|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
|
![]() CIPsoft na stworzenie tego co teraz nazywamy "tibią" pracował wiele, wiele lat. Coraz to częściej wprowadzając zmiany, dodatki, nowe tereny, potworki. Robi to dla nas jak i dla siebie. My mamy przyjemność z grania, a oni pieniążki ze swojej pracy. Weźcie pod uwagę fakt że ta gra jest bezpłatna, dużo graczy nic za nią nie płaci a korzysta. A gdyby tak każdy update był robiony z myślą o FACC? Przecież wtedy nikt nie kupywałby pacca bo wszystko było by dostępne. Myślicie że im by się chciało poświęcać czas i starania dla czegoś bez zysku? Tylko dla przyjemności innych? Swoją pracę trzeba cenić
![]() ![]()
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Siemianowice
Imię: Voodevill
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 56
Skille: 78/76
Poziom mag.: 6
|
![]() człowieku jakie 75 tysięcy? myślisz, że oni wyciągneli z tego 75 tysięcy? TYLE to najprawdopodobniej sprzedali pacców... pff, oni z tego wyciągneli conajmniej 6 milionów złotych bez odliczenia kosztów utrzymania serwera.
#44 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego.
|
![]() |
![]() |
#45 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 09 2006
Lokacja: Olawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Teo Speedman
Profesja: Sorcerer
Gildia: ==szukam==
Świat: Askara
Poziom: 12
Skille: n/a
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() GZ dla Cipsoftu
![]()
#47 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 09 2006
|
![]() Cytuj:
gdybym miał takie bo 9 latach ... jedyny co tam ich dużo kosztuje to utrzymanie serwów i auttomatu do kawy xD pisze się Euro ![]() Stworzyli to i będą to ciągnąć do końca swoich dni , bo to jest biznes ... |
|
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D
Imię: sorcerer 4ever
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ----
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
|
![]() Ja kupiłem pacca i po 26 dniach użytkowania dostałem niesłusznego bana na 30 dni bez możliwości odwołania się więc mogą mnie pocałować w dupe i już nigdy nie dam im rl money ! A co do raynolda to zbanowałeś konto kolegi, ale to juz szczegół ;]
@Xeradus Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego. - popieram
#49 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7
Stan: Usunięty
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
#50 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Son Malv
Gildia: Elite Banana
Świat: Nebula
Poziom: 24
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() to co ja myśle określe może w punktach otóż :
1.Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazł ![]() ![]() 2.Pacc moze i pociaga ale mysle ze, ze wzgledu na jego kwote powinien kosztowac okolo 50 zeta nie 100 3.Powinien byc kiedys update dla Facc'a bo jak dotąd nie zauwazyłem nowych terenow dla Facc'a a wiele osób czeka na to zeby i Facc mialo swoje nowe miejsca. |
![]() |
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2006
Świat: azura
![]() |
![]() Ja tam kupuje pacce za pieniądze tibijskie od Brazylijczyka i mam gdzieś kto i jak uważa firme Cip. Zazdrośc..... .
#52 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D
Imię: sorcerer 4ever
Gildia: ----
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
|
![]() Cytuj:
![]() A swoją drogą ciekawe czy przypadkiem gm-owie nie handluja itemami na na przykladallegro,e-bay itp.
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2005
Lokacja: Poznań/Michale
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rollass
Świat: Luminera
Poziom: ..
Skille: ../..
Poziom mag.: ..
![]() |
![]() Ja kupilem Pacca kilka dni po updajdzie i takz e nie zaluje
![]() Pozdro for all ![]()
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2006
Imię: Maniuraa
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 100
Skille: 91/67
Poziom mag.: 20
![]() |
![]() ja bym podziekowal jak by zrobili porzadek z serwerem na pacerze bo to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny gracz
Świat: Kyra
Poziom: 34
Skille: 68/67
Poziom mag.: 5
|
![]() Najbardziej mnie śmieszą komentarze, kolesi którzy piszą że cipsoft to komercha że leżą dupą do góry ze to ścierwa, buhahaha człowieku pomyśl, nie znam takiej firmy która nie jest komercyjna, a cipsoft jest firmą, chyba proste ze w świecie pogoni za pieniądzem każdy chce dla siebie jak najwięcej, oni zarabiają, inni maja pacc proste jak drut, udało im sie zarobić w kapitalizmie fajnie, Cipsoft to nie jest żaden pierdolony wolonatriat tylko zwykła niemiecka komercyjna firma, cipsoft może nie był komercyjny, na poczatku gdy tworzono tą gre wtedy pewnie było to kilka osób którzy chcieli popykac, byli tym zafascynowani, zobaczyli że da się zarobić to czemu mieli tego nie zrobić, wątpie by któryś z was nie chciał, i wątpie żeby którykolwiek zniósł pacca, jeśli miało by mu to dawać pieniążki...
idioci...
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Szczerze mówiąć pierwszej częsci też nie skomentowałeś. : p
|
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 09 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
"Tekst ten (jak i kilka innych komentarzy do tego newsa) sponsorowały literki z.a.w.i.ś.ć." PS. nie martwcie się, w Niemczech dzięki takim resentymentom podatki są gigantyczne, przez co Cipsoft nie jest tak bogaty jak wam się wydaje, więc możecie spać spokojnie Cytuj:
Cytuj:
Naprawdę dobijacie mnie ludzie. W postach takich jak zacytowane wyżej aż na kilometr zionie typowo polską mentalnością roszczeniową - "jak ktoś ma więcej ode mnie, to jest to wielka niesprawiedliwośc i trzeba go zgnoić, zniszczyć, zabrać mu wszystko". Wspomniałem wcześniej o niemałych niemieckich podatkach - w Polsce oczywiście wcale nie jest lepiej, ale gdyby Cipsoft miał u nas siedzibę, to pewnie na dodatek firma już dawno byłaby znacjonalizowana, a sprawiedliwy i solidarny społecznie rząd fundowałby wszystkim pacce "za darmo". "Za darmo" w cudzysłowie, bo oczywiście i tak trzeba by było płacić za grę, tyle że w formie podatków, ale to nie przeszkadzałoby przecież wciskać ludziom ciemnotę, że gra jest darmowa. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 08-09-2006 o 00:59. |
||||
![]() |