![]() |
#581 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Jak moge wnioskować po zdjęciach, które umieścił w poście Modliszka to Tibia stanie się wielkim OTSem. Zreszta to było do przewidzenia
![]() Miecz walący z ognia, phi widziałem to tylko na ots. Jak widać CipSoft nie robi nic, tylko ściąga wszystko z otsów. Oj nie ładnie... Ostatnio edytowany przez Finch - 18-11-2007 o 18:48. Powód: błędy ort. |
![]() |
|
![]() |
#582 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Poland
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Siusiu Fezel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Quo Vadis
Świat: Pandoria
|
![]() Nie moge się doczekac kolejnego newsa.
|
![]() |
![]() |
#583 |
Użytkownik Forum
|
![]() ehh...
a według mnie cipsoft trochę zboczył z drogi dążąc do wyrównania profesji teraz to każdy może expić solo bez problemu ;[ druid - teraz nie będzie magiem supportowym (mimo iż mało nim teraz jest) to teraz będzie przeciwnością sorca w żywiołach (a ja zawsze lubiłem wybierać profesje wspomagającą party) |
![]() |
![]() |
#584 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Ruphus Son of Fury
Profesja: Druid
Gildia: Wilk samotnik =P
Świat: Honera
Poziom: 38
Skille: 20/24
Poziom mag.: 40
|
![]() Cytuj:
Zresztą, ortografia świadczy o kulturze języka i, co za tym idzie, INTELIGENCJI. Wnioski wyciagnij sam. Do tematu właściwego- na screenach widziałem różdzkę mającą zastąpić Volcanic Rod- wygląda na to, ze jej zywiolem bedzie smierc-czy tak?
>>człoweczeństwo to wcale nie najlepsza opcja<< ...."Wyciągnąłeś na mnie miecz.. Źle zrobiłeś"..... 10:17 Arek of Honera [23]: ile warta jest ruszczka quagmire rod prosze wazne! Najszybsze zarabianie na PACCA Najszybsze zarabianie na PACCA 2 Instrukcja obsługi |
|
![]() |
![]() |
#585 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 10 2007
|
![]() Najgorszą postacią nie ma co ukrywać będzie paladyn. Ja nie jestem graczem npvp, żeby patrzeć na sam wysoki exp rate za niski koszt. który teraz nie jest zbalansowany. Prawda jest taka, że paladyn jest na razie najlepszy w pvm, ale równocześnie jest i będzie najgorszy w pvp... Dlarego, że nie ma i nie będzie miał sensownego wykończenia. W taki sposób nawet jak chce się ubić głupi 25 lvl posiadając 120 rp same combo z p bolt+czar nie wystarczy.
|
![]() |
![]() |
#586 |
Guest
|
![]() Dobra update zapowiada sie super tylko powiedzcie mi skoro paladyn bedzie swietym wojownikiem
![]() ![]() wiec jak to bedzie ? |
![]() |
#587 |
Guest
|
![]() Mam pytanie czy nawet pytania.
1. Czy Sorc będzie mógł się nauczyć oby dwóch czarow typu exevo gran mas vis i exevo gran mas flam 2. Czy taki czar jak exori mort teraz wali z dystans i musi być zaznaczony player i czy działa też jak stare że wali kratke przed siebie ponieważ skutki mogą być tego tragiczne. Sorc bedzie musial uzywac run na warlockach. |
![]() |
#588 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() Przeczytalem pare stronek tego cudnego teamtu i mi sie włos na głowie zjerzył. Po pierwsze kąpletny brak myślenia u niektorych osób mnie rowalił kąpletnie.
1. Tibia sciąga z OTSa <-- no prosze a OTSy to niby z kad sie wzieły? Przeciez to OTSy łamią prawa licenyjne Tibi a nie na odwrót, to OTS sciagaja wszystko z tibi nie na odwrót i tego sie trzymajmy i nieodwracajmy kota ognem. 2. Dlaczego wszystko co fajne jest dla PACC <-- odpowiedz równie prosta co oczywista. Bo to PACC utrzymuja serwery na ktorych Tibia powstaje a skoro to z ich pieniedzy Tibia żyje to jest oczywistym ze dla Paccy robi sie wiele ciekawych rzeczy, żeby Facc ktory zazdrosci p[oszedl sobie i kupil a to ze masz 12 lat i nie masz kasy na PACC to juz twoj problem. 3. Jakie Wandy beda podmienione <-- ech czy to nie oczywiste?? skoro drut bedzie terazs magiem ziemi i czegos tam i nie bedzie taki biegly we wladaniu ogniem to chyba oczywiste ze znikna wandy ktore wykorzystuja ten rodzaj żywiołów czyli zdaje sie ze Volcanic i cos tam jeszcze niepamietam wszytkich Rodow, nad czym tu myslec? 4. UP <-- co miales z rozumienia tekstu czytanego? Masz napisane ze sorc bedzie sie mogl nauczyc poison stoma ale nie bedzie taki dbry we wladaniu nim jak druid i bedzie zadawal znacznie mniejsze obrazenia za pomoca PS
"Czemu nas tam nie ma gdzie za darmo wszystko dają...." "płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie" ![]() Ostatnio edytowany przez Pacek - 19-11-2007 o 14:33. |
![]() |
![]() |
#589 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2007
Lokacja: Wyrzysk
Imię: Mala Jeru
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Polish Pride.
Świat: Honera
Poziom: 70
Skille: 88/71
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Moim zdaniem bedzie to duzy krok w strone ulepszenia Tibii. Kurcze tylko zeby doszły nowe czary albo inne rzeczy dla graczy nieposiadajacych PAC
![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2006
Profesja: Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 40+
Skille: xx/22
Poziom mag.: 40
|
![]() @up, facc coś dostanie jak już mówiłem. Wczoraj swoim sorkiem 60+lvl ze słabym mlvlem 50+ z exevo vis lux uderzylem za 150. Czar kosztuje 100 many. Po upie - 40 many. Dostaniesz cos? Tak czar ofensywny którego będzie można użyć na expie...
#591 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Mława
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Xerena
![]() |
![]() Podsumowanie tego wszystkiego.
Cipsoft by nie odbiegac od innych gier mmorpg wprowadzil ten owy up date "winter 2007". Lecz z każdym up datem Tibia traci to co dla wielu starszych graczy Tibi zwane jest powszechnie jako "klimat". Klimatem tibi nie zwlocznie była jej prostota. Każdy nowy gracz po 2-3 dniach mogl sie odrazu odnlesc w świecie Tibi. Lecz z każdym up datem odchodza "pierwsi" gracze, którzy maja już dosc gry która nie przypomina ani troche( może w grafice} Tibi choc 7.5. Ulepszenia moze i są ale tylko dla pacc'a a facc znowu dostaje po dupie. Z kazdym up datem Cipsoft powoli dochodzi do tego a żeby gra bez premium była wrecz nie możliwa. Dlatego jeśli ja mam wydawać 30 zl miesiecznie by "normalnie" grac to wole znalesc sharera i pograc sobie w Wow'a za ta sama cene. A gra jest o niebo lepsza od ówczesnej Tibi. =]
#592 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Imię: nie powiem xD
Świat: Iridia
|
![]() trochę Cipy kombinują...
![]() w ostatnim update już przesadzili z osłabieniem magów i ze zwiększeniem hitów pala i knighta. bo ja swoim 48 knightem wale średnie hity w ludzi o 50 mniejsze niż 47 msem z sd. a sd jednak trochę kosztuje albo 325gp albo duuużo czasu. a hit se sworda nie kosztuje nic. Ale nie chodzi nawet o hity w pvp bo to jeszcze jakoś przeboleje i tak kiedyś knighta było trudno zabić a teraz nie da się już w o ogóle w walce 1 na 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz rozkminiamy nadchodzący update bo przecież nie po to jest temat żeby pisać o update z przed pół roku ![]() manasy dajace 300-500 many po 200 gp czy to tak bardzo zmniejszy waste ? kiedys kupujac 4 mfy za 220 gp moglismy czasem zyskac nawet do 600 many ,max mf daje chyba cos okolo 160 MP a przy najgorszym trafieniu moglo dac nam okolo 200 many. czyli... cenowo wychodzi praktycznie tak samo tylko z mozliwosci 200-600 MP zmienili na 300-500. jedynie daje nam to dłuzszy czas siedzenia na polowaniach lub wiecej Capa. wiecz tej strony zmniejszenia waste chyba sie nie doczekamy. moze jedynie czary... expiąc na smoczyskach i waląc lodowym visem ,ktory jest słaboscia smoczka zmiejszymy uzycie visa przy czym spalimy mniej many i wydamy mniej gp ![]() na pewno nowe mf pomogą magom ale po co dawali je paladynom ,którzy i tak chyba wydają za mało gp na leczenie ? ![]() podsumowując balansowanie profesji powiem tak... -Druid (bardzo duży postęp ,duże umocnienie wobec innych profesji ) wiec ci co wybrali słabego nic nie mogącego druida na pewno nie będą zawiedzeni ![]() -Sorcerer (postęp w miarę duży ,umocnienie wobec innych profesji też jest) osoby które wybrały kiedyś potężnego maga powinny sie ucieszyć ze zmian ![]() -Knight (nowe czary na pewno plus, fluidy chyba zmniejszają siłę wobec innych profesji, i żywioły dają siłę na polowaniach) myślę ,że ludzie którzy zrobili knighta po ostatnim update mogą sie zdenerwować na leczenie ale ogólnie chyba i tak powinni byc zadowoleni ![]() -Palladyn (nowe czary czyli plus, lepsze manasy i możliwość używania zarówno uhów jak i fluidów masakrycznie zwiększa siłę paladyna wobec innych profesji, do tego żywioły - na polowaniach to kolejna rzecz ,która czyni paladyna bardzo silnym) osoby mające paladyna mogą się chyba tylko cieszyć i skakać w górę z radości. Ogólnie siła magów wzrosła , knightów jest podobna jak była a paladyni wciąż stają się coraz mocniejsi (co wcale nie służy równaniu profesji) ![]() ja jako posiadacz Sorca i Knighta jestem zadowolony z update i jestem pewien ,że obiema tymi postaciami będę mógł sobie miło pograć. to na tyle mojego posta xD sorka ,że jest taki długi ale przecież nikt nie kazał wam go czytać ![]() ![]() Pozdrawiam. Gracz z Iridi. ![]() Ostatnio edytowany przez tabaluga - 19-11-2007 o 18:54. Powód: konieczność poprawienia sensu przekazu. |
![]() |
![]() |
#593 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Podlasie
Imię: Katie Dziub
Profesja: Elder Druid
Gildia: Bad Angels
Świat: Arcania
Poziom: 65
Poziom mag.: 54
|
![]() Mm.. racja.. nigdy juz nie wroci Tibia 7,6, przerażająca swoją prostotą..
|
![]() |
![]() |
#594 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 10 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#595 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: z przemytu
Imię: Marian Moczymorda
Profesja: Elder Druid
Świat: Danera
Poziom: 62
Skille: du/pa
Poziom mag.: 58
|
![]() Biorąc pod uwagę pewne fakty:
7.5 - hegemonia knightów, runefarmy druidów 7.6 - hegemonia sorków, wylew nóóbów 8.0 - hegemonia pallków, masywny wylew dzieci royal spearów ,,|,, 8.1 - zasłużona hegemonia drutów ![]() Albo inaczej, jak to miał jeden z typków na Tibiabr.com w sygnie: 7.5 - dzieciństwo 7.6 - odkrycie masturbacji 8.0 - rozmyślanie nad sensem życia 8.1 - dorosłość/samobójstwo ![]()
#596 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2006
Imię: nie powiem xD
Świat: Iridia
|
![]() może trochę się mylę co do paladynów do tego też nie wiedziałem ,że vitać sie będzie aż o tyle mniej a to zmienia postać rzeczy ,ale jeśli to prawda to równanie profesji idzie w dobrą stronę
![]() |
![]() |
![]() |
#597 |
Guest
|
![]() do tych co pisza ze pall najwiecej zyskal ale zaponuuekiscie ze to bedzie swiety wojownik i bedzie mocny tylko na na umarlych czyli zal.de! co mi przyjdzie po zabijaniu ghouli ?]
|
![]() |
#598 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() widziales kiedys nizsze poziomy Omruc tomba ?
#599 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#600 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
Imię: Candia Mage
Gildia: Spider Family
Świat: Candia
Poziom: 62
Poziom mag.: 53
|
![]() Takie małe przypomnienie. Czary te święte będą pewnie dla pacc. Zresztą będą od 40 lvl'a więc na tym się już ma pacc w większości.
![]() |
![]() |