Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-10-2009, 22:02   #61
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Askaral Pokaż post
Nawet jesli takie cos sie odbedzie, to pewnie z niewinnego "hejcia jestesmy w tym kraju!" zrobi sie "jebac katoli na stuwe jk100%". To bedzie jeszcze bardziej smiechowe niz ci fanatycy z ojcem R na czele.
Nie wszystko w życiu wygląda jak to forum. Pewnie się zdziwisz.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-10-2009, 23:24   #62
Hovvner
Użytkownik Forum

Hovvner's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Hovvner ma numer GG 8646050
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Nie wszystko w życiu wygląda jak to forum. Pewnie się zdziwisz.
A propos tego marszu to zdecydowanie jesteś zbytnim optymistą.

Cytuj:
00:03 Kyyuo [204]: dzisiaj
00:03 Kyyuo [204]: 300kg na 3 x
00:03 Kyyuo [204]: zaczelem
Cytuj:
23:46 Agresywny Koksik [9]: nie ma wiekszego ode mnie w szczecinie
23:46 Agresywny Koksik [9]: no chyba ze kyyuo
23:46 Agresywny Koksik [9]: on ma 75 w bicepsie
23:46 Agresywny Koksik [9]: ciezko mu sie exure wciska na f1, dlatego pada
Hovvner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2009, 23:46   #63
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hovvner Pokaż post
A propos tego marszu to zdecydowanie jesteś zbytnim optymistą.
A Ty kiedyś na jakimś marszu czy manifestacji byłeś, wiesz w ogóle, jak takie coś wygląda? Ja nie jestem optymistą, tutaj po prostu pesymizm jest w modzie.
stary 02-10-2009, 01:02   #64
Hovvner
Użytkownik Forum

Hovvner's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2007
Lokacja: Szczecin

Imię: Royhav
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dark Squad
Świat: Premia
Poziom: 102
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
Hovvner ma numer GG 8646050
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
A Ty kiedyś na jakimś marszu czy manifestacji byłeś, wiesz w ogóle, jak takie coś wygląda? Ja nie jestem optymistą, tutaj po prostu pesymizm jest w modzie.
Nie byłem, zresztą sam wiesz jak się ma sytuacja z manifestacjami w Sz-nie.

A propos pesymizmu nie zgodzę się, tutaj w modzie bardziej jest realizm albo minimalizm. Może jeszcze sceptycyzm, ale pesymizm jest w zdecydowanej mniejszości.

Cytuj:
00:03 Kyyuo [204]: dzisiaj
00:03 Kyyuo [204]: 300kg na 3 x
00:03 Kyyuo [204]: zaczelem
Cytuj:
23:46 Agresywny Koksik [9]: nie ma wiekszego ode mnie w szczecinie
23:46 Agresywny Koksik [9]: no chyba ze kyyuo
23:46 Agresywny Koksik [9]: on ma 75 w bicepsie
23:46 Agresywny Koksik [9]: ciezko mu sie exure wciska na f1, dlatego pada
Hovvner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-10-2009, 12:38   #65
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Dysponujesz jakimiś wiarygodnymi danymi pozwalającymi porównać bezproduktywność trzymania więźniów w celi i pilnowania ich, z bezproduktywnością pilnowania ich podczas pracy?

Na logikę w drugim przypadku koszty są znacznie niższe, a jest z czego odejmować.
Przeciez pisze, ze jestem za wiekszym udzialem kar cielesnych i kary smierci, a mniejszym kary pozbawienia wolnosci.
stary 03-10-2009, 00:23   #66
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006
Wpisy bloga: 16

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Religia to sprawa wyboru. To tak, jak by 95 % ludzi w Polsce lubiło jabłka, a 5% gruszki(ateiści) i z tego powodu protest robić? Uświadamiacie ludzi, że ateiści też istnieją, ale kogo to obchodzi? Istnieją wielbiciele gruszek, jabłek i ananasów, a co ludzi to obchodzi? Co do dyskryminacji. Sam jestem ateistą i ludzie rzadko pytają o wyznanie, a jak już, to nie robią z tego powodu wielkiego halo. To jest tak, jak się za dużo Dawkinsa czyta

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 00:30   #67
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post
To tak, jak by 95 % ludzi w Polsce lubiło jabłka, a 5% gruszki(ateiści) i z tego powodu protest robić?
jesli gruszki bylyby niedostepne, bo rzad zaklada ze nikt ich nie lubi, to jest podstawa do protestu.
stary 03-10-2009, 00:35   #68
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Domyślny

Dziwny przykład podałeś. Rząd nie zabrania Ci lubić/nie lubić gruszek, bo to jest sprawa prywatna i gówno to innych obchodzi. Tak samo z tymi homosiami.

Amor patriae nostra lex!

stary 03-10-2009, 02:11   #69
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Religia katolicka jest nauczana w publicznych szkołach. Krzyż wisi w sali sejmowej, nie w prywatnym mieszkaniu jakiegoś posła.

Ostatnio edytowany przez Litawor - 03-10-2009 o 02:13.
stary 03-10-2009, 02:45   #70
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Domyślny

No tak, z tymi lekcjami Religi w szkołach, to jest jednak problem. Lepiej, gdyby odbywały się w kościele. Natomiast co przeszkadza krzyż w sali sejmowej?

Amor patriae nostra lex!

stary 03-10-2009, 04:09   #71
Psychotata
Użytkownik Forum

Psychotata's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Bruksela/Białystok

Stan: Na Emeryturze
Świat: Morgana
Domyślny

Sorki, ze odbiegam od tematu, ale od dluzszego czasu nurtuje mnie jedno pytanie, a wiec: 1. jestes ateista (mowie do wszystkich), powiedzmy jestes na granicy smierci lub ew. w innej scenie masz raka, ktorego da sie wyleczyc. Nie chcesz szukac wsparcia w ludziach, tylko w czyms bardziej przekonujacym i tym co daje duze wsparcie w walce z zostaniem na tym swiecie lub choroba. Co wtedy robisz? Modlisz sie do Boga (kazdego) lub co? 2. Jezeli byscie byli juz starzy to nie szukali byscie oparcia w kosciele? Jak to jest?

I jak to jest... ze w jednym temacie na forum znajde 1264713643 ateistow i agnostykow, a na ulicy i w gronie znajomych nikogo o takich pogladach... duzo ludzi ukrywa ateizm i agnostycyzm?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ? żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
GOOD NIGHT LEFT SIDE

Ostatnio edytowany przez Psychotata - 03-10-2009 o 04:12.
Psychotata jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 10:05   #72
Otakuma
Użytkownik Forum

Otakuma's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Będzin

Otakuma ma numer GG 3378616
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Psychotata Pokaż post
Sorki, ze odbiegam od tematu, ale od dluzszego czasu nurtuje mnie jedno pytanie, a wiec: 1. jestes ateista (mowie do wszystkich), powiedzmy jestes na granicy smierci lub ew. w innej scenie masz raka, ktorego da sie wyleczyc. Nie chcesz szukac wsparcia w ludziach, tylko w czyms bardziej przekonujacym i tym co daje duze wsparcie w walce z zostaniem na tym swiecie lub choroba. Co wtedy robisz? Modlisz sie do Boga (kazdego) lub co? 2. Jezeli byscie byli juz starzy to nie szukali byscie oparcia w kosciele? Jak to jest?
Że niby jak trwoga to do Boga, nie powiem bardzo ambitnie. Te osoby nie szukają wsparcia tylko ratunku, w słowach modlitwy mówią, uratuj mnie boże lub pochodne. A jak to jest, że wiele ludzi którzy kościoła od wewnątrz praktycznie nie widziało, na starość zapyla do niego codziennie? Dostaną w ten sposób bilet do nieba? A może taki bilet trzeba sobie kupić rzucając na tace, jak niektóre mohery które na nic nie mają pieniędzy, te emerytury takie malutkie ale jest w stanie dupnąć stówką lub dwoma na remont dachu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Psychotata Pokaż post
I jak to jest... ze w jednym temacie na forum znajde 1264713643 ateistow i agnostykow, a na ulicy i w gronie znajomych nikogo o takich pogladach... duzo ludzi ukrywa ateizm i agnostycyzm?
Może obracasz się w "złym" towarzystwie, ale powiem ci że tacy ludzie istnieją, rly.
stary 03-10-2009, 10:49   #73
Tibijczyk222
Użytkownik Forum

Tibijczyk222's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk

Domyślny

Takie marsze powinny zwrócić uwagę rządu ,że tacy ludzie istnieją i nie powinno by tak ,że katolicy obchodzą jakieś nie wiadomo jakie święto i przez to nie mogę chleba kupić.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ?
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
Tibijczyk222 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 13:01   #74
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Domyślny

Cytuj:
Dziwny przykład podałeś. Rząd nie zabrania Ci lubić/nie lubić gruszek, bo to jest sprawa prywatna i gówno to innych obchodzi. Tak samo z tymi homosiami.
To byl przyklad np. zabrania aborcji bo kosciol tak mowi a co jezeli np. ktos jest ateista i ma to serdecznie w dupie ? Ma sie meczyc,byc moze miec jakis ubytek na zdrowiu (coz teoretycznie wtedy jest dozwolona ale wiadomo jak to w polsce bywa..)?
Cytuj:
No tak, z tymi lekcjami Religi w szkołach, to jest jednak problem. Lepiej, gdyby odbywały się w kościele. Natomiast co przeszkadza krzyż w sali sejmowej?
To , że wisi w urzedzie , osrodku panstwowym to tak jakby mowil wszyscy jestemy katolami reszta won. Dobra moze sobie wisiec ale niech wywiesza tez i symbole innych religii -.^.

Cytuj:

Hmm predzejbym sie zastanwial do czego mozna porownac smierc , prawdopodbnie uznalbym to jako baaardzo dlugi nie odczuwalny sen .
Chyba lepiej zaczac prownywac smierc do czegos nam znanego w dodatku nieodczuwalnego niz modlic sie do bozka do ktorego tak naprawde istnienia nie ma nikt pewnosci (dosc trudno mi uwierzyc ze nikomu nigdy przez mysl nie przelecialo ze bog moze nie istniec)

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 13:12.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 13:15   #75
Muszkiet
Zbanowany

Data dołączenia: 20 04 2009

Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Valoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post
To byl przyklad np. zabrania aborcji bo kosciol tak mowi a co jezeli np. ktos jest ateista i ma to serdecznie w dupie ? Ma sie meczyc,byc moze miec jakis ubytek na zdrowiu (coz teoretycznie wtedy jest dozwolona ale wiadomo jak to w polsce bywa..)?
Myślę że znajdą się też ateiści przeciwni aborcji, to kwestia moralności, a nie religijności
Muszkiet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 13:17   #76
Pix888
Użytkownik Forum

Pix888's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Raz, że chętni, żeby dorobić się znajdą. Dwa, na moim osiedlu nie ma sklepu (jest tylko apteka 24/7). Trzy, na stacji wyżerki nie kupię, a jeśli nawet to zapłacę za nią 2 razy tyle, ile jest warta.

Mówię właśnie o muzyce. Jakieś dzwonki z melodią.

Mylisz mnie z kimś.

Swoją drogą, mylę Cię, czyś PiXik aka pawelekthedruid? Jeśli nie mylę, nie ma sensu z Tobą gadać, boś po prostu głupi buc.

K%@# japie%#% myślałęm że tacy już na tym forum wymarli
Teista poprostu uznaje pojęcie bóg, jest dla niego pewne że takie coś istnieje i musi istnieć.

Widzisz analogię, troglo-k%@#a-dyto?

@Juzefek: niech zrobią... i - nuke 'em!
Po 1. To się przeprowadź, Polska to wolny kraj.
Po 2gie- No można to nazwać muzyką, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza to możesz zawiadomić policję. Przecież nawet było coś o tym głośno, że głupi buc typu lasioh zadzwonił na policję bo dzwony biły za głośno. Nie wiem czy coś wskórał, na debila wyszedł napewno.
Po 3 nie myle Ciebie z nikim. Sam zaczynasz wyzywać więc po pięknym za nadobne odpowiadam tobie głupi bucu.
Po 4 Ale to już nie do ciebie łanabi.
Taak płacą więcej za niedziele i święta. To fikcja bo tak może jest w niektórych zakładach pracy, ale nie we wszystkich.
Pix888 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 13:18   #77
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Domyślny

Fakt , ale oni ta "moralnosc" dla wszystkich ,ksztaltuja na podstawie swojej religii , niech katole sobie sie mecza (jak chca) , a ateiscie nie (chyba ze chca)

Cytuj:
Po 2gie- No można to nazwać muzyką, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza to możesz zawiadomić policję. Przecież nawet było coś o tym głośno, że głupi buc typu lasioh zadzwonił na policję bo dzwony biły za głośno. Nie wiem czy coś wskórał, na debila wyszedł napewno
tja.. urzadzmy akcje na pixela ;< bedziemy mu w nocy wyc pod oknem ;P . Ciekawe co wtedy zrobi ?

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 13:20.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 14:44   #78
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Beh0lder Pokaż post

To , że wisi w urzedzie , osrodku panstwowym to tak jakby mowil wszyscy jestemy katolami reszta won. Dobra moze sobie wisiec ale niech wywiesza tez i symbole innych religii -.^.
Sprawa aborcji, to nie tylko sprawa religi. To sprawa moralności itp, a to, że większość ludzi w Polsce jest katolikami, to i się na aborcje nie zgadzają, trudno, taka jest demokracja.

Co do krzyża na sali urzędowej. Można tam powiesić, tak jak mówisz symbole innych religi - np. bogów z każdego afrykańskiego plemienia, tyle tylko, że to nic by nie zmieniło. Trochę dystansu.

Cytuj:
Sam się nad tym zastanawiałem. Z jednej strony w Boga nie wierzę, a z drugiej strony można by się pomodlić przed końcem życia, ot tak, dla pewności. Przecież, to że nie istnieje też nie jest pewne, a ja wolę dmuchać na zimne. Do kościoła, to na pewno bym się nie zwrócił.

Amor patriae nostra lex!

stary 03-10-2009, 14:49   #79
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

@Psychotata
To jeśli ja jestem ateistą to już nie mogę się pomodlić/pójść do kościoła? Bóg wolałby mnie takiego zamiast napuszonego ateistę/agnostyka/betonowego katola.
A wsparcia potrzebuje każdy, nikt nie może mieć do ciebie pretensji, że starasz się je uzyskać. Na pewno nie Bóg.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 15:13   #80
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Co do krzyża na sali urzędowej. Można tam powiesić, tak jak mówisz symbole innych religi - np. bogów z każdego afrykańskiego plemienia, tyle tylko, że to nic by nie zmieniło. Trochę dystansu.
Nie wspominajac o tym, ze takie wywieszanie symboli religijnych to w wiekszosci przypadkow hipokryzja - cos na zasadzie "jestem dobry, bo mam krzyzyk". Swoja religijnosc/standardy moralne pokazujmy zachowaniem, nie kawalkiem drewna.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania