|
|||||||
| Notki |
| Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#61 | ||||||
|
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Po prostu sie ignoruje albo marnuje bolta wartego 3 gp ( xD ), nikt nie ma ochoty bawić się ze zmianą broni ![]() Cytuj:
Normalny, statystyczny paladyn w 95% używa kuszy.... I to od czasu, gdy wbił ten 60 dist. EDIT>>>>>> Cytuj:
Fajna symulacja, ale jak sorc ma na wykończeniu manasy, sd czy jakiekolwiek inne runy to albo kryje się za rycerzami i wycofuje z walki albo wrzuca utani gran hur, zakłada t ringa i ucieka (gdy jest bezpośrednio atakowany).
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 23-11-2006 o 20:05. |
||||||
|
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2005
Lokacja: Zabrze
Stan: Niegrający
Świat: Aldora
|
Jak możes to podaj jakąs miejscówke dla 30rp żeby mógł zarobić a nie wydawać? >: 63 dista btw. ;d
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Poziom: 115
|
moj kuzyn 46 palek z 79 distem zdarzylo mu sie ze nie trafil w skeleta (dymek) -.- albo rata wzial na 3 hity (dymek,dymek,hit) watpie zeby na takich skilach knight z gsem w lapie by mial takiegho "pecha"
Pzdr. Ostatnio edytowany przez maszter321 - 23-11-2006 o 20:23. |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir mapes
Gildia: Vampires Brotherhood
Świat: Lunara
|
Cytuj:
) Ponadto leci tam calkiem duzo nozy do rzucania wiec odrazu bedziesz mial czym trenowac. Uhy praktycznie wcale nie leca bo Venomsnipery tylko zatruwaja, problemem moga byc jedynie Voodoomastery ktore moga upic, dlatego warto zabarc tam ze soba 1 dwarven ring.http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=763816 <-Link do poradnika o Trapwood, caly 1-szy poziom bedzie idealny dla 30rp ![]()
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
) A jak z expem? Ile na k/h? Zresztą mało ważne bo tam zarobie a gdzie indziej wyexpie. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
. Fajne jest to ze leca ci tam soule (jeszcze) i mozna tam lazic majac niewielkie lagi ![]()
Robisz błędy? Nie potrafisz napisać wyrazu "góra" poprawnie? Cały czas wykręcasz się "że nie musisz pisać poprawnie bo nie umiesz?" Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-' http://www.mozilla-europe.org/pl/ |
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
|
Pallem w opisie wyrabiałem 20k/h.Na -1.
Ostatnio edytowany przez Diddy - 23-11-2006 o 21:32. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Użytkownik Forum
|
Hmm.. powiem tak, właśnie obejrzałem filmik Cichego z Trapwood i można powiedzieć, że przeraziła mnie ilość tych dworców, na ile starczy około 1000 strzałek?
![]() |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Użytkownik Forum
|
1 dwork- 2 strzaly, ja zawsze licze tak
Wez na wszelki wypadek bp FB, ktore zrob sam jako ze PALADYNI moga ![]()
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Raverton
Świat: Galana
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
|
180 rp
Expi zazwyczaj na wrl dragon lair teraz moze goroma... Hity sa male? 100 pall wali 180 z bolta w dragi .... zalezy od dista na pewno nie sa tak duze jak knighta.... Na dlach jest tak Ds'y + hmm + zazwyczaj drugi pall Ds'y ihasz a hmm + bolt jak sam lub bolt + bolt z drugim palem albo z hmm jak kto woli ;] DL solo Hmm + bolt najlepsza jest do tego deeper fibula dobrze sie tam biega Bloker Zazwyczaj bierze sie 2-3 palkow to wtedy sie oplaca bo dla shooterow mniejszy waste a wychodzi mniej wiecej to samo co z sorcem, ale z kolei nie to samo co z 3 sorcami. SD Kazdy zna moc tej runy. Moim zdaniem knight jest uposledzony pod tym wzgledem. Moze tylko exori i musi naladowac mane a sd zada wiecej obrazen. Przydaje sie przy pkowaniu wojnach i w ogole sd to sd- tego nie trzeba opisywac. Jak tak zalezy blokerowi na uhach Bierze ~40 lvl drut daje mu kilka bp manasow A reszta ludzi shoota. Hunty rzadko kiedy sa z jednego palla bo jest to waste chyba ze bloker ma sca/ sov lub cos lepszego ;]. Pal wcale nie jest uposledzony, po prostu mage zostaly skoksowane... Knight musi klepac cyce dwarfy zolwie a palem co? mozesz isc na to co knight plus poh dragi (knightowi oplacalne dragi sa dopiero z sca/sov) Pal praktycznie nie traci uhow wszystko leci z mf'ow wylootujesz k-arm z gs'a i juz ci sie splaca hunt, chyba ze duzo boltow juz zwastowales czytaj okolo bp, ja na pohu trace malo manasow zazwyczaj ide juz na poh z pelna mana co umozliwia dlugie expienie. Uposledzenie palla polega na tym, ze bolty sa dosc drogie... i hity mniejsze niz knighta. Ale na pewno... pal ma wiecej mozliwosci do expienia i pal ma sd ;] i przede wszystkim exura vita. Czesto zapominana ale, jest to zaje**** dobry spell. Jak gra sie umiejetnie palem to nie ma ani waste- chociaz czasami to nie uniknione zalezy od lootlucka. Minusem pala jest to ze kick= dead chyba ze ktos cie zacznie uhac. To, ze expiles na edron lair 2h to znaczy, ze albo miales super resp albo waliles na full defie i zabijales dl'e z boltow ;] Ja tam moge expic dluzej plus walac single spawn dl;a Po upie najlepiej grac sorcem ;] Ostatnio edytowany przez Poznanski Rycerz - 23-11-2006 o 21:56. |
|
|
|
|
|
#72 | |||||||
|
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Expie tam od 70 lev (zasadniczo) i tak było zawsze. 2k boltów= 2h (coś w granicach 90k+ expa, teraz więcej) w kilku wersjach- tylko smoki, smoki + single dl pare razy, smoki + single dl jak tylko się zrespi, dle na quescie + smoki podczas czekania na respa. I nigdy z tym bp boltów dłużej nie posiedziałem niż 120 min.
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 23-11-2006 o 22:24. |
|||||||
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
A teraz małe pytanie, brać eq i mieć te 100-200 strzał mniej czy iść w samych boh'ach i mieć więcej strzałek, bo teraz zauważyłem, że z bp uh, bp mf + b robe, p legs i boh mam tylko miejsce na 750~ strzałek. :S |
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Stąd
Stan: Aktywny Gracz
|
Cytuj:
chociaz widze ze niektóre profesjie pod jakimis wzgledami przewyszaja palka,ja poprostu lubie nim grac i tyle dzisiaj dla poprawy humoru testowalem combo- power bolts+ sd...i doszedlem do wniosku ze kocham tego mojego rp ![]() |
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Imię: Lord Duszlik
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
Mi tam palladynem gra się dobrze i nie mam zamiaru zmienić profesji.
Co do skillowania po jakiego ch** skillowac? Ja nie skillowałem i mam ten 89 dist na 86lvlu. Palladyn może expić na silniejszych potworkach niż knight na tym samym lvlu. Blokowanie Palladynem jest bardziej opłacalne moim zdaniem niż knightem ponieważ ma e vite. Nie wiem jak nie starcza ci 2k boltów (ktoś tam pisał) na 2 h na d laire. Palladyn nie jest dobry do pg ale można nim się fajnie bawić. Np. Na moim lvlu można już expić na : Dlach, Deep fibuli (zwykle waste ale może coś polecieć a exp dobry, exp 65-70k/h), Ancient Scarabach (bijąc z bolt+hmm zwykle 1k do tyłu jestem ale czasami się zwraca 45k/h), OF (duży zysk exp 40k/h), tomb za tp -1 i na niektórych -2 (zależy, exp 40-50k/h), Dragi (50-60k/h zawsze się prawie zwraca na +), Hero ( 30k/h zwykle loot pokrywa koszty huntu), Gsy, Quary (fish finy na candi są drogie exp 40k/h), na niższym lvlu można bić dsy na ghost land exp dobry. Sorcem na niższych lvla bijąc z e vis czasami się nie zwraca za mfy. Tak od 120lvla można już wrl. 150lvl to myśle że już d hell solo z tarczą także pall rox ![]() |
|
|
|
|
|
#76 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
|
ale potrzebuje o polowe wiekszy level zeby blokowac to samo co knight ....
|
|
|
#77 |
|
Użytkownik Forum
|
I nie ma exety.
Ja z blokerem i 2 ds 70 rp robilem na hero do 60k exp/h, spawn co około 1:30 min.
|
|
|
#78 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Użytkownik Forum
|
Fajny filmik znalalzlem dla tych co uwazaja ze profesja paladyn jest strasznie nudna i ze sobie nie radzi
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/13787 mysle ze innym profesja poszloby to troche gorzej ![]()
|
|
|