|
Notki |
Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update. |
Pokaż wyniki sondy: Czy chciałbyś by wróćiłą stara tibia(7.1-7.6?) | |||
Tak, chcem by powróćiła ta tibia. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
124 | 39.62% |
Chciałbym by powrócił sam klimat. |
80 | 25.56% |
Obojętnie. |
11 | 3.51% |
Nie wiem, bo nie grałem w old tibie. |
14 | 4.47% |
Nie, ta tibia jest lepsza. |
84 | 26.84% |
Głosujących: 313. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#63 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Thais
Wpisy bloga: 6
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dybos of Eternia
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 36
Poziom mag.: 35
![]() |
![]() Cytuj:
Teraz, no cóż są zmiany na plus i na minus. Ja z chęcią pograłbym w starą tibię najlepiej 7.5. Czy ta tibia jest lepsza czy gorsza ciężko powiedzieć. Na pewno grają w nią mniej kulturalni ludzie, którzy patrzą tylko na własny czubek nosa. Trzeba również dodać, że kiedyś nie było takiego handlu postaciami, który teraz kwitnie i za który powinny lecieć bany raz za razem. Sądzę, że dyskusja jest bezprzedmiotowa bo nie można powiedzieć, która Tibia jest lepsza dla mnie obie miały swoje plusy i minusy. P.S. To co u góry to tak naprawdę OT, ja chciałbym żeby wrócił choć jeden serwer ze starą Tibią ![]()
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() "Chcem" (lol) dawnego klimatu i tyle. Ta tibia też ma swój klimat, ale kiedyś grało się inaczej.
|
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Inaxo
Profesja: Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 53
Skille: 82/65
Poziom mag.: 13
|
![]() Takie ankiety i tak niczego nie wniosą, ani nie zmienią. Tibia stale będzie rozwijana, bo bez tego grałoby mniej ludzi i Cipy by se mniej zarobiły. Smutna prawda. Nie wiem po co wciąż zakładacie tego typu tematy.
P.S. Na pocieszenie są przecież otsy 7.1 - 7.6 ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
Lokacja: Włocławek
Imię: Donalt Musk
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dark Imperium
Świat: Candia
Poziom: 60
Skille: 80/65
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Tibia 7.6? A co bez "ruszczek" juz grac nie umiecie?
Bajos........
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: na południu polski
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Świat: Gułardja :B
![]() |
![]() co za idiota wymyslil to zeby stara tibia wracala
masz kurwa otsa to na nim graj ustaw se expa 1 mapke zrob i masz rl tibie... bylo grac 4 5 lat temu byc widzial jak bylo gowno bylo to samo tylko z gorsza grafa a pamietacie jakie w tibii 7.6 tereny byly ? gowno bylo nie bylo bossow tylko orsz (z lepszych) i kochanych frost dragow nie bylo kiedys to kurwa depo-exp depo-exp depo-exp depo-exp depo-exp teraz to przynajmniej wyglada ta tibia bardziej przypomina rl niz kiedys Cytuj:
zreszta wtedy tez istnialy boty ktore cie manasowaly uhaly gdyby cipy zrobily servera 7.5 to byscie za 2 lata nie mieli gdzie expic... wtedy byscie domagali sie zeby wprowadzili updaty 7.5-7.6-7.7-7.8-7.9-8.0-8.1-8.2 a jak juz na tym servie 7.5 bedzie 8.2 to rzesza noobow ( 5 lvli) beda domagaly sie zeby znowu przywrocic im tibie 7.5 Ostatnio edytowany przez G17 - 27-06-2008 o 01:22. |
|
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up:
Po pierwsze: uspokój się. Po drugie: Wtedy było coś, czego teraz nie ma - był KLIMAT. Ludzie nie grali tylko dla expa, ale głównie dla zabawy. Teraz to nie to samo - 90% graczy to banda idiotów, którzy grają na botach, żeby szpanować wysokim levelem przed kolegami.
![]() |
#69 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() tibia 7.1 - 7.4 tak, 7.5 i 7.6 nie, czemu?
7.5 - rozwalenie gospodoraki przez loot z hydry ( w 2-3h dalo sie 500-600k wyniesc) 7.6 - wandy / rody |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 06 2008
|
![]() Moja przygoda z Tibią rozpoczeła się w 2004/2005 roku. Kwadratowa grafika, niedużo czarów, i wogóle beznadziejnie. Mimo wszystko - ta gra miała klimat, razem z kuzynem biegaliśmy dookoła Veno, hunciliśmy roty, zbieraliśmy eq (jakaż to była radocha gdy się kupiło Studded Legsy w Venore, ahh =]). Świetne akcje z amazonkami, gra była świetnia - nigdy niemyślałem że się coś może w niej zmienić.
Pierwszy update który pamiętam to ten kiedy wprowadzili soule - pamiętam że WSZYSCY rozpaczali że jest beznadziejnie, że po*****li system run, i że wogóle Tibia to komercha bo jak masz PACCa to 2x souli, i wogóle wszystkiego. Ja miałem to w dupie, bo co moim 15 druidem mogłem zdziałać? No co? Robiłem z kuzynem hmmy, młodszy kuzyn zrobił palka, który zadziwił mnie możliwością ataku z dystansu. Niedługo potem wprowadzili łamiące sie speary - kuzyn 18 lvl ja 19, bardzo ubolewaliśmy nad tym, a w miedzyczasie bardziej doświadczony kolega podarował mi P-Seta, ah, jakaż to była radocha. Chyba w tym samym upie wprowadzono Wandy i Rody - gdy dostałem mojego Volcanica to myślałem ze oszaleje - mana mi się szybciej odnawiała, a za każdą turę 35 hita, to BYŁO coś. Dostałem hacka, przestałem grać. Tibia to był syf, który teraz sie przepoczwarza i się zamieni w pięknego motylka, zobaczycie =] |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2007
Profesja: Elder Druid
Świat: Kyra
|
![]() Moim zdaniem serwery powinny byc podzielone na te na ktorych bedzie update robione i te na ktorych nie bedzie update, albo np bedzie aktualizowana tylko grafika a caly silnik pozostanie bez zmian.
|
![]() |
![]() |
#72 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory
Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/
Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
|
![]() Jak pomyślę, że miałem 30lvl (nabijany w 3 miesiące) i skille 45/42, a i tak się świetnie bawiłem, to tak teraz bym chyba postać skasował, wkońcu "to wstyd mieć takie małe skille na tym lvlu!11oneoe".
Przywrócenie starego klienta nic nie da. W 70% to ludzie zniszczyli Tibie. |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 06 2008
Lokacja: Żory :D
Imię: Freemen
Profesja: Knight
Świat: Iridia
Poziom: 1
Skille: 5/5 swo
![]() |
![]() Głosy są podzielone starzy weterani tibii głosują na tak a dzieci neo.newby,nooby itd na nie
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 06 2005
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Brakuje mi tych starych klimatów
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2007
Lokacja: Warszawa
Gildia: Nilfheim
Świat: Hiberna
Poziom: 109
Skille: 91/68
Poziom mag.: 20
|
![]() Pamietam te czasy , to bylo jakies 4 lata temu , kolega pokazal nam i moim kolegom ta gre , klocilismy sie o rata , bo dowiedzielismy sie ze mozna je sprzedawac...Nie wiedzialem nawet jak wyjsc przez drabinke , i siedzialem na quescie na doublet armora z 2 dni...
Pamietam rowniez , te sd od 15 lvla , hmmy bodajze od 9 a uhy od 10 lub 11... mozna , bylo robic to calymi dniami , bo souli nie bylo , teraz se tak mysle , co by bylo , jakbym gral przez te 4lata , bo przez 2 zmienialem postacie co chwile... ale w ankiecie zaznaczylem ostatnia opcje , gdyzponiewaz ta tibia mi sie bardziej podoba ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Tutaj
Imię: Harcoral Zarthun
Świat: Iridia
![]() |
![]() eee, tam mi ta tibia co jest pasi!
|
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
jakbyś sie lepiej wczytał to ci weterani piszą właśnie ze kiedyś było to samo, na "tak" głosują ci ktorzy wtedy byli newbami (np ja, ale nie zagłosowałemi) im sie grało wtedy beztrosko, nie wiedząc ze to typowe dla początkującego - czyli frajda z poznawania i odkrywania, a jak juz sie pozna wszystko to rosną ambicje... to nieuchronne
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 28-06-2008 o 13:14. |
|
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() 7.1 lub 7.2 to jak najbardziej tak!
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 07 2007
Lokacja: Jastrzębie-Zdrój
Stan: Na Emeryturze
Imię: Savekki
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 20
Skille: 72/72
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() A ja nie chciałbym starej Tibii, po co powracac do stanu sprzed kilku lat? ^^
Niezbalansowane profesje, przestarzały wygląd, jakby powstały serwery 7.1-7.6-Znowu 0 klimatu, bo każdy 10 letni dzieciak by mógł wbić... Nie widzę w tym nic lepszego.