![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2005
Lokacja: Ab'Dendriel
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mistick Alia
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 14
Skille: 17/19
Poziom mag.: 16
|
![]() Zaraz włamie sie do Alana Rickmana i go zmaorduje
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
|
![]() 11 latek chce zabić aktora...=,="...Eh...
![]() |
#63 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Tak dla tych co czytali książkę: Jeżeli Harry jest Horcruxem to sam musi zginąć, żeby Voldemort mógł być zniszczony.
|
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
|
![]() Też myśle że Harry to horo~(za trudne
![]() ![]()
#65 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Tu też jest książka po polsku www.hp6.friko.pl.
|
![]() |
![]() |
#66 | |
Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
że zostały jeszcze 4. Tak BTW dziwna ma być ta 7 część jeżeli trio nie zamierza pojechać do szkoły. ![]() @up: No i jak tu nie narzekać na Medie jak grupie takich ludzi tłumaczenie zajęło kilka dni? Dlatego najlepiej przeczytać wersję angielską xD. |
|
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Nie jestem maniakiem serii HP i... ale zawsze przeczytam książkę Rowling (dopiero jak będzie w bibliotece, ale zawsze coś). Wciągą, interesująca, ale nie uważam że powinno się latać z różdżką i wykrzykiwać zaklęcia. To jest chore. Czekam na polską wersję...
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2004
Lokacja: Z kątowni koło blachowni.
Imię: Froys
Świat: Saphira
Poziom: 28
Skille: 64/63
Poziom mag.: 4
|
![]() Ja ksiazke przeczytalem i musze powiedziec ze mnie zaskoczyla. A Ci co sa zli, ze sobie zepsuli premiere, to nie maja sie o co martwic, poniewaz inne watki tez ich wciagna. A jak ktos nie zdazyl przeczytac 6 tomu bo usuneli strone, to zapraszam na http://inthisshit.friko.pl/
PS. Ciekawe ile osób powie, że to gejlogger...
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Odkopie temat, bo nie ma sensu zakladac nowego.
Czekalem specjalnie na polska premiere VI czesci HP, bo czytanie takich dlugich ksiazek na komputerze to dla mnie meczarnia ![]() Przede wszystkim w tej czesci o wiele bardziej niz w poprzednich wyczuwa sie ciezki klimat. Ksiazka w wielu miejscach jest naprawde ponura. Czasami moze przynudzac zwlaszcza, kiedy Harry odwiedza wspomnienia w myslodsiewni. Bardzo dobrze, ze autorka pisze wszystko tak jak to sobie zaplanowala i nie kieruje sie zyczeniami czytelnikow (zabij tego a nie tamtego). Teraz nie pozostaje nic innego jak czekac na czesc VII i dalszy przebieg wydarzen ![]() Btw. Slyszalem, ze planowane jest powstanie VIII czesci HP. Wie ktos cos na ten temat?
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() Książkę się przyjemnie czyta. Prócz tego, że jest żałosną młodzieżówką.
Rowling próbowała wcisnąć rozważania Harry'ego na temat miłości (które są, bleh, na poziomie 13-latka) razem z pseudomrocznym klimatem. Nie wyszło. Dodatkowo, zrobiła z trójki głównych bohaterów rozwydrzonych gówniarzy, którzy ciągle klną. Błeh.
#71 |
Master Alucard
|
![]() Ksiązka mnie rozwaliła. Ghost ma racje, szczególnie Harry zachowuje sie jakby miał problemy z osobowościa i nie umiał panowac nad emocjami. Podobno życie go tak doswiadczyło, a on jest taki rozwydrzony...
I tak najlepsza jest trzecia część ![]() I mam cicha nadzieję, że Harry jednak umrze w VII części. Wreszcie jakieś ciekawe zakończenie by było, bo happy endingów mam juz dość. No cóż, przekonamy się za ok. 2 lata.
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie czytalem.. jedyne co moge powiedziec, to, ze Merlin.pl mnie wychvjal. Ksiazka miala przyjsc w sobote. Nie przyszla. Dzisiaj tez jeszcze nie ma. Aff..
|
![]() |
![]() |
#73 | |
Master Alucard
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
![]() Hihi ja zamawiałem przez siostrę cioteczną i miałem w sierpniu^^ A co do książki to się właśnie zastanawiam czy kupić, czy nie.
//Edit Zamówiłem przez merlina ![]() @Wszyscy którym nie doszły A ja nie oszczędzałem na przesyłce i wybrałem kuriera - 2,5 złotego więcej i mam pewność że się "nie zgubi";P
Ostatnio edytowany przez Shein Silvershadow - 30-01-2006 o 11:42. |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
Myślałem, że to przyczyna tego, że zamawiałem Artemisa Fowla 4 po angielsku, ale nie... paczka została wysłana 28.01 Nie mogli przecież wysłać wcześniej, to wina poczty, nie pierwszy raz mam z nią takiego problemy, każde CDA dochodzi z opóźnieniem. Co do merlina, to nie zawiódł mnie jeszcze do tej pory, a zamawiałem stamtąd już kilka razy. I HP6 w oryginale i RHCP - Live in Hyde Park dochodziły na czas. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Ryłek - 30-01-2006 o 11:47. |
||
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Świat: kraina czarów
|
![]() Hah, ktoś już tu powyżej narzekał na dostawę. Dlatego poszłam na premiere o północy. Co prawda, wątki miłosne nie były udane. No, ale podobała mi się. Szybko się z tą ksiażką uwinęłam ( 1.00 do 13.22 28.01 + 3,5 na spanie ). Wciągająca, ale nie ma zbyt duzo akcji. Rowling przygotowuje czytelników na 7 część.
Miłego Dnia.
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Książkę kupiłem w sobotę koło 14, skonczyłem jeszcze tego samego dnia.
Czyta się szybko, łatwo i przyjemnie- i to jej główna zaleta. Odnoszę wrażenie, że pani Rowling skończyły się pomysły- ten tom jest po prostu nudny. :/ Połowa książki to nużące wspomnienia z życia Voldemorta czy poszukiwanie horokruksów (debilna nazwa swoją drogą). I jeszcze problemy uczuciowe bohaterów- stoją mniej-więcej na poziomie idotycznych lekturek dla nAstoLatk00ff.
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Kolega mówił ,że najlepsze były 1,2,3,4 częsci. reszta nudna. A książe półkrwi to podobno już prawdziwa tragedia. Ja może i sobie kupie. zObacze. Lecz Wolę kupić specjalne wydanie Władcy Pierścieni. Polecam tą książkę. Całą serie (błednie nazwaną trylogią). Książka oddaje to co film nie. Polecam. A co do Harrego...Myślę że teraz Harry Potter i książe półkrwi powstał dzięi dobremu marketingowi. Książka nie jest rewelacją. Na poprzednie części był szał. A teraz jest już według mnie nudny. To wszystko marketing. Pani Rowling się "luzuje" za dużo. Chyba woda sodowa do głowy uderzyła. A mam takie pytanie. Ile ma stron?
|
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere
Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Band of Brothers and Sisters
![]() |
![]() Ja w nocy z piątku na sobotę pobiegłem do księgarni i kupiłem ; )
Byłem pewny, że księciem półkrwi będzie Horacy Slughorn xD