Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-03-2007, 16:18   #61
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
Ano jest i tego nie neguje - dlatego gram knightem ;] Mimo wszystko kolega BaxCrow twierdzi, że 50 knight ze skillami 80/80 mocno nie odstaje od 50 lvl sorca pod względem hitów, co jest imho totalną bzdurą.
Na 50 lvl nie odstaje, ale za 50 lvli juz bedzie odstawal

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-03-2007, 21:54   #62
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
Moj rycerz (obecnie 76 lvl i 83 sworda), bije czasami 200+, czesto sie to nie zdaza, ale raz na 1-2h bicia skarabow wpadnie, przy smokach troche czesciej, max hit to 232, pierwszy cios 200+ z GSa wpadl mi chyba przy skillu 77 (ale to juz dawno bylo wiec nie powiem na 100%).

Tylko wiesz kalkulatory im nie pokazuja sportu jaki jest zeby trafic uciekajacego potwora z vis wiec wogole tego nie biora pod uwage, bijac smoki to nie tylko dobicie go jak ucieka, ale rowniez jego przesowanie sie w czasie jak go bijemy, mimo ze zdazylo mi sie juz kiedys zabic smoka uzywajac 4 visow to zwykle idzie 5-10 (5 jak mam go zablokowanego).
Jak ktos uwaza to czesto trafia z Visa juz bez przesady
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-03-2007, 05:03   #63
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kanaretto Pokaż post
Jak ktos uwaza to czesto trafia z Visa juz bez przesady
trzeba tylko przekonac potwora, zeby stal w miejscu, ewentualnie poruszal sie w linii prostej. jak juz mowilem, niektore potwory maja tedencje do krecenia sie jak "gowno w przerebli"
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2007, 15:29   #64
Gwi@zd@
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
trzeba tylko przekonac potwora, zeby stal w miejscu, ewentualnie poruszal sie w linii prostej. jak juz mowilem, niektore potwory maja tedencje do krecenia sie jak "gowno w przerebli"
Ja czesto trafialem z visa i nie bylo tak ze trafialem np 5 na 10 tylko 8-9 na 10
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2007, 16:11   #65
Gwi@zd@
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Desew Pokaż post
Koszty:

100 lvl sorc żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 3 exura grany (22 gp za gran * 3 = 66 gp) co daje łącznie 132 gp na draga.

100 lvl druid żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 1 exura sio (która kosztuje 38,5 gp) co daje łącznie 104,5 gp na draga.

100 lvl pal żeby zabić smoka potrzebuje: 10 boltów (3 gp za bolt * 10 = 30 gp wydaje na atak) + 1 exura vita (która kosztuje 88 gp) co daje łącznie 118 gp na draga.

100 lvl knight żeby zabić smoka potrzebuje: 12 uderzeń z broni (które są darmowe) + 1 UH (który kosztuje 175 gp) co daje łącznie 175 gp na draga.

Szybkość zabijania potworów: (która przekłada się na szybkość expienia tylko pod warunkiem, że potwory respią się szybciej niż gracz je zabija)
Sorc - 6 sekund
Druid - 6 sekund
Pal - 20 sekund
Knight - 24 sekundy.
Co to ma wogole do tematu
@Edit
Knight Na 100 Lvl juz moze sie luzem exurowac na 1 dragu

Ostatnio edytowany przez Gwi@zd@ - 15-03-2007 o 16:14.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2007, 17:33   #66
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Profesja: Elite Knight
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Desew Pokaż post
Koszty:

100 lvl sorc żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 3 exura grany (22 gp za gran * 3 = 66 gp) co daje łącznie 132 gp na draga.

100 lvl druid żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 1 exura sio (która kosztuje 38,5 gp) co daje łącznie 104,5 gp na draga.

100 lvl pal żeby zabić smoka potrzebuje: 10 boltów (3 gp za bolt * 10 = 30 gp wydaje na atak) + 1 exura vita (która kosztuje 88 gp) co daje łącznie 118 gp na draga.

100 lvl knight żeby zabić smoka potrzebuje: 12 uderzeń z broni (które są darmowe) + 1 UH (który kosztuje 175 gp) co daje łącznie 175 gp na draga.

Szybkość zabijania potworów: (która przekłada się na szybkość expienia tylko pod warunkiem, że potwory respią się szybciej niż gracz je zabija)
Sorc - 6 sekund
Druid - 6 sekund
Pal - 20 sekund
Knight - 24 sekundy.
Coz za piekna teoria panie goburu, tak sie sklada ze znam 130+ ed ktory sharuje z 130+ ek i obaj twierdza ze najlepsza kase jaka moga zarobic jest polowanie KNIGHTEM w orc fortes.

Jeszcze Ci wytlumacze czym sie rozni teoria od praktyki.

teoria jest wtedy gdy wszysko wiesz a nic nie dziala.
Praktyka jest wtedy gdy dziala wszysko ale nikt nie wie dlaczego.

Ty na forum laczysz teorie z praktyka, zadne twoje teorie nie dzialaja i nie wiesz dlaczego.
stary 15-03-2007, 17:42   #67
Tawer Redeye
Użytkownik Forum

Tawer Redeye's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2006
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Tawer Redeye ma numer GG 631049 Tawer Redeye ma login Tlenu kamix21@o2.pl
Domyślny

Ta... Sorc który atakuje z warhammera lub sca... Hahahaha!!!! Wyobraża ktoś sobie takiego chuderlaka któy biega z mieczem giganta? Albo ciężki wojennym mieczem? Ja nie chociaż, tak było(sorc i 50 lvl to był hiper mega pro pg). Dlatego jestem za pozostawieniem różdżek i wandów(bo wkońcu to broń magiczna), także nie za osłabianiem ich damage ale za wprowadzeniem pudłowania(na full defie największego) i zbroji specjalnie dla sorcera(do defa b-robe) oraz dla ulepszenia obrony zbroji typu k-arm, mpa bo śmiesznie mało dają przy okazji dodać obronę przeciw magiczną do mpc(w końcu to magiczna zbroja!) i zmniejszyc pradowpodobienśtwo missa
272 posty
Tawer Redeye jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2007, 23:11   #68
Carchii
Guest

Domyślny

Taki mały offtopik, ale...

Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-03-2007, 23:33   #69
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Carchii Pokaż post
Taki mały offtopik, ale...

Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94.
skile + level + eq = sukces i mala konsumpcja uhow.
stary 19-03-2007, 19:10   #70
Grabadia
Zbanowany

Grabadia's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Port Hope

Stan: Zbanowany
Gildia: Almost
Świat: Nerana
Poziom: 36
Skille: Wypas;p
Poziom mag.: 40
Grabadia ma numer GG 7297024
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
@Ponury
Masz rację.

Co do tematu.
Temat dobrze ujęty, mag za mocny, a knight wcale nie słaby tylko chodzi właśnie o to, że mag jest za dobry teraz i tyle.

Jeśli chodzi o sposób w jaki to można zniwelować to nie podoba mi się usunięcie różdżek, które bardzo pomogły w expie Drutom i Sorcom.
Jeśli już mówimy o tego typu pomocy to myśle, że po prostu najt powinien dostać jeszcze jedną runę atakującą np. od 6 M LVL, w raz z Explo jakaś runa, która zadaje 2x większe obrażenia niż GFB, więc będzie o ok. 1/3 siły większa niż explo. Powinna być dostępna dla druida i knighta, ponieważ Druid i tak mało ma run do ataku, więc powinien mieć jakąś swoją.
Myślę, że powinny być także jakieś mocniejsze bronie np. 60atk i 45 def.
Ale tylko bardzo rzadkie i dostępne z questa na 150 lvl.

Moim zdaniem to powinno troszkę zniwelować straty najta w PvP, który z sorkiem nie ma rzadnych szans, jedyne co może naprawdę zrobić to uciekać.
Sword o wiele lepszy od avengera zrobiłby z knighta o wieeeele lepszą prof. od innych
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej
Grabadia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-03-2007, 22:30   #71
NiePrzecietny
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grabadia Pokaż post
Sword o wiele lepszy od avengera zrobiłby z knighta o wieeeele lepszą prof. od innych
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej
NIe udzielaj sie jak nie wiesz

P.s Dla mnie powinien byc czar Np Exori Fight Zabierajacy 10 mana bijacy tyle ile ma twoja bron to by troche wyrownalo postacie w expie(czar zawsze zabiera hp)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 23:17   #72
juran_se_spychowa
Użytkownik Forum

juran_se_spychowa's Avatar

Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra

Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
Domyślny

Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p
PS tam masz tylko knight'ow ;p
juran_se_spychowa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2007, 22:58   #73
Salarigoth
Zbanowany

Data dołączenia: 10 04 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa Pokaż post
Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p
PS tam masz tylko knight'ow ;p
Jakby byla totalnie dojebana tibia to by 50k+ graczy nie siadzalo online
Salarigoth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 10:28   #74
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Porównaj te 50k z innymi, _dobrymi_, grami MMORPG.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 13:27   #75
Salarigoth
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
No ale ja gram w tibie i inne gry mnie zabardzo nie obchodza...
stary 27-04-2007, 17:58   #76
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Porównując z innymi "amatorskimi" darmowymi grami to wynik zajebisty....

@topic - zmniejszyc dmg z exori vis, zwiekszyc z exori (lub zmniejszysc mane wymagana), zwiekszyc dmg broni lub tepo wzrostu skilla

I tyle, knight nigdy nie bedzie killerem na pvp, ale jak by bil po 150+ na pvp przy skillu ~95 to by juz bylo dobrze

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 27-04-2007 o 17:59.
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2007, 22:07   #77
Salarigoth
Zbanowany

Domyślny

@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana .

Ostatnio edytowany przez Salarigoth - 27-04-2007 o 22:08.
stary 27-04-2007, 23:23   #78
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2007

Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 45
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Salarigoth Pokaż post
@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana .
A po za tym, wszyscy zdrowi...?
Pogjełło waż wrzystgih! Daż knajtofi super czoper mega veapona super sova 34645646 atackó i 908098908098 deva! to jezt mega una bomba ajdija!

Nie no ludzie.... Fajnie że chcecie zmienić dmg, ale bez przesady... Knight ma walic w zwarciu za 300~? Lol. Wydaje mi się że cipsoft miał inne zamiary co do profesji knighta, tworząc ją.
kinaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2007, 03:01   #79
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

balansacja, balansacja i jeszcze raz balansacja. sorc wali mocno za drogo. knight wali slabo za darmo. jesli nagle by zaczely wchodzic hity po te 80+ przy skilu 80 to by sorc z knightem zamienili sie miejscami. to sorc by teraz dostawal po tylku. w pewnym momencie obroncy sorcow by stwierdzili, ze sorcowie za slabo wala i cipsoft by ich "musial" wzmocnic. doszlo by do takiej sytuacji, ze sorc z visa by na 20 levie walil po 500, a low level by sie konczyl na 250 levie. zobaczcie sobie ile 200 levelowych graczy bylo przed poltora rokiem, zanim to zostaly wprowadzone manasy za 50 gp i aimbot. teraz wszystkie profesje na levelach duzo nizszych moga expic w miejscach, w ktorych przed tymi updatami mogli expic w zasadzie tylko 100+ levelowcy.
stary 28-04-2007, 12:14   #80
kinaj
Użytkownik Forum

kinaj's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2007

Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 45
Domyślny

No właśnie. I cipsoftowi poronuję odnieśc się do nazy tematu. Tyle że Pomyśl zanim coś ZROBISZ
kinaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania