Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 07-09-2006, 19:23   #41
Noro
Użytkownik Forum

Noro's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2005
Lokacja: Warszwa

Noro ma numer GG 6446790
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dabek Pokaż post
obiecuje dać z siebie wszystko aby dostarczyć Wam jeszcze lepszą zabawę.
Jasne...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-09-2006, 19:30   #42
Jvsta
Użytkownik Forum

Jvsta's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2005
Lokacja: Zgorzelec

Imię: Skasha
Domyślny

CIPsoft na stworzenie tego co teraz nazywamy "tibią" pracował wiele, wiele lat. Coraz to częściej wprowadzając zmiany, dodatki, nowe tereny, potworki. Robi to dla nas jak i dla siebie. My mamy przyjemność z grania, a oni pieniążki ze swojej pracy. Weźcie pod uwagę fakt że ta gra jest bezpłatna, dużo graczy nic za nią nie płaci a korzysta. A gdyby tak każdy update był robiony z myślą o FACC? Przecież wtedy nikt nie kupywałby pacca bo wszystko było by dostępne. Myślicie że im by się chciało poświęcać czas i starania dla czegoś bez zysku? Tylko dla przyjemności innych? Swoją pracę trzeba cenić . I bardzo się cieszę że CIPy osiągnęły taką kwotę z pacc, teraz wiedzą że ich praca nie poszła na marne. A jeśli komuś wydaje się że to są zbyt łatwo zarobione pieniądze polegające na wyzyskiwaniu innych to powiem tyle że stworzenie, nadzorownie i ulepszanie gry wcale nie jest proste. Utrzymanie tylu serwerów to też nie mały grosz. Te 75tys to słusznie zarobiona kwota .
stary 07-09-2006, 19:54   #43
prof.Toudi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Siemianowice

Imię: Voodevill
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 56
Skille: 78/76
Poziom mag.: 6
Domyślny

człowieku jakie 75 tysięcy? myślisz, że oni wyciągneli z tego 75 tysięcy? TYLE to najprawdopodobniej sprzedali pacców... pff, oni z tego wyciągneli conajmniej 6 milionów złotych bez odliczenia kosztów utrzymania serwera.
stary 07-09-2006, 20:06   #44
Xeradus
Zbanowany

Xeradus's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie

Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dabek Pokaż post
CipSoft pragnie podziękowac za zaufanie i wsparcie które otrzymał przez ostatnie lata, i obiecuje dać z siebie wszystko aby dostarczyć Wam jeszcze lepszą zabawę.
Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego.
Xeradus jest offline  
stary 07-09-2006, 20:20   #45
TeoMaster
Użytkownik forum

TeoMaster's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2006
Lokacja: Olawa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: ==szukam==
Świat: Askara
Poziom: 12
Skille: n/a
Poziom mag.: 5
TeoMaster ma numer GG 6099239
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeradus Pokaż post
Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego.
Jasne ze zarobic.. a zeby zarobili to musza zrobic duzo dobrych zeczy by gracze kupoali platne konta.. A co do lagow to juz nie odnich w czeci zalezy tylko od gracza lacza..
TeoMaster jest offline  
stary 07-09-2006, 20:25   #46
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

GZ dla Cipsoftu . Na pewno nie wiedzieli ze praca zaliczeniowa mogła przyniesc im taki zysk to sa prawdziwi biznesmeni xD
stary 07-09-2006, 20:32   #47
munchlax27
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 09 2006

Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
A nawet jeśli, to co? Narobili się, to zarabiają. Pracują nad tą grą od 9 lat. Chyba zasługują na zyski.

Poza tym, 'za dużo'. Z perspektywy Polaka 90 zł za PACC to dużo, bo pewnie o to Ci chodzi, że mogliby cenę zmniejszyć. Ale na zachodzie trudno mi wymyślić kraj, w którym zapłacenie 19 ojro byłoby wielkim problemem.

I tak się powinniście wszyscy cieszyć, że w ogóle za fri możecie grać...

gdybym miał takie bo 9 latach ...
jedyny co tam ich dużo kosztuje to utrzymanie serwów i auttomatu do kawy xD

pisze się Euro

Stworzyli to i będą to ciągnąć do końca swoich dni , bo to jest biznes ...
munchlax27 jest offline  
stary 07-09-2006, 20:39   #48
filobossek2
Użytkownik Forum

filobossek2's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ----
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
Domyślny

Ja kupiłem pacca i po 26 dniach użytkowania dostałem niesłusznego bana na 30 dni bez możliwości odwołania się więc mogą mnie pocałować w dupe i już nigdy nie dam im rl money ! A co do raynolda to zbanowałeś konto kolegi, ale to juz szczegół ;]

@Xeradus
Gówno prawda, cipsoft to banda niemieckich, komercyjnych ścierw, którym gówno zależy na zadowoleniu graczy. Chodzi im jedynie o to żeby jak najwięcej zarobić. Ludzie nakupowali pacc'ów więc cipy sa zadowoleni i leżą do góry dupą, nic ich nie obchodzi to że dobre 1/3 ludzi ma takie lagi, że sie nie da grać. Oni już zarobili na tym updacie więc nie mają zamiaru więcej się wysialać aż do następnego. - popieram

Niektóre dziewczyny są dowodem na to, że Bóg wciąż kocha mężczyzn i chce by byli szczęśliwi :*
filobossek2 jest offline  
stary 07-09-2006, 20:41   #49
Zenuś
Użytkownik Forum

Zenuś's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7

Stan: Usunięty
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
Domyślny

Cytuj:
HAhahaah qrde cos w tym jest!! no nie powiem i w pewnym ale w nie duzym sensie zgadzam sie z Xera~
stary 07-09-2006, 20:45   #50
Prince Anubis
Użytkownik forum

Prince Anubis's Avatar

Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Son Malv
Gildia: Elite Banana
Świat: Nebula
Poziom: 24
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
Prince Anubis ma numer GG 9883092
Domyślny

to co ja myśle określe może w punktach otóż :
1.Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazłwiem bo byłem niedawno
2.Pacc moze i pociaga ale mysle ze, ze wzgledu na jego kwote powinien kosztowac okolo 50 zeta nie 100
3.Powinien byc kiedys update dla Facc'a bo jak dotąd nie zauwazyłem nowych terenow dla Facc'a a wiele osób czeka na to zeby i Facc mialo swoje nowe miejsca.
Prince Anubis jest offline  
stary 07-09-2006, 20:47   #51
Mrok
Użytkownik Forum

Mrok's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2006

Świat: azura
Mrok ma numer GG 2564706
Domyślny

Ja tam kupuje pacce za pieniądze tibijskie od Brazylijczyka i mam gdzieś kto i jak uważa firme Cip. Zazdrośc..... .
stary 07-09-2006, 20:50   #52
filobossek2
Użytkownik Forum

filobossek2's Avatar

Data dołączenia: 13 05 2006
Lokacja: Wrocław - WKS :D

Gildia: ----
Poziom: 137
Skille: 32
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Prince Anubis Pokaż post
to co ja myśle określe może w punktach otóż :
1.Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazłwiem bo byłem niedawno
2.Pacc moze i pociaga ale mysle ze, ze wzgledu na jego kwote powinien kosztowac okolo 50 zeta nie 100
3.Powinien byc kiedys update dla Facc'a bo jak dotąd nie zauwazyłem nowych terenow dla Facc'a a wiele osób czeka na to zeby i Facc mialo swoje nowe miejsca.
Jeżeli CipSoft nie będzie zarabiał nawet na facc to nie będzie nowych terenów
A swoją drogą ciekawe czy przypadkiem gm-owie nie handluja itemami na na przykladallegro,e-bay itp.

Niektóre dziewczyny są dowodem na to, że Bóg wciąż kocha mężczyzn i chce by byli szczęśliwi :*
filobossek2 jest offline  
stary 07-09-2006, 21:19   #53
Sadoch
Użytkownik Forum

Sadoch's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2005
Lokacja: Poznań/Michale

Imię: Rollass
Świat: Luminera
Poziom: ..
Skille: ../..
Poziom mag.: ..
Sadoch ma numer GG 7056364
Domyślny

Ja kupilem Pacca kilka dni po updajdzie i takz e nie zaluje

Pozdro for all

W żyłach szlachetna krew w sercu Poznański Lech!!
Sadoch jest offline  
stary 07-09-2006, 21:23   #54
Blooder
Użytkownik forum

Blooder's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2006
Lokacja: Venore

Imię: ********
Świat: Aurea
Poziom: 104
Skille: 93/90
Poziom mag.: 6
Blooder ma numer GG 3102335
Żarówka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grzello Masterro Pokaż post
jak obiecują dać z siebie wszystko to nich dadzą fri itemsy mueheheh
Dobrze myśli chłopak
Blooder jest offline  
stary 07-09-2006, 21:36   #55
Nitromino
Użytkownik Forum

Nitromino's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2006
Lokacja: Gdańsk

Imię: Nitromino
Świat: Calmera
Poziom: 62
Poziom mag.: 7
Nitromino ma numer GG 4082602
Domyślny

a ja olalem tibie i gowno mnie to interesuje ile cip zgarnia kasy za taka gowniana gre ...

Nitromino jest offline  
stary 07-09-2006, 21:40   #56
Mani_78
Użytkownik Forum

Mani_78's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2006

Imię: Maniuraa
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pacera
Poziom: 100
Skille: 91/67
Poziom mag.: 20
Mani_78 ma numer GG 2726965
Domyślny

ja bym podziekowal jak by zrobili porzadek z serwerem na pacerze bo to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie lag kick lag kick w kolko i to samo az sie zygac chce...
Mani_78 jest offline  
stary 07-09-2006, 22:34   #57
Spalony
Użytkownik Forum

Spalony's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: Kraków

Świat: Kyra
Poziom: 34
Skille: 68/67
Poziom mag.: 5
Domyślny

Najbardziej mnie śmieszą komentarze, kolesi którzy piszą że cipsoft to komercha że leżą dupą do góry ze to ścierwa, buhahaha człowieku pomyśl, nie znam takiej firmy która nie jest komercyjna, a cipsoft jest firmą, chyba proste ze w świecie pogoni za pieniądzem każdy chce dla siebie jak najwięcej, oni zarabiają, inni maja pacc proste jak drut, udało im sie zarobić w kapitalizmie fajnie, Cipsoft to nie jest żaden pierdolony wolonatriat tylko zwykła niemiecka komercyjna firma, cipsoft może nie był komercyjny, na poczatku gdy tworzono tą gre wtedy pewnie było to kilka osób którzy chcieli popykac, byli tym zafascynowani, zobaczyli że da się zarobić to czemu mieli tego nie zrobić, wątpie by któryś z was nie chciał, i wątpie żeby którykolwiek zniósł pacca, jeśli miało by mu to dawać pieniążki...
idioci...
stary 07-09-2006, 22:38   #58
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post
Drugą cześć newsa zostawie bez komentarza...
Szczerze mówiąć pierwszej częsci też nie skomentowałeś. : p

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?
-=DanieL=- jest offline  
stary 07-09-2006, 23:29   #59
Zephi
Użytkownik Forum

Zephi's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez filobossek2 Pokaż post
A swoją drogą ciekawe czy przypadkiem gm-owie nie handluja itemami na na przykladallegro,e-bay itp.
Następny mózg -.- Gmowie nie mogą tworzyć itemów...
Zephi jest offline  
stary 08-09-2006, 00:17   #60
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez prof.Toudi Pokaż post
Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zephi Pokaż post
Kasy mają pełno... A czy im sie to nalezalo? Najlepszymi programistami to oni nie sa... Nie jestem pewien czy tak do konca im sie nalezy...
Cytat z Mr. Jediego & Smugglera:
"Tekst ten (jak i kilka innych komentarzy do tego newsa) sponsorowały literki z.a.w.i.ś.ć."

PS. nie martwcie się, w Niemczech dzięki takim resentymentom podatki są gigantyczne, przez co Cipsoft nie jest tak bogaty jak wam się wydaje, więc możecie spać spokojnie

Cytuj:
Na wolnym rynku zadowolenie klientów i zyski firmy są ze sobą nierozłącznie związane, więc nie pier...l głupot. Gdyby ludzie byli niezadowoleni, nie kupowali by pacca, tak ciężko to zrozumieć? A skoro tylko 1/3 ludzi ma lagi, to jaka w nich wina Cipsotu? Gdyby lagi wynikały z niesprawnego działania serwera, to mieliby je wszyscy grający na nim, nie sądzisz?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Prince Anubis Pokaż post
Nie podoba mi sie ze pacc kosztuje w polsce 100zeta w innych krajach pacca ksoztuje 20 euro ale dla nich to nic!!!załóżmy np.Taka Bruksele na głownym rynku nie spotkasz biedaka blagającego o pomoc a u nas bys znalazłwiem bo byłem niedawno
To zgłoś do Sejmu obywatelski projekt ustawy o refundacji pacca z budżetu państwa, bo jakoś nie widzę absolutnie żadnego powodu, dla którego Cipsoft miałby sprzedawać go taniej w Polsce niż w innych krajach (wasze widzimisię jakoś nie jest przekonującym argumentem).

Naprawdę dobijacie mnie ludzie. W postach takich jak zacytowane wyżej aż na kilometr zionie typowo polską mentalnością roszczeniową - "jak ktoś ma więcej ode mnie, to jest to wielka niesprawiedliwośc i trzeba go zgnoić, zniszczyć, zabrać mu wszystko". Wspomniałem wcześniej o niemałych niemieckich podatkach - w Polsce oczywiście wcale nie jest lepiej, ale gdyby Cipsoft miał u nas siedzibę, to pewnie na dodatek firma już dawno byłaby znacjonalizowana, a sprawiedliwy i solidarny społecznie rząd fundowałby wszystkim pacce "za darmo". "Za darmo" w cudzysłowie, bo oczywiście i tak trzeba by było płacić za grę, tyle że w formie podatków, ale to nie przeszkadzałoby przecież wciskać ludziom ciemnotę, że gra jest darmowa.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 08-09-2006 o 00:59.
Duch Niespokojny jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania