|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Za Uszkodzenie nasady kości piszczelowej i trwałe osłabienie ścięgna dostałem około 6k złotych. ;]
Wszystko dlatego, że lekarz napisał w swym raporcie "uszkodzenie uniemożliwiające wykonywanie większości prac fizycznych" - nie wiem czy to bł anioł czy Bóg. xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() Do wszystkich co sie pytaja: "czemu on dostal duzo kasy a tamten malo". Odpowiedz jest prosta, a mianowicie zalezy od ubezpieczenia jakie macie. Takie szkolne ubezpieczenie jest od 50 do 90 zl za 1% uszczerbku na zdrowiu. W firmie ubezpieczeniowej placisz skladke zalozmy na 50 000. Latwo policzyc, ze za 1% dostaje sie 500zl. Zeby nie bylo nieporozumien, nie placi sie skladki w wysokosci 50k tylko okreslona kwote (nie chce klamac czy rocznie czy miesiecznie).
Pewnie janek@ jest ubezpieczony w firmie ubezpieczeniowej dlatego 6k zgarnal. Ja za uszkodzenie wiazadel krzyzowych w kolanie dostalem 5k. Oczywiscie skonczylo sie operacja. @Cziban Takie zwichniecie to dosc powazna sprawa, mysle ze odszkodowanie dojdzie do 5%, a ile kasy dostaniesz zalezy od tego jakie masz ubezpieczenie. @Lasooch O odszkodowanie mozna ubiegac sie dopiero 3 miesiace od wypadku, czyli prawnie mozesz zglosic sie na komisje dopiero od wrzesnia, czyli spokojnie mozesz ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowany przez Arnisan - 07-11-2008 o 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
![]() Ja mam do tego krzywo zrośniętą kość, bo jak możnabyło przerwać mecz z powodu bólu ręki? ^^ Trzy godziny z tym biegałem, myślałem, że przejdzie xD Później cała ręka była sina (niemalże czarna). Po zdjęciu gipsu skóra sama odpadała od ręki całymi płatami ;[ Myślałem, że żygne (bo trochę się tam gotowała, a że ręka to nie noga, jeszcze bardziej się pociła - wakacje+piłka+nowe boisko szkolne).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Nie wiem, wysokość odszkodowania zależy od dnia osoby jej nadającej. P.S. Tyle że nie mam tego "szkolnego" a zwykłe jak np. Jan Kowalski. Ostatnio edytowany przez janek@ - 07-11-2008 o 21:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2006
Lokacja: Bochnia
Wpisy bloga: 8
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Titania
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() @janek@
To znaczy, ze masz odszkodowanie jakie napisalem. PZU to tez firma ubezpieczeniowa jak kazda inna. Ile % dostales za ten uraz? Poza tym lekarz orzecznik ma taka ksiazeczke, gdzie kazdy uraz jest powiedzmy "oprocentowany" ;p a u Ciebie doszedl jeszcze staly uszczerbek na zdrowiu i dlatego procenty urosly ![]()
Ostatnio edytowany przez Arnisan - 08-11-2008 o 12:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2008
Profesja: Knight
Świat: Nera~Furo~Infe~
|
![]() Złamałem ręke 1,5 miesiące reką w gipsie odszkodowanie 170 zl , to se pacca kupilem xDDDD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() @Up
Omg xDD Ja kiedyś miałem pękniętego palca, napisałem im, że przez to nie mogłem brać udziału w regatach i straciłem szanse na jakieś tam mistrzostwo i dostałem 100+ xD Ps. Złamanie dolnego paliczka u nogi, czy coś takiego ;]
Korzystaj z opcji Szukaj!!! Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD Ostatnio edytowany przez Lechista - 15-11-2008 o 16:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pamiętam jak miałem złamaną rękę i wybity obojczyk... 600 zł odszkodowania, ale nie wiem czy miesięczny pobyt w szpitalu był warty tego całego zachodu... ;|
(i to na wyciągu...)
Ostatnio edytowany przez qq2 - 15-11-2008 o 14:00. Powód: ;o |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
![]() |
![]() Za peknieta kosc promieniowa przy nadgarstku dostalem 160zl :O
Gips mialem od 6 grudnia prawie do swiat Przez caly dzien w szkole z ta reka chodzilem, nie wiedzac co mi jest. Lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zupa Dromidorowa
Data dołączenia: 09 09 2007
|
![]() 285 zł za...
złamana kosc promieniowa + kosc lokciowa peknieta z przesunieciem rower powah <3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2008
Lokacja: Chodzież
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nisia Aguska
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 71
|
![]() Ostre skręcenie kostki + naderwanie tam czegoś = 160 zł.
Złotą nicią miłości otuleni, w zakątkach myśli rozbiegani w pospiechu szukając swych cieni, kochając sie zawsze bez granic. Aniołem mym jesteś, na każdym kroku, zawsze podając mi dłoń swą pomocna, nie dasz mi sie zgubić w ciemności mroku, wśród gwiazd rozświetlających ciemność nocną... Kocham cie misioo :* KcBmFoE ;* Aniołku |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie jestem łajza zeby sie rozwalic = 0 zl.
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
|
![]() Podzielam myśl Frappera. Robie to na co mam ochotę, a jakoś raz miałem drobny uszczerbek w podstawówce. Do teraz dosłownie nic. A jestem wysoki i chudy więc aż prosi się, żebym coś złamał. A tu dupa ;d
Ukryty tekst:
Ostatnio edytowany przez Rethfing on Aldora - 15-11-2008 o 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj: