|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#621 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2007
|
![]() Do wszystkich graczy ''tibia traci klimat''..
Oczywiscie ze traci ;P. Ale spojrzcie na to z drugiej strony.. traci ona limat dla starych graczy.Wszyscy tacy gracze niedlugo odejda.. Chocby na studia.Zeby tibia zyla dalej musza ich zastepowac nowi gracze.Gdyby tibia sie nie rozwijala to nawet jej ''prostota'' by jej nie pomogla.No bo w koncu jak ktos ma do wyboru gry,to wybralby ''stara tibie''-bez grafiki,bez rozbudowanego systemu czarow itp. Czy naprzyklad WoWa ?Gry sie rozwijaja,trzeba isc z czasem.Starzy gracze odchodza,ale na kazdego z nich przypada ilestam nowych ![]() |
![]() |
|
![]() |
#622 |
Guest
|
![]() "W zależności od tego, która z nich została użyta, te potężne klejnoty tymczasowo będą w stanie napełnić broń magiczną "
Ciekawe na jak dlugo te klejnoty beda napelniac bron? |
![]() |
#623 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 11 2007
|
![]() Według mnie ten update jest troche smieszny ... Co to wogle maja być za bronie ? Czary im tylko wyjda ;]
|
![]() |
![]() |
#624 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2007
|
![]() co do najnowszego newsu "Paladyni stracą również możliwość tworzenia run: Light Magic Missile, Heavy Magic Missile oraz Fireball."
zal.pl Z jakiej racji prawo dziala wstecz ? Cipy zwroca hajs za te czary ? 0_o a moze palladyni co wykupili do tej pory beda mogli uzywac tych czarow, tak jak niektorzy palladyni moga przywolywac potwory. |
![]() |
![]() |
#625 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 10 2007
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Myth Leder
Profesja: Knight
Świat: Elysia
Poziom: 40
Skille: 71/70
Poziom mag.: 5
|
![]() Ej te czary co cipy dodadzą do druida to będą dla FACC , czy nie bo już nie wiem czy lepiej zrezygnować z 42 najta :}
|
![]() |
![]() |
#626 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2007
|
![]() Z tymi miksturkami to może troche dojarali boba. Jeżeli miksturki będą do kupienia na pacc area to będzie lipno. Ogólnie update zapowiada się ciekawie wg. mnie oczywiście.
|
![]() |
![]() |
#627 |
Blondynka
|
![]() Potiony beda do kupienia w normalnych sklepach, nie tylko na facc area.
![]() |
#628 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 08 2006
|
![]() A co z nowym czarem leczacym dla knighta ? Pewnie tylko dla PACC
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Blondynka
|
![]() Tak, tylko dla pacc. Pisalam to juz dzis z 2 razy (conajmniej)
![]() |
#630 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2007
Stan: Niegrający
![]() |
![]() I znów tylko pacc i pacc. Te kamyczki mogli chociaż dla FACC udostępnić -.- Już się cieszyłem, że będę mógł sorcererem robić magiczne kamyczki dla kolegów, a tu "Tylko dla posiadaczy Premium Account" -.- Żal się robi. Niedługo żeby grać w Tibię trzeba będzie kupić pacc.
|
![]() |
![]() |
#631 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2007
|
![]() to wyrownanie profesji jest nieglupie ;d mimo iz gram pallkiem to magowie nie mili teraz wesolo ;d
|
![]() |
![]() |
#632 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 11 2007
Lokacja: Kraków
Imię: Matti of Death
Profesja: Knight
Świat: Libera
Poziom: 11
Skille: 45/45
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Po To Są Profesje, żeby Sie Roznily!!!a Nie żeby Je Wyrównywac!!x(
|
![]() |
![]() |
#633 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 12 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Na Emeryturze
Imię: Master Khame
Profesja: Elite Knight
Gildia: Simply The Best
Świat: Aurea
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
Trudno pocieszmy sie nowymi, ladniejszymi miejscami i potworami. |
|
![]() |
![]() |
#634 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Nooooooo w końcu porządny update
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Warszawa
Imię: Drings
Profesja: Elder Druid
Świat: Titania
Poziom: 120
Poziom mag.: 70
|
![]() Nie widzicie tego?
Sorc od pewnego lvl'a praktycznie przestaje rosnac w sile. Tak samo staje sie z knightami. Do ok. 110 lvl te potiony sa tak samo skuteczne jak UH'y (= 95% z was nie zauwazy roznicy) , jednak postacie 150 lvl nie bede w stanie, jak teraz, odpierac atak 6 h-lvl magów. Nie podoba sie? Robcie sorca/druida ;] |
![]() |
![]() |
#636 |
Guest
|
![]() Wg. mnie tibia tak podeszła pod ragnaroka, ze szkoda gadać... dorzucili żywiołowość, resistance na nie itp, w koncu uczynili pala "świetym", mimo iz od zawsze ich za takich uwazano... Ragnarok mial poty zwiekszajace attack speeda, albo co, to i w tibii wprowadzili z mala modyfikacja. Ktos napisal, ze to dobrze, ze tibia w koncu ma to, co maja inne gry MMO jak WoW czy GW... ale zrzynanie lub powielanie innych pomyslow staje sie monotonne... ja wiem, ze kiedys pomysly sie pokoncza i w koncu dojdzie do tego, ze wszystkie gry beda czesciowo identyczne, bo inaczej sie nie da... Tibia 7.8 to juz bylo nieporozumienie, a w tym momencie to juz nie ma co mowic...
|
![]() |
#637 |
Guest
|
![]() Powszechnie można w ostatnim czasie dostrzec komentarze typu: "Tibia schodzi na psy" ... z kilku wyrwanych wiadomości, które przeczytałem w ciągu ostatnich dni dochodze do wniosku, że ta gra coraz bardziej traci swój klimat. Jakieś pogłoski o 3D + informacja ze w nowym update lider jakiejś drużyny będzie decydował o podziale expa ... znaczy sie będąc w teamie z jakims high lvlem będzie można stać sobie bezczynnie w bezpiecznym miejscu i awansowac w kosmicznie szybkim tępie! Z tabeli expa wynika ze co lepsi gracze wybijają po kilka milionów expa dziennie ... więc mając jakiegos hlvl'a będzie w koncu można dobrze na Tibi zarabiać na allegro ... expimy jakims 150 lvlem a połowe expa dostaje nasza druga postać ... -> nowy scenariusz gry: 1,5h na rooku do 8 lvla potem 3 dni expa w party z 150 lvlem (nasza postać na innym account) i sprzedajemy 80-100 lvlową postać na allegro =>jeszcze więcej hlvlowych noobow=> jeszcze więcej botów =>jeszcze większe lagi ... jak ktoś chce zobaczyć taką futurystyczną wizje Tibi to polecam zainstalowac Fly For Fun (FlyFF) a osobiście brak mi starego klimatu Tibi ... co do balansowania profesji ... dla mnie to dziwne, że twórcy akurat tego "problemu" się czepiają ... rozwijanie świata ... nowe questy ... nowe eq ... zwiększenie systemu bezpieczeństwa przed kradzieżą konta ... a tu balans postaci. Jak skutecznie rozwiązać problem zadawanych obrażeń? Dać każdej profesji tyle samo HP/MP/Cap co lvl i wprowadzic jakiś prosty algorytm do zadawania obrażeń typu DMG = lvl+2*skill i wszyscy będą zadawać takie same obrażenia ... no ale wtedy profesje nie będą się niczym różniły!!! Więc może jednak to troche głupie ... Tak czy inaczej pozostaje tylko spoglądać w przyszłość i patrzeć jak Tibia staje się coraz bardziej podobna do innych MMORPG. <<sorki za orty i'am dyslektyk, ale staram się być polak i kożystać ze słownik ortograficzny>>
|
![]() |
#638 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2007
Lokacja: SzczEciN
Imię: Marco'Death
Profesja: Druid
Gildia: Brak narazie
Świat: Harmonia
Poziom: 25+
![]() |
![]() Moim zdaniem ten update bedzie bezsensu. Duzo moich znajomych konczy z tibia po upie, ja tez. CipSoft zepsuje teraz to cos w Tibii.. Nie bedzie tak bardzo wciagala. Moim zdaniem powinni tylko wzmocnic magow i troche oslabic paladyna. Druidzi i Magowie powinni zadawac mocniejsze obrazenia z czarow, natomiast paladyni powinni troche slabiej bic. Tydzien temu przed Double Expem gralem palem.
20lvl skile 70[libera-pvp] Gdy zaczolem expic to : chity po 200+ gsy na klate w bohach[serio, lecz mialem mozliwosc uzycia utani hur wiec nie mialem sie czego bac] i to bylo glupie .. Knight powinien bic tak mocno jak teraz. Wkoncu jest to rycerz i nie ma on zadnej mozliwosci zadawania obrazen z czarow runnicznych [po upie woglule nieoplaca sie uzywac rycerzowi run explosion]. Uwazam, ze rycerzowi wystarczy magic level 5.. poznije to juz robia mlvl dla przyszpanowania. Paladyn powinien slabiej walic z boltow/spirow/arrowow poniewaz ma on mozliwosc bicia z run sd po 200+. Pozdro.. To jest moja opinia wiec prosze ja uszanowac ! |
![]() |
![]() |
#639 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Cytuj:
maxymalna roznica lvli to lvl lidera- 2/3 jego czyli 150 nie poexpi z 8 tylko 100-200 itd.(cos w tym stylu ![]() Ostatnio edytowany przez Knight Patryk - 02-12-2007 o 18:22. |
|
![]() |
![]() |
#640 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|