Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 10-06-2005, 15:08   #61
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seeraph
Widać są jakieś inne możliwości o których niemasz pojęcia (zresztą ja tak samo).
Nom, tego nie zaprzeczę, więcej, pewnie tak jest

Dżizas!
$corcerer jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2005, 15:55   #62
Mefontic
Guest

Domyślny

Hmm... wiecie ja chyba dochodze do wniosku ze to byl jakis bug wykorzystany przez kogos... nie zaden program, albo wlasnie program ktory dzieki bugowi mogl zrobic cos takiego... dlatego moze ten update... bo mi tam zawsze lista z charami sie po jakims czasie zamykala.

Ostatnio edytowany przez Mefontic - 10-06-2005 o 16:01.

stary 10-06-2005, 16:07   #63
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

edit:
.

$corc racja

post do usuniecia

Ostatnio edytowany przez Vil - 13-06-2005 o 00:12.
Vil jest offline  
stary 10-06-2005, 16:19   #64
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Kiedys jak mi sie wyczerpywaly baterie w myszce, badz w innej kabelek sie ze tak powiem zdupcyl , to kursor myszki sam latal i w ogole... moze to ?

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline  
stary 10-06-2005, 16:23   #65
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
bot dziala _na twoim komputerze_ ! Moze wykonywac automatyczne ruchy mysza ( autofishing, aimbot ) ale nie ma mozliwosci wplywania na to co robia gracze odlegli o setki kilometrow ! Jesli ktos stworzylby cos takiego oznaczaloby to zdalna kontrole nad komputerem dowolnej osoby zainfekowanej podobnym trojanem, co jest raczej zdecydowanie nie wykonalne ( nie patrzcie na amerykanskie filmy )
Jasne, NetBus, Prosiak, Remote administrator, a takze wbudowany w XP zdalny pulpit to tylko wymysł Amerykańskiej kinematografii...

Gdzie ty żyjesz człowieku?

Dżizas!
$corcerer jest offline  
stary 10-06-2005, 16:24   #66
Emilos
Użytkownik Forum

Emilos's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 134
Emilos ma numer GG 9185855
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sozemego
Kiedys jak mi sie wyczerpywaly baterie w myszce, badz w innej kabelek sie ze tak powiem zdupcyl , to kursor myszki sam latal i w ogole... moze to ?
hmmm, i tak naraz u kilku osob ?

Teoria mowi iz jest to niemozliwe , ale skoro zginelo pare osob w takiej samej sytuacji, to szczerze watpie czy jest to zbieg okolicznosci.
Teoria pozostanie teoria, a fakty pozostana faktami.
stary 10-06-2005, 22:27   #67
Luvanton
Użytkownik forum

Luvanton's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Wawa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Casa Rosso
Świat: Iridia
Poziom: 131
Domyślny Niezły bullshit

Siemka, Tutaj Luvanton mówi. Jest bardzo możliwe że bot o którego toczy się cała kłotnia rzeczywiście istnieje. Osobiście jednak myślę że niejest szeroko dostępny i bardzo latwo go wykryc. Mam jedna jedyna prośbę ! osoby które niesą pewni ż bot istnieje albo jeżeli są pewni a niewiedzxa kto tego bota uzywa niech niezucaja nickami. Na komputerach nieznam sie zbyt wiec jak moglbym zrobic bot ktory jak sadze wymagalby geniuszu ....... Seer zginal z mojej reki. zabilem go majac skulla. Powod ? wczesniej zabilem jedna osobe ktora rowniez mnie denerwowala a on zaczal mnie nawalac z jakiejs dupnej broni nastepnie wyskoczyl mu yellow skull wiec zaczalem go nawalac zjechalem do mocno czerwo zycia a nastepnie Teebu ktorego nieznam i niejest on moim przyjacielem dokonczyl sprawe. Che tlyko powiedziec jedno : NIGDY NIEUZYWALEM TEGO BOTA I USLYSZALEM DOPIERO WTEDY GDY MNIE O NIEGO OSKARZYLI.

P.S. Seer de'Lionheart, Sirithcam on Iridia Ci ludzie zaplaca za klamstwa i za naruszanie mojej czystosci jesli chodzi o cheaty
Luvanton jest offline  
stary 10-06-2005, 22:35   #68
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2005
Lokacja: Pruszków ; /

Seeraph ma numer GG 6476943
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luvanton
Seer zginal z mojej reki. zabilem go majac skulla. Powod ? wczesniej zabilem jedna osobe ktora rowniez mnie denerwowala a on zaczal mnie nawalac z jakiejs dupnej broni nastepnie wyskoczyl mu yellow skull [...]
Sorry Luvanton ale kłamiesz mówiąc, że zacząłem ciebie atakować. Jak szłem do depo widziałem ciebie jak czaisz się na mnie i podążasz za mną zygzakiem. Mogłem od razu uciec do depo bo byłem pewny, że zaatakujesz, ale pomyślałem sobie, że poczekam chwile pod depo, a jak się nie odczepisz to wtedy tam ucieknę. Podeszłeś do mnie i moja postać zaczęłą atakować ciebie samoczynnie bez żadnej mojej ingerencji. Jakiś błąd serwera ??? Też tak myślałem, dopóki nie zobaczyłem, że Pebuu latał i zabijał ludzi w podobny sposób tzn. podchodził do nich na odległość 1 kratki, a ci chcąc uciec do PZ niemogli gdyż ich wywalało.
Wiem dobrze co mówię, i nie zacznę ciebie przepraszać czy zmieniać nagle zdanie pod jakimikolwiek groźbami
PS. Za każde kolejne twoje kłamstwo odpłacę się cytatem twoich wcześniejszych kłamstw, które napisałeś w "wywiadzie", a na które mam dowody, że są nieprawdą

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 10-06-2005 o 22:41.
Seeraph jest offline  
stary 11-06-2005, 10:35   #69
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

hehehe, dorzuce swoje 3 grosze
w nocy jak spalem naszla mnie wena, wiec tak, jak grasz w tibie, i uzywasz, np gadu gadu, jest sprawa nie trudna wykryc twoje IP, wystarczy znac twoj nr, ja mam znikome pojecie o programowaniu i tym podobnym, ale potrafie okreslic w ten sposob IP 75% osob zalogowanych w sieci gg, bez uzycia zadnych skomplikowanych narzedzi.
moze to jakos daloby podstawy do uczynienia bardziej prawdopodobnej wersji o jakims syfie, co sie dostalo na waszego (tych pokrzywdzonych) kompa.
emilok jest offline  
stary 11-06-2005, 10:51   #70
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Bot istnieje!!!

Jestem pewny, że taki "bot" istniał i istnieje, lecz jest "niekompatybilny" z wersją 7.41 Tibii. Tak więc dla mnie sprawa istnienia lub niestnienia bota jest zamknięta, lecz dalej sprawą otwartą i dość trudną do rozwiązania jest w jaki sposób bot zmuszał ludzi do ataku na osobę posiadającą ten program, tzn. czy ingerował w dane przesyłane z/do serwera, komputer użytkownika czy też być może jakiś inny prostszy sposób...

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 11-06-2005 o 11:14.
Seeraph jest offline  
stary 11-06-2005, 17:11   #71
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Wyjaśnienia...

Dzisiaj odbyłem dość długą rozmowę z wcześniej oskarżanym przez nas o posiadanie ów bota "Luvantonem". Po długich wyjaśnieniach okazało się, że Luvanton rzeczywiśie nie miał i nieposiada takiego "bota". Wybuchła z tego niemała afera, więc Luvanton - za wszystkie oskarżenia przepraszamy i w naszych oczach jesteś czysty jak łza . Oczywiście nieznaczy to że bot taki wogóle nieistnieje, tylko zmienia to oblicze w jaki sposób działa. Po dokładnej sytuacji kiedy zaliczyłem deda, mimo iż nikogo nieatakowałem, nasuwają się wnioski, że bot ten po zbliżeniu się do osoby go posiadającej zmusza ofiarę do ataku na KAŻDEJ osobie w odległości 1-nej kratki jeśli ta ma skulla. Wcześniej przechodziłem właśnie obok Pebuu, który jak przypuszczam miał takiego bota, potem mijałem Luvantona, który miał czaszkę. Wtedy to moja postać zaczęła samoczynnie go atakować, więc "w jego oczach" dostałem yellow skulla. On sam niemiał również świadomości o bocie, myślał, że specjalnie go zaatakowałem, więc podążał za mną. Kiedy się zbliżył moja postać znowu zaczęła go atakować i niemusze mówić co było dalej... Jednak po dedzie stałem pod świątynia Thais i obserwowałem co się stało. Pebuu ganiał ludzi, a ci niemogli uciec do śwątyni. Tak więc bot istnieje, lecz to wszystko zmienia poglądy na sposób w jaki on działa(ł).

PS. Znowu dostane punkty karne

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 11-06-2005 o 17:13. Powód: bo tak : P
Seeraph jest offline  
stary 11-06-2005, 18:07   #72
Xandar Mac'Leod
Użytkownik Forum

Xandar Mac'Leod's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arcanium
Świat: Iridia
Poziom: 132
Skille: 97+dist
Poziom mag.: 21
Problem to zmusza do refleksji...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mefontic
juz wiem kto ma ten program na Iridi: Luvanton i Pebuu niedawno go testowali ;/// nic nie mowie, ale prawdopodobnie ten update byl spowodowany tym botem (moze blokowali cos na tego bota[nie wiem nie znam sie tak na kompach]) bo mi tam zawsze sie po paru sekundach wylaczala lista charow...
jak czytalem to co pisales chcialo mi sie smiac...takiego bullshitu nie bylo. Luvantona znam z RL(moj best friend). Moge zagwarantowac, ze nie stworzyl rzadnego bota...Jestes smieszny stary. Walnales takiego kwasa, ze czuje tylko zlosc, i zal mi ciebie. Obiecuje ci ze twoj kumpel padnie za twoja glupote jeszcze raz. Taki kit omg...Prosze tylko urzytkownikow forum zeby nie wierzyli temu klamcy. No Luvanton slawny jest (gz Alan tej negatywnej slawy). A to z tym updatem to juz w ogole szalejesz koles. Poprostu boki zrywac. Nie wiem jak opisac twoja bezgraniczna glupote, ktora sie przejawia w tym co piszesz. Radze zebys sie 5 razy zostanowil nastepnym razem zanim cos napiszesz. Przepraszam Moderatorow i urzytkownikow forum za przeklenstwa, ale nie moglem nic napisac o kolesiu ktory tak piep...gada

PS: ja nie bede musial stosowac zadnego bota...przetestuje mojego sdka na twoim kumplu...Belive me.

Ostatnio edytowany przez Xandar Mac'Leod - 11-06-2005 o 18:08.
Xandar Mac'Leod jest offline  
stary 11-06-2005, 18:38   #73
koczko
Guest

Domyślny

Kolega mówił, że bubble ma tego bota i zabiła juz ponad 40 osob na antice

stary 11-06-2005, 20:26   #74
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

@Seeraph, Mefontic: to ja go napisalem, muaahahahahahahah! Ku chwale Triad i DB przejmuje on kontrole nad waszymi duszami! Jestem genialnym okultysta-hackerem i mam wladze nad waaaaaszymi wszyyyystkimi duszaaaami!

@koczko: Tylko? Ja na Iridii zabilem juz 150. A na azurze juz okolo 2k.

FEAR ME!

<przepraszam, wiem, ponioslo mnie, ale po przeczytaniu tego tematu inaczej nie moglem>

A na powaznie. Ciesze sie, ze wszysko juz sie wyjasnilo. Na przyszlosc radze powstrzymac sie z oskarzaniem poszczegolnych osob, zanim nie zdobedzie sie 100% dowodow winy.
Adolphus Elbragol jest offline  
stary 11-06-2005, 21:23   #75
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny Wyjaśnienia... cd.2

Hmmmm, w poprzednim poście pisałem, że oskarżenia, które padły pod adresem Luvantona były nieprawdziwe, i za to przepraszam, lecz wszystko to stało się z winy właśnie tego bota, który posiadał Pebuu. Idąc pod depo gostek z white skullem zastawiał mi droge (Pebuu) ale niezaatakował. W końcu poszłem dalej i przechodząc obok Luvantona, który miał skulla moja postać go zaczęła atakować mimo iż nawet niemiałem go zaznaczonego na battleliście. Luvantonovi pojawiła się u mnie żółta czaszka, więc polazł za mną. Ja nic niemiałem, więc odczytałem to jako wcześniej wymienione "czajenie się" na mnie i dlatego błędnie oskarżyłem go o posiadanie bota. Pebuu nieatakował mnie samemu bo był knightem na 31 lvl, więc jeśli okazałoby się, że mam przy sobie SD niemiałby szans. On dołączył się później, kiedy stałem zablokowany pod depo. Później widziałem jak właśnie Pebuu wykańczał w ten sposób już bez pomocy innych ludzi z low lvl, tak więc powtarzam: bot taki istnieje!!!
PS. W poprzednim poście wyjaśniłem jak działa w praktyce, więc nie będę tłumaczył po raz drugi
stary 11-06-2005, 21:28   #76
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny ?!?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xandar Mac'Leod

jak czytalem to co pisales chcialo mi sie smiac...takiego bullshitu nie bylo. Luvantona znam z RL(moj best friend). Moge zagwarantowac, ze nie stworzyl rzadnego bota...Jestes smieszny stary. Walnales takiego kwasa, ze czuje tylko zlosc, i zal mi ciebie. Obiecuje ci ze twoj kumpel padnie za twoja glupote jeszcze raz. Taki kit omg...Prosze tylko urzytkownikow forum zeby nie wierzyli temu klamcy. No Luvanton slawny jest (gz Alan tej negatywnej slawy). A to z tym updatem to juz w ogole szalejesz koles. Poprostu boki zrywac. Nie wiem jak opisac twoja bezgraniczna glupote, ktora sie przejawia w tym co piszesz. Radze zebys sie 5 razy zostanowil nastepnym razem zanim cos napiszesz. Przepraszam Moderatorow i urzytkownikow forum za przeklenstwa, ale nie moglem nic napisac o kolesiu ktory tak piep...gada
BOŻE XANDAR, NAPISAŁEM POSTA, W KTÓRYM PRZEPROSIŁEM NIESŁUSZNIE OSKARŻONEGO I WYJAŚNIŁEM SPRAWĘ. CO MAM ZROBIĆ ŻEBY TO DO CIEBIE DOTARŁO?!? NAPISAĆ TO CZCIONKĄ 30 CZY CO ???

PS. Do bana jeszcze 7 pkt

Ostatnio edytowany przez Seeraph - 11-06-2005 o 23:21.
Seeraph jest offline  
stary 11-06-2005, 23:09   #77
Miro
Użytkownik Forum

Miro's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Myrtana

Domyślny

Heh wystarczy mieć linuksa i jazda hehehehe
Oczywiście ja nic nie robie to tylko domysły
69 50 61
17 15 15
Skille: 83\50 Skille: 75\44 Skille 80\41

Miro jest offline  
stary 11-06-2005, 23:14   #78
Elrendell
Użytkownik forum

Elrendell's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: Łódź

Elrendell ma numer GG 2324079
Domyślny

Gram na iridii i fakt slyszalem o tym a nicki tych postaci sie zgadzaja to chyba faktycznie istnialo badz istnieje...koles w gildi u mnie mi sie zalil ze go tak zalatwili
Elrendell jest offline  
stary 11-06-2005, 23:17   #79
Rabanbar
Użytkownik Forum

Rabanbar's Avatar

Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków

Stan: Na emeryturze
Rabanbar ma numer GG 3067062
Domyślny

To prawda, mojego kumpla tak zalatwil wlasnie Pebuu (czy jak mu tam).

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek
Rabanbar jest offline  
stary 11-06-2005, 23:19   #80
Seeraph
Użytkownik Forum

Seeraph's Avatar

Domyślny wyjaśnienie...cd.3

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elrendell
Gram na iridii i fakt slyszalem o tym a nicki tych postaci sie zgadzaja[...]
Chciałem jeszcze raz tylko wtrącić się i powtórzyć, że Pebuu napewno go używał
natomiast Luvanton nie, po prostu niesłusznie go oskarżyłem
Sorry Luvanton...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania