|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() nie czczą narzędzia zbrodni, tylko to, że Bóg pokonał Szatana, dzięki temu, że Jezus dobrowolnie poszedł i dostał się dzięki najstraszniejszej rzeczy do Nieba.
Nie wiem dokładnie, czy to dokładnie o to chodziło, czy o coś innego, ale mniej więcej to ![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Pacera
Poziom: 28
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Mnie najbardziej rozbawil 5ty komix
![]() Ja uwazam ze moge sobie cos wmawiac ze cos osiagne, ludzie wierzacy modla sie do Boga. Mozna uzyskac ten sam efekt
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() Thoryx wiesz co? Nie wierzysz w Naszego Boga to czemu się z niego wyśmiewasz? Zobaczymy jak będziesz załóżmy cięzko chory ciekawe kto Ci bardziej pomoże...
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... jest coś takiego jak podświadomość (podobno) i jeśli wmówisz podświadomości co ma sie stać , to sie stanie ... podświadomość działa w świecie energii , a świadomość w świecie materii , niektóre źródła podają , że podświadomość stworzył Bóg , niektóre , że jest ono częścią Boga bądź nim samym , ale łatwiej w ciężkich chwilach polegać na kimś niż na sobie , dlatego człowiek woli moc wszechrzeczy przypisać Bogu niż swojej podświadomości ...
|
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up: cuda z uzdrowieniami tak działają, to prawda, ale we wszystkich przypadkac tak chyba nie jest. Za pomocą podświadomości, Jezus raczej nie chodził po wodzie, tylko albo tego nie było, albo robił to inaczej.
|
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() ... człowiek panujący w 100% swoim umysłem , byłby naprawde obrazem Boga ; Jezus był przecież Synem Boga , więc ostatecznie mógł robić Wszystko ...
|
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zakładając, że był synem Boga tak. Ale zakładając, że był "zwykłym" człowiekiem, to nie wiem, czy jest możliwe za pomocą umysłu wskrzesić człowieka.
Czemu piszesz od ... do ... ? |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() ... łatwiej jest zostawić odpowiedź urwaną , bo nie wyczerpie tematu w 1 poście , zawsze można coś dodać ... co do chodzenia po wodzie - jeśli był zwykłym człowiekiem , to może urodził się z odkrytym umysłem , każdy człowiek ma wielki potencjał , ale musi go odkryć i rozwinąć ...
|
![]() |
![]() |
#71 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
|
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Venore
Stan: Aktywny gracz
Świat: Pacera
Poziom: 28
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
Memento Mori... Ostatnio edytowany przez Thoryx - 15-10-2005 o 12:37. |
|
![]() |
![]() |
#73 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
Bóg - tak Kościół - nie Kościół jest już dziś instytucją, kradnącą tak jak inne... a radio maryja? Wielcy chrześcijanie, antysemici, naciągacze i homofoby. Tak, tak płoń święty ogniu. Modle się, wierze: czy to jest sprawa kościoła czy raczej między mną, a Bogiem... więc co im do tego? Ostatnio edytowany przez Ara'Gorn - 15-10-2005 o 12:22. |
|
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Tak (10znaków)
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Co do chodzenia po wodzie... Jak już mówiłem, nie jest to udowodnione. Mamy tylko zapiski nieznanych ludzi! Pamiętajcie o tym.
Mówię że wierze w Boga, ale to może dlatego że rodzice mi to wmawiali... Gdybym poznał wiary w innych bogów, np. gdybym wiedział za co czczą Allaha, to pewnie też bym się do niego modlił. Co nie? |
![]() |
![]() |
#76 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Nie myślę raczej, że jak będę chory i Bóg mi nie pomoże, to Boga nie ma. Wolę raczej DZIĘKOWAĆ za to, że nie jestem chory, że wciąż żyję, że w mojej rodzinie wszyscy zdrowi itd.
|
![]() |
![]() |
#78 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
@Wszyscy na temat Thoryxa : dajcie mu juz spokoj. Chlopak chce sie pokazac...On mysli, ze jak komus pojedzie po temacie wiary, to bedzie "elo-ziom-blokowisko", a pokazuje tylko swoj, niski notabene, poziom. Zaloze sie, ze gdyby byl chory na jakiegos raka, predzej czy pozniej chcialby wierzyc w to, ze trafi do nieba.
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
Imię: Wyniosły Ziemowit
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ssacze Pał
Świat: Sran00bia
Poziom: 671
Skille: 811/5
Poziom mag.: 96
![]() |
![]() Ile jeszcze bzdurnych tematów pana Lancelotisa się doczekamy?
![]() Żeby nie było, że to to offtop... ... ja w Boga wierzę, ale nie jestem chrześcijaninem.
#80 |
Użytkownik Forum
|
![]() TAk wierze.
A tak offtopic od dyskusji na takie tematy są specjalne grupy po to są dlatego jak chcecie o religi porazmawiać to wstępujcie do nich.