|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Kiedyś uzbierałem 50k i kupiłem sobie za to eq co wtedy było dla mnie mega full wypas, oczywiście bardzo się cieszyłem, bo dużo oszczędzałem i sporo bp uh poszło na moje new eq. Potem na innym świecie kupiłem za real kasę i zero pociechy, satysfakcji, po prostu przelew jeden dzień i eq jest. No cóż, trochę mieli rację z tym, że myśleli, że ich nie złapią, nie ma to jak nasza polska policja. Cieszę się, że przynajmniej oni costali za swoje.
|
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Prawdę mówiąc, sądzę, że policję bardziej zainteresował fakt kradzieży kont na allegro i włamań na komputery niż wirtualne kradzieże. Jak znam życie, z początku to olali, dopiero potem wyszła skala procederu i mieli dodatkowy zarzut.
W każdym razie... o trzech oszustów mniej. Niestety, za owntibię się nie wezmą, bo "program służy do odzyskiwania skradzionych haseł w grze Tibia" - jak pisze producent =S |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 07 2007
Lokacja: Venore
|
![]() zal.pl.prv.com hehe teraz to w tibie sobie nie pograja xD
O 3 mniej w tibi ;o |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 12 2006
Lokacja: Bochnia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Var Den Van
Profesja: Druid
Świat: refugia
Poziom: 28
Skille: 50/20
Poziom mag.: 29
|
![]() bardzo dobrze, niech tak koncza wszystkie g..oje
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: K-g
|
![]() błedy w poście jak zwykle
![]() "na prawdę" ? te debile pewno wpadli w jakiś banalny sposób, w ogóle nie przypuszczając, że może ich ktoś złapać ![]() niewiele potrzeba, zeby zostać wyje***ym na allegro, szczególnie jeśli chodzi o przelewy... zresztą już ktoś pisał wcześniej : nie chcesz - nie kupuj ! krótka piłka... policja zapewne sama by nie wpadła na złodziejaszków, gdyby nie pewien z (jak wy to mówicie) "noobków kupujących na allegro gpki za rl kase" ![]() już tak nie chwalcie tej policji, bo oni już dawno powinni się zaciekawić takimi rzeczami, a nie wpieprzać kebab i palić fajki -.-" to tyle...cYa
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Zastanawiam sie czy takie rzeczy to tylko w Polsce moga sie dziac. Jakos jeszcze nie slyszalem, zeby Tibia narobila szkod w jakims innym kraju.
|
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2006
Lokacja: Bielsko-Biała
Imię: James Caros
Profesja: Elder Druid
Gildia: Sunblade
Świat: Furora
Poziom: 147
Poziom mag.: 74
|
![]() Cytuj:
-sellowanie gp/przedmiotow za realna kase jest legalne, prowadzone od lat, nawet na popularnych stronach jak pskonejott jest sklep oferujacy kase/gp na trimerze -nielegalna jest sprzedaz kont, podchodzi pod account trading i sharing -nielegalne jest reklamowanie sprzedazy paccow/itemow w tibii i na oficjalnym forum, Co do dzieciakow z braniewa, ciekawi mnie tylko w jaki sposob beda starali sie im to udowodnic, tak naprawde w handlu wirtualnymi przedmiotami mozna isc w zaparte, nie ma potwierdzenia nadania parcela jak swistek na poczcie, zarowno sprzedajacy moze isc w zaparte ze wyslal, jak i kupujacy ze nie otrzymal. Ci ktorzy zostali oszukani,po czesci sami sa sobie winni, jak sie leci na promocje typu 10k za 2zl od kolesia bez komentarzy to sie zostaje z reka w nocniku ![]() |
|
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam nadzieję że to działaczy www-tibia-rwi-pl zwineli....
#70 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Co wyście się tak uparli, na to, że policja ich zgarnęła za handel rzeczami z Tibii?
Przecież wyraźnie jest napisane, za co zostali zwinięci. Za oszustwa. Mimo, że dostawali pieniądze od allegrowiczów, to nigdy im nie dawali tibiowej kasy ani przedmiotów. A to już jest ścigane oszustwo. |
![]() |
![]() |
#71 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: Find me if you can
|
![]() *odpowiedziałbym wcześniej, ale temat był zamknięty
Co do Teleexpresu (bo może ktoś tego nie oglądał) Pokazywali dwa filmiki (na poczatku i na końcu reportażu) z jakichs PK'owanek z Tibii 7.5. Sama naza "Tibia" nie padła za to ani raz. Pokazywali jeszcze z Allegro ile jest ofert sprzedaży gp.
![]() |
#73 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
tutaj jest zapis z Teleexpresu
![]() |
![]() |
#74 |
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Bardzo prosty sposób złapania jest, a nazywa się Prowokacja
|
![]() |
![]() |
#75 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Zgadzam się że nikt nie powiedział "Tibia" ale: *1 Gdy pokazywali listę rzeczy do kupienia na Allegro w tytule jednej z aukcji był napis "Tibia" *2 Oni wyłudzali kasę również w innych grach (np. Guild Wars) ale najwięcej w Tibii |
|
![]() |
#76 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2007
|
![]() Widze tu strasznie duzo jakis chorych odpowiedzi ... Spokojnie nie sa kryminalistami ... a znajac zycie to Ci co od nich kupowali to byly rowniez napewno dzieciaki nie majace pojecia jak oblugiwac sie allegro ... widok ich rodzicow napewno nie byl jakos straszny ... powiem poprostu ze ludzie sa ulomni sam shakowalem pelno kont ale nie dlatego ze jestem jakis hakerem oszustem czy kims taki ... poprostu ludzie nie umieja ubslugiwac sie Tibia ...mnie nigdy nie shakowali gralem w cafe w domu wszedzie ... i przestacie takie glupoty pisac grzywny i inne ... niechce byc wulgarny ale czy was powalilo ...;/ czy wy ludzie swojego zycia nie macie ...;/ ?? oszustwo polegalo na tym ze pieniodze dotarly a kupujacy nei dostal przesylki ! TU NIE CHODZI O TIBIE !!
|
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
![]() |
![]() Cytuj:
@Wald_Krius nie ma tago wczorajszego odcinka jest sprzed dwoch dni :/ nie ogladalem tego odcinka ale dowiedzialem sei od rodzicow o tym a tata myslal ze to chodzi o pacc i mowil zebym nie qpowal pacca xD @topic zal.rus
BAMBUCHA!!!jedenoneoneone Czy ja nie jestem ivul? (\_/) (O.o) (> <) To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!! Ostatnio edytowany przez Johanes19 - 23-08-2007 o 15:15. |
|
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Imię: Drengir Rook Stayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
Poziom: --
Skille: --
Poziom mag.: --
|
![]() @Michoo trzynaście
Ameryki swoją wypowiedzią nie odkryłeś ![]()
#79 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 08 2007
|
![]() odkryc nie odkrylem ale po to sa komentarze by wypowiedziec swoje zdanie ...
|
![]() |
![]() |
#80 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() |
![]() |