|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 02 2008
Lokacja: Danzig
Stan: Na Emeryturze
Imię: Darian Raldiano
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 34
Poziom mag.: 32
|
![]() oj zmieni się, zmieni
pally dostanie divine healing zamiast ultimate a magowie stracą wszystkie czary ofensywne xD @down: no sorry, wczoraj Mirade sama tak dała w tabelce... Ostatnio edytowany przez zakius - 02-12-2010 o 16:19. |
![]() |
|
![]() |
#63 |
Guest
|
![]() Zmiany mogą wprowadzać, ale dopóki nie udostępnią jakiejś części świata dla FACC to ludzie grać nie będą, bo zamiast płacić za PACCA mogą pograć w gry które udostępnią cały świat za darmo, a różnic między tymi co grają za darmo i tymi którzy płacą nie są takie wielkie.
|
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 10 2006
Imię: Mironiusz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 55
Skille: 67/91
Poziom mag.: 6
|
![]() Fajnie ze Tibia się ciągle rozwija. Tak wiec kolejne uaktualnienia oczekiwane są z większym lub mniejszym zainteresowaniem. Osobiście chciałbym doczekać się zmian uniemożliwiających stosowanie BOTów. To za co ceniłem Tibie to możliwość nieskończonego rozwoju postaci oraz brak, jak to nazywam efekciarstwa, które jest głównym motorem napędowym większości gier.
|
![]() |
![]() |
#65 |
Guest
|
![]() Na dodatek zmiany na razie nie przyciągają ludzi. Jeszcze z 2 lata temu online ludzi było koło 50 tysięcy jednocześnie, teraz liczba spadła poniżej 20 tysięcy. Tibia zamiera i wątpię czy uda jej się osiągnąć wyniki z przeszłości. Biorąc pod uwagę jak wygląda sytuacja online z graczami na danych światach powinni połączyć niektóre światy ze sobą.
|
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() Cytuj:
Ja osobiście jeszcze zmieniłbym lekko mechanikę tak aby co Level dodawało się jakieś punkty umiejętności itp itd. Tak aby 100 knight był inny od 100 knighta , a 200 mag od 200 maga, bo teraz różnią ich tylko Nicki , Eq zazwyczaj te same , hp , mana , cap taki sam. Tak każda postać była by inna - jedyna w swoim rodzaju. Ale tu musieliby trochę pokombinować aby nie zepsuć gry. |
|
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2010
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Senders
Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 70
Skille: 91/75
Poziom mag.: 17
|
![]() Alberts, Ty chłopie zaczynasz mnie zadziwiać. Zgłoś się do t.com i poproś o możliwość współpracy
![]()
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2009
Imię: Knight trup
Gildia: Iron Army
Świat: CAndia
Poziom: 94
|
![]() Dla mnie to jest całkowity bezsens tak samo jak np. jazda na hellspawnach nie no super ciesze się ,że już nie gram w tibie stare czasy odeszły ludzie niestety też pozostała aby nie ogarnięta podstawówka
![]() ![]()
#69 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 11 2010
|
![]() Z ciekawości co mnie kiedyś w tym bawiło pograłem 10 minut. Gra ta byłaby być może fajna, gdyby nie jej społeczność, a przynajmniej ta jej część, która stoi na skraju zidiocenia totalnego. 10 minut wystarczyło, żeby społeczność tej gry mnie odrzuciła. Mam nadzieję, że po updacie się to poprawi.
Gdyby nie to, że nie mam najmniejszej chęci do badania tego, to jak student socjologii mógłbym napisać ciekawą pracę na temat świata w którym anomia jest normą. Jeez. Cipsoft może stworzyć grę doskonałą, bo na to ma wpływ, jednak nie pozbędzie się chorobliwego elementu społeczeństwa w niej. Szkoda. Być może jakieś istotne limity mające zniechęcić graczy bez płatnego konta do gry, lub do jego kupna. Bo zakładam, pewnie błędnie, że ktoś kupujący sobie premium account jest na wyższym poziomie intelektualnym, gdyż w jakiś sposób zdobywa pieniądzę na grę. Choć pewnie mój błąd jest taki, że przy takich ograniczeniach dzieci i tak wezmą pieniądzę na zakup PAcca i realnie nie zmieni to nic. Gdyby powstał jakiś świat, w którym przed założeniem postaci trzeba było rozwiązać test iq czy coś takiego.. ![]() ![]() ![]() Albo test iq przy takich samych światach jak teraz. Zależnie od wyniku byłbyś przydzielany do serwera z konkretną średnią wartością iq ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Jeffs - 02-12-2010 o 20:33. |
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
![]() wg mnie chipsoft powinien zrobić coś w stylu światów classic np tibia 7.6, tibia 8.0 itp. Każdy by grał na wersji jakiej chce - transfer postaci na taki typ servów by był bezpłatny.
|
![]() |
#71 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2007
Wpisy bloga: 4
Imię: Aevolana Zamizuelin
Profesja: Druid
Gildia: --
Świat: Vinera
Poziom: 27
Skille: --/20
Poziom mag.: 24
![]() |
![]() @Albertus
W sumie ciężko porównywać fifę do tibii , wiadomo że to zupełnie inny typ gry... to tak jakby MCdonald's dawał cenne rady ekskluzywnym restauracjom. Chodzi tez o to, ze FACC są jakby wstępem do PACC. Za tibią nie stoi tak mocna marka jak np za WoW'em i żeby ktoś na tibię wydał pieniądze musi najpierw nieco zasmakować gry, zobaczyć też PACC i może się skłoni. Także dobry pomysł wg. mnie w przypadku tibii ze zrobieniem (nie małej wcale) strefy bezpłatnej ; ) Cytuj:
Naa poważnie: Wg. mnie tibia ma swój niepowtarzalny klimat i Cipsoft zamiast zrobić drastyczną zmianę i podążać tym tropem, powinien umacniać się w swoim klimacie. Jeśli będzie on na prawdę mocny (a w złym stanie nie jest - psują go przeważnie gracze nie twórcy) to może będzie mniej osób (którym bardziej odpowiada klimat WoWa czy Metina) ale będzie to mocny "trzon" graczy związanych z klimatem, a co za tym idzie - chętniej kupujący PACC ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2006
Lokacja: Chełm
Imię: Dill
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Titania
Poziom: 158
Skille: 17/25
Poziom mag.: 80
|
![]() NO CHYBA ONI SA PO**BANI ZE TAKIE GLOWNO WPROWADZA LOL pozostalo posprzedawac chary dzieciom neo nic wiecej ... ogolnie to porazka z tibi sie zrobila najgorszy jest system pvp ... kiedys przynajmniej powalczyc fajnie mozna bylo a teraz ... brak słow
16:53 Dano Rivi [136]: i kill all guild ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 11 2010
|
![]() Cytuj:
Och rety rety, jakże mnie cieszą te płacze. Może teraz średnia wieku gracza wzrośnie z 13 lat na 17. I iq z 80 na 110. Jezusiczku, ależ ten update będzie rewelacyjny :> I co do płaczy co do UE (pomijając fakt, że nigdzie o tym nie było słowa, notka z test serwera dalej mówi o cooldownach co 1 i 2 sekundy) co 5 (10, 20, 60, 100000) sekund- i bardzo dobrze. To tylko zwiększy poziom trudności, na który teraz tyle osób narzeka, mówiąć, że sorc ma za łatwo itp. Każde utrudnienie gry wbrew pozorom tylko zwiększa jej grywalność. Dopóki nie jest to irracjonalnie ostre utrudnienie. To nie jest. Po prostu (znowu pomijając fakt, że nigdzie nie ma o tym ani słowa) sorc nie będzie teraz czyścił całych spawnów za jednym podejściem i nie będzie robił questów sam ale z pomocą. Albo taktyką. Tak czy siak to zmiana na dobre. Jedynej zmiany, jakiej nie rozumiem w tym updacie, to pozbawinie knighta exury. To dla mnie dość dziwne i niezrozumiałe, ale zobaczymy z czasem co z tego wyjdzie. Do jasnej cholery- nie płaczcie na ten update chyba, że naprawdę odchodzicie- NIE MACIE pojęcia jakie zmiany to przyniesie w grze samej. Poczekajcie i przetestujcie wszystko. Dopiero potem płaczcie. Ostatnio edytowany przez Jeffs - 04-12-2010 o 04:07. |
|
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2010
Lokacja: Krakow
Świat: Olympa
Poziom: 65
Skille: 81/80
Poziom mag.: 6
|
![]() To juz bylo mowione tyle razy w tym temacie.Zawsze znajdzie sie osoba ktora musi ponarzekac na forum by byc zauwazona(inaczej tego nie widze) a potem sami z tego korzystaja.
#75 |
Guest
|
![]() Zgadzam się z Sitas'em, ta gra miała kiedyś swój urok dzięki tej grafice.
Teraz ją zrombią bo chcą upodobnić Tibie to WoW'a lub Metina itd. Niech nie w prowadzają takich szajsów... ![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 12 2008
Lokacja: Ilawa
Imię: Dark el'coco
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 121
Skille: 84/81
Poziom mag.: 7
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() te ikony co dodają, to już były dostępne 3 lata temu w elfobocie, tylko inczej wyglądały troche, tzn. mogłeś sobie ustawiać wygląd jaki chcesz... cipsoft banuje ze botowanie, a sami z tibi robią bota
|
![]() |
![]() |
#78 |
Guest
|
![]() Jak widze co niektórzy pisza to ,aż mnie krew zalewa . Wypowiedzi typu jak zrobili nowe up~ to i tak potem każdy z nich korzysta ,no chyba jest to zrozumiałe ze bedzie korzystał bo poprostu bedzie miał zwykłe waste czasu w expie, typu nowe expy z lepszym sianem . Jego ziomek zacznie go wyprzedzać z lvlem czy cos tego typu no proste . Tak samo itemy zrobili no to cóż bede nosił bo dodaja to i owo i mi sie bardziej opłaca. A co do up~ to mysle ze z ikonami zdymali po całej lini nooby sie jaraja. Potworki może być ciekawie miejmy nadzieje ze outfity w jakis sposób dostosowali do nich. Ps zacząłem grać sorcem i wszystko sie zdymało i dzieki niektorym debilom czytając te forum musiałem założyć konto bo nie wytrzymałem oczywiscie pyskate gnoje zaraz mnie z disuja ;<
Elo Ostatnio edytowany przez Iwanek - 08-12-2010 o 17:12. |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
|
![]() To juz nie jest pvp.
To juz nie jest lvlowanie. To juz nie jest Tibia. Zwroccie uwage na to ze tylko ludzie z kontami nie straszymi niz rok sie z tego cieszą ![]() BAWCIE SIE ![]()
Born to fight Ostatnio edytowany przez Valtuz88 - 09-12-2010 o 21:42. |
![]() |