Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Konkursy

Notki

Konkursy To jest forum poświęcone konkursom na tibia.pl

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-10-2005, 01:05   #701
bryndii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 09 2005

bryndii ma numer GG *******
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Blacko
Oj Bryndii,a co obiecałeś?!?

hehehe........Ciiiiiiiii..........
bryndii jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-10-2005, 01:08   #702
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
Świat: Prowincja Łord
Poziom: 666
Dementia ma numer GG 5455433
Domyślny Dementia dicit:

Hm.. a tak swoja droga to ciekawa jestem na co bedzie klasc nacisk Szanowne Żyri. Na 'użytkowość' rysunku, czy dopracowane i dopieszczone szczegoly...

Zastanawiająca sie,
-De.
Dementia jest offline  
stary 10-10-2005, 01:11   #703
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

zastanow sie Demi ile i ktore z tych prac chcialabys miec na koshulce I JUZ MAMY PIERWSHA ELIMINACJE

Ostatnio edytowany przez bryndii - 10-10-2005 o 01:13.
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 01:17   #704
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Lokacja: Ziemia (taka dziura na prowincji), Europa, Polska, Toruń, centrum Torunia, świątynia Slaanesha...

Domyślny Dementia dicit:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bryndii
zastanow sie Demi ile z tych prac chcialabys miec na koshulce
Na paluszkach sredniowiecznego zlodzieja (czyt. zestaw niekompletny) policzyc by mozna...(?)
Chodzi mi tu o użytkowość prac. Nie wszyskie poprostu nadaja sie na koszulke z powodow czysto technicznych - wygodniej ( i taniej) przecie wydrukowac na kilkuset koszuklach prosty, wzor z mala iloscia kolorow, nizli (kolorowe niczym obrazy) Picassa ...

Licząca na paluszkach sredniowiecznego zlodzieja,
-De.

Bryndii> Ah Ty podstępny! ;P

Ostatnio edytowany przez Dementia - 10-10-2005 o 01:19.
Dementia jest offline  
stary 10-10-2005, 01:20   #705
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Demi> huhuhuhihihi no a jak
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 01:23   #706
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Domyślny Dementia dicit:

Bryndii> Diabeł wcielony!

Zsunięta tylko odrobinę za nisko,
-De.
Dementia jest offline  
stary 10-10-2005, 01:31   #707
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Demi> moja (swietej pamieci prababcia) tez mi to powiedziala w
smingusa-dyngusa

btw: ale przypadkiem sie nie martwcie to nie dlatego zmarla ze mnie tak nazwala, to poprostu starosc

Ostatnio edytowany przez bryndii - 10-10-2005 o 01:34.
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 01:34   #708
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Tak oto kończy się moja jakże krótka kariera komentatora rysunków Mam nadzieję, że moje skromne rady okazały się przydatne, przepraszam też wszystkich, których moimi komentarzami zraniłem bądź uraziłem. Jeszcze raz powodzenia !

wasz Blacko
Blacko jest offline  
stary 10-10-2005, 01:48   #709
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Domyślny Dementia dicit:

Blacko> przestajesz komentować arty? Opuszczasz nas? No wieeesz? Bedziemy płakać!

Na trzy-czte-ry plakac bedziemy!

(widze ze nie tylko adresat wziął sobie moj post do serca )

Bryndii> Znam to doskonale, moja babcia (żywa. Jak w morde szczelił!) mowi tak nie tylko na mnie, ale i na moja matke i jej brata... Niemal przy kazdej leprzej okazji

Piekielna,
-De.
Dementia jest offline  
stary 10-10-2005, 02:02   #710
gorthang
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 09 2005

Domyślny jeszcze jeden koment plz ^^

Prosze o pieszczace uszy pochwaly i druzgocace slowa krytyki! Wiem ze mamy juz 10 dzien pazdziernika i konkurs sie wzial i zamknal, ale coz ;P

http://i21.photobucket.com/albums/b2...o_lux_done.jpg

(konkurs sie skonczyl i momentalnie pustki w temacie 'prace' xP choc moze to kwestia godziny...)

Ostatnio edytowany przez gorthang - 10-10-2005 o 02:03.
gorthang jest offline  
stary 10-10-2005, 02:48   #711
Dementia
Użytkownik forum

Dementia's Avatar

Domyślny Dementia dicit:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorthang
Prosze o pieszczace uszy pochwaly i druzgocace slowa krytyki! Wiem ze mamy juz 10 dzien pazdziernika i konkurs sie wzial i zamknal, ale coz ;P

(konkurs sie skonczyl i momentalnie pustki w temacie 'prace' xP choc moze to kwestia godziny...)
O! Bardzo ciekawy rysunek. W dość osobliwym miejscu (rysunek.. chociaz reka ze swiatelkiem tego dżentelmena tez ;p).
Bardzo podoba mi się pomysł a styl wykonania przypomina troszkę mange Anny Janowskiej "Vampire Delight", co jest komplementem. Mam malutkie zastrzezenia co do kolorow. Są troszke niewyraźne, moglyby byc mocniejsze lub poprostu podkręcone (nie, nie poweraidem) w foto-szopie, co znacznie uwydatniloby je i dzieki temu praca rzucalaby sie w oczy oraz budzilaby wieksze zainteresowanie (co nie znaczy ze teraz nie jest interesujaca).
Choć z drugiej strony taki styl kolorowania ma swoj urok - blade odcienie sa spokojne i sprawiaja wrazenie jak by rysunek byl czysto wykonany. Pewnym malym (ale malutkim. naprawde) minusikiem jest równiez kompozycja bohaterow artu, ktora jest troszeczke malo 'ekspresyjna'. Nie chodzi mi o to, zeby posacie skakaly po kartce czy byly w pozorowanym ruchu. Bardziej zwrocilabym uwage na pozy. Ten minusik moze byc spowodowany Twoim klopotem z anatomia. Ale nie przejmuj sie. Ja tez mialam i mam z nia nadal problemy . Nawet nie wyobrazasz sobie jak czasem moja matka (zna sie na rysunku) potrafi si8e za glowe zlapac patrzac na moje koslawce . Do wycwiczenia jej (anatomii, nie matki ) studiuje album "Anatomia dla artystów" (Sarah Simblet). Ciekawe fotografie i ladne wykonanie oraz przekazanie anatomii. Sama rowniez, z albumem, badz bez niego, rysuje ludzi w dziwnych pozach i z dziwnych perspektyw. Nie zawsze sa one udane, ale chodzi o to, zeby sie z nimi 'zaznajomic' (-czesc, jestem Dementia. - Witam, jestem Skomplikowana Poza, milo mi ciebie poznac...). Wazna role w dobrej pozie, gra rowniez srodek ciezkosci, z ktorym wiele mlodych artystow ma problem.
Pochwalić muszę, zaś całokształt dzieła. W pierwszej chwili nie wiedziałam co to jest Utevo Lux, ale art wzbudzil we mnie takie zainteresowanie ze szukalam az znalazlam Powalilo mnie! Smialam sie niemal tak, jak po wymysleniu tej (nie oklamujmy sie, durnej) piosenki ktora mam w podpisie!
Jejku! Gratuluje pomysłu i życze powodzenia w konkursie!

Wasza podziwiająca (i wzbudzajaca podziw ;p)
-De.
Dementia jest offline  
stary 10-10-2005, 11:32   #712
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gorthang

wiec tak teraz ja wydam swoja opinie bądź co bądź mushe uwazac (bo w koncu obiecalem ) hmm....pracka dobra, przyuwaz jedno jeden OGROMNY SHCZEGOL nie dalas cienia pod chlopakiem a to DUZY MINUS (musialem sie czegos uczepic, bo bym nie byl soba) chodzi o to ze jezeli on pushcza utevo lux to nie wazne czy dzien pogodny czy pochmurny ale zawshe bedzie jego cien na trawie a w tej pozie moglas cien wyeksponowac takze obrazek bylby bardziej pelny, ogolnie brakuje mi naturalnej scenerii i troche barwy za malo nasycone (i pani ma piersi ciut za duze) , a jezeli chodzi o plusy to mushe przyznac ze cienie na ubraniach mi sie podobaja i ogolnie swiatlo na nogach kobiety, faktura drzewa ciekawie wyglada. Cóżja jestem chyba stworzony do krytyki chodzi mi o to ze pracka jest zdecydowanie za mala jezeli chodzi oczywiscie o pracke tworzoną

yours bryndii (biadełła)
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 11:35   #713
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

OGŁASHAM ZE CALY CZAS MOZNA UBIEGAC SIE O KOMENTARZ TO, ZE KONKURS SIE SKONCZYL NIE OZNACZA ZE NIE MOZNA KOMENTOWAC DO JEGO ROZSTRZYGNIECIA

Ostatnio edytowany przez bryndii - 10-10-2005 o 11:36.
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 12:41   #714
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Domyślny

No dobrze już dobrze, będe komentował, tylko nie płaczcie!
@Deme
książeczka S. Simblet to faktycznie dobra rzecz Niestety nie posiadam z powodu cięć finansowych
Blacko jest offline  
stary 10-10-2005, 13:32   #715
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

co do ksiazeczek anatomii to ja posiadam kasiazke pt "Anatomia człowieka" Jose M. Parramon i nie narzekam (28 zl = ździerstwo) i jest tu nawet pupa kobiety narysowana (i nie tylko)
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 13:42   #716
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Domyślny

Muahah,też ją mam, jest dobra na początek ale nic poza tym...
Blacko jest offline  
stary 10-10-2005, 14:10   #717
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

mueehehe....ale i tak raz ją przeczytalem ja tam wole nauke anatomii na zywo z moja kobieta taka nauka jest lepsha niz we wshystkich ksiazkach
bryndii jest offline  
stary 10-10-2005, 14:53   #718
Dardar
Guest

LOL

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dahinsa
Jeśli komuś bedzie sie chcialo coś napisać to rosze o komentarz do rysunku - Goblin-snajper, chyba nie jest najgorszy, co? Robiłem go jakieś trzy godzinki no i... troche niedorobiłem, ale nic, nie bede sam sie krytykował.
Trzaskajcie szcerą prawdę, może wypowiedzą sie tzw. fachowcy?

Dahinsa - Celestia, powiat Ab

Rysunek jest w konkursie i przedstawia goblina z samopałem, kamieniami to oni nikomu szkody nie zrobią
Hej
Do fachowców to ja nie należę ale rozumiem, że swoją ocenę mogę przedstawić.
Otóż praca jest ciekawa, pomysł rewelacyjny (zauważcie, ze wiekszość prac przedstawia smoki, demony tudzież inne potwory, których wiekszość grających w Tibię nawet nie widziała), a goblinek jest oryginalny. No i ta broń-samopał, marzenie wszystkich goblinów Gdybym spotkała takiego groźnego potwora, szczególnie nocą byłoby ze mną cieńko , mimo mojego nieniskiego już levelu. No i ten kolorek,zielony... Nic dodać (no może troche wiecej czasu na prace), nic ująć. Praca poprostu świetna. Pozdrawiam wszystkich i życzę wygranej twórcy.

Dardar

stary 10-10-2005, 16:29   #719
zimne_piwo
Użytkownik Forum

zimne_piwo's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Bartoszyce

Domyślny

pytanie do organizatorów:
prac jest naprawdę dużo, więc czy będziecie wyłaniać zwycięzce w jakiś etapach? np: wybieranie 20 prac, potem z tego 5, itp czy wybieracie w jakiś inny sposób? i czy będą jakies opóżnienia w wyłonieniu zwyciezcy (spowodowane nauką, brakiem czasu) ?

a także czy planujecie może jakiś następny konkurs?

z góry dziękuję za odpowiedź
zimne_piwo jest offline  
stary 10-10-2005, 16:37   #720
bryndii
Użytkownik Forum

Domyślny

JA CHCE NASTEPNY KONKURS (MAM POTRZEBE KOMENTOWANIA i TWORZENIA )

po za tym, mi sie wydaje ze bedzie tak przez ten tydzien jury bedzie przegladac wshystkie prace co bedzie dluga robota i nudna , z tego kazdy member wybierze najlepshe jego zdaniem prace i przedstawi je innym potem inni pokaza swoje typy i potem beda sie klocic, nastepnym etapem bedzie dojscie do porozumienia a na koniec podjecie decyzji i wyłonienie laureatow
bryndii jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania