Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-06-2007, 14:33   #701
gerrard725
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2007

Domyślny

ok spox tylko tak sie spytalem po prostu jestem ciekawy. hbys niedlugo juz jest prawie wszystko gotowe. a tych sorcow za mocno oslabili ja gram sorem wiec troche do dupy no ale to tylko ts jak mowicie raczje to zmienia
gerrard725 jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-06-2007, 14:33   #702
x3h0
Zbanowany

x3h0's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Salamanca

Stan: Niegrający
Imię: Vidirah
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Unstoppable
Świat: Candia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DominiQ137 Pokaż post
dolicz do tego jeszcze SD plus ew visa
czytanie do konca nie boli a nie przecztal poczatek i spamuje forum
Wybacz dzieciaku, ale istnieje exchausted system i w tym czasie knight z pewnością zdąży użyć ultimate healing rune. Lepiej, żebyś poczytał manual Tibii.
x3h0 jest offline  
stary 16-06-2007, 14:35   #703
TibiaToDno
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 05 2007

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez x3h0 Pokaż post
Gratulujemy Saintowi złowienia starego buta z kanału, tylko na tyle go stać.

@TibiaToDno
Lepiej, żebyś zmienił Twój wiek, bo serio robisz z siebie idiotę.
A no jeżeli są jakieś ograniczenia wiekowe ,jeżeli sie chce coś napisać na forum to przepraszam ... ale takie stare pierniki jak ja też maja swoje prawa .

Mam tu konto od niedawna ,wcześniej tylko wpadałem pooglądać idiotyczne posty jakie niektórzy z użytkowników pisali ,no ale jak poczytałem sobie co ludzie piszą o balansie postaci ... sorry ale nie mogłem sie dłużej powstrzymywać
Ja wiem ,że nie wszyscy muszą od razu wszystko wiedzieć ,ale skoro sie nie znają to po kiego wała to wypisują ?
TibiaToDno jest offline  
stary 16-06-2007, 14:39   #704
Soulmann
Zbanowany

Data dołączenia: 27 12 2006

Imię: Soulmann
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DominiQ137 Pokaż post
dolicz do tego jeszcze SD plus ew visa
czytanie do konca nie boli a nie przecztal poczatek i spamuje forum
I z parówki w oko.
Czytałeś co gość napisał?

"Jedno UE i leży"

Wspominał coś o vis/sd? Nie? No to zacznij myśleć.
Soulmann jest offline  
stary 16-06-2007, 14:41   #705
Saints
Użytkownik Forum

Saints's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2007
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 135
Skille: 87/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TibiaToDno Pokaż post
Saints jesteś nie na tym forum co trzeba po prostu
Forum o OTS-ach jest na innej stronie .

PS. Jakim cudem udało Ci sie wklepać 17 lvl ?! SZOK
Byłem pewny ,że jak dotąd nie udało Ci wyjść na mainland ;p ,no chyba ze wklepałeś ten lvl na rooku ,ale tam tez 15 capa sie nie dostaje ...
PS2. Jakie miasto jest stolicą Hiszpanii ? evul
hahaha, już nie jesteś pewien czy masz racje to najłatwiej napisać to nie forum o OTS... sporo osób tak robi na tym forum

Knight: Fearles Fighters [HACKED]
Saints jest offline  
stary 16-06-2007, 14:45   #706
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Poziom: 140
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Ale mi szkoda noobow co nic tylko tu spamuja z tekstami typu : dostalem 15 capa na lvl itp, co do balansu postaci to chcialbym obalic pare mitow ktore zostaly juz obalone przez innych uzytkownikow forum ale niestety nikt z noobow nie wzial sobie tego do serca:

po 1. power bolty nie beda kosztowac 6 gp od sztuki
po 2. to test server a gm xadam na tutor forum zasugerowal ze balance postaci nie wyszedl w sposob zamierzony
po 3. nie chce mi sie wierzyc ze bedzie tak ze knight zacznie bic po 500 a sorc po 100 bo to bylby absurd zwazywszy na to ze Sorcerer z samej definicji to vocation majacy najsilniejsze czary ofensywne i ogolnie jest to postac ktora najmocniej bije (zreszta craban sam napisal o tym na dedykowanym temacie tibia.com)
po 4. wiem ze wielu z was drodzy uzytkownicy nie zna angielskiego ale tlumaczenie jest na tibia.pl w dziale newsow
po 5. test server z nazwy oznacza ze cos sie testuje
krzysheak jest offline  
stary 16-06-2007, 14:58   #707
TibiaToDno
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Saints Pokaż post
hahaha, już nie jesteś pewien czy masz racje to najłatwiej napisać to nie forum o OTS... sporo osób tak robi na tym forum
Widzę ,że moja wypowiedź cię zszokowała i znowu zacząłeś pisać bez ładu i składu ,ale dobra mogę nawet powiedzieć ze mag dostaje 1500 capa za każdy wbity lvl ,byle bym nie musiał oglądać twoich postów.

Żeby nie było ,że jade cały czas off topem to pare faktów:
Test Serwer potrwa około 2 tygodnie ,co 24-48h będzie zmieniana siła każdej profesji ,by znaleźć złoty środek. Więc ludzie którzy spodziewali sie update jutro ,na pewno sie zawiodą .
TibiaToDno jest offline  
stary 16-06-2007, 14:58   #708
Saints
Użytkownik Forum

Saints's Avatar

Data dołączenia: 22 03 2007
Lokacja: Jaworzno

Świat: Harmonia
Poziom: 135
Skille: 87/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez krzysheak Pokaż post
Ale mi szkoda noobow co nic tylko tu spamuja z tekstami typu : dostalem 15 capa na lvl itp
fakt, sorry, lepiej płakać, że sorc po update to gówno, nie da się nim grać...

PS. to mój ostatnio post w tym temacie nie będę się się kłócił z mistrzami Tibi

Knight: Fearles Fighters [HACKED]
Saints jest offline  
stary 16-06-2007, 15:01   #709
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Cytuj:

Test Serwer potrwa około 2 tygodnie ,co 24-48h będzie zmieniana siła każdej profesji ,by znaleźć złoty środek. Więc ludzie którzy spodziewali sie update jutro ,na pewno sie zawiodą .
Heh w zasadzie sorcki są dobre. Byłoby problemem ubić na wysokim lvl solo demona. Co do knightów i palków myślę, że obrażenia zmniejszone +- 30-40% będa dobre za to z tego ataku co sie rzuca bronia zdecydowanie wieksze.
Goldscorpion jest offline  
stary 16-06-2007, 15:07   #710
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy
Użytkownik Forum

Piaty_Jezdziec_Apokalipsy's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2006
Lokacja: Rzeszów

Stan: Na Emeryturze
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy ma numer GG 1917374
Domyślny

@Saints
Wyjdź i nie wracaj. Ew. poprzestań na czytaniu tego tematu. Pisanie inteligentnych rzeczy po prostu przekracza Twoje możliwości.

@topic
Jak na razie twierdzę, że obrażenia profesji są trochę nie w porządku. Jeśli już chcą ulepszać knight'ów/pallków to powinni zostawić sorków/drutów w spokoju i zająć się tylko tymi pierwszymi. Update sam w sobie nie za bardzo mi się widzi jak na razie. Wg mnie było dobrze, sorc/druid - mała ilość hp, potężny dmg, palladyn - całkiem niezłe obrażenia i większa ilość hp oraz knight - słabe obrażenia, ale pod względem obrony - forteca.

Jeśli ktokolwiek z Was brał kiedyś udział w wojnie, wie, że bitew nie wygrywa się samymi sorcami. Ktoś musi te sdki zbierać na siebie i chronić resztę, aby sd power mógł działać, więc nie mówcie, że rycerze są bezużyteczni.

Co do expienia knightem. Czy aby na pewno jest tak źle? Rycerz na warlockach na demonie potrafi też ładne wyniki osiągać. Ma mniejsze waste'y i istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że się poskłada na combo od wrl.

Podsumowując.
Wg mnie, CIPowie niech zajmują się dodawaniem nowych itemów, czarów, potworów, map, a całą fizykę gry zostawią w spokoju, ew. niech dokonują lekkie korekty. Takich update'ów ja bym chciał i sądzę, że takie by wszystkim najbardziej pasowały.

Pozdrawiam
Piaty~
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy jest offline  
stary 16-06-2007, 15:09   #711
maciejd14
Użytkownik Forum

maciejd14's Avatar

Data dołączenia: 05 09 2005
Lokacja: Toruń

Imię: Sir Manti
Gildia: No Justice
Świat: Calmera
Poziom: 110
Skille: 87+/86+
Poziom mag.: 7+
Domyślny

lol niech zostawia juz te hity knighta juz obnizyli o 15% i starczy , niedlugo tak obniza ze beda takie jak przed update i znowu przy skilu 76 bede mial rata na 3 hity z dragon lance , bo albo nie trafi albo trafi za 1 bezsens . sorkowi/drutowi niech juz dodadza te 10% do hitow i starczy i niech wkoncu zaladuja ten update!!

/\ Up - lol dobrze wlasine ze palkowie i knighci beda mieli duze hity a nie ze sork na pvp na 70 lvl moze ubic sobie 100 lvl knight a knight jak go bije to sie prawie nie przebija , sork walil przez dlugi czas wiecej od knight/palka i niech teraz to zmienia , bo sork moze sobie na spokoj wbic lvl dziennie na hydrach, dl , dragach itp a knight jak by chcial bic to musialby wastowac uhy !!

Typowy Zawodnik/Fan Barcelony !

Ostatnio edytowany przez maciejd14 - 16-06-2007 o 15:13. Powód: dupa
maciejd14 jest offline  
stary 16-06-2007, 15:12   #712
Bastern
Guest

Domyślny

Cytuj:
Widzę ,że moja wypowiedź cię zszokowała i znowu zacząłeś pisać bez ładu i składu ,ale dobra mogę nawet powiedzieć ze mag dostaje 1500 capa za każdy wbity lvl ,byle bym nie musiał oglądać twoich postów.

Wedlug mnie to update bedzie pod koniec czerwca albo na poczatku lipca jesli masz racje ;/
PS. Zmien nick i wiek bo zrobiles z siebie de*** w poprzednich postach!

stary 16-06-2007, 15:13   #713
Nevir
Użytkownik Forum

Nevir's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Profesja: Royal Paladin
Świat: Aurea
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Krystek Pokaż post
pierdole takie wyrównanie hp

Knajt
+ W huj hp
+ w huj capa
+ 2x wiekszy dmg od magow
+ bez waste
+ bicie za darmo

WYRÓWNANIE ZE JA PIERDOLE
Tak... i tak knight nadal wali mniej od magow... Wiec nie narzekaj kolejny noobie. Jak nie wiesz po ile sie kim wali to nie pier...

Nevir jest offline  
stary 16-06-2007, 15:17   #714
TibiaToDno
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piaty_Jezdziec_Apokalipsy Pokaż post

@topic
Jak na razie twierdzę, że obrażenia profesji są trochę nie w porządku. Jeśli już chcą ulepszać knight'ów/pallków to powinni zostawić sorków/drutów w spokoju i zająć się tylko tymi pierwszymi. Update sam w sobie nie za bardzo mi się widzi jak na razie. Wg mnie było dobrze, sorc/druid - mała ilość hp, potężny dmg, palladyn - całkiem niezłe obrażenia i większa ilość hp oraz knight - słabe obrażenia, ale pod względem obrony - forteca.

Jeśli ktokolwiek z Was brał kiedyś udział w wojnie, wie, że bitew nie wygrywa się samymi sorcami. Ktoś musi te sdki zbierać na siebie i chronić resztę, aby sd power mógł działać, więc nie mówcie, że rycerze są bezużyteczni.

Co do expienia knightem. Czy aby na pewno jest tak źle? Rycerz na warlockach na demonie potrafi też ładne wyniki osiągać. Ma mniejsze waste'y i istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że się poskłada na combo od wrl.

Podsumowując.
Wg mnie, CIPowie niech zajmują się dodawaniem nowych itemów, czarów, potworów, map, a całą fizykę gry zostawią w spokoju, ew. niech dokonują lekkie korekty. Takich update'ów ja bym chciał i sądzę, że takie by wszystkim najbardziej pasowały.

Pozdrawiam
Piaty~
Nie zgadzam sie .
Porównując 150 MS i 150 EK ,widać wyraźne różnice w praktycznie każdym aspekcie gry i to na korzyść maga. Balans profesji jest jak najbardziej na miejscu i jest potrzebny tej grze. Co do wojen ... hum ... przytoczy ci pewną sytuacje :
Jak wiadomo na Aldorze jest wojna ,na jednym z OB(open battle przyp. red.:S) ,kilku z graczy ,którzy mają rycka zostali odesłani na noob chary ,bo nimi wiecej na takim OB mogli zdziałać ...
TibiaToDno jest offline  
stary 16-06-2007, 15:19   #715
Nevir
Użytkownik Forum

Nevir's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Świat: Aurea
Domyślny

Cytuj:
@Saints
Wyjdź i nie wracaj. Ew. poprzestań na czytaniu tego tematu. Pisanie inteligentnych rzeczy po prostu przekracza Twoje możliwości.

@topic

Podsumowując.

Pozdrawiam
Piaty~
Zgadzam sie z toba w 80%. Masz racje ale na wrl rzeczywiscie fajnie, tylko najpier trzeba jakos dojechac do tych wrl( w sensie dobicia lvl, aby moc tam expic). Z tym zmniejszeniem obrazen UE troche przesadzili. Niech sie wezma za only knightow Teraz beda sie bardziej liczyly skille. Tak ms to postac do pg i rozwalki, zmieni sie to po update. Tak tak... mateusz dragon wielki nie wbije nigdy wiecej 14 mln expa jednego dnia. Moze po update w koncu zmienia sie pk chary. Ja jestem ZA.

Ostatnio edytowany przez Nevir - 16-06-2007 o 15:56.
Nevir jest offline  
stary 16-06-2007, 15:21   #716
tetetor
Guest

Domyślny good

NIech to wyrownaja moze lepsze solowki beda na wojnie

stary 16-06-2007, 15:28   #717
r4mz3s
Użytkownik Forum

r4mz3s's Avatar

Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Płock

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
r4mz3s ma numer GG 5949543
Domyślny

Cytuj:
@Saints

@topic
Jak na razie twierdzę, że obrażenia profesji są trochę nie w porządku. Jeśli już chcą ulepszać knight'ów/pallków to powinni zostawić sorków/drutów w spokoju i zająć się tylko tymi pierwszymi.
Pozdrawiam
Piaty~
To chcecie zeby knajt/pal zadawal takie obrażenie jak sorc teraz ?? Wyobrażam to sobie MAX PG . Jednym z celow tego upd jest to żeby zmiejszyć szybkosc z jaka zdobywany jest exp przez druta i sorca .
r4mz3s jest offline  
stary 16-06-2007, 15:29   #718
Uno
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 04 2007
Lokacja: Wrocław

Profesja: Sorcerer
Świat: Furora
Poziom: 8
Domyślny

hahahah nie mogę ze śmiechu wy jesteście tak bezmyślnie i co z tego ze 200 master zabijał 80 knighta? KURWA ALE PATRZCIE ILE CZASU GRA TEN 80 KNIGHT A ILE TEN 200 MASTER WY BEZ MOZGI TEN I PATRZCIE ILE JEST LVLI ROZNICY -.-
Uno jest offline  
stary 16-06-2007, 15:31   #719
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

może ktoś napisać do czego potrzebne są te lodowe klocki ??
stary 16-06-2007, 15:32   #720
Bastern
Guest

Cool

Cytuj:
Jak CipSoft chce zrobic wyrownanie profesji to niech pomysli tez o drugiej profesji magicznej czyli druidzie bo on jest wlasciwie udup**** po ostatnim upadate bo ma najnizsze hity i nie moze expic tak szybko jak mag ale jak ktos sie uprze to moze nim grac tak jak ja(28lvl) i niech zmienia zasieg tempest rod bo 1kratka to do dupy jest, powinny byc przynajmniej 2 zeby mozna bylo przez summona bic potworka:cup
[CHAR]Tibia jest cool i nic tego nie zmieni bede wierny do ostaniej kropli krwi[/CHAR]

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania