Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-01-2008, 21:30   #61
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Rydzyk to jest jedna osoba. Przypadek, że jest duchownym. Nie reprezentuje interesów kościoła.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-01-2008, 22:00   #62
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

rydzyk nie jest przedstawicielem Katolików i niech to do was dotrze.Jest on przedstawicielem ludzi zdegenerowanych-takich samych jak autor tematu.Ci ludzie to po prostu frustraci i fanatycy
(Thru Ateista i Thru Moher)-dla mnie jedno i to samo
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2008, 22:07   #63
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Wk**wa mnie to, ze kazdy kto sie podaje za katolika gowno o tym wie.
Nie uogólniaj.

@Korektor

A co powiesz na przymus zakładania pasów w samochodzie? W ten sposób mogę zaszkodzić przecież wyłącznie sobie. Jakim prawem państwo ogranicza moje prawo do decydowania o własnym życiu?
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2008, 22:47   #64
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Kaczyński: in vitro niezgodne z nauką kościoła
2008-01-02 17:02

Szef PiS, b. premier Jarosław Kaczyński mówi, że do sprawy zapłodnienia metodą in vitro ma taki stosunek, jaki może mieć do tego praktykujący katolik.

Wziete przed chwila z www.o2.pl

Aff cudownie, prawda ? W innych krajach aborcja, sluby ludzi homoseksualnych, czy eutanazja jest dozwolona! A tu smierdzi gownem, bo we wszystko wtraca sie kosciol, nawet w prezerwatywy ! No halo, ale to nie jest normalne ! Przieciez nie kazdy w Polsce jest katolikiem i zgadza sie z kosciolem... Ludzie powinni wziac to pod uwage...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2008, 22:56   #65
Ancient900
Zbanowany

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 3

Stan: Początkujący
Imię: ancient~
Profesja: Elite Knight
Poziom: 90+
Domyślny

Zacofany kraj to i katolicki kraj ;[ Niech sobie wierzy i 99,9% kraju w co chce, mnie to wali, tylko mnie do tego nie mieszajcie
Ancient900 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2008, 23:02   #66
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post

Szef PiS, b. premier Jarosław Kaczyński mówi, że do sprawy zapłodnienia metodą in vitro ma taki stosunek, jaki może mieć do tego praktykujący katolik.

Aff cudownie, prawda ? W innych krajach aborcja, sluby ludzi homoseksualnych, czy eutanazja jest dozwolona! A tu smierdzi gownem, bo we wszystko wtraca sie kosciol, nawet w prezerwatywy ! No halo, ale to nie jest normalne ! Przieciez nie kazdy w Polsce jest katolikiem i zgadza sie z kosciolem... Ludzie powinni wziac to pod uwage...
nie dla wszystkich eutanazja ,aborcja i sluby homoseksualistow w wydaniu zachodnim to coś pozytywnego
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2008, 23:06   #67
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Cytuj:
A co powiesz na przymus zakładania pasów w samochodzie? W ten sposób mogę zaszkodzić przecież wyłącznie sobie. Jakim prawem państwo ogranicza moje prawo do decydowania o własnym życiu?
Powiem to, że Rząd ma na celu przede wszystkim normowanie przepisów prawnych tak aby obywatel był bezpieczniejszy. Twoim obowiązkiem jest to, żeby dbać o swoje życie. Jeśli tego nie robisz, to musisz mieć problemy psychologiczne, które rozwiązuje się już u psychologa, a nie u Rzecznika Praw Obywatela.

@Chesterkaa,
Weź wyluzuj. Jeśli tak widzisz Kościół to tylko mogę Ciebie pożałować. Ja w ciągu swojego krótkiego życia poznałem parę bardzo ważnych dla mnie duchownych. Prawdą jest, że trafiali się też ci "gorszego" gatunku, nie mniej jednak ww. ludzie byli wspaniali i mieli zdrowy i bardzo konstruktywny światopogląd. Nie jacyś przodownicy moherów, czy Tadzie, tylko po prostu wspaniali kolesie z powołaniem.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-01-2008, 23:08   #68
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post

Aff cudownie, prawda ?
I o co ten bulwers? Kaczorek powiedzial swoje zdanie i tyle. Ma do tego prawo.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
W innych krajach aborcja, sluby ludzi homoseksualnych, czy eutanazja jest dozwolona!
No i? Ja jestem przeciwny aborcji i slubom homoseksualistow i nie ma tu nic do rzeczy zadne koscielne pierdolenie, bo nie jestem chrzescijaninem. I mysle, ze nie masz pojecia czym jest aborcja skoro piszesz o tym w taki sposob.
Nic mnie nie obchodzi co robi lewactwo na zachodzie. W Holandii jest partia pedofilow. Super, nie?
stary 03-01-2008, 00:15   #69
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Nic mnie nie obchodzi co robi lewactwo na zachodzie.
a obchodzi cie to co robi albo czego nie robi "lewactwo" na polnocy ? slyszales o jakichs ekscesach w Norwegii ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
W Holandii jest partia pedofilow. Super, nie?
w Polsce byla Polska Partia Przyjaciol Piwa, bo demokratyczny ustroj na to pozwalal. Takie zasady rejestrowania partii politycznych. Inna sprawa to fakt, ze partia pedofili nigdy nie uzyska na tyle poparcia zeby zrealizowac dowolny ze swoich postulatow, chocby chciala czcic psa Pluto.

Cytuj:
Od kiedy to kosciol powinien sie mieszac w polityke ?
od kiedy narod sie do tego przyzwyczail i buntuje sie przeciw temu nieporadnie, sporadycznie i groteskowo.

Ostatnio edytowany przez Vil - 03-01-2008 o 01:59.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2008, 00:35   #70
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
w Polsce byla Polska Partia Przyjaciol Piwa, bo demokratyczny ustroj na to pozwalal. Takie zasady rejestrowania partii politycznych. Inna sprawa to fakt, ze partia pedofili nigdy nie uzyska na tyle poparcia zeby zrealizowac dowolny ze swoich postulatow, chocby chciala czcic psa Pluto.
Zrownujesz przyjaciol piwa z pedofilami?
Za pedofilie powinno sie wieszac, a nie zezwalac na dzialanie partii zwyrodnialcow.
stary 03-01-2008, 09:27   #71
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Człowiek powinien być wolny, ale nie bez przesady. Zbyt duże możliwości i pole do popisu zazwyczaj niosą za sobą fatalne konsekwencje.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2008, 09:34   #72
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Domyślny

Jeden powie, że nie czuje się bezpieczny, drugi, że policji i tak jest za dużo. Nie można dogodzić wszystkim, również w sprawie wolności.

Co do PPPP - jako partia niewiele zdziałali, przydałaby się raczej jakaś akcja w tym duchu. Program zakładał zmniejszenie spożywania alkoholu przez społeczeństwo - piwo, tak, ale zamiast wódki. A także większą kulturę picia.
stary 03-01-2008, 15:41   #73
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen Pokaż post
nie dla wszystkich eutanazja ,aborcja i sluby homoseksualistow w wydaniu zachodnim to coś pozytywnego
Ale ludzie powinni niec wybor, przeciez nikt Ci nie kaze wziac slubu z gejem. Niektorym ludziom naprawde to potrzebne. Nie chcesz nie robisz, chcesz to poprostu to robisz i nie musisz obawiac sie, ze lamiesz prawo. Wolna reka, nikt nikogo do niczego nie zmusza.

@ spider

Pwoeim krotko : gowno mnie obchodzi Twoje zdanie o aborcji, bo jestes facetem i na TEN temat mezczyzni ogolnie nie powinni dyskutowc (chyba, ze jest sytuacja : babka ma faceta, jest w nim zakochana, wpada i chce usunac ciaze, chociaz jej facet tego nie chce)

O in vitro zdecydują rząd i biskupi
2008-01-03 10:52 (akt. 11:40)

Zebranie Plenarne Konferencji Episkopatu

Wicepremier, szef MSWiA Grzegorz Schetyna i marszałek Sejmu Bronisław Komorowski (PO) uważają, że kwestia refundacji in vitro to sprawa dialogu rządu z episkopatem.

zalosne...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 03-01-2008 o 15:55.
stary 03-01-2008, 16:26   #74
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Pwoeim krotko : gowno mnie obchodzi Twoje zdanie o aborcji, bo jestes facetem i na TEN temat mezczyzni ogolnie nie powinni dyskutowc
A to niby dlaczego?
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2008, 17:00   #75
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Pwoeim krotko : gowno mnie obchodzi Twoje zdanie o aborcji, bo jestes facetem i na TEN temat mezczyzni ogolnie nie powinni dyskutowc
Zabroń mi.

Cytuj:
Twoim obowiązkiem jest to, żeby dbać o swoje życie.
Nie muszę dbać o swoje życie. Chcę.

"Ekolodzy" przypinają się do drzewa łańcuchami. Drzewo ma być zaraz ścięte, a "ekolodzy" nie reagują na ostrzeżenia, więc należy ich ściąć razem z drzewem. Mają pełne prawo dać się ściąć, jeśli chcą. A że głupi są, to tutaj działa selekcja naturalna.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 03-01-2008 o 17:25.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2008, 17:08   #76
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Aborcja powinna legalna, to kwesta kobiety czy chce urodzić dziecko czy nie.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2008, 17:16   #77
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@Chesterkaa
Co do wiadomosci, dla mnie jest przygnebiajaca... A co do aborcji, mozesz uzasadnic Twoja... teze?

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-01-2008, 17:32   #78
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Napisalam, ze jesli kobieta jest z facetem, wpadnie i bedzie chciala usunac ciaze, chociaz nie ma zbytnich powodow aby to zrobic i jest przy niej facet, ktory ja kocha i chce zeby urodzila, to wtedy facet ma cos do powiedzenia. Jezeli FACET kobiete zgwalci, przeleci ja i zostawi, bo okaze sie, ze jest w ciazy, a kobieta ma przez 9miesiecy przypominac sobie o tym fakcie, czy o facecie, ktory to zrobil to chyba to nie jest ok. A z reguly jest raczej tak, ze kobiety, ktore chca usuwac dziecko sa ofiarami gwaltow czy jakis wpadek. A same sie nie gwalaca, robia to wlasnie FACECI. I nie dla kazdego zycie ludzkie zaczyna sie od komorki... No tak, ale przeciez kosciol do tego nie dopusci w Polsce...

moj mozg,moje cialo, moj wybor

Marta Wawrzyn/ pardon.pl

Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 03-01-2008 o 17:33.
stary 03-01-2008, 17:40   #79
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Domyślny

Mamy nie decydować za dziecko, czy będzie chrześcijaninem, ale możemy decydować, czy będzie żyło?

Ofiary gwałtów mogą usunąć ciążę. Wpadka - no sorry.
stary 03-01-2008, 17:57   #80
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Napisalam, ze jesli kobieta jest z facetem, wpadnie i bedzie chciala usunac ciaze, chociaz nie ma zbytnich powodow aby to zrobic i jest przy niej facet, ktory ja kocha i chce zeby urodzila, to wtedy facet ma cos do powiedzenia. Jezeli FACET kobiete zgwalci, przeleci ja i zostawi, bo okaze sie, ze jest w ciazy, a kobieta ma przez 9miesiecy przypominac sobie o tym fakcie, czy o facecie, ktory to zrobil to chyba to nie jest ok. A z reguly jest raczej tak, ze kobiety, ktore chca usuwac dziecko sa ofiarami gwaltow czy jakis wpadek. A same sie nie gwalaca, robia to wlasnie FACECI. I nie dla kazdego zycie ludzkie zaczyna sie od komorki... No tak, ale przeciez kosciol do tego nie dopusci w Polsce...
Mi o takie dyskusje nie chodziło, tylko o dyskusje odnoście prawa - czy powinna być legalna, czy nie. A czy facet chce, żeby sobie dziewczyna ją robiła/nie robiła to już jest inna sprawa.

Cytuj:
Mamy nie decydować za dziecko, czy będzie chrześcijaninem, ale możemy decydować, czy będzie żyło?
A coś w tym złego?
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania