Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-12-2010, 18:00   #61
zakius
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 02 2008
Lokacja: Danzig

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 34
Poziom mag.: 32
Domyślny

oj zmieni się, zmieni
pally dostanie divine healing zamiast ultimate a magowie stracą wszystkie czary ofensywne xD

@down: no sorry, wczoraj Mirade sama tak dała w tabelce...

Ostatnio edytowany przez zakius - 02-12-2010 o 16:19.
zakius jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-12-2010, 20:44   #62
Remavon
Użytkownik Forum

Remavon's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2007
Lokacja: POLONIA BYTOM

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Remavon
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 200
Poziom mag.: 83
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zakius Pokaż post
oj zmieni się, zmieni
pally dostanie divine healing zamiast ultimate a magowie stracą wszystkie czary ofensywne xD
wez odejdz od komputera jak nic nie wiesz
stary 02-12-2010, 12:00   #63
blaumro
Guest

Domyślny

Zmiany mogą wprowadzać, ale dopóki nie udostępnią jakiejś części świata dla FACC to ludzie grać nie będą, bo zamiast płacić za PACCA mogą pograć w gry które udostępnią cały świat za darmo, a różnic między tymi co grają za darmo i tymi którzy płacą nie są takie wielkie.

stary 02-12-2010, 12:30   #64
Mironiusz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 10 2006

Imię: Mironiusz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 55
Skille: 67/91
Poziom mag.: 6
Domyślny Zmiany

Fajnie ze Tibia się ciągle rozwija. Tak wiec kolejne uaktualnienia oczekiwane są z większym lub mniejszym zainteresowaniem. Osobiście chciałbym doczekać się zmian uniemożliwiających stosowanie BOTów. To za co ceniłem Tibie to możliwość nieskończonego rozwoju postaci oraz brak, jak to nazywam efekciarstwa, które jest głównym motorem napędowym większości gier.
Mironiusz jest offline  
stary 02-12-2010, 13:16   #65
blaumro
Guest

Domyślny

Na dodatek zmiany na razie nie przyciągają ludzi. Jeszcze z 2 lata temu online ludzi było koło 50 tysięcy jednocześnie, teraz liczba spadła poniżej 20 tysięcy. Tibia zamiera i wątpię czy uda jej się osiągnąć wyniki z przeszłości. Biorąc pod uwagę jak wygląda sytuacja online z graczami na danych światach powinni połączyć niektóre światy ze sobą.

stary 02-12-2010, 14:32   #66
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez blaumro Pokaż post
Zmiany mogą wprowadzać, ale dopóki nie udostępnią jakiejś części świata dla FACC to ludzie grać nie będą, bo zamiast płacić za PACCA mogą pograć w gry które udostępnią cały świat za darmo, a różnic między tymi co grają za darmo i tymi którzy płacą nie są takie wielkie.
Wiec powiedz geniuszu co oni maja z ludzi z FACC?? No co? Nic z nich nie maja to i nic dla nich nie robią. Niech FACC sie cieszy ze wogle za darmo ma tak dużo terenu i możliwości. W takiej Fifie np. W wersji demo masz 2-4 drużyny do wyboru.

Ja osobiście jeszcze zmieniłbym lekko mechanikę tak aby co Level dodawało się jakieś punkty umiejętności itp itd. Tak aby 100 knight był inny od 100 knighta , a 200 mag od 200 maga, bo teraz różnią ich tylko Nicki , Eq zazwyczaj te same , hp , mana , cap taki sam. Tak każda postać była by inna - jedyna w swoim rodzaju. Ale tu musieliby trochę pokombinować aby nie zepsuć gry.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline  
stary 02-12-2010, 16:21   #67
Senders
Użytkownik Forum

Senders's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2010
Lokacja: Bielsko-Biała

Imię: Senders
Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 70
Skille: 91/75
Poziom mag.: 17
Senders ma numer GG 19836428 Send a message via Skype™ to Senders
Domyślny

Alberts, Ty chłopie zaczynasz mnie zadziwiać. Zgłoś się do t.com i poproś o możliwość współpracy Wprowadzają małe bajerki, które zmieniają charakter gry, a może niech zrobią taką drastyczną zmianę, po której wszystko szło by już tym samym śladem.
A ty weź się nie wychylylaj
Senders jest offline  
stary 02-12-2010, 18:56   #68
wilku12.10
Użytkownik Forum

wilku12.10's Avatar

Data dołączenia: 12 04 2009

Gildia: Iron Army
Świat: CAndia
Poziom: 94
Domyślny

Dla mnie to jest całkowity bezsens tak samo jak np. jazda na hellspawnach nie no super ciesze się ,że już nie gram w tibie stare czasy odeszły ludzie niestety też pozostała aby nie ogarnięta podstawówka .Ale jak to w świece bywa każdy każdego pierdoli i robi wszystko aby się wzbogacić ....
stary 02-12-2010, 20:24   #69
Jeffs
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 11 2010

Domyślny

Z ciekawości co mnie kiedyś w tym bawiło pograłem 10 minut. Gra ta byłaby być może fajna, gdyby nie jej społeczność, a przynajmniej ta jej część, która stoi na skraju zidiocenia totalnego. 10 minut wystarczyło, żeby społeczność tej gry mnie odrzuciła. Mam nadzieję, że po updacie się to poprawi.

Gdyby nie to, że nie mam najmniejszej chęci do badania tego, to jak student socjologii mógłbym napisać ciekawą pracę na temat świata w którym anomia jest normą. Jeez.

Cipsoft może stworzyć grę doskonałą, bo na to ma wpływ, jednak nie pozbędzie się chorobliwego elementu społeczeństwa w niej. Szkoda. Być może jakieś istotne limity mające zniechęcić graczy bez płatnego konta do gry, lub do jego kupna. Bo zakładam, pewnie błędnie, że ktoś kupujący sobie premium account jest na wyższym poziomie intelektualnym, gdyż w jakiś sposób zdobywa pieniądzę na grę. Choć pewnie mój błąd jest taki, że przy takich ograniczeniach dzieci i tak wezmą pieniądzę na zakup PAcca i realnie nie zmieni to nic. Gdyby powstał jakiś świat, w którym przed założeniem postaci trzeba było rozwiązać test iq czy coś takiego.. Open PVP, Optional PVP, Hardcore PVP i Smart World z zasadami, jak w albo Optional PVP albo Hardcore PVP Na Smart Worldzie Hardcore PVP było by miodem samym

Albo test iq przy takich samych światach jak teraz. Zależnie od wyniku byłbyś przydzielany do serwera z konkretną średnią wartością iq Oczywiście z odchyłami, żeby nie było nudno

Ostatnio edytowany przez Jeffs - 02-12-2010 o 20:33.
Jeffs jest offline  
stary 03-12-2010, 17:30   #70
Zachary26021994
Guest

Żarówka

wg mnie chipsoft powinien zrobić coś w stylu światów classic np tibia 7.6, tibia 8.0 itp. Każdy by grał na wersji jakiej chce - transfer postaci na taki typ servów by był bezpłatny.

stary 03-12-2010, 18:34   #71
Aevolana
Użytkownik Forum

Aevolana's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2007
Wpisy bloga: 4

Profesja: Druid
Gildia: --
Świat: Vinera
Poziom: 27
Skille: --/20
Poziom mag.: 24
Aevolana ma numer GG 1659555
Domyślny

@Albertus
W sumie ciężko porównywać fifę do tibii , wiadomo że to zupełnie inny typ gry... to tak jakby MCdonald's dawał cenne rady ekskluzywnym restauracjom. Chodzi tez o to, ze FACC są jakby wstępem do PACC. Za tibią nie stoi tak mocna marka jak np za WoW'em i żeby ktoś na tibię wydał pieniądze musi najpierw nieco zasmakować gry, zobaczyć też PACC i może się skłoni. Także dobry pomysł wg. mnie w przypadku tibii ze zrobieniem (nie małej wcale) strefy bezpłatnej ; )

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Senders Pokaż post
[...] Wprowadzają małe bajerki, które zmieniają charakter gry, a może niech zrobią taką drastyczną zmianę, po której wszystko szło by już tym samym śladem.
Nie proponuj tutaj takich rzeczy bo cie na stosie spalą wykrzykując że to zamach na klimat tibii i żeś zły bo nie chcesz tibii 7.6 wrócić;p
Naa poważnie: Wg. mnie tibia ma swój niepowtarzalny klimat i Cipsoft zamiast zrobić drastyczną zmianę i podążać tym tropem, powinien umacniać się w swoim klimacie. Jeśli będzie on na prawdę mocny (a w złym stanie nie jest - psują go przeważnie gracze nie twórcy) to może będzie mniej osób (którym bardziej odpowiada klimat WoWa czy Metina) ale będzie to mocny "trzon" graczy związanych z klimatem, a co za tym idzie - chętniej kupujący PACC Takie jest moje zdanie
Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
I po co komu tłumaczenia tibia.pl ?
Tibia spoko giera, ale umiar trzeba zachowac
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=178
Jeśli grasz D lub ED to smialo
Aevolana jest offline  
stary 03-12-2010, 21:00   #72
Lockhart
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 08 2006
Lokacja: Chełm

Imię: Dill
Świat: Titania
Poziom: 158
Skille: 17/25
Poziom mag.: 80
Domyślny

NO CHYBA ONI SA PO**BANI ZE TAKIE GLOWNO WPROWADZA LOL pozostalo posprzedawac chary dzieciom neo nic wiecej ... ogolnie to porazka z tibi sie zrobila najgorszy jest system pvp ... kiedys przynajmniej powalczyc fajnie mozna bylo a teraz ... brak słow
16:53 Dano Rivi [136]: i kill all guild
Lockhart jest offline  
stary 04-12-2010, 03:50   #73
Jeffs
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 11 2010

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aevolana Pokaż post
Naa poważnie: Wg. mnie tibia ma swój niepowtarzalny klimat i Cipsoft zamiast zrobić drastyczną zmianę i podążać tym tropem, powinien umacniać się w swoim klimacie. Jeśli będzie on na prawdę mocny (a w złym stanie nie jest - psują go przeważnie gracze nie twórcy) to może będzie mniej osób (którym bardziej odpowiada klimat WoWa czy Metina) ale będzie to mocny "trzon" graczy związanych z klimatem, a co za tym idzie - chętniej kupujący PACC Takie jest moje zdanie
Word up nigger.

Och rety rety, jakże mnie cieszą te płacze. Może teraz średnia wieku gracza wzrośnie z 13 lat na 17. I iq z 80 na 110. Jezusiczku, ależ ten update będzie rewelacyjny :>

I co do płaczy co do UE (pomijając fakt, że nigdzie o tym nie było słowa, notka z test serwera dalej mówi o cooldownach co 1 i 2 sekundy) co 5 (10, 20, 60, 100000) sekund- i bardzo dobrze. To tylko zwiększy poziom trudności, na który teraz tyle osób narzeka, mówiąć, że sorc ma za łatwo itp. Każde utrudnienie gry wbrew pozorom tylko zwiększa jej grywalność. Dopóki nie jest to irracjonalnie ostre utrudnienie. To nie jest. Po prostu (znowu pomijając fakt, że nigdzie nie ma o tym ani słowa) sorc nie będzie teraz czyścił całych spawnów za jednym podejściem i nie będzie robił questów sam ale z pomocą. Albo taktyką. Tak czy siak to zmiana na dobre.

Jedynej zmiany, jakiej nie rozumiem w tym updacie, to pozbawinie knighta exury. To dla mnie dość dziwne i niezrozumiałe, ale zobaczymy z czasem co z tego wyjdzie.

Do jasnej cholery- nie płaczcie na ten update chyba, że naprawdę odchodzicie- NIE MACIE pojęcia jakie zmiany to przyniesie w grze samej. Poczekajcie i przetestujcie wszystko. Dopiero potem płaczcie.

Ostatnio edytowany przez Jeffs - 04-12-2010 o 04:07.
Jeffs jest offline  
stary 04-12-2010, 15:23   #74
souldare
Użytkownik Forum

souldare's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2010
Lokacja: Krakow

Świat: Olympa
Poziom: 65
Skille: 81/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

To juz bylo mowione tyle razy w tym temacie.Zawsze znajdzie sie osoba ktora musi ponarzekac na forum by byc zauwazona(inaczej tego nie widze) a potem sami z tego korzystaja.
stary 05-12-2010, 21:27   #75
MaTTioM
Guest

Domyślny

Zgadzam się z Sitas'em, ta gra miała kiedyś swój urok dzięki tej grafice.
Teraz ją zrombią bo chcą upodobnić Tibie to WoW'a lub Metina itd.
Niech nie w prowadzają takich szajsów...

stary 07-12-2010, 14:59   #76
Mayaas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 12 2008
Lokacja: Ilawa

Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 121
Skille: 84/81
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marchewki Pokaż post
Mu online nie było zmieniane przez 2 lata i jakoś dużo osób grało ale co tam tibai 500lvl i ulalala ots rulezz
Ots O.o? to że wbił 500lvl to zasługa ponad 4 letniego expiania zi0m.
On wbił więcej expa niż ty przez całe życie na elfach pfff :<
Mayaas jest offline  
stary 08-12-2010, 16:29   #77
Danubiak
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 07 2007

Domyślny

te ikony co dodają, to już były dostępne 3 lata temu w elfobocie, tylko inczej wyglądały troche, tzn. mogłeś sobie ustawiać wygląd jaki chcesz... cipsoft banuje ze botowanie, a sami z tibi robią bota
Danubiak jest offline  
stary 08-12-2010, 17:09   #78
Iwanek
Guest

Domyślny

Jak widze co niektórzy pisza to ,aż mnie krew zalewa . Wypowiedzi typu jak zrobili nowe up~ to i tak potem każdy z nich korzysta ,no chyba jest to zrozumiałe ze bedzie korzystał bo poprostu bedzie miał zwykłe waste czasu w expie, typu nowe expy z lepszym sianem . Jego ziomek zacznie go wyprzedzać z lvlem czy cos tego typu no proste . Tak samo itemy zrobili no to cóż bede nosił bo dodaja to i owo i mi sie bardziej opłaca. A co do up~ to mysle ze z ikonami zdymali po całej lini nooby sie jaraja. Potworki może być ciekawie miejmy nadzieje ze outfity w jakis sposób dostosowali do nich. Ps zacząłem grać sorcem i wszystko sie zdymało i dzieki niektorym debilom czytając te forum musiałem założyć konto bo nie wytrzymałem oczywiscie pyskate gnoje zaraz mnie z disuja ;<
Elo

Ostatnio edytowany przez Iwanek - 08-12-2010 o 17:12.

stary 09-12-2010, 21:40   #79
Valtuz88
Użytkownik Forum

Valtuz88's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2007
Lokacja: Toruń

Stan: Niegrający
Imię: The Ra
Domyślny

To juz nie jest pvp.
To juz nie jest lvlowanie.
To juz nie jest Tibia.

Zwroccie uwage na to ze tylko ludzie z kontami nie straszymi niz rok sie z tego cieszą

BAWCIE SIE

Ostatnio edytowany przez Valtuz88 - 09-12-2010 o 21:42.
Valtuz88 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania