|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie przesadzam - grałem, nie ma porównania nawet z IMO beznadziejnymi Squierami Fendera, pomijam już to, że Epiphone'y leżą równie krowiato co ich drożsi bracia. ;/
Cytuj:
Nie rozumiem w zasadzie polityki Fendera odnośnie Stratów, bo mają pod ręką najwybitniejszą gitarę na świecie - Telecastera, który jest spychany na drugi plan. Kompletnie zaś nie rozumiem, czemu wydają kolejne reedycje i retusze Stratocasterów, a rezygnują z produkcji naprawdę fajnych Toronado, które z powodzeniem za kilka lat mogłyby zastąpić flagowy produkt przy odpowiedniej promocji.
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 12-02-2007 o 19:46. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Bez obaw. Mam juz cały plan zajęć i listę tematów, którą będe chciał poruszyć.
Przede wszystkim grupa będzie zrzeszać WSZYSTKICH muzyków niezależnie od subkultury. Wierzę, że na forum są hiphopowcy którzy nie dyskryminują ludzi tylko za długosć włosów, i metale, którzy nie przechodzą na drugą stronę ulicy na widok człowieka w dresie. (Jakikolwiek przejaw dyskryminacji subkulturowej bedzie się kończył out'em z grupy.) Postaramy się obalic stereotypy głównych nurtów muzycznych. (Hip Hop, to nie tylko przeklinanie i narzekanie na policję, a Metal nie zawsze trzy akordy i darcie mordy.) Poznać nieznaną muzykę (powiem dla ciekawości, że wyrożniamy prawie 30 rodzajów metalu, i chętnie się dowiem, jak to wygląda z hip hopem i muzyką elektroniczną) Prowadzic warsztaty teoretyczne i radzić, jaki sprzęt kupić na początek, czy gdzie pytać o salkę. Promować programy do tworzenia muzyki lub nagrywania. Chwalić się swoimi tworami, skończonymi i tymi w budowie oraz nagraniami z koncertów. A o wstęp się nie martwcie. Przewiduję dwa etapy: - prezentacja twórczości (poprzez wysłanie mp3, tabulatury, tekstu piosenki itp) oraz - weryfikacja autorstwa polegająca na tym, iż ustalę, co ma zostać zmienione (np. inny tekst w mp3'ce, inna tonacja w tabie, inna konkluzja w tekście) I TYLKO prawdziwy autor, lub geniusz muzyczny, zdoła spełnić ten punkt. Dla początkujących, ktorzy nie maja nic do zaoferowania, wymyślone zostanie inne kryterium. Ponadto przyznam, że osobiście słucham metalu, ale jestem otwarty na wszystkie nurty muzyczne. Jako przyszły pedagog i psycholog gwarantuje więc obiektywność i sprawiedliwość. To tyle, reszty nie zdradzam narazie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bisclavert
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 71
![]() |
![]() Cytuj:
@Khan no i bardzo dobry pomysl. jestem za
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2004
|
![]() a umiesz juz glowny motyw z Once Upon A Time In The West zagrac?
Ostatnio edytowany przez $corcerer - 13-02-2007 o 00:53. Powód: NIE CYTUJEMY ZDJĘĆ |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Krzyżak
|
![]() Mam identyczną harmonijkę!
@Topic: Gram na gitarze akustycznej i od niedawna zacząłem próbować się z gitarą elektryczną (pożyczyłem od kuzyna) ale pod koniec tego miesiąca kupuję swoją. ; ) Jeszcze konkretnie nie wiem co to będzie ale nie omieszkam się z Wami nie podzielić swoim szczęściem. ; ) Oprócz gitar gram jeszcze na harmonijce ustnej. Identycznej jak Kaldrickowa. Do tego podobno ładnie śpiewam. @Grupa: Chętnie się do Was dołączę. Jakieś pojęcie o muzyce mam, powoli zaczynam nawet tworzyć coś swojego ale do czegoś "prawdziwego" jeszcze trochę drogi zostało jednak chętnie włożyłbym i swój wkład w tworzenie grupy. Ostatnio edytowany przez $corcerer - 13-02-2007 o 00:54. Powód: NIE CYTUJEMY ZDJĘĆ |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zbanowany
|
![]() Mówiłem już Khan'owi na gg, ale powtórzę tutaj też:
Bardzo dobry plan działania grupy, szczególnie kawałek o zakazie dyskryminacji np. hip-hop'owców przez metali i na odwrót. PS. Obecnie od niedawna posiadam Fender Strata. Wcześniej grałem na SkyWay'u brata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan
Stan: Niegrający
Imię: Pan Paniowski xD
Gildia: Meneland explorers
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() Ja nie cykne bo aparat się shitnoł ;/, ale na urodzinki dostane nowego canona to pocykam pare zdjątek ;P
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Wszyscy sie chwala to ja tez, oto moja gitara:
![]() Jestem z niej calkiem zadowolony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dobo ma epiphone : p
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() Baron Kaldrick:
a blues to taki klasyczny czy rock-blues? czy ogólnie blues lubisz ![]() co do "bezprogówek" to boski jest dźwięk basu jak np. w utworze: Alain Caron - Intuitions |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja od września na saxie gram ^^ Co do grupy to fajny pomysł, ale nie dla mnie, bo ja dopiero zaczynam
![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
@grupa: Proponowałem to samo, nikomu nie pasowało @kald~: mam taką samą, ładnie się kurzy w kącie ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Hm, widze, ze nie tylko ja na Corcie gram = p
http://www.zhaomingliang.com/wp-cont...09/cort_x6.jpg To apropos zdjec. Co do utworzenia grupy - jestem za, ale IMO i tak nie wypali, za duzo 'muzykow' obdarzonych nadzwyczajnym brakiem talentu itd. itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() @Allatar
Niezbyt, dopiero się uczę ![]() @Woyas Blues wszelkich rodzajów, ale fakt faktem, bardziej ciągnie mnie do blues rocka (The Blues Brothers forevah \m/).
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() Celoz istnieją basówki bezprogowe i z tego co wiem są to prawdziwe cudeńka (tylko nie robione ręcznie-usuwanie progów tylko odrazu taka wyprodukowana).
Ostatnio edytowany przez Woyas - 13-02-2007 o 10:40. |
![]() |
![]() |