Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-02-2008, 09:54   #61
Ganci.
Użytkownik Forum

Ganci.'s Avatar

Data dołączenia: 14 03 2006
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Jax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brak :<
Świat: Danubia
Poziom: 103
Skille: 97/76
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Even Pokaż post
Naruto precz precz głupie bajeczki dla 10cio latków
To czemu tego nie oglądasz? :>

P.S.

Gram w naruto i oglądam tibie ( oczywista ironia ^.- ) więc nie ma chyba sensu się dochrzaniać że albo jedno albo drugie bo to nie ma sensu.

Dla jednych śmieszne są fake a dla innych gagi z anime lub mangi.
Nie widzę sensu prowadźić debaty co jest lepsze a faktem prawdziwym jest to że poprostu pomylił dział i mnóstwo ludzi zaczeło udowadniać swoje zaniżenie nie rozróżniając bajek i anime.

Bajki to jakieś jeb*** teletubisie a anime to Naruto, Hellsing (Polecam Even chyba że wampirów też nie lubisz [zauważyłem u ciebie Lisowstęt] ) albo wiele innych.

P.S. Dragon ball uwielbiany przez wszystkich kilka lat temu ( z wyjątkami, musze to napisać bo też się ludzie dowalą , niektórzy jeszcze teraz go oglądają )
to TEż ANIME.

Dresy- najtroskliwsi ludzie. Zawsze pytają czy masz jakiś problem

Ostatnio edytowany przez Ganci. - 02-02-2008 o 10:03.
Ganci. jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-02-2008, 10:25   #62
Kurczakos
Użytkownik Forum

Kurczakos's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Domyślny

Taa, żal mi poprostu takich 14latków co stoją na ulicy i rozmawiają o durnych chińskich bajkach w których dzieci emo latają i strzelają ze świecących kreseczek...
Kurczakos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 10:36   #63
R3T
Zbanowany

Data dołączenia: 15 09 2007
Lokacja: Sweden

Imię: Thoremos
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bogdanowski Pokaż post
up :
Z Naruto bije przynajmniej jakaś płenta jakies przeslanie.... a co Ci daje tibia ? hi>ham>yes buhaha .
I w tym momencie zaliczylem glebe.. i chyba nie wstane
R3T jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 10:56   #64
Aiden
Użytkownik Forum

Aiden's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2008

Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Juzefek Pokaż post

BAJKA
Bajka - krótki utwór literacki, wierszowany lub pisany prozą, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Czasem słowa "bajka" używa się w znaczeniu "baśń", w języku potocznym słowo "bajka" oznacza często również film animowany bądź kreskówkę jednak jest to błąd rzeczowy (biorąc pod uwagę zasady języka polskiego).

ANIME

Anime (jap. アニメ animacja) - skrót wymowy angielskiego słowa animation w języku japońskim, oznaczający film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji.

A jeśli dla was to za słabe to już nic nie poradzę.

Bajka i tyle ...
Aiden jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 11:02   #65
Kowa_l
Użytkownik Forum

Kowa_l's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: Bytom

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Świat: --
Poziom: --
Skille: --
Poziom mag.: --
Kowa_l ma numer GG 5777544 Kowa_l ma login Tlenu ymonek89@O2.PL
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurczakos Pokaż post
Taa, żal mi poprostu takich 14latków co stoją na ulicy i rozmawiają o durnych chińskich bajkach w których dzieci emo latają i strzelają ze świecących kreseczek...
dokladnie "dzieci emo"
Kowa_l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 12:29   #66
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Stan: Niegrający
Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Ja oglądam Naróto, chociaż jest płytkie, naciągane, wiadomo co sie stanie w przyszłych odcinkach xD Przynajmniej mam jakieś fajniejsze zajęcie niż expienie i skillowanie heh... Możecie nazywać Anime bajkami <3 Ja nazywam Tibie kupą pixeli przez którą newby nie zdają klasy albo biją rodziców, czy odcinają kumplom nogi bo p-seta nie oddał. Ja oglądam anime, wy podziwiacie swoje zarąbiste outfity pod depo i jest dobrze <3 Grunt że wszyscy jesteśmy inni, dlatego świat jest taaaki piękny! ^___^
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 12:32   #67
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
BAJKA
Bajka - krótki utwór literacki, wierszowany lub pisany prozą, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Czasem słowa "bajka" używa się w znaczeniu "baśń", w języku potocznym słowo "bajka" oznacza często również film animowany bądź kreskówkę jednak jest to błąd rzeczowy (biorąc pod uwagę zasady języka polskiego).

ANIME

Anime (jap. アニメ animacja) - skrót wymowy angielskiego słowa animation w języku japońskim, oznaczający film animowany. W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji.

A jeśli dla was to za słabe to już nic nie poradzę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aiden Pokaż post
Bajka i tyle ...
Udajesz madrego zaznaczajac szczegoly czy nie czytasz wszystkiego, bo nie potrafisz? Tak wiec "pobawie" sie w Ciebie.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 12:34   #68
ddamiann_95
Użytkownik Forum

ddamiann_95's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2007

Profesja: Druid
Świat: Astera
Poziom: 25
Poziom mag.: 26
Domyślny

ja niestety dopiero ucze sie angielskiego wiec nie kapuje co oni tam gadaja

http://ddamiann.act4trees.com/ - kliknij, a pomozesz mi zbudować las

http://ddamiann.miniville.fr/ - a tu moje miasteczko =]

- jedyna taka profesja
- te profesje są po prostu śmiszne ;P

Ktoś mądry powiedział:

"Tibia jest bogiem, expienie nałogiem, lurowanie to podstawa, a PK zabawa, questy odkryciem, poziom przeżyciem, śmierć zwątpieniem, lecz addon pocieszeniem"
ddamiann_95 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 12:35   #69
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ddamiann_95 Pokaż post
ja niestety dopiero ucze sie angielskiego wiec nie kapuje co oni tam gadaja
I grasz w Tibie nie znając angielskiego, Boże chroń Polske...
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 13:06   #70
Aiden
Użytkownik Forum

Aiden's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2008

Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Udajesz madrego zaznaczajac szczegoly czy nie czytasz wszystkiego, bo nie potrafisz? Tak wiec "pobawie" sie w Ciebie.
I co, jak dziecko powie Ci : "Tato chcę obejrzeć bajkę", to odpowiesz mu, że nie ma tak mówić bo jest to błąd rzeczowy ? Na filmy rysunkowe mówi się bajka i tyle... Naruto - bajka, Shrek - bajka, Krecik - bajka, pomimo tego, że to pierwsze to niby anime, drugie film animowany a trzecie kreskówa...
Aiden jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 13:19   #71
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

<przestaje oglądać Naróto bo to już nie anime, tylko bajka> Dajcie spokój <3
stary 02-02-2008, 13:56   #72
Mumin121
Użytkownik Forum

Mumin121's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Omg, wielcy tibijczycy jak zwykle dali popalić :*

Nasuwa się tylko pytanie, jakim prawem mówicie na naruto bajeczka, sami grając w gre, której poziom trudności wycelowany jest w ~8latków, nie licząc smokuff i demonów.
Pewnie(nie oceniając z góry) większość z was to skejty/dresy, i w czasie wolnym pomiędzy lekcjami(tzn wagarami, bo i tak nie chodzicie),
a tibią, waszym ulubionym zajęciem jest 'wyjaz na miasto'.
Ludzie, to wy jesteście grupą osób, zaniżającą średnie IQ...
(nawet wliczając mochery)

Nauczcie się, kurwa tolerancji.
I ty nam pierdolisz o nauczeniu się tolerancji? Ej sory...
Mumin121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 13:59   #73
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aiden Pokaż post
I co, jak dziecko powie Ci : "Tato chcę obejrzeć bajkę", to odpowiesz mu, że nie ma tak mówić bo jest to błąd rzeczowy ? Na filmy rysunkowe mówi się bajka i tyle... Naruto - bajka, Shrek - bajka, Krecik - bajka, pomimo tego, że to pierwsze to niby anime, drugie film animowany a trzecie kreskówa...
Co ma dziecko to tego? Ja mysle, ze wypowiadam sie do ludzi o IQ 90+ a nie do dzieci. O nich nic nie mowie, a jesli tak sie o nie troszczysz to Twoja sprawa, choc z reguly jestem tolerancyjny.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 14:08   #74
Emcess
Użytkownik Forum

Emcess's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurczakos Pokaż post
Żal mi Ciebie..
Nie oglądam Naruto, ale obejrzyj sobie Elven Lied, Death Note czy Hellsinga..
stary 02-02-2008, 14:32   #75
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Wszyscy, ktorzy mysla, ze anime=bajka, i ze Naruto=bajka powinni sobie troszke poczytac o obu gatunkach. To jest tak samo, jakbys powiedzial, ze spider-man (komiks) to manga...

A co do samego Naruto, jest to anime z rodzaju tasiemcowatych (czyli ma duzo epizodow), takich jak Bleach, Dragon Ball itp... A to czy ktos oglada Naruto (ninja, walki itp) czy jakies anime z gatunku Ecchi to juz jego sprawa. Kazdego kreci co innego
stary 02-02-2008, 14:40   #76
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kasztaneczekxD Pokaż post
i chuj ze jest pelno fanow naruto ale to tibijskie forum a nie jakis glupich bajeczek.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sphinx123 Pokaż post
I grasz w Tibie nie znając angielskiego, Boże chroń Polske...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kasztaneczekxD Pokaż post
i chuj ze jest pelno fanow naruto ale to tibijskie forum a nie jakis glupich bajeczek.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez R3T Pokaż post
I w tym momencie zaliczylem glebe.. i chyba nie wstane
Kurcze, to forum jest coraz lepsze
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 15:10   #77
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Wypowiadam się tutaj, bo mod nie skasował jeszcze tego tematu ani nie zamknął <a ten istnieje ponad 2 dni>

Cytuj:
AAAAAAAAAAHHHHHAHAAHHAHHAAHA nie moge "Dawno temu istniał lisi demon z dziewięcioma ogonami" ahahaha leze
Żyjesz w cywilizacji, która wychowała się na wszelkiej maści demonach, strzygach i południcach. Wiara w to kreowała naszą kulturę przez setki lat.
Poza tym - dla twoich informacji. Naruto (nie to ocenzurowane cuś lecące na Jetix) jest od 15 lat ze względy na brutalność i rozlew krwi.

Cytuj:
Pełna ignorancja widzę. A ja ci powiem jedno.
Jestem ci w stanie momentalnie wyliczyć kilka anime, z których można wyciągnąć głębsze informacje niż w 99% dostępnych filmów produkcji europa/amerika.

Cytuj:
Bajka i tyle ...
Czyli hentai to też bajka
"Tato tato chce bajkę!"
"Masz synku Mega Rape 3. Obejrzysz sobie jak piątka kolesi porywa i gwałci nastolatkę."
Yaya

Cytuj:
pomimo tego, że to pierwsze to niby anime, drugie film animowany a trzecie kreskówa...
To wynika tylko z nieznajomości tematu/ignorancji.
Zachowujesz się jak większość ludzi w odpowiedzi na cokolwiek wykraczającego poza codzienne dziedziny.

Dla wszystkich "mądrych":
Jeśli chcecie z kimś walczyć to najpierw go poznajcie.
Dlatego niech ktokolwiek z was zobaczy "Byousoku 5 centimeter" (tylko godzinę trwa - nie pomęczycie się za długo), Z anime bez walki i "rzucania dziwnymi świecącymi pierdołami" polecam Haibane Renmei.
Dla osób szukających głębszych wrażeń polecam NEon Genesis Evangelion + End of Evangelion (serial + film) z przymusem zobaczenia całego i dopiero wydawania werdyktu (im dalej w las tym bardziej poważne).
Dopiero gdy ktoś obejrzy choć 2 tytuły z tych wymienionych (moge rzucić jeszcze parę innych) niech dyskutuje. Bo inaczej to nie ma sensu. Nie porozmawiasz z ignorantem.

PS - ciekawe ilu z tych wszystkich pro anty-anime wielbiło Dragon balla jeszcze nie tak dawno.

Poza tym - Polskie roczniki są wychowane na anime.
Generał Daimos, Yatta Man, Kapitan Tsubasa, Pszczółka maja, Sailor Moon. Choćby pokemony, digimony czy Shaman king. No i Dragon Ball
Wszystkie te tytuły to anime dla dzieci (określenie bajka najbardziej do nich pasuje). Większość z was widziała w życiu i oglądała choć jeden z tych tytułów.

Tak więc czekam, aż któryś z was pokaże ze ma jaja i obejrzy co mówiłem. Wtedy pogadamy na poważnie
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 17:50   #78
Veretheog
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowa_l Pokaż post
nie gram jzu w tibie . dla mnie wazniejsza jest matura Naruto to badziewie i zdania nie zmienie
Jedna osoba która poważnie myśli o życiu, a nie jak 80 % dzieci na tym forum że nauka jest do dupy potrzebna zwłaszcza jak się leży na pieniądzach od sponsorów (czytaj rodziców).
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2008, 20:15   #79
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Domyślny

No muszą robić flamewar z każdego tematu... "coś DLA FANÓW Naruto"... Skoro jesteście nie-fanami to po ch*j sie udzielacie?... I tak każdy ma gdzieś Wasze argumenty że Naróto to syf. Myślicie że ktoś przestanie to oglądać bo napiszecie że jest zue?...
stary 02-02-2008, 20:56   #80
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

Czasem się zastanawiam ,czy wy umiecie ze sobą normalnie rozmawiać ?
Ludzie ogarnijcie się jedni lubię Mangę i Animę a inni np. posłuchać Metalu. To jest aż tak proste, a wielu z was chyba lubi się zwyczajnie kłócić. Inna sprawa to ta że Jetix niszczy to anime :/ Wbrew pozorom to nie jest tylko bajeczka dla dzieci (mam na myśli wersję Japońską).

Idąc tokiem myślenia kolegów Flame'rów ,Tibię też można określić gównem dla dzieci. A chyba nie do końca tak jest ?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania