Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Jaki sposób na wyrównanie profesji?
Ulepszenie Knightów i Palladynów (jestem knightem/pallem) 694 59.22%
i PalladynówUlepszenie Knightów (jestem sorcem/drutem) 337 28.75%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem knightem/pallem) 91 7.76%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem sorcem/drutem) 50 4.27%
Głosujących: 1172. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-05-2007, 17:15   #721
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów

Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Robert Lublin Pokaż post
@UP

Tibia juz straciła urok teraz jest jak diablo
Przeciesz jeszcze nie dawno Bubble wbiła jako pierwsza 200lvl który robiła 7~ lat a teraz sami zobaczcie ile jest 200lvli i ile czasu takiemu ms/ed zajmuje wbicie 200lvla? rok dwa? dla mnie to juz nie jest tibia tylko całkiem inna gra... I nie powiem ze to mi sie podoba, bo owszem udogodnienia w expie to dobra rzecz zeby expiło sie lepiej ale teraz wielu graczy zapomniało ze tibia to nie tylko exp...

@down

Lol...palek to pół mag wiec coś mu sie należy chyba nie?
Gram na pewno z 2 razy krócej od ciebie ale też to czuje i popieram każde twoje słowo
03:44 Icarus Grimm [7]: and see ya tomorrow
03:44 Vivienne De Marco [100]: what see?
03:44 Icarus Grimm [7]: lol
03:44 Icarus Grimm [7]: see you tomorrow
03:44 Icarus Grimm [7]: ??
03:44 Vivienne De Marco [100]: what i see?

Misiuuu jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-05-2007, 17:30   #722
Neak_Shine
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 05 2007
Lokacja: St. Leonard on Sea

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Neak Shine
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Shadows Team
Świat: Xerena
Poziom: 33
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 38
Neak_Shine ma numer GG 9367077
Król

Moim zdaniem ( i pamiętać o tym ) nie Cipsoft nie powinni wprowadzać takiego czegoś jak 'wyrówananie profesji' Jak się powtarza na praktycznie każdej stronie każda profesja ma swoje wady i zalety ! Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. Nie będę teraz wymieniał co i jak, ale jeśli ma być wprowadzona jakaś zmiana to dodanie więcej czarów dla Knighta i ciut wiecęj many i to wszystko a nie pogorszenie Magów i Druidów, to nie miało by sensu odbierać jakieś czary czy różdżki to co Mag będzie walczył mieczem !? wręcz przewciwnie powinni dodać jakieś nowe czary, dla Magów i Druidów a dla Knighta lepsze bronie czy zbroje... I jeszcze jedno oni to projektują nie my nic nie poradzimy na zmiany, jeśli przez tyle lat ludzi utrzymywała ta gra z ciekawością tzn. że wiedzą co robię i myślę że Cip'y zrobią to co najlepsze.
Neak_Shine jest offline  
stary 29-05-2007, 18:23   #723
Liper
Użytkownik Forum

Liper's Avatar

Data dołączenia: 12 12 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bromeek Pokaż post
Wez,wyjdz jak widze Twojego posta to zygac mi sie chce 2 bronie naraz -.-"
knight i exura gran?hahahah mlvl za szybko by rósl
Co ty gadasz z tym mlvl jak jakis knight ma powiedzmy 50 mp użyje 2 exury zamiast exury gran to co i tak na użyciu exury gran lepiej wyjdzie???
Liper jest offline  
stary 29-05-2007, 21:29   #724
Kean_Arcaron
Użytkownik forum

Kean_Arcaron's Avatar

Data dołączenia: 17 03 2007

Profesja: Elite Knight
Gildia: Fire Society
Świat: Menera
Poziom: ~50
Skille: 80/80
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Neak_Shine Pokaż post
(...) Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. (...)
Stary, co Ty znowu pierdolisz.... Knight i Palek zbierają najwolniej doświadczenie.
I to chyba widać skoro taki mag wbija 200lvl w rok, najlepszym pg jest druid, a Tripida wygrał bez problemu wyścig z seromontisem o 300lvl...

down@

dwa lata, pasuje? -.-

Ostatnio edytowany przez Kean_Arcaron - 29-05-2007 o 23:11.
Kean_Arcaron jest offline  
stary 29-05-2007, 21:40   #725
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kean_Arcaron Pokaż post
Stary, co Ty znowu pierdolisz.... Knight i Palek zbierają najwolniej doświadczenie.
I to chyba widać skoro taki mag wbija 200lvl w rok, najlepszym pg jest druid, a Tripida wygrał bez problemu wyścig z seromontisem o 300lvl...
Co ty za to gadasz wcale nie jest lepsze. Wbij 200 maga w rook chce to zobaczyc.Tripida wiesz ze mial 293-295 jak zaczeli sie gonic a Seromontis 290-291
Salarigoth jest offline  
stary 30-05-2007, 00:01   #726
Profesormarian
Zbanowany

Data dołączenia: 28 07 2006
Lokacja: venore

Imię: seromontis
Profesja: Paladin
Świat: Solera
Poziom: 7
Poziom mag.: 7
Domyślny

Czy ktokolwiek z wypowiadających się tutaj ludzi osiągnął magiczną barierę 15 lat i 50 lvla?
Bo jak widzę wasze argumenty o jakichs rodach i wandach w temacie o wyrownaniu profesji to nie wiem doprawdy czy śmiać się czy płakać....
Teraz przyklad, chociaż szczerze wątpię byście go zrozumieli, expię sobie na of z rycerzami 150-180 lvl którzy mimo tak wysokiego lvla i skili 100+ muszą bic orki bo na innych rzeczach po prostu mają waste, teraz stanmy z drugiej strony barykady, kumpel -70 lvl sorcem- bierze 10 bp manasów i idzie dla zarobku solowac sobie black knighta... Nie dosc ze wali z morta 2 razy szybciej, zawsze trafia, to przeciętny hit wynosi tyle co mój maxymalny, głónym powodem takiej rozbieżności jest niewątpliwie to, ze atak magiczny rosnie z lvlem zas atak fizyczny nie, na 150 lvlu mag moze bez problemu solowac hydry , warlocki a nawet demony, knight ma waste nawet na 200 lvlu, a ponieważ lvl ma wpływ jedynie na atak magiczny to mamy jak mamy, wysokolevelowy knight zamienia się nagle w pseudo maga i expi z run tudzież burstów, mam nadzieję ze po tym updacie lvl będzie miał wpływ również na atak fizyczny gdyż nie uśmiecha mi się grając rycerzem biegac i rzucać czarami niczym niedorobiony mag, cya.
Profesormarian jest offline  
stary 30-05-2007, 08:44   #727
Linkater
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 08 2006

Świat: Morgana
Domyślny

Hmm...

Dlaczego uważacie że należy zabrać sorcowi exori~/zwiększyć ilość many za nie? Przecież to tak jakbyście zabrali knightowi exurke (bo za dobrze mu sie healuje) i pallowi hmmy (bo za tanio bolty kupuje ;]).

Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna. To właśnie sorcerer powinien mieć czary ofensywne, bo to on jest typowym elementalistą. Niech się cieszy druid z visa...

Jeszcze trochę o pallu. Wg. mnie powinno się udostępnić Conjure Bolt dla Facc, i spiry łamiące się dwa razy wolniej.

Dziękuje ;d
Linkater jest offline  
stary 30-05-2007, 08:50   #728
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kean_Arcaron Pokaż post

down@

dwa lata, pasuje? -.-
Chodziło mu o to , że w czystym expie tzn. bierzesz wanda 2 summony i expisz gdzieś (nie coś jak hydru demy itp.). Knight expi szybciej od sorcka na początkowych lvlach. Później niestety baaardzo wolno i trzeba to zmienić.
Goldscorpion jest offline  
stary 30-05-2007, 12:07   #729
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linkater Pokaż post
Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna
zeby bylo wsparcie, musi byc i druzyna, Tibia jest gra singleplayer, do tego opiera sie prawie wylacznie na expieniu, wiec wypadaloby wszystkim profesjom zapewnic odpowiednie srodki do tegoz expienia.
stary 30-05-2007, 14:52   #730
PLague
Użytkownik Forum

PLague's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: Koszary

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Profesormarian Pokaż post
Czy ktokolwiek z wypowiadających się tutaj ludzi osiągnął magiczną barierę 15 lat i 50 lvla?
Bo jak widzę wasze argumenty o jakichs rodach i wandach w temacie o wyrownaniu profesji to nie wiem doprawdy czy śmiać się czy płakać....
Teraz przyklad, chociaż szczerze wątpię byście go zrozumieli, expię sobie na of z rycerzami 150-180 lvl którzy mimo tak wysokiego lvla i skili 100+ muszą bic orki bo na innych rzeczach po prostu mają waste, teraz stanmy z drugiej strony barykady, kumpel -70 lvl sorcem- bierze 10 bp manasów i idzie dla zarobku solowac sobie black knighta... Nie dosc ze wali z morta 2 razy szybciej, zawsze trafia, to przeciętny hit wynosi tyle co mój maxymalny, głónym powodem takiej rozbieżności jest niewątpliwie to, ze atak magiczny rosnie z lvlem zas atak fizyczny nie, na 150 lvlu mag moze bez problemu solowac hydry , warlocki a nawet demony, knight ma waste nawet na 200 lvlu, a ponieważ lvl ma wpływ jedynie na atak magiczny to mamy jak mamy, wysokolevelowy knight zamienia się nagle w pseudo maga i expi z run tudzież burstów, mam nadzieję ze po tym updacie lvl będzie miał wpływ również na atak fizyczny gdyż nie uśmiecha mi się grając rycerzem biegac i rzucać czarami niczym niedorobiony mag, cya.
Nic dodać, nic ująć. Może nigdy 50lvla nie miałem, ale widziałem jak mój kumpel expi swoim 90 knightem. Ha, "expi"... Jestem całym sercem z tobą ;F
stary 30-05-2007, 17:44   #731
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów

Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
Co ty za to gadasz wcale nie jest lepsze. Wbij 200 maga w rook chce to zobaczyc.Tripida wiesz ze mial 293-295 jak zaczeli sie gonic a Seromontis 290-291
hmmm Ri'Goku 210 ms Candia, Candia powstała w lipcu/sierpniu 2006 a mamy maj/czerwiec 2007... da sie?? ;>

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Neak_Shine Pokaż post
Moim zdaniem ( i pamiętać o tym ) nie Cipsoft nie powinni wprowadzać takiego czegoś jak 'wyrówananie profesji' Jak się powtarza na praktycznie każdej stronie każda profesja ma swoje wady i zalety ! Knight może musi się pomęczyć na początku ze skillami ale poźniej mu się to chyba opłaca np. szybciej zbiera doświadczenie niż Mag czy Druid. Nie będę teraz wymieniał co i jak, ale jeśli ma być wprowadzona jakaś zmiana to dodanie więcej czarów dla Knighta i ciut wiecęj many i to wszystko a nie pogorszenie Magów i Druidów, to nie miało by sensu odbierać jakieś czary czy różdżki to co Mag będzie walczył mieczem !? wręcz przewciwnie powinni dodać jakieś nowe czary, dla Magów i Druidów a dla Knighta lepsze bronie czy zbroje... I jeszcze jedno oni to projektują nie my nic nie poradzimy na zmiany, jeśli przez tyle lat ludzi utrzymywała ta gra z ciekawością tzn. że wiedzą co robię i myślę że Cip'y zrobią to co najlepsze.
1.Knight choćby sie zesrał nigdy nie będzie mógł expić jak sorc/drut.
2.Kiedyś walczył mieczem i nikt nie nażekał bo jak ktoś go tworzył wiedział że będzie trudno.
3.Wymień co i jak
4.Nowe tarcze, zbroje itp. mogly by sie przydać żeczywiście.
5.Heh, wiesz teraz gra utrzymuje z ciekawością nałogowców myślących tylko o expie, i noobów których jest jak grzybów po deszczu...
03:44 Icarus Grimm [7]: and see ya tomorrow
03:44 Vivienne De Marco [100]: what see?
03:44 Icarus Grimm [7]: lol
03:44 Icarus Grimm [7]: see you tomorrow
03:44 Icarus Grimm [7]: ??
03:44 Vivienne De Marco [100]: what i see?

Ostatnio edytowany przez Misiuuu - 30-05-2007 o 17:55.
Misiuuu jest offline  
stary 30-05-2007, 18:20   #732
nobz
Użytkownik Forum

nobz's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006

Świat: Askara
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linkater Pokaż post
Hmm...

Dlaczego uważacie że należy zabrać sorcowi exori~/zwiększyć ilość many za nie? Przecież to tak jakbyście zabrali knightowi exurke (bo za dobrze mu sie healuje) i pallowi hmmy (bo za tanio bolty kupuje ;]).

Co to za debilny pomysł z przyznaniem druidowi czarów ofensywnych?! Przecież druid to profesja wsparcia, a nie ofensywna. To właśnie sorcerer powinien mieć czary ofensywne, bo to on jest typowym elementalistą. Niech się cieszy druid z visa...
Dajcie mu zupy czy co ... o.0

Chętnie oddam exure u knighta za możliwośc tak szybkiego expienia jak ms/ed.

Do druidow ulepszyłbym czar/y paraliżujące.
stary 30-05-2007, 20:04   #733
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misiuuu
hmmm Ri'Goku 210 ms Candia, Candia powstała w lipcu/sierpniu 2006 a mamy maj/czerwiec 2007... da sie?? ;>
Nie powiedzalem ze sie nie da ale ile jest takich MS/ED 2?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
zeby bylo wsparcie, musi byc i druzyna, Tibia jest gra singleplayer, do tego opiera sie prawie wylacznie na expieniu, wiec wypadaloby wszystkim profesjom zapewnic odpowiednie srodki do tegoz expienia.
Druida potega polega na tym ze moze szybciej expic od sorca na roznych potworach, jest chetnie brany na hunty a sorca pg i pvp (ue w dzisiejszych OB sie nie uzywa bo tera sie z noob charami lata zeby sorcow od UE powstrzymac). Wiec taki 50 ED moze isc expic na dragi (Fakt,ryzyko) i mu sie zwrocic powinno a 50 sorc...? Nie ma szans.

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 30-05-2007 o 20:08.
Salarigoth jest offline  
stary 31-05-2007, 00:59   #734
Siergiey
Użytkownik Forum

Siergiey's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Gildia: Draco~ 4ever
Świat: j3bac tibie
Domyślny

@up
ale 50 MS ma juz takie same szanse jak 50 ED ;;; btw gupis jest lmao
Siergiey jest offline  
stary 31-05-2007, 08:16   #735
Linkater
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 08 2006

Świat: Morgana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Tu sie zgodzę, ale przecież druid i sorc do bodajże 30-35.v expia w prawie takim samym tempie! A dopiero później, żeby zmniejszyć waste lootu zabiera się blokera i tu pojawia się rola druida ... Palladyn to w ogóle profesja która bez blokera na 60lv nie może expic (no chyba ze gsy/dragi) bez blokera. A knight? od 30lv do 60lv najszybciej expiąca postać, do i później bloker na huntach..

Ale to tylko moje zdanie ...

Ostatnio edytowany przez Linkater - 31-05-2007 o 08:18.
Linkater jest offline  
stary 31-05-2007, 09:51   #736
Babis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 05 2007

Domyślny

Na początku przedstawię się
Mam 30 lat w Tibię gram około roku. Może dla niektórych to krótko, ale swoje zaległości nadrabiam 15 godzinami dziennie siedząc przy kompie(pracuję w sklepie komputerowym)..to tyle.

Balansowanie postaci...Według mnie nie jest to wogóle potrzebne. W tej chwili każda profesja ma swoje wady i zalety.
Knight-30 lvl wyskilowany chociażby do 55\55 może podróżować wszędzie, dużo zarabia(cap) i b ważne: nie pada od comba 2 sd !!!gdzie sorc czy drut składa sie na 50 lvl
Pall- początki ciężkie(bez skili), pózniej z dobrym distanse expi jak burza, nosząc przy sobie tarczę i włączając utamo idealny bloker, w pvp też radzi sobie niezle.
Sorc- dużo ofensywnych czarów, ale gra zaczyna się dopiero od 40+.Cóż z tego, że ma exori~ jak to zasięg na 1 sqm. Mało capa więc ciąga lota jak dziad jakiś nieraz tracąc go na rzecz wyższego lvl-a.
Drut- jak wyżej z małymi wyjątkami. Pierwszy to plus za sio dla siebie (tylko 70 many). Minus za ostatnią rózgę. Przecież on musi expić niczym Knight, wszystko na klatę
@down Wiem, wiem jestem za stary na Tibię i noob ze mnie
Babis jest offline  
stary 31-05-2007, 11:52   #737
Syatel
Użytkownik forum

Syatel's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2006
Lokacja: Włocławek

Imię: Syatel
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 100
Skille: 20/26
Poziom mag.: 68
Wyślij wiadomość przez ICQ do Syatel Syatel ma numer GG 0700 Send a message via Skype™ to Syatel
Domyślny

Jak zobAczylem ta ankiete myslalem ze posram sie ze smiechu niebedzie zadnego ulepszenia co wy gadacie na 100% knight i pall niebeda ulepszeni po up date tak,jedek koles napisal tak "powinni druidowi i sorkowi zabrac ruzdzke" samo moge powiedziec zeby pogorszali palla zabierajac mu kusze a knighta zabierajac mu sova thunder hammera i sca~~
Syatel jest offline  
stary 31-05-2007, 14:10   #738
AnArAki
Użytkownik Forum

AnArAki's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough

AnArAki ma numer GG 3532964
Domyślny KnIgHt I pAlAdYn Na +

powinni dodac cos dla palladyna i knighta.
Naprzyklad skile rosly o 30 % szybciej lub nowe bronie (oczywiscie duzo silniejsze). zeby dodali cos jak armor points czyli ze jak knight zalozy jaks tam zbroje zeby mu dawalo 20 + defense PONIEWAZ
knight na skilah 80 broni sie jak 20 lvl druid i czy sorc na full defie.

prosze komentowac jesli nie zauwazylem jakis skutków ubocznych.

Ostatnio edytowany przez AnArAki - 31-05-2007 o 14:28. Powód: Huj Wie
AnArAki jest offline  
stary 31-05-2007, 18:54   #739
Morqadir
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Jaworze Górne

Imię: Morqadir
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Lost Riders
Świat: Candia
Poziom: 56
Skille: 79/54
Poziom mag.: 16
Morqadir ma numer GG 7712699
Domyślny

Atak minimalny dla Knighta i Palladyna (na odpowiednim skillu i bronią, którą się ma w ręku) by się przydał napewno... skoro postacie magiczne mają ze swych rózg, visów itp...
Morqadir jest offline  
stary 31-05-2007, 19:08   #740
AnArAki
Użytkownik Forum

AnArAki's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2006
Lokacja: Peterborough

AnArAki ma numer GG 3532964
Domyślny ExOrI

Moim Zdaniem powini zmienic zeby EXORI bralo 200 many anie ze 300 knightowi ktury ma 1495 many zarlo 900 many -.-.
AnArAki jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania