Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Konkursy

Notki

Konkursy To jest forum poświęcone konkursom na tibia.pl

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-10-2005, 18:21   #661
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Bartoszyce

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Regulamin
W konkursie biorą udział rysunki nadesłane przez użytkowników do dnia 09.10.2005. Rysunki moga być wykonane dowolną techniką (zeskanowany szkic, rysunek, obrazek, lub wykonane komputerowo). Pamiętajcie jednak, że nie chodzi o pixelarty, tylko rysunki, więc powinny być nieco większe.
to znaczy, że pracę można nadsyłać do 24:00 9.10.2005r.? czy do 24:00 8.10.2005r.? bo dokładnej godziny podanej nie ma...

wolę się upewnić, gdybym miał wprowadzić jakieś zmiany w mojej pracy xD
zimne_piwo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-10-2005, 18:22   #662
bryndii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005

bryndii ma numer GG *******
Żarówka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alekss
Moim Zdaniem praca ma zwiazek z tibia dlatego ze jest na nim knightka ktora zabila dla,jak bys nie widzal to tez sa to axe z tibi
;p

hmm....ah !!! to, "to" jest DL a to przeprasham i zwracam honor tak po za tym jeshcze co do wlosow to wygladaja jak plashczyzna, wprowadz wiecej cieni i wprowadz zroznicowana kreske bedzie lepiej i przede wshyskim podrasuj kolorystyke i wykadruj

Ostatnio edytowany przez bryndii - 09-10-2005 o 18:24.
bryndii jest offline  
stary 09-10-2005, 18:36   #663
Alekss
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bryndii
hmm....ah !!! to, "to" jest DL a to przeprasham i zwracam honor tak po za tym jeshcze co do wlosow to wygladaja jak plashczyzna, wprowadz wiecej cieni i wprowadz zroznicowana kreske bedzie lepiej i przede wshyskim podrasuj kolorystyke i wykadruj

ahaaaaaaa......ja mam swoja wizje tego jak postcie i potwory wygladaja w Tibii wiec przestan pisac takie bzdury i daruj sobie komentarze. a jak wygladaja twoje prace? kolejny znawca sztuki sie znalazl, niestety, luuudzie ratunku!!!
Alekss jest offline  
stary 09-10-2005, 18:41   #664
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Alekss> wierz mi ze troche juz siedze w grafice (takze troche juz mam o tym pojecie) a jezeli "ktos" mowi zeby skomentowac jego prace, to ja ją komentuje, co do mojej pracy to proshe bardzo http://img353.imageshack.us/my.php?i...komniec3be.jpg to link w sumie ja znam jej plusy i minusy (ale na tym poziomie pracy i z taka iloscia czasu trudno je skorygowac) ale proshe komentuj jak chcesh sie odegrac
bryndii jest offline  
stary 09-10-2005, 19:09   #665
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
ahaaaaaaa......ja mam swoja wizje tego jak postcie i potwory wygladaja w Tibii wiec przestan pisac takie bzdury i daruj sobie komentarze. a jak wygladaja twoje prace? kolejny znawca sztuki sie znalazl, niestety, luuudzie ratunku!!!
Skoro masz własną wizję jak co ma wyglądać to najmocniej przepraszamy...wytłumacz mi tylko,po co w takim razie prosiłeś o komentarz?
Blacko jest offline  
stary 09-10-2005, 19:20   #666
Dahinsa
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 10 2005

Domyślny

Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Trzaskajcie szcerą prawdę, może wypowiedzą sie tzw. fachowcy?

Dahinsa - Celestia, powiat Ab

Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią

Ostatnio edytowany przez Dahinsa - 09-10-2005 o 19:22. Powód: coś dodam:
Dahinsa jest offline  
stary 09-10-2005, 19:39   #667
Krzysztov
Użytkownik Forum

Krzysztov's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Fiorina 361

Stan: Niegrający
Świat: Azura
Domyślny

Jakby nie tegowalo sie http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg

Plssssss dajcie komenta
stary 09-10-2005, 20:00   #668
Alekss
Użytkownik forum

Data dołączenia: 20 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Alekss> wierz mi ze troche juz siedze w grafice (takze troche juz mam o tym pojecie) a jezeli "ktos" mowi zeby skomentowac jego prace, to ja ją komentuje, co do mojej pracy to proshe bardzo http://img353.imageshack.us/my.php?i...komniec3be.jpg to link w sumie ja znam jej plusy i minusy (ale na tym poziomie pracy i z taka iloscia czasu trudno je skorygowac) ale proshe komentuj jak chcesh sie odegrac

zwracam honor sory za tamto.Chcialbym sie zapytac jak mozna podrysowac rysunek w jakims programie i w jakim ??
Alekss jest offline  
stary 09-10-2005, 20:24   #669
Karmazynowy zwierz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 120
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Ja moge skomentowac, jak mozna...Praca wyglada niezle, ale mam wrazenie ze gdyby nie napis "tibia" i golden helmet "pala"(?) to bym w zyciu nie powiedzial, ze to jest zwiazane z tibia.Smoki nie sa nawet podobne do smokow z tibia (i dziwne ze sa zupelnie inna kreska niz postacie).Pal wyglada jakby dostal wsciekliny, knight jak napakowany sterydami goryl (szczegolnie ze ma jakas mala glowe).I jeszcze jedno:nie rozumiem dlaczego tak natarczywie wyciagasz niedorobki innych prac.Nie widzialem zebys kogos chwalil a jedynie ciagle mowisz co jest zle.Az tak niski poziom tutaj "mistrzu"?Moze popracuj dla jakiejs firmy z tym talentem graficznym.Moze nie robisz tego swiadomie ale wyglada to jakbys chcial sie pozbyc konkurencji mowiac "ze rysunkom czegos brakuje".Twoja praca nie jest idealna...dluzo mozna by sie jeszcze doszukac mankamentow w twojej pracy...
Karmazynowy zwierz jest offline  
stary 09-10-2005, 20:33   #670
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Bartoszyce

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karmazynowy zwierz
Ja moge skomentowac, jak mozna...Praca wyglada niezle, ale mam wrazenie ze gdyby nie napis "tibia" i golden helmet "pala"(?) to bym w zyciu nie powiedzial, ze to jest zwiazane z tibia.Smoki nie sa nawet podobne do smokow z tibia (i dziwne ze sa zupelnie inna kreska niz postacie).Pal wyglada jakby dostal wsciekliny, knight jak napakowany sterydami goryl (szczegolnie ze ma jakas mala glowe).I jeszcze jedno:nie rozumiem dlaczego tak natarczywie wyciagasz niedorobki innych prac.Nie widzialem zebys kogos chwalil a jedynie ciagle mowisz co jest zle.Az tak niski poziom tutaj "mistrzu"?Moze popracuj dla jakiejs firmy z tym talentem graficznym.Moze nie robisz tego swiadomie ale wyglada to jakbys chcial sie pozbyc konkurencji mowiac "ze rysunkom czegos brakuje".Twoja praca nie jest idealna...dluzo mozna by sie jeszcze doszukac mankamentow w twojej pracy...
on komentuje tylko prace osób, które proszą o komentarz ja poprosiłem dostałem pochwałe i pokazał mi błedy (choć akurat to trochę winna skanera ) które postaram się poprawić..
żadna praca nie jest idealna, a potworki nie są identyczne jak w tibi, gdyż jest napisane w jednym z postów, że nie wolno 'klonować' potwory z tibi...więc uważam, iż inwencja twórcza będzie wyżej oceniana przez organizatorów

a tak po za tym: życzę wszystkim powodzeni !!!

EDIT: @up masz trochę racji mi jego praca bardziej pasuje do mrocznego fantasy niż zabawnego i kolorowego świata tibi, ale to moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać

Ostatnio edytowany przez zimne_piwo - 09-10-2005 o 20:35.
zimne_piwo jest offline  
stary 09-10-2005, 21:33   #671
okiren
Guest

Domyślny Drobne sposrzezenie

Patrząc na pare ostatnich postów odnoszę wrażenie ze niektórzy uczestnicy mają nadzieję, że Jury bedzie myslało nie mózgami a penisami Czas pokaże a panienki niczego sobie ;p

"Silikooooon! on wypelnil mi biuuust!!!" jak to spiewal niegdys Stan Tutaj xDD

<zeby sie szanowne Jury czasem nie doszukalo tu urazy swojej osoby Bo nie ma jej ni kszty! x3 >

stary 09-10-2005, 21:46   #672
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
zwracam honor sory za tamto.Chcialbym sie zapytac jak mozna podrysowac rysunek w jakims programie i w jakim ??
wiec tak....nie shkodzi . W sumie nawet w ACDsee mozesh uzywajac opcji podrasowac kolorki i wyciągnąć z obrazka to co najlepshe, najlepiej daj autocolor to od razu zmieni kolory na realistyczne i podejrzewam ze obrazek bedzie lepiej widoczny i wshelkie detale (ACDsee to prosta przegladarka graficzna lecz ma kilka dobrych uzytecznych funkcji) np: wyciagash punkty czerni przez co kontur jest o wiele ciemniejshy, a juz takim lepshym programem ktory ma o wiele wiecej funkcji jest photoshop (ja mam werscje 7), ale kazda jest wypas , po za tym troshke wzmocnij cienie i napewno bedzie lepshy efekt i trosheczke popraw wlosy (w głębi przyciemnij, a tam gdzie pada swiatlo rozjasnij)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krzysztov
http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg

Jakby nie tegowalo sie http://img132.imageshack.us/img132/8398/smok6az.jpg

Plssssss dajcie komenta
shczerze mowiac to juz wczesniej zauwazylem Twoja prace (tak przyciagnela moj wzrok) hmm....wiec wez olowek automatyczny i popracuj nad detalami, nad zroznicowaniem kreski i ukazaniem głębi pracy wtedy bedzie o wiele efektowniejsha naprawde, bo ja juz sobie wyobrazam i podoba mi sie ta Twoja koncepcja pracy, zwieksh ilosc zebow u smoka (taki troshke shczerbaty ) co do perspektywy to wydaje mi sie wporzadku

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karmazynowy zwierz

co do mojej pracy to tak jak wczesniej napisalem wiem ze ma wady (tylko ze w tym stadium pracy i z tak małą iloscia czasu juz ich nie zlikwiduje) po za tym (postacie wsciekly pall i napakowany knight mial tak wygldac - polega to na tym ze pall ktory strzela zawshe musi byc agresywny i przygotowany a jak wiadomo agresja powoduje lepshą i shybsha reakcje takze pall strzela i zabija efektywniej, a co do knighta to tworzac go wzorowalem sie na czołgu, ktory jest potezny i zazwyczaj bardzo dobry w defie ale w ofensywie rowniez, dlatego jest taki wielki bo jego zadaniem glownym jest blokowanie), a jesli chodzi o smoki to są inną kreską to chyba normalne ze są na dalshym planie (i wlasnie tu mash zroznicowanie kreski, co tworzy głębie pracy, jezeli one byly by rysowane tąsama kreska to by sie zlewalo i wzrok by sie nie rzucal na postacie tylko na calosc). Co do komentarzy do innych prac to kazdy prosi o komentarz a ja chetnie komentuje, a to ze nie zawshe są w pracy dobre strony takze wtedy co mam napisac "super swietna pracka tak dalej" jezeli uwazash ze taki komentarz czegos uczy to spoko moge Ci tak ocenic prace, tylko, ze tu nie o to chodzi (myslish ze ja slyshe tylko "o ! zaje*ista pracka" wcale nie, black mnie zjechal pokazal mi minusy pracy i wtedy staralem sie je poprawic) takie komentarze maja uczyc a nie zachecac do popelniania tych samych bledow, jezeli czyjas praca jest dobra to jąchwale tak ze nie mow ze TYLKO wytykam. btw: za zadnego "mistrza" sie nie uwazam

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dahinsa
Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Trzaskajcie szcerą prawdę, może wypowiedzą sie tzw. fachowcy?

Dahinsa - Celestia, powiat Ab

Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią

hmm...jezeli chodzi o Twoj rys. to popraw jego konczyny poniewaz ma troshke zniekshtalcone (pishczel prawy i przedramiona) po za tym bron jest calkiem ciekawa (detale, faktura drewna itp.) co do cieni to podejrzewam ze tworzyles je rozmazujac palcem kontur, a uwazam ze o wiele lepiej bedzie wygladac jak cienie stworzysh walorem olowka uzyskash naprawde o wiele lepshy efekt, dorob jeshcze troshke detali

-yours bryndii

Ostatnio edytowany przez bryndii - 09-10-2005 o 22:22.
bryndii jest offline  
stary 09-10-2005, 22:25   #673
Anetka Wizard
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 03 2005
Lokacja: Ełk

Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

mój rysunek i tak wymiata
stary 09-10-2005, 22:36   #674
tomo
Użytkownik Forum

tomo's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Pradawne miasto 'Ssij'

tomo ma numer GG 1414152
Domyślny

Podoba sie moja praca? prosze o komentarz.

user:Inactive jak chuj.

tomo jest offline  
stary 09-10-2005, 22:45   #675
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Domyślny

@Karmazynowy zwierz
Bryndii ma po prostu swój indywidualny styl (bądź co bądź cel każdego artysty) który nie wszystkim musi się podobać. Popatrz po innych pracach i co stwierdzisz? Że jest 37 podobnych do siebie smoków, 55 jednakowych elfów, 87 krasnoludów z toporami. A czy możesz powiedzieć to samo o jego postaciach? Chyba nie...
Poza tym styl stylem, ale technicznie nie można mu wiele zarzucić.
Blacko jest offline  
stary 09-10-2005, 22:46   #676
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tomo
Podoba sie moja praca? prosze o komentarz.

hmm....zaczne od tego ze troshke perspektywa sie sypie, po za tym proporcje tez troshke mi nie pasuja, w nienaturalny sposob trzyma bron i brakuje w Twojej pracy takiem mocniejshej pewnej kreski, zgieta noga mu trosheczke uciekla, kolorki Ci nawet fajnie wyshly, przypushczam ze praca kolorowana jest pastelami olejnymi (ja nie lubie nimi kolorowac ) ogolnie troshke widoczne biale przeswity kartki (faktura papieru) zlikwiduj, wypelnij je i popracuj troche nad swiatlocieniem i troshke lepiej by wygladalo jakbys postaral sie nie uzywac linijki a jakbys sam sie postaral stworzyc tarcze wlasnąprostą krechą
bryndii jest offline  
stary 09-10-2005, 22:53   #677
tomo
Użytkownik Forum

tomo's Avatar

tomo ma numer GG 1414152
Domyślny

wiele sie moge zgodzic, ale proporcje i perspektywa sa dobre moze tutaj tak dziwnie wyglada, ale przy szkicu ogolnym, proporcje byly dobre. Ta peleryna troche zaburza ogolny wyglad Topor w pierwowzorze byl uniesiony ku górze, ale zabraklo kartki, wiec tak lipnei troche narysowany.. btw. troche to widac, ale juz nogi sa doklejane, bo kartki zabraklo .

btw. duzo osob ulega zludzeniu ze ta glowa jest jakas nie tego. ja rysowalem na poczatku ogolnie, i bylo ok, jak juz mowilem, doradzam wyobrazenie sobie tego rycerza bez helmu, wtedy gra.

btw. w calytm rysunku ni ezostala uzyta linijka ;-) a z tarcza to wogole, byla odrysowywana na kartce osobnej, potem przykladana pod swiatlo zeby pasowala itp, wiec moze sie wydawac ze troche zbyt idealne linie. Byly one odrysowywane od kartki, nie od linijki + pastelami, wiec grubosc pasteli nie pozwala na takie widoczne odjazdy .

Praca robiona pastelami olejnymi, zgadza sie. Gdybym mial wiecej czasu, to to co widzimy, bylo by 10% efektu pracy glownej

tomo jest offline  
stary 09-10-2005, 23:06   #678
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tomo
wiele sie moge zgodzic, ale proporcje i perspektywa sa dobre moze tutaj tak dziwnie wyglada, ale przy szkicu ogolnym, proporcje byly dobre. Ta peleryna troche zaburza ogolny wyglad Topor w pierwowzorze byl uniesiony ku górze, ale zabraklo kartki, wiec tak lipnei troche narysowany.. btw. troche to widac, ale juz nogi sa doklejane, bo kartki zabraklo .

btw. duzo osob ulega zludzeniu ze ta glowa jest jakas nie tego. ja rysowalem na poczatku ogolnie, i bylo ok, jak juz mowilem, doradzam wyobrazenie sobie tego rycerza bez helmu, wtedy gra.

btw. w calytm rysunku ni ezostala uzyta linijka ;-) a z tarcza to wogole, byla odrysowywana na kartce osobnej, potem przykladana pod swiatlo zeby pasowala itp, wiec moze sie wydawac ze troche zbyt idealne linie. Byly one odrysowywane od kartki, nie od linijki + pastelami, wiec grubosc pasteli nie pozwala na takie widoczne odjazdy .

Praca robiona pastelami olejnymi, zgadza sie. Gdybym mial wiecej czasu, to to co widzimy, bylo by 10% efektu pracy glownej

w sumie wiesh i tak nie jest zle bo kolorki pasuja, toporek troshke krzywy , a co do nozki wygietej i tak mam zastrzezenia skad ona wychodzi ale coz, po za tym fakt kartka to nie linijka hehehehe

Ostatnio edytowany przez bryndii - 09-10-2005 o 23:07.
bryndii jest offline  
stary 09-10-2005, 23:11   #679
tomo
Użytkownik Forum

tomo's Avatar

tomo ma numer GG 1414152
Domyślny

A skad zazwyczaj wychodza nogi? Z d^py Z ta noga zreszta jest podobnie btw. ja patrze na oryginal, nie na skan, wiec moze na skanie rzeczywiscie pewnie rzeczy powychodzily smiesznie, ale akurat zgieta noga na oryginale wyglada poprawnie

Ale dziekuje za rzeczowa opinie

Jeszcze tylko prosze o taka ocene od x/10 tzn od 1 do 10 i ide spac ;p

tomo jest offline  
stary 09-10-2005, 23:13   #680
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Domyślny

@Tomo
Pastele olejne to trudna wbrew pozorom technika ale właściwie użyta może dać wspaniałe efekty. Niektórzy stosują dodatkowo pędzel+terpentynę żeby uzyskać rozmycie pasteli (podobnie jak z kredkami akwarelowymi), jednak papier nie jest odpowiednim podkładem do takich praktyk. Co do samej pracy to Bryndii w sumie już wszystko Ci wytłumaczył,więc tyle moich rad dla Ciebie
Blacko jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania