Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-07-2005, 15:12   #61
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cholera, wszystko mi się myli -.- Przez całe to gadanie o tych wszystkich krajach pomyliłem Bułgarie z Turcją, a Badzo z Matkiem Źle ze mną...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-07-2005, 16:01   #62
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Znowu ataki w londynie -.-

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 16:58   #63
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Mam na mysli mlodziez, a wiec to, ile mowi sie o tym aktualnie. Prosze bardzo, zapytaj szweda, anglika, hiszpana (ot, chcociazby w tibii, nie trzeba daleko szukac).
Nie mlodziez. DZIECI. Jak moje kumpele jezdzily na wymiane do niemiec to WSZYSCY dziekowali, ze przemiana Europy zaczela sie d Solidarnosci. Tibia to nie caly swiat. Wiekszosc tibijczykow to smarki, ktore nie ucza sie historii.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Czytajac rl life forum mozna sie za to dowiedziec ze komunizm sam upadl, a co wiecej, to nie byl komunizm, bo komunizm jest dobry. Takie panuje przekonanie u czesci nie dzieci, a mlodziezy.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pl.wikipedia.org
KOMUNIZM: System poglądów głoszący program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość oraz zbudowanie społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej własności środków produkcji i sprawiedliwym podziale dóbr.
Faktycznie rzecz biorac w Polsce nie bylo komunizmu. Mozna sie tego dowiedziec na historii w szkole sredniej (Wspolczesnosc). Ustroj, ktory panowal w polsce to SOCJALIZM. NIE KOMUNIZM. Bardzo blisko siebie, ale jednak cos zupelnie innego.

Z definicji jak widzisz idea komunizmu byla dobra. Tylko ludzi robote spiepszyli. Nie doroslismy jeszcze do ideologi komunizmu. Narazie to utopia.

Cytuj:
Ale o solidarnosci, walesie nie ma nic.
A nagroda Nobla dla Walesy? PRZYPOMINASZ SOBIE!?

Cytuj:
Dobrze wiem kto ma pojecie o solidarnosci, a kto nie.
Tak... ty jestes specem od historii... od badania opini spolecznej na podstawie Tibii. Ty wiesz co wiedza amerykanie, japonczycy, niemcy itp;] Chyle glowe przed toba;]

Cytuj:
Zapytajcie sie czegokolwiek zwiazanego z historia polski. Wiekszosc wie tylko, ze bylismy okupowani podczas II wojny swiatowej.

I jeszcze:
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Terroryzm]Terroryzm[/quote]
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Dla mnie Irakijczycy, ktorzy organizuja zamachy w Iraku sa bojownikami o wolnosc;]

I jeszcze przezm kogos wyzej
Cytuj:
Walka o niepodległość?! Człowieku, w wyniku ATAKÓW TERRORYSTYCZNYCH giną tutaj dziesiątki ludzi. W tym także arabów! To jest walka o niepodległość?! Nie rozśmieszaj mnie, to są zwykłe ataki terrorystyczne. Jeśli nie wprowadzą tej, jak ty to nazwałes, "demokracji proamerykańskiej" będzie tam taki sam reżim jak za Husajna. Tak ciężko to sobie wyobrazić?! Ludzie dalej będą ginąć, gdy sprzeciwią się nowemu dyktatorowi. Skąd wiem, że nas tam chcą? Nie wiem.
Tak. Ale amerykanie podczas nalowot tez zabili kilkadziesiat osob. Zauwaz, ze w Iraku lwia czesc poleglych to zolnierze i policja. To nie jest ludnosc cywilna tylko wojskowa.

Owszem to co sie stalo w Londynie to atak terrorystyczny - ja nie twierdzilem nigdzi inaczej. Ale ataki w Iraku nie sa atakami terroystycznymi. I nie osmieszaj sie. Bo ameryjkanie tez zabili kilkadziesiat CYWILI. To wojna. Nieuniknione. Poczytaj o wyzwoleniu warszawy. Tez gineli cywile. A kto smie nazwac opwstancow TERRORYSTAMI? Polsk okupowaly niemcy a Irak okupuja dywizje 'pokojowe'. Niech wy*******aja stamtad bo oni nic nie wiedza o pokoju! Od kiedy pokoju broni sie wojskiem?

W Iraku byl, jest i bedzie rezim. Kiedys Hussajna teraz Busha. Bush==Husajn? TAK!

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 21-07-2005 o 17:07.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 17:11   #64
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Nie mlodziez. DZIECI. Jak moje kumpele jezdzily na wymiane do niemiec to WSZYSCY dziekowali, ze przemiana Europy zaczela sie d Solidarnosci. Tibia to nie caly swiat. Wiekszosc tibijczykow to smarki, ktore nie ucza sie historii.
Co nie zmienia faktu, ze jest MNÓSTWO nie smarkow, a osob powyzej 15 roku zycia, ktore o tym nie wiedza.

>>Z definicji jak widzisz idea komunizmu byla dobra. Tylko ludzi robote spiepszyli. Nie doroslismy jeszcze do ideologi komunizmu. Narazie to utopia.

Nie nie doroslismy, tylko po prostu to jest niemozliwe do osiagniecia, i nigdy nie bedzie.

>>A nagroda Nobla dla Walesy? PRZYPOMINASZ SOBIE!?

Czemu mam sobie przypominac? Przeciez o tym wiem. Nie bardzo rozumiem o co w tej wypowiedzi chodzi, wyraznie napisalem, ze w owym plakaciku NIC o tym nie bylo. O co chodzi? Co ma nobel walesy do tego, ze tegoz nobla nie uwzgledniono?
Jesli masz na mysli wynagrodzenie jego zaslug, to pieknie, ale ja mowie o obecnym stosunku edukacyjnym do sprawy.

>>Tak... ty jestes specem od historii... od badania opini spolecznej na podstawie Tibii. Ty wiesz co wiedza amerykanie, japonczycy, niemcy itp;] Chyle glowe przed toba;]

Tibie podalem jako przyklad, czytaj uwaznie. Jesli chodzi o amerykan, to sa i dorosli, ktorzy nie potrafia pokazac polski na mapie.

>>Dla mnie Irakijczycy, ktorzy organizuja zamachy w Iraku sa bojownikami o wolnosc;]

Tak, sa bohaterami. Jeszcze zeby zabili kilku polakow, a beda herosami.

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 21-07-2005 o 17:13.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 17:15   #65
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

POwstancy warszawscy sa smieciami a Irakicjczycy bohaterami

AVE walka o niepodleglosc! Irakijczycy przynajmniej zabijaja o wolnosc. POlacy robili to samo i zabijali w imie BOGA Ave 616.

dla mnie EOT. Powiedzialem juz wszystko. Moje zdanie sie rzeklo

Moj jogger
stary 21-07-2005, 17:26   #66
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
POwstancy warszawscy sa smieciami a Irakicjczycy bohaterami
Skoro tak twierdzisz :rolleyes:

>>AVE walka o niepodleglosc! Irakijczycy przynajmniej zabijaja o wolnosc. POlacy robili to samo i zabijali w imie BOGA Ave 616.

AVE twoja naiwnosc.
Polacy walczyli z niemcami, ktorzy odebrali im wolnosc i eksterminowali narod.
Sa irakijczycy wdzieczni amerykanom za to, ze zdjeli Husseina ze stolka (jakos wtedy nie walczyli, a nie uwierze, zeby bylo im dobrze - po prostu sie bali i nie mieli sil). Jak dla mnie to nie bojownicy o wolnosc, tylko zwykli mordercy, ktorzy morduja zolnierzy i przy okazji niewinnych ludzi (bomby w samochodach pulapkach pod meczetami), bo chca przejac wladze w swoim kraju. Gdyby ci "bojownicy" do niej doszli, irakijczykom nie byloby lepiej niz za husseina.
Moim zdaniem, trzeba byc skonczonym idiotom, zeby porownywac bohaterow z powstania warszawskiego, do mordercow - bojownikow z iraku.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-07-2005, 18:21   #67
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Pogromca pk:
Zgadzam się z tobą. W końcu

@Matek:
Owszem, w czasie nalotów ginęli cywile, lecz wątpie, żeby to oni byli celem amerykanów. Co innego w przypadku terrorystów, oni atakują wszystkich, cywili i wojskowych, im to nie robi różnicy kto zginie, byleby były ofiary i ludzie coraz bardziej się bali.
stary 21-07-2005, 18:29   #68
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Jesli mowisz o Iraku: ataki sa skierowane przeciwko policji irakijskiej (nominowanej z ramienia USA;]) oraz debilom z armii sojuszniczej;]

Jesli mowisz o Londynie:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Owszem to co sie stalo w Londynie to atak terrorystyczny - ja nie twierdzilem nigdzi inaczej.

Moj jogger
stary 11-08-2005, 16:16   #69
Karamba Rozi z Elysii
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Chełm

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
To jest właśnie błąd, NIE MOŻECIE mówić, że w Polsce nie dojdzie do zamachu, gdyż takie coś doprowadzi do całkowitego paraliżu kraju w obliczu zagrożenia. Tak było przed II WŚ. Kto zaatakuje głupią Polskę? My przecież nic nie znaczymy. Kto by chciał nasze ziemie? Dzięki elementowi zaskoczenia, Hitler właściwie podbił Polskę w ciągu kilku dni.
Eee... tu sie nie zgodze. Polacy doskonale zdawali sobie sprawe z tego ze Hitler polske zaatakuje. I nie pobił nas dzieki zaskoczeniu tylko dzieki przewadze liczebnej, technologicznej no i strategicznej. Mógł nas zaatakowac z której chciał strony i to wykorzystał. I nie kilka dni tylko troche ponad miesiac. W kilka dni to padła Francja, Dania, Jugosławia, Holandia, Belgia o Luksemburgu nie wspone tak samo Norwegia. I ZSRR by padło gdyby nie zima choc to by zajeło Niemco zdecydowanie wiecej czasu.
Karamba Rozi z Elysii jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania