszelkiego rodzaju sporty samochodowe? Formula 1 np? Jezeli trzeba tam myslec to nie wiecej niz na turnieju takiego CSa;]

Jezeli uczestniczymy w jakims turnieju gry komputerowej to j

Jezeli ludzie grajacy w zoske, chinczyka czy badmintona moga byc nazywani sportowcami dlaczego nie gracze CS i innych gier komputerowych? Tworzycie tutaj jakies smieszne steretypy, ze gracz nie moze byc sportowcem;]

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 20:22   #43
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Dokladnie to co napisal Matek. Co rozni gracza komputerowego od szachisty? Obaj musza myslec, na biezaco analizowac ruchy przeciwnika, to naprawde nie jest latwe. Inna sprawa, ze 80% graczy gra w gry raczej bez jako takiego myslenia.

No i jeszcze denerwuja mnie ludzie (patrz, np. Dobo), ktorzy gracza/informatyka/czy kogos kto komputer traktuje jako hobby widza TYLKO jako lamusa w okularach. Otoz jednym z moich glownych zainteresowan jest komputer, ale nie przeszkadza mi to np. codziennie plywac, grac w kosza czy cwiczyc. Ogolem: LOL.
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 20:42   #44
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Widze, ze wszyscy uwazaja, ze sportowiem musi byc swietnie przygotowany fizycznie, przynajmniej raz na tydzien biegac w pol-maratonie i nie moze wygladac jak lamus?

To rozumiem, ze zawodnikow sumo nie mozna nazwac sportowcami? Otyli, ledwo sie ruszaja, ani razu nie podniosa sie na drazku a ich jedyny trenin opiera sie na zarciu. A co najsmieszniejsze, przed kazdym pojedynkiem modla sie do jakiegos smiesznego bozka.

Rozumiem takze, ze zawodnik uprawiajacy lotnictow sportowe nie jest sportowcem? Przeciez on sie tam WOGOLE nie rusza;] Zero treningu fizycznego.

A wszelkiego rodzaju sporty samochodowe? Formula 1 np? Jezeli trzeba tam myslec to nie wiecej niz na turnieju takiego CSa;]

Jezeli uczestniczymy w jakims turnieju gry komputerowej to j

Jezeli ludzie grajacy w zoske, chinczyka czy badmintona moga byc nazywani sportowcami dlaczego nie gracze CS i innych gier komputerowych? Tworzycie tutaj jakies smieszne steretypy, ze gracz nie moze byc sportowcem;]
Oj zdziwiłbys się, sumo wymaga treningu fizycznego ;-).

Cytuj:
No i jeszcze denerwuja mnie ludzie (patrz, np. Dobo), ktorzy gracza/informatyka/czy kogos kto komputer traktuje jako hobby widza TYLKO jako lamusa w okularach. Otoz jednym z moich glownych zainteresowan jest komputer, ale nie przeszkadza mi to np. codziennie plywac, grac w kosza czy cwiczyc. Ogolem: LOL.
Nie LOL, sprawdza się bardzo często. Pozatym nie mówie o "przeciętnym użytkowniku komputera" jakim zapewne jesteś ty, ale o kimś kto będzie traktował komputer jako sposób na zycie, będzie poświęcał na "trening" dużo czasu itd.

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 25-06-2006 o 20:46.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 20:43   #45
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Sportowiec Sumo jest prawie tak samo silny jak ludzie pokroju pudzianowskiego, to co nazywasz tłyszczem to są dobrze wyrobione mięśnie... najczesciej pleców

a co do topicu, najbardziej mnie wkurza to, że np. majać 2 miejsce w wojewódzkim konkursie CS,a nie można iść z dyplomem do budy i dostać zato punkty do zachowania lub czegoś innego
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 20:48   #46
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Niech e-sport pozostanie e-sportem, a sport sportem. Niech gracze CS'a pozostana e-sportowcami, a np. piłkarze sportowcami. IMHO nie powinno mieszać się świata wirtualnego do świata fizycznego.
stary 25-06-2006, 21:12   #47
Wirgo
Użytkownik Forum

Wirgo's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2006

Domyślny

80% osób wypowiadających sie w tym temacie nie przeczytało petycji.Autorowi petycji chodzi o to aby rząd wspomógł polski e sport tak jak się dzieje w wielu krajach zachodnio europejskich ,a nie zeby ludzie porównywali go z piłką nożną albo skokami narciarskimi.Gwarantuje wam że wymiatacze w cs star crafta częściej wychodzą na dwór od was...
Wirgo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 21:20   #48
Aval'yah
Użytkownik Forum

Aval'yah's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn

Aval'yah ma numer GG 8876263 Aval'yah ma login Tlenu aval-yah@tlen.pl
Domyślny

Sport ma rozwijać, moim zdaniem.
Nazwanie pochylonego nad klawiaturą gościa, żywiącego się fast foodami, w grubych okularach sportowcem to dla mnie pomyłka.
Powiedzmy szczerze- żeby coś osiągnąć w pro-gamingu trzeba spędzać przed komputerem kilka, kilkanaście godzin dziennie. A to na pewno nie rozwija :S
gestating with all the other rats
nurse said that my skin will need a graft.
i am of pockmarked shapes
The vermin you need to loathe.
Aval'yah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 21:24   #49
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Jak najbardziej popieram

Zastanawiam sie tylko, jak chca rozwiazac problem ewentualnej olimpiady w przyszlosci. Kto by decydowal jakie gry by sie wliczaly a jakie nie?

@dobo:
Jak ja lubie ludzi ktorzy popieraja swoje stereotypy gow.niana wiedza.

Ktos kto chce byc pr0 gamerem nie moze jesc caly dzien fast foodow, popijajac je cola, bo by nie byl w stanie wystarczajaco sie skupic na turnieju, aby go wygrac. Profesjonalny gracze czesto uprawiaja jakies sporty i zdrowo sie odrzywiaja aby utrzymac swoj mozg w dobrej formie.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 25-06-2006 o 21:30.
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 21:28   #50
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Zapasnicy sumo maja trening i wcale nie polega na zarciu [a jesc tez nie moga wszystkiego...maja diety]
Cytuj:
W czasie jednego wyscigu kierowca f1 traci podobno ok ~2kg wagi. A myslenie, refleks i umiejetnosci musza byc nienaganne.
Cytuj:
Skoro gracz cs'a moze byc sportowcem to czlowiek grajacy w tibie tez [przeciez pvp w tibii wymaga niezlej sprawnosci, refleksu i taktyki].
Jak juz wspomniano - e-sport to e-sport. 10 letni dzieciak katujacy cs'a kiedy tylko moze nie jest sportowcem i juz.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aval'yah
Sport ma rozwijać, moim zdaniem.
Dokladnie, zgadzam sie ;}

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 25-06-2006 o 21:30.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 21:29   #51
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
Nie LOL, sprawdza się bardzo często. Pozatym nie mówie o "przeciętnym użytkowniku komputera" jakim zapewne jesteś ty, ale o kimś kto będzie traktował komputer jako sposób na zycie, będzie poświęcał na "trening" dużo czasu itd.
Masz strasznie glupi zwyczaj mowienia ludziom kim sa, juz nie raz to u Ciebie zobaczylem. Wybacz Dobo, ale gowno wiesz jakim ja jestem uzytkownikiem. Interesuje sie komputerami nie dla zabawy, tylko z tym mam zamiar powiazac swoja przyszlosc. Programowanie, webmastering, webdesign, byc moze pozniej jeszcze grafika, w co jednak watpie. I prawdopodobnie, jezeli wszystko wyjdzie tak, jak to sobie zaplanuje, komputer stanie sie moim sposobem na zycie. Ale nie na nim skonczy mi sie swiat.
BTW, na samym czytaniu i nauce (mowie o dziedzinach komputerowych) przy komputerze w roku szkolnym spedzam zwykle conajmniej 3 godzinki, co IMO wcale malo nie jest.
Mimo to nie jestem sflaczaly, nie nosze na oczach denek od butelek, i nie jestem uposledzony fizycznie.
Pozdro
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 21:33   #52
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
10 letni dzieciak katujacy cs'a kiedy tylko moze nie jest sportowcem i juz.
A czy tu mowa jest o tym aby kazdego takiego typa tak nazywac? Nie bardzo, wroc do petycji i przeczytaj ja uwaznie

Czy kazdego 10 latka kopiącego pilke nazwiecie pilkarzem?
stary 25-06-2006, 21:59   #53
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
@dobo:
Jak ja lubie ludzi ktorzy popieraja swoje stereotypy gow.niana wiedza. :)

Ktos kto chce byc pr0 gamerem nie moze jesc caly dzien fast foodow, popijajac je cola, bo by nie byl w stanie wystarczajaco sie skupic na turnieju, aby go wygrac. Profesjonalny gracze czesto uprawiaja jakies sporty i zdrowo sie odrzywiaja aby utrzymac swoj mozg w dobrej formie.
1. Wiedziałem że mnie skrytykujesz ;-P Dlatego tak nałogowo piszesz mój nick z małej litery?
2. Możliwe, że masz racje, ja jednak sądze że w Polsce zaowocuje to wiekszą ilością uzależniony od komputera dzieciaków mówiących o sobie "sportowiec". Pozatym już widze następną petycje - "CS na maturze", "Wychowanie Sportowe - klasyczny WF albo e-gaming, do wyboru"
;-)
3. Nie rysuj bani.

@Styku
Mówiłem tylko że nie jesteś uzależniony :-)

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 25-06-2006 o 22:05.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 22:38   #54
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.omader
A czy osobę grającą 15h dziennie w FIFE nazwiesz piłkarzem? Czy człowieka grającego 15h dziennie nazwiesz antyterrorystom?
stary 25-06-2006, 22:58   #55
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

@Matek: amen

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Omader
Zastanawiam sie tylko, jak chca rozwiazac problem ewentualnej olimpiady w przyszlosci. Kto by decydowal jakie gry by sie wliczaly a jakie nie?
A ja już sobie wyobrażam te transmisje, relacje, powtórki w TV xD
Cytuj:
W czasie jednego wyscigu kierowca f1 traci podobno ok ~2kg wagi. A myslenie, refleks i umiejetnosci musza byc nienaganne.
W czasie jednego wypału pieca ceramicznego przy pilnowaniu (siedzeniu, czytaniu książki i gapieniu się na licznik temperatury) tracę około ~2kg na wadze...
Cytuj:
Skoro gracz cs'a moze byc sportowcem to czlowiek grajacy w tibie tez [przeciez pvp w tibii wymaga niezlej sprawnosci, refleksu i taktyki].
Jak juz wspomniano - e-sport to e-sport. 10 letni dzieciak katujacy cs'a kiedy tylko moze nie jest sportowcem i juz.
Tak, i tu masz rację, ale my mówimy o graczach pro a nie 10'latkach męczących csa... Nie można też poruwnywać Tibii z CSem, to są dwie różne gry... w petycji chodzi o graczy pro, pakujących się na profesjonalne turnieje typu WCG a nie Osiedlowy Turniej CSa...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr.Omader
Eee... tak?
Cytuj:
Pozatym już widze następną petycje - "CS na maturze", "Wychowanie Sportowe - klasyczny WF albo e-gaming, do wyboru"
Tyle, że to już będzie przesada, bo granice zawsze gdzieś istnieją. (choć są 2 rzeczy bez granic, ci co wiedzą, to wiedzą )

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-06-2006, 23:08   #56
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Jak najbardziej popieram

@dobo:
Jak ja lubie ludzi ktorzy popieraja swoje stereotypy gow.niana wiedza.
To mówi facet, który uważa, że olimpiada a igrzyska olimpijskie to to samo. ;]]]]
stary 25-06-2006, 23:11   #57
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
10 letni dzieciak katujacy cs'a kiedy tylko moze nie jest sportowcem i juz.
Ale xx letni dzieciak grajacy w csa regularnie z czolowka, jezdzacy za pieniadze sponsora na turnieje europejskie, xx latek z ktorym robia wywiady bo jako jedynego w miescie rozpoznaje go 1xxxx ludzi to juz e-sportowiec.

Cytuj:
Gdyby oboje graczy dostawalo takie same postacie i walka bylaby wyznacznikiem tego jak ktos sie przygotowal do pvp to czemu nie. Ale jesli ma polegac na tym, zeby szybciej wbic xxx level zeby silniej bic z sd, nie mowiac juz o tym ze zabicie gracza 1v1 jest bardzo trudne, to nie widze tutaj mozliwosci kwalifikowania Tibii do e-sportu. Nie mowiac juz o tym ze Tibia jest _wybitnie_ niemedialna.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aval'yah
Powiedzmy szczerze- żeby coś osiągnąć w pro-gamingu trzeba spędzać przed komputerem kilka, kilkanaście godzin dziennie. A to na pewno nie rozwija :S
Znajomy niezle radzi sobie krecac breaka, sam nawet nie wie ile razy byl polamany, czy twoim zdaniem to go rozwija czy zabija ? Po drugie nie, nie trzeba spedzac przed kompem kilkunastu godzin dziennie zeby prezentowac poziom reprezentacyjny i nie, nie trzeba nawet po dlugich przerwach w grze nawalac 24/7 zeby wrocic do formy. Zapewniam was ze wiekszosc powaznych graczy ma RL na duzo wyzszym poziomie niz wy.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
A ja już sobie wyobrażam te transmisje, relacje, powtórki w TV xD
Gdzies mialem linka do VODa z WCG z zeszlego roku, koreanscy komentatorzy miazdza nawet Szpakowskiego xd. Jak znajde to wrzuce zeby kazdy mogl obejrzec jak wyglada progaming w cywilizowanych krajach.

Ostatnio edytowany przez Vil - 26-06-2006 o 09:11.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2006, 00:15   #58
Wirgo
Użytkownik Forum

Wirgo's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2006

Domyślny

vil ja na kompie mam baaardzo duzo koreaniskich vodow z sc moge dac ci linki ; ]
Wirgo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2006, 09:00   #59
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Zapasnicy sumo maja trening i wcale nie polega na zarciu [a jesc tez nie moga wszystkiego...maja diety]
Oczywiscie, ze maja treningi. Ale nie powiesz mi, ze ich trening jest tak samo intensywny jak trening pilkarzy. Jest to niemozliwe z jednego powodu: serce. A wszyscy uparcie porownuja giercowanie do pilki nozne, wiec doszedlem do wniosku, ze "prawdziwy sportowiec" to taki, ktory intensywnie trenuje. A sumo takim nie jest.
A dieta? Wpieprzanie masy tluszczy i jeszcze wiekszej ilosci weglowodanow... to samobojstwo nie dieta;]

Cytuj:
Jest to spowodowane rodzajem uzytych kombinezownow, ktore maja ewentualnie chronic kierowce przed ogniem: taki kombinezon podgrzewa organizm i go odwadnia - dlatego te 2kg mniej. Ale potem wypija sie 2l wody i juz waga wraca do normy.

Cytuj:
Mam ogromne wrazenie, ze ludzie nie pojmuja znaczenia sportu. Sport to nie tylko wysilek fizyczny, treningi az do upadlego, ale tez rywalizacja, ktora jest najwazniejsza. Ja uwazam, ze wszedzie tam gdzie jest rywalizacja przebiegajaca wg. pewnych regul mozna uzyc slowa sportowiec. I nie wazne czy to tibia, cs czy pilka nozna. Pozatym zwroc uwage, ze na turniejach CS bardzo malo jest 10 latkow;] Jasne jest, ze fakt iz koles pogrywa sobie w CS po 12h dziennie nie robi z niego sportowca - tak samo jak 16 latek grajacy po lekcjach z kumplami w noge tez nim nie bedzie.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2006, 13:52   #60
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
1. Wiedziałem że mnie skrytykujesz ;-P Dlatego tak nałogowo piszesz mój nick z małej litery?
Swoimi postami pokazujesz tylko, ze nie zaslugujesz na moj szacunek. Dlatego z malej.

Cytuj:
2. Możliwe, że masz racje, ja jednak sądze że w Polsce zaowocuje to wiekszą ilością uzależniony od komputera dzieciaków mówiących o sobie "sportowiec". Pozatym już widze następną petycje - "CS na maturze", "Wychowanie Sportowe - klasyczny WF albo e-gaming, do wyboru"
;-)
Pokopanych ludzi na tym swwiecie jest sporo, roznicy to wielkiej nie zrobi.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania