|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Nie wszystko w życiu wygląda jak to forum. Pewnie się zdziwisz.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() A propos tego marszu to zdecydowanie jesteś zbytnim optymistą.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Cytuj:
A propos pesymizmu nie zgodzę się, tutaj w modzie bardziej jest realizm albo minimalizm. Może jeszcze sceptycyzm, ale pesymizm jest w zdecydowanej mniejszości.
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Przeciez pisze, ze jestem za wiekszym udzialem kar cielesnych i kary smierci, a mniejszym kary pozbawienia wolnosci.
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
|
![]() Religia to sprawa wyboru. To tak, jak by 95 % ludzi w Polsce lubiło jabłka, a 5% gruszki(ateiści) i z tego powodu protest robić? Uświadamiacie ludzi, że ateiści też istnieją, ale kogo to obchodzi? Istnieją wielbiciele gruszek, jabłek i ananasów, a co ludzi to obchodzi? Co do dyskryminacji. Sam jestem ateistą i ludzie rzadko pytają o wyznanie, a jak już, to nie robią z tego powodu wielkiego halo. To jest tak, jak się za dużo Dawkinsa czyta
![]()
![]() |
![]() |
#67 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() jesli gruszki bylyby niedostepne, bo rzad zaklada ze nikt ich nie lubi, to jest podstawa do protestu.
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dziwny przykład podałeś. Rząd nie zabrania Ci lubić/nie lubić gruszek, bo to jest sprawa prywatna i gówno to innych obchodzi. Tak samo z tymi homosiami.
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
|
![]() Religia katolicka jest nauczana w publicznych szkołach. Krzyż wisi w sali sejmowej, nie w prywatnym mieszkaniu jakiegoś posła.
Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-10-2009 o 02:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() No tak, z tymi lekcjami Religi w szkołach, to jest jednak problem. Lepiej, gdyby odbywały się w kościele. Natomiast co przeszkadza krzyż w sali sejmowej?
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Bruksela/Białystok
Stan: Na Emeryturze
Imię: Magoo Allmighty
Świat: Morgana
|
![]() Sorki, ze odbiegam od tematu, ale od dluzszego czasu nurtuje mnie jedno pytanie, a wiec: 1. jestes ateista (mowie do wszystkich), powiedzmy jestes na granicy smierci lub ew. w innej scenie masz raka, ktorego da sie wyleczyc. Nie chcesz szukac wsparcia w ludziach, tylko w czyms bardziej przekonujacym i tym co daje duze wsparcie w walce z zostaniem na tym swiecie lub choroba. Co wtedy robisz? Modlisz sie do Boga (kazdego) lub co? 2. Jezeli byscie byli juz starzy to nie szukali byscie oparcia w kosciele? Jak to jest?
I jak to jest... ze w jednym temacie na forum znajde 1264713643 ateistow i agnostykow, a na ulicy i w gronie znajomych nikogo o takich pogladach... duzo ludzi ukrywa ateizm i agnostycyzm? Ostatnio edytowany przez Psychotata - 03-10-2009 o 04:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin
![]() |
![]() Cytuj:
Może obracasz się w "złym" towarzystwie, ale powiem ci że tacy ludzie istnieją, rly.
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
|
![]() Takie marsze powinny zwrócić uwagę rządu ,że tacy ludzie istnieją i nie powinno by tak ,że katolicy obchodzą jakieś nie wiadomo jakie święto i przez to nie mogę chleba kupić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Chyba lepiej zaczac prownywac smierc do czegos nam znanego w dodatku nieodczuwalnego niz modlic sie do bozka do ktorego tak naprawde istnienia nie ma nikt pewnosci (dosc trudno mi uwierzyc ze nikomu nigdy przez mysl nie przelecialo ze bog moze nie istniec) Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 13:12. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 04 2009
Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2008
|
![]() Cytuj:
Po 2gie- No można to nazwać muzyką, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza to możesz zawiadomić policję. Przecież nawet było coś o tym głośno, że głupi buc typu lasioh zadzwonił na policję bo dzwony biły za głośno. Nie wiem czy coś wskórał, na debila wyszedł napewno. Po 3 nie myle Ciebie z nikim. Sam zaczynasz wyzywać więc po pięknym za nadobne odpowiadam tobie głupi bucu. Po 4 Ale to już nie do ciebie łanabi. Taak płacą więcej za niedziele i święta. To fikcja bo tak może jest w niektórych zakładach pracy, ale nie we wszystkich. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj
|
![]() Fakt , ale oni ta "moralnosc" dla wszystkich ,ksztaltuja na podstawie swojej religii , niech katole sobie sie mecza (jak chca) , a ateiscie nie (chyba ze chca)
Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 13:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co do krzyża na sali urzędowej. Można tam powiesić, tak jak mówisz symbole innych religi - np. bogów z każdego afrykańskiego plemienia, tyle tylko, że to nic by nie zmieniło. Trochę dystansu. Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() @Psychotata
To jeśli ja jestem ateistą to już nie mogę się pomodlić/pójść do kościoła? Bóg wolałby mnie takiego zamiast napuszonego ateistę/agnostyka/betonowego katola. A wsparcia potrzebuje każdy, nikt nie może mieć do ciebie pretensji, że starasz się je uzyskać. Na pewno nie Bóg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Nie wspominajac o tym, ze takie wywieszanie symboli religijnych to w wiekszosci przypadkow hipokryzja - cos na zasadzie "jestem dobry, bo mam krzyzyk". Swoja religijnosc/standardy moralne pokazujmy zachowaniem, nie kawalkiem drewna.