Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-03-2005, 14:31   #61
-Res-
Użytkownik Forum

-Res-'s Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Niewazne...

Domyślny

wpierw to objasnij jak ma wygladac ta bitwa
-Res- jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-03-2005, 16:49   #62
japa21
Użytkownik Forum

japa21's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2004

Profesja: Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 29
Skille: 71/58
Poziom mag.: 14
japa21 ma numer GG 3258200
Domyślny Miejsce bitwy

Jako miejsce do starcia proponuję równinę Ad Feranum. Teren nie jest niczym zarośnięty. Idealne miejsce do starć obu wrogich armii. Wynik przeważnie zależy od siły i odpowiedniego dobrania wojsk.

Czyli krótko mówiąc, najpierw proponuję jak nałatwiejsze tereny, a później jest coraz trudniej np. doliny, międzyrzecza, wąwozy, kotliny itp.
stary 02-03-2005, 17:17   #63
Kredi
Użytkownik Forum

Kredi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń

Stan: Niegrający
Domyślny

jakis koles powiedzial kilka postow wczesniej zebysmy wieli mape tego swiata to wezmy ja i ustalmy miejsce bitwy i na tej mapie mozemy narysowac ustawienia wojsk itd
cos sie pomysli ale czekamy na odp Saurona
stary 02-03-2005, 18:53   #64
Remciu
Guest

Domyślny

Warfare urghhhh ready!
eee.....a może zorbimy bitwe na tej równinie co powiedział...no nie pamiętam nicku...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2005, 19:43   #65
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Storm Silverhand's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2005

Domyślny

@ Lord Sauron
Co ja ci zrobiłem dając mape??
Jak zepsułem temat??
Coś ci sie pop...??
Storm Silverhand jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-03-2005, 21:07   #66
japa21
Użytkownik Forum

japa21's Avatar

Domyślny ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kredi
jakis koles powiedzial kilka postow wczesniej zebysmy wieli mape tego swiata to wezmy ja i ustalmy miejsce bitwy i na tej mapie mozemy narysowac ustawienia wojsk itd
cos sie pomysli ale czekamy na odp Saurona
No nie wiem, Lord Sauron wymyślił bitwe i on decyduje, a był do tego sceptycznie nastawiony. Ale może być, chociaż prawdę mówiąc wole nasze własne tereny (wyimaginowane).
stary 03-03-2005, 17:18   #67
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Domyślny

Dając tą mape wcale nie nakazywałem wam korzystać z niej.
To była tylko sugestia tak, że mówcie czy pomysł wam sie podoba a Lord Sauron niech pomysli zanim zacznie po mnie jeździć...
Storm Silverhand jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2005, 07:22   #68
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: W czarodziejskim świecie

Strzałka

Trzebyło tak od razu zmieniłem teraz zdanie o tobie . Kozystajcie z mapy Storm Silverhand . Bo w tedy się z nie zrozumiałem .
.
Lord Sauron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2005, 09:34   #69
japa21
Użytkownik Forum

japa21's Avatar

Domyślny Kroniki

A co powiecie o tym, żeby znaleźć jakąś osobe, która potrafi dobrze pisać opka i żeby napisała jakieś kroniki wojen (coś w tym stylu).
stary 08-03-2005, 09:54   #70
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Dobra kiedyś obeicałem Sauronowi, teraz mam czasu troche (SS ) więc opiszę moją armię.
Moja armia to armia wysokich elfów.
Zależnie od wielkości bitwy dobieram oddziały, lecz tutaj podam jakie siły mam do dyspozycji, taktyka, etc.
1. Oddziały:

Elficcy łucznicy - Wyposażeni w lekkie zbroje skórzane, długie łuki refleksyjne, oraz krótkie miecze. Ich celem jest zasypanie rpzeciwników gradem strzał nim dojdzie do walnej bitwy. Liczba oddziałów: 5 Liczebność oddziału: 500 elfów

Elficcy włócznicy - Wyposażeni w kolczugi, włócznie (dł. 3m), krótkie miecze oraz krótkie łuki. Ich zadanie to zatrzymanie kawalerii przeciwnika, często chronią łuczników, gdyż oni są łatwym łupem dla konnicy. Liczba oddziałów: 6 Liczebność oddziału 400

Lekka piechota: Główny trzon armii - uzbrojeni w długie miecze oraz tarcze. Opancerzeni w napierśniki. Ich głównym celem jest zrobienie wyłomu w szeregach wroga, aby elitarne jednostki mogły wejść, lub flankowanie przeciwnika
Liczba oddziałów: 6 Liczebność oddziału: 1000

Leśni łowcy: Uzbrojeni w Ćwiekowaną skórę, Długie refleksyjne łuki, Długie miecze oraz małą tarczę. Elitarni wojownicy wybierni z najlepszych wojowników w królestwie - szkoleni w posługiwaniu się wszelką bronią. Ich zadaniem na polu bitwy jest eliminowanie co niebezpiecnziejszych oddziałów wroga. Dzięki małej lciozebności oddziału i lekkiemu opancerzeniu tylko kwalaeria może ich doścignąć. Dzięki specjalnym treningom salwa z łukut ego oddziału może być bardziej zabójcza dla wroga niż dziesięciokrotnie liczebniejszego oddziału łuczników. W walce wręcz niewielu potrafi dotrzymać im pola, a to za sprawą ruchliwości, oraz wszelkiej wiedzy o pancerzach dzięki czemu znają słabe punkty zbroi. Liczba oddziałów: 4 Liczebność oddziału: 50

Mistrzowie miecza - Uzbrojeni w pełne zbroje płytowe, wielkie dwuręczne miecze. Ci elitarni wojownicy sieją postrach w szeregach wroga. Do tego oddziału elfy są przygotowywane od dzieciństwa, gdy podczas specjalnej selekcji wybierani są najlepsi. Dzięki ciężkim pancerzon oraz dwuręcznym miecozm niewlelu jest w stanie ich zatrzymać. Sami często sa rzucani na najcięższe fronty, dgzie ich brawura i umiejętności często ratują niejeden oddział i pomagają wygrać bitwę. Liczba oddziałów: 5 Liczebność oddziału: 200

Strażnicy Feniksa - Uzbrojeni w zbroję półpłytową, halabardy oraz długie miecze. Strażnicy feniksa są Najlepszymi oddziałami obronnymi w całej armii elfów. Ich gizarm boi się nawet najcięższa konnica wroga niewiele oddziałów w historii było zdolnych przebić się przez ten oddział, a to i z kolosalnymi stratami. Te oddziały często był wyznaczane jako obrońcy króla/ generała. Nigdy nie sąwyznaczani do ataku choćby od tego zależał los bitwy- ich niessam owita siła leży tylko w obronie.Liczba oddziałów: 3 Liczebność oddziałów: 200

Lekka kawaleria: Uzbrojeni w zbroje łuskowe, włócznie, oraz długie miecze.
Celem lekkiej kawalerii jest zazwyczaj oskrzydlenie wroga, lub eliminacja wrogich łuczników. impet ich szarży jest dobry jedynie na lekką piechotę oraz łuczników. Po zakończeniu szarży oddział przechodzi w walkę wręcz długimi mieczami, lub gdy jest to możliwe wycofuje się, przegrupowuje i za pomocą nowych włóczni (przygotowywanych przed bitwą) szarżuje od nowa.
Liczba oddziałów: 5 Liczebność oddziału: 300

Srebrne hełmy: Uzbrojeni w zbroje półpłytowe, Długie miecze, Stalowe włócznie. Konie posiadaję lekkie pancerze Ta ciężka kawaleria sieje postrach w szeregach wroga- jej szarża jest miażdżąca dla wroga i tylko oddziały włóczników mogą zmniejszyć impet szarży- zmniejszyć, albowiem tej konnicy się praktycznie nie da zatrzymać gdy ta szarżuje. Po wykonianiu szarży następuje odwrót, przegur[powanie oraz ponowienie szarży- do walki wręcz przechodzą tlyko w ostateczności, gdyż ta nie jest ich najmocniejszą stroną. Liczba oddziałów: 3 Liczebność odziału: 200

Smoczy jeźdźcy: Uzbrojeni w Pełne zbroje płytowe (ze szpikulcami), Włócznie, Długi miecz, tarczę kawaleryjską. Konie posiadają ciężkie pancerze (ze szpikulcami). Ta ciężka kawaleria stanowi zupełne przeciwnieństwo srebrnych hełmów- po wykonianiu szarży zawsze przechodzą w walkę wręcz gdzie niewielu im dorówna. Koniec oraz rycerze- posiadając szpikulce w swej zbroi sprawiają że sam kontakt z nimi jest śmiertelny. Konie- lata ćwiczone do walki i ciężarów są najwytrwalsze wśród całej konnicy elfów, a może i świata. Ćwiczone do walki potrafią być równie zabójcze jak ich jeźdźcy.
Liczba oddziałów: 2 Liczebność oddziału: 150

Elficcy magowie- Uzbrojenie- szaty maga, laska oraz długi lub krótki miecz.
Magowie są niezbędnym elementem każdej armii zwłaszcza elfów. Magowie ci władają magia żywiołów (Woda, Ogień, Ziemia, Powietrze) oraz podzywiołów. Liczba oddziałów: 2 Liczebność oddziału: 30

Orli jeźdźcy - Uzbrojeni w długie miecze, długie łuki, oszczepy oraz włócznie. To wojownicy dosiadający olbrzymich orłów. Jest to bardzo nietypowa jednostka- Zawsze na początku bitwy latają nad przeciwnikami oraz miotają w nich oszczepami (waląc w ciężką kawalerię i piechotę), a następnie korzystając z łuków eliminują jednostki wroga, tam gdzie sytuacja może gorzej wyglądać. Gdy przystępują do szarzy, to pikują na wroga z kilkometrową włócznią, a następnie porzucając włócznie( z nabitymi na niej istotami) przegupowują się i biorą nowe włócznie z własnych tyłów. W walce z innymi powietrznymi jednostkami korzystają z włóczni i łuków, a w ostateczności z długich mieczy - lec dzieje się to zazwyczaj gdy już 2 istoty latające się zetkną i nie będzie można korzystać z włóczni). Liczba oddziałów: 3 Liczebność oddziału: 50

Historia: Królestwo elfów - Erenia istnieje przez ponad 3500 lat. Zajmuje rozległe połacia leśny, oraz równiny gdzie elfy posiadają swoje miasta, oraz hodują konie- jedne z najlepszych koni we współczesnym świecie. Ostatnia wojna rozegrała się w 3428 roku po zaatakwaniu ich przez sąsiadujące królestwo ludzi. Ludzie zostali pobici w 3 bitwach - nad rzeką Sitheną, Na równinie wschodzącego księżyca, oraz w czasie kontrofensywy niepodal miasta Galdon, któe wraż z sąsiednimi terenami zostało po wojnie przyłączone do królestwa elfów.

PS Co doz broi- nie chcę zebyście sobie wyobrażali ze oni tylko w zbrojach jechali- często uzbrojenie to był kompletny secik jak tutaj np. opiszę zbroję płytową (pełną):
Zbroja ta składa się z ukształtowanych i dopasowanych metalowych płyt, znitowanych i zazebiających się tak by pokryć całe ciało. W jej skłąd wchodzą rękawice, ciężkie skórzane buty oraz hełm z przyłbicą. Pod nią nosi się przeszywanicę. klamry i paski rozdzielają ciężar na całe ciało...
Tak więc określenie "Pełna zbroja płytowa"odnosi się do całego opancerzenia nie tylko do zbroi.
To chyba koniec tego czego pisałem.
Taktykę napiszę potem bo już mi się nie chce
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.

Ostatnio edytowany przez eerion - 08-03-2005 o 10:05.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2005, 12:45   #71
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Domyślny

eerion fajny opis
Co do bitwy to na podstawie mapy mozecie podawać wasze położenie
(jeśli Lord Sauron pozwoli).
stary 11-03-2005, 13:18   #72
Melaxa371
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 03 2005

Domyślny Wchodze w to

Ok ja sie moge zabawic no wiec moje wojsko nazywa sie: pardino (dziwna nazwa ale wymyslilem) w paradinie sa rasy takich jak:elfowie,ludzie i Krasnoludy z kuszami. No wiec elfowie strzelaja z luku na swoich wiezyczkach jedna wieza miesci az 30 elfow a moj zamek ma 4 wieze czyli razem 120 elfow.
Na mniejszych wiezyczkach sa krasnoludy z kuszami tutaj nic nie musze opisywac poniewaz jak nazwa mowi to sa krasnoludy ktorzy strzelaja z kuszy. Jedna mala wiezyczka pomisci 15 krasnoludow z kusza czyli jest ich 60 a ludzi jest w zamku 8431 razem z krolem krol to ja (hehe) umiem rozne czry robic np. takie ze rozwalam polowe zamku wrogiego albo nie wiem.. rozwalam polowe armi jednym machnieciem reka. I to jest moje wojsko i nie miejcie pretensji do jak mu tam? Lord sauron? No bo to jest zabawa nawet swietna i na forum sie chyba nikomu nie nudzi jak jest takie cos
Melaxa371 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2005, 17:47   #73
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

A moja armia sklada sie z mojej dupy, jednym pierdem rozwalam caly swiat... Jesli melaxa moze robic takie przegiete debilstwa, to czemu ja nie moge???
Pomysl na temat moze i niezly... Ale czy KTORYKOLWIEK z was wie, jak to ma wygladac? Zaloze sie o stowe, ze nie. Sauron tez pewnie nie wie, bo on najpierw zaklada temat a potem mysli o konsekwencjach. Poza tym wszyscy sie rzucili zeby tworzyc sobie nie wiadomo jak wielkie i potezne przegiete wojska i alter ega... Patrz-melaxa.
@down-ja mam jeszcze PASTE DO ZEBOW, szybko ci umyje usta i stracisz swoja bron GWA HA HA HA... A pasty do tylka jeszcze nie wymyslili

Ostatnio edytowany przez Matheous - 12-03-2005 o 08:34.
Matheous jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2005, 21:07   #74
Polny Lowca
Użytkownik Forum

Polny Lowca's Avatar

Data dołączenia: 05 06 2004

Domyślny

skoro matheus ma odbyt ja mam.... Usta Od jednego dmuchu świat tak zaczyna śmierdzieć że wybucha tylko ja moge walczyć z matheusem XD
A tak na serio to Melaxa przesadziła...
Polny Lowca jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-03-2005, 21:45   #75
lewy/fallen
Użytkownik Forum

lewy/fallen's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2004
Lokacja: Elbląg

Stan: Aktywny gracz
Imię: Lolnikov
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Azura
Poziom: 27~
Skille: 70/50~
Poziom mag.: 13
lewy/fallen ma numer GG 4868258
Domyślny

ehh ... nie chce być realistą ale wg mnie nic z tego nie wyjdzie radze zamiast się męczyć na forum zebrać kumpli i zagrać w prawdziwe rpg z systemem
... póki co panuje tu mentlik boje się zobaczyć przebieg bitwy
ale jeśli się wam uda to przyznam się do błędu

"czas bardzo szybko mija a przy śmierci zostaje chwila"
lewy/fallen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2005, 13:28   #76
Adamix
Guest

Domyślny Armia

A oto moja armia. Nie jestem jakims fanatykiem fantasty, ale temat mi się podoba jak coś jest nie tak jak trzeba to pisać. I proźba do Lorda Saurona: Spisz zasady tego w jednym poście i będzie spokuj bo z tego co przeczytałem niewiele rozumiem .

Armia: Przeklęte Legiony

Historia: Wiele wieków temu grupy Starożytnych Krasnoludów strzegły bram piekieł. Byli oni ciągle narażani na ataki stworzeń przedostających się przez szczelinę w pieczęci zabezpieczającą wejście do podziemnego świata . Lecz jeden z nich Zapdos wkroczył na złą drogę. Namówił kilku swoich kumpli by zbuntowali się przeciwko ich generałowi. Chcieli wrucić do swoich rodzin mieszkających na południu kontynentu. Zabili swojego generała i kilku jego najlepszych dowudców, a reszte namówili do powrotu. Gdy odeszli mieszkańcy podziemi wyszli i zawładneli pobliskimi okolicami.
Kultura: Oficjalnie żyją w pokoju z nacjami preferującymi zniszczenie swiata np: nieumarli, a nieoficjalnie chcą byc władcami całego świata. Raz w roku obchodzą jedno świeto: Święto Płomienia Smoka. Wybierają wtedy 3 ludzi i składaja ich w ofierze.

Jednostki:

Lekkie:

Imp - zbroja skórzana, pazury (ta nacja jeszcze nie wymyśliła obcinaczy do paznokci). Stanowią oni pierwszą linię ataku tzw. mięso armatnie. Liczba oddziałów: 6 Liczebność oddziału: 400

Gogi - zbroja skórzana, krótki miecz, ogniowe kule. Zazwyczaj stoją oni zaraz za impami, ich celem jest zabicie jak najwiecej jednostek zanim dojdzie do bezposredniego starcia. Liczba oddziałów: 5 Liczebność oddziału 500

Demony - kolczuga, rogi, 2 tarcze. Ta jednostka taka średnia do wszystkiego i go niczego (nie miałem weny twórczej). Liczba oddziałów: 6 Liczebność oddziału: 1000

Średnie:

Demonolog - magiczna rużdzka - potrafi wzywać 5 impów i strzelać z kul energi ognia trucizny śmierci itp. Stoją oni na końcu armi i atakują z daleka. Liczba oddziałów: 3 Liczebność oddziału: 100

Wiwerna - łuski, pazury, zionięcie ogniem. Sieją one postrach w sercach wrogów.atakują oni 3 wrogów naraz dzięki swojemu płomieniowi. Liczba oddziałów: 3 Liczebność oddziału: 150

Ifryt - zbroja łuskowa, płonąca tarcza, stalowy hełm, ognisty miecz. Podpalają swoje ofiary mieczem, a te giną w strasznych męczarniach.Liczba oddziałów: 2 Liczebność oddziału: 150

ciężkie:

Moloch - Zbroja płytowa (komplet), szpony, tarcza z łusek wiwerny, zionie ogniem. Molochy swkorzystywane do niszczenia wielkich oddziałów wroga. Atakuje naraz 3 wrogów. Liczba oddziałów: 3 Liczebność oddziału: 50

Diabeł - Zbroja adamentowa, tarcza z adamantu, kosa. Liczba oddziałów: 3 Liczebność oddziału: 30

Ostatnio edytowany przez Adamix - 12-03-2005 o 13:31.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2005, 16:17   #77
Pexazowe
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 07 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Melaxa371
(...)a ludzi jest w zamku 8431(...)
Te bitwy mają się toczyć na jakichś równinach a nie obok zamków... Chyba że "swoją ręką którą jednym machnięciem rozwalasz zamek" przetelportujesz jakoś wieżyczki na pole bitwy -.- A co do wojska: a nie lepiej od razu 6 miliardów? Co do tej bitwy, myślę że i tak się nie uda. Takie coś wypala na tych turniejach, zjeżdżają sie ludzie, maja swoje figurki/wojska i walczą.
stary 12-03-2005, 16:50   #78
Skiller28
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 03 2005

Domyślny Heh pomysł dobry :)

Chętnie się przyłącze do tej zabawy
Ale trzeba pomyśleć najpierw jak by to miało wyglądać
Skiller28 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2005, 23:38   #79
Storm Silverhand
Użytkownik Forum

Domyślny

Dobra panom już dziękujemy
Temat raczej do zamknięcia...
stary 13-03-2005, 09:21   #80
japa21
Użytkownik Forum

japa21's Avatar

Domyślny -.-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Skiller28
Chętnie się przyłącze do tej zabawy
Ale trzeba pomyśleć najpierw jak by to miało wyglądać
Oryginalny to ty ****a zbytnio nie jesteś. Już któraś tam osoba mówi, że trzeba było pomyśleć. Po jakiego c***a powtarzać tę samą myśl kilkakrotnie?

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania