Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-06-2006, 19:32   #61
Skórek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Kolo Zenka chaty

Stan: Rookstayer
Profesja: Knight
Gildia: ni ma XP
Świat: Xantera
Poziom: lol
Skille: 16/15
Skórek ma numer GG 1405933
Domyślny

Ja tez mam sorca na Xanterze i nie oplaca sie tam grac bo pk'uja
Jesli chodzi o summony to tez zrezygnuj bo tam sie nie da grac!
Na twoim miejscu zostawilbym sorca i zrobil se nowego chara na no pvp i od czasu do czasu pograj se sorcem na xancie (ale ostateczna decyzja nalezy do Ciebie) PROPOZYCJA OCZYWISCIE
Skórek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-06-2006, 20:18   #62
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

@=Pekin=
nic dziwnego że jak powiesz "leave!!" to nikt nei wyjdzie, jakbyśpowiedział uprzejmniej to może byłoby inaczej.
btw. zostawiać postać bo ci jakiś noobek wejdzie na respa? bezsensu
stary 11-06-2006, 20:24   #63
Skórek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Kolo Zenka chaty

Stan: Rookstayer
Gildia: ni ma XP
Poziom: lol
Skille: 16/15
Skórek ma numer GG 1405933
Żarówka

Mi nie chodzi oto aby zostawil sorca mi chodzi oto aby zrobil se nowego chara na no pvp i gral nim grajac tym na Xanterze (aj to nie do mnie chyba bylo pisane ssrrry) ;/

Ostatnio edytowany przez Skórek - 11-06-2006 o 20:27.
Skórek jest offline  
stary 11-06-2006, 21:56   #64
Mózgu
Użytkownik forum

Mózgu's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 154
Skille: 108/107
Poziom mag.: 9
Dumny

Jeśli szybko wbijesz 26 level to możesz zamienić pokoje. Musisz wziąść to pod uwagę, że np. na non pvp możesz se zrobić summony i nikt ci ich nie zabije, zaś na pvp zrobisz i mogą zostać zabite, na non pvp możesz stać spokojnie pod depo i klepać runki a na pvp troche jest to mniej bezpieczne, na non pvp jeśli bijesz potwora to podejdzie ci ktoś i będzie bił to nic nie możesz zrobić, zaś na pvp możesz go surowo skarcić więc musisz przemyśleć to wszystko
Mózgu jest offline  
stary 17-06-2006, 09:35   #65
Najs Knight
Użytkownik forum

Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: Trzebicz

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 21
Poziom mag.: 37
Najs Knight ma numer GG 7158968
Smutny

co wy pier*** własnie na pvp jest wiecej noobow..
Ja np. gram na Luminera i mam 15lv sorca i nie widzialem jeszcze zadnego nooba co by mi zabral lootbaga

Lv:15
Mlv:10
Najs Knight jest offline  
stary 17-06-2006, 10:05   #66
Mahrdis
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Najs Knight
co wy pier*** własnie na pvp jest wiecej noobow..
Ja np. gram na Luminera i mam 15lv sorca i nie widzialem jeszcze zadnego nooba co by mi zabral lootbaga

Lv:15
Mlv:10
Naucz się robić podpisy. Nie warto się ośmieszać na forum, uwierz mi.
Mahrdis jest offline  
stary 17-06-2006, 10:13   #67
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

a co ty za lootbagi robisz na 15lvl ? lol
stary 17-06-2006, 11:02   #68
Nieugiety
Użytkownik Forum

Nieugiety's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
Domyślny

Wybierz pvp
Na non pvp owszem, nie zabija ci summona i cie nie ujebią (pk to nie problem)
Ale qwa siedziales 3h na guardach, wracasz z ogromnym lotem a tu 6 lvl ci go wrzuca do wody.... Jak sie bedziesz czul?

@Najs knight
Moze i jest więcej noobow, ale 1 sd albo hit i ucieka.....

Ostatnio edytowany przez Nieugiety - 17-06-2006 o 11:04.
Nieugiety jest offline  
stary 18-06-2006, 03:44   #69
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez petro$
ja wolałbym ci grać na non-pvp, ponieważ jak już masz 26 lvl to posiadasz zapewnie dużżo manny żeby summonować potworka i expić np. Cyclopolis, PoH itp. Jak możesz tworzyć już SD to wogóle....
Ja grałem na Asterze (serwer non-pvp) i fajno sie gra
Czasami jakiś loot można podpieprzyć i wogóle....fajno...
Więc radze ci grać dalej na tym świecie, w najgorszym przypadku sprzedaj tego sorca
noob blx?

a czmu nikt nie bierze pod uwage e pvp?? przeciez e pvp jest swietne (nie zartuje)
stary 27-06-2006, 15:06   #70
Patol
Użytkownik Forum

Patol's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: GRO

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Matteo
Świat: Guardia
Poziom: 13
Skille: 55/55
Poziom mag.: 3
Patol ma numer GG 7299407
Domyślny

Nie graj nigdy na non pvp, ja gralem na Guardii i normalnie nudy w ch*j. Na szczescie juz gram na Galanie (dopiero na rooku). Co ty bedziesz na non pvp robil z 80 lvl?? Bo chyba nie na dragi
stary 02-07-2006, 23:01   #71
Palooh
Użytkownik Forum

Palooh's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: In Your Brain...

Profesja: Sorcerer
Świat: Honera
Poziom: 34
Skille: -/23
Poziom mag.: 37
Domyślny

Ja gram na non pvp, mam 35 sorca i jest super Lootbagi jak się umie nosić/ukrywać, to nie ma problemu. Można przy robieniu runek poćwiczyć z pustym bagiem xD Teoria, że na non pvp jest więcej noobów raczej się nie sprawdza (przynajmniej na honerze). Nie ma stresu, że zaraz Cię jakiś PA zabije w środku miasta

Dla mnie lepszą zabawą jest blokowanie ludzi na potworkach, niż pvp Ale robię to tylko wtedy, gdy ktoś jest kompletnym noobem (błaga o itemki, zabija potworki, wyzywa itp.). No i nie ma konsekwencji tego czynu ;]
Palooh jest offline  
stary 03-07-2006, 08:50   #72
Silkov
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2005
Lokacja: Suwałki

Stan: Na Emeryturze
Imię: Silkov
Świat: Luminera
Poziom: 80
Skille: dobre
Poziom mag.: 65
Domyślny

na non pvp fajnie bo jest spokój tylko jakies nópki kradno lootbagi np. na guardach i to szczególnie denerwuje.. ale ten spokój też czsami jest zły, nic sie nie dzieje, a tak bym sobie kogoś pohuntował dlatego gram na non pvp i jak mi już nic się nie chce robić to zrobie sobie jakoś postać i stopniowo nią skiluje a potem pekuje (narazie 16 najt 64/64 red sql, 19 druid 22 mlev red sql, 25 elder druid 29mlev sqla ni ma bo e pvp )

pograj na non pvp, jak cie na maxa zdoluje to zrób sobie jakiegoś innego chara na pvp /e pvp jak nie chcesz pkować

nie lubie tego stereotypu że na non-pvp grają nooby , wszedzie grają nooby tylko że na non-pvp nikt ich nie wytępi
stary 04-07-2006, 00:36   #73
TaJemniczy
Użytkownik Forum

TaJemniczy's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
Domyślny

Na samym początku chciałbym powiedzieć że to co zostanie napisane tutaj ,by nie obraziło nikogo-chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie
Osobiście grałem na pvp i gram na no-pvp.
Na pvp osiągnąłem 50 lvl i skille 82/81.
Na no-pvp 60+ lvl i skille 78/75 (tutaj rosną)
Teras zacznę mówić moje wspomnienia, uwagi itp.
Po osiągnięciu 60lvl na no-pvp chciałem spróbować znowu pvp(kiedyś miałem palla na 60 lvl).Na początku było fajnie znowu pvp , nowe plany itp. Trochę poexpiłem i skillowałem, aż pewnego wieczora wpadła cała elita serva, no niedosłownie ale czołówka, męczyli się z 30 min zemną aż zabrakło mi uh i nie zdążyłem do protecion zone. W tedy natchnęła mnie myśl, czy warto znowu to przeżywać, tyle skillowania po to by paść? Od razu podkreślam że to nie przez moje pvp padłem gdyż nie miałem szans przy lvl 4 które miały 100+ lvl i 1 –70. Na dodatek jeden był moim kumplem, do datkiem było uzasadnienie mojego deda ,,zaczepiałeś mojego kumpla’’---którego nigdy na oczy nie widziałem, ale to oczywiste było że zbierają na wojnę i itemki dla swojego kumpla którego hakli. Się rozpisałem, wiem że niektórzy będą pisać ,,kolejny noob który się użala i niezna pvp’’, ale myślę że niektóży zrozumią mnie i to oco mi chodziło.
Wielu z was pisze że no-pvp to gówniane servy itp., tu się z wami nie zgodzę, czemu?
-każdy uczciwy gracz grający na pvp jest na przegranej pozycji, gdyż nigdy nie dogoni h-lvli jeżeli nie będzie dzielił konta, bo dam sobie rękę uciąć że tak zwana elita dzieli konta(oczywiście zdarzają się wyjątki), właśnie ta elita i ich i noobki (lvl 20-50) którzy mają prota u nich zawszę będą robić pk, dla zabawy ,z braku funduszy , bo maż leprze skille i nic im nie zrobisz.
-mówicie że no-pvp to serv pełen noobów----tu się zgodzę na 50%, dlatego że nooby, thiew i tym podobne są na facc arena, zaś na pacc arena rzadko zdąży się noob który wpakuje się na respam, zabije ci potworka do skillowania itp.
-niektóży mówią że na no-pvp można afkować do woli, hymmmmm to zależy bo na Harmoni, bardzo często pojawia się G’m, ostatnio zbanował 7 osób w jakieś 5-7 minut.
-jeżeli chodzi o profesje na no-pvp, każda jest fajna.
-bym zapomniał co do 1-, oczywiście na no-pvp są też i tacy co dzielą konto—ale tutaj na pewno zdobędzież leprzy lvl.
-nie opowiadajcie mi że każdy na new world ma równe szanse, na pewno ten co gra uciwie nie czemu? Patrz parę punktów wyżej.
Na koniec dodam że wruciłem na no-pvp i jestem zadowolony. Sorrki że tak się rospisałem ale leżało mi to na sercu .
Acha, Nigdy Nie Obrażaj Osób Które Grają Na No-Pvp, bo to nieraz fajni ludzie

Ostatnio edytowany przez TaJemniczy - 04-07-2006 o 00:41.
TaJemniczy jest offline  
stary 04-07-2006, 09:11   #74
Phoelerius
Użytkownik Forum

Phoelerius's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Phoelerius
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TaJemniczy
-niektóży mówią że na no-pvp można afkować do woli, hymmmmm to zależy bo na Harmoni, bardzo często pojawia się G’m, ostatnio zbanował 7 osób w jakieś 5-7 minut.
7 osob w pare min za AFK? AFK do 15 minut jest legalne, co innego jak stoi ludzik i przez 20 min sie nie odzywa, a w miedzyczasie robi runy.
stary 04-07-2006, 11:37   #75
TaJemniczy
Użytkownik Forum

TaJemniczy's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Phoelerius
7 osob w pare min za AFK? AFK do 15 minut jest legalne, co innego jak stoi ludzik i przez 20 min sie nie odzywa, a w miedzyczasie robi runy.
Wiem że jest dozwolone 15 minutowe afk, lecz ja nie powiedziałem za co dostali bana, chciałem uświadomić że na niektórych servach no-pvp G’m też szaleją.
TaJemniczy jest offline  
stary 04-07-2006, 12:07   #76
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TaJemniczy
Wiem że jest dozwolone 15 minutowe afk, lecz ja nie powiedziałem za co dostali bana, chciałem uświadomić że na niektórych servach no-pvp G’m też szaleją.
Dokładnie... na Guardii codziennie widuję GM'a online . A jak wiadomo na Non-PVP znajduje się najwięcej bot userów, więc dużo banów za to przewinienie leci każdego dnia .

PVP vs Non-PVP? - TaJemniczy 3 posty wyżej napisał dokładnie to, co o tym myślę.

A ogólnie moim zdaniem Non-PVP to bardzo dobry wybór dla sorca, ponieważ jeżeli ktoś lubi czytać forum lub robić coś innego, może sobie w spokoju stanąć pod depo i ćwiczyć mlvl poprzez robienie run, bez obaw, że zaraz padnie po sd combo. No i należy też zaznaczyć, że wykonać Annihilatora jest nieco prościej, niż na PVP.

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 04-07-2006 o 12:09.
Rothes jest offline  
stary 01-10-2006, 16:22   #77
Pawlinho
Użytkownik forum

Pawlinho's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2006

Profesja: Elder Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 24
Skille: **/**
Poziom mag.: 24
Pawlinho ma numer GG 1734495
Król

Ja gram na Harmoni i jest to no-pvp lubie grac na takich swiatach bo nikt mnie nie zabije,ale jesli nikt ci nie przeszkadza na pvp to tam zostan szkoda robic od nowa chara i wbijac 26lev i szkoda tego co tam masz
Pawlinho jest offline  
stary 01-10-2006, 17:29   #78
Szaryy
Zbanowany

Szaryy's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2006

Świat: Askara
Domyślny

Na pvp możesz dostać hunta za nic,pekerzy też są denerwujący.Na non-pvp troche wkurzające są thiefy oraz nooby ale da sie wytrzymać
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patol Pokaż post
Nie graj nigdy na non pvp, ja gralem na Guardii i normalnie nudy w ch*j. Na szczescie juz gram na Galanie (dopiero na rooku). Co ty bedziesz na non pvp robil z 80 lvl?? Bo chyba nie na dragi
Zobaczysz jeszcze ci się odechce grać na galanie ,tam jest takie PA że ch*j

Ostatnio edytowany przez Szaryy - 01-10-2006 o 17:35.
Szaryy jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania