Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-10-2005, 20:46   #61
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Wszystkiego trzeba w zyciu sprobowac.
Skoro tak - to idę gwałcić młode dziewice jutro po pracy. W końcu "wszystkiego trzeba w życiu spróbować".
Nie ma sensu uogólniać w ten sposób, bo coś takiego jak "w pełnym tego słowa znaczeniu", "wszystkiego trzeba spróbować", "jestem normalny" czy też "jestem w pełni tolerancyjny" nie ma.
"W pełnym tego słowa znaczeniu" - a jak może być w niepełnym? Kk, obetnę sobie głowę i powiedzą jutro w TV, że jestem "martwy w pełnym tego słowa znaczeniu".
"Wszystkiego trzeba spróbować" - jak mówiłem, skoro WSZYSTKIEGO, to czemu ludzie czepiają się morderstw, gwałtów i narkotyków?
"Jestem normalny" - każdy ma jakieś skrzywienia, które odwracają go od normalności. Jeśli rozglądasz się ukradkiem po ludziach, to nie jesteś normalny, jeśli codziennie wykonujesz jakiś rytuał, np. zamykasz drzwi z łazienki kiedy przechodzisz z pokoju do pokoju, to też nie jesteś normalny.
"Jestem w pełni tolerancyjny" - bullshit, jeśli jesteś W PEŁNI tolerancyjny, to nie możesz mieć pretensji do zoofilów, neonazistów i seryjnych morderców. No i rasistów, bo tolerujesz rasizm.
To tylko przykłady, bo można takie kwiatki mnożyć w nieskończoność.

@topic
Mam picie "we krwi", mój rodziciel, dziadek, pradziadek i pratroglodyta mieli (a w przypadku rodziciela - ma) skłonność do alkoholu zawsze. Ja też. Po prostu smakuje mi alkohol, więc jeśli jest okazja, to nie odmówię lampeczki/szklanki/butelki wina (nie-jabola)/piwa/gorzałki. Jak byłem nieletni, to, przyznam się, stroniłem od używek i nie wypaliłem papierosa. Pić też nie piłem, albo raczej nie pamiętam, bo to było dawno i nieprawda...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-10-2005, 20:52   #62
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

(10 znaków, post do kasacji, napisany, żeby aktywować kolejną stronę)
stary 26-10-2005, 21:03   #63
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Cytuj:
Nie wszystkiego. To raz. Dwa, jesli juz trzeba czegos sprobowac, to czy trzeba to robic przed 18. rokiem zycia, hm? Myslenie nie boli.
Nie wszystkiego, ok, ale czemu nie mozna robic tego przed 18 rokiem zycia?
Myslenie nie boli -.-`

Kazdy wiek rzadzi sie swoimi prawami chlopie. Majac nascie lat jestes butownikiem, ktory ma gdzies prawo, nauczycieli, a za najwieksze zlo swiata uwaza pogon do nauki.

Poza tym co mi da, to ze wypije wodke po osiemnastym roku zycia, jak moge wypic majac np 16 ( nie pisze 12-15lat, bo to okres bardzo intensywnego rozwoju )? Tyle samo komorek obumrze majac 18 i majac 16. Niektorzy majac jeszcze 18lat sa na etapie rozwoju, wiec dzielic to na lata uwazam za glupie.

O ile wiem Matkowi chodzilo o rzeczy mieszczace sie w zdrowym rozsadku i o te, ktore nie maja wielkiego wplywu na zdrowie ( czy tez jego brak ).
Na sile sie przyczepiles -.-
stary 26-10-2005, 21:26   #64
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
I nie mam zamiaru tego zmieniac...
Nie musisz, wóda zrobi to za ciebie...
Cytuj:
Mocne bo puste.
Nie puste tylko rycerskie - zakute łby i tyle
Cytuj:
Widze ze jako jeden z nielicznych odwazyles sie napisac na taki temat... Wydaje mi sie, ze alkochol nie jest najgorszym z nalogow. Wole jush patrzec na tych pijakow pod sklepem, niech zebrza, jesli im dobrze, ale az serce sciska, jak wchodzac do bloku po schodach (bo w windzie jeszcze gorzej) widze grupki ludzi spiacych z iglami w zylach... :/ Czy to normalne??
Skoro dla ciebie (tak wnioskuje) normalnym jest leżenie nabrzdryngolonym jak dzwonek pod sklepem, to dla mnie tak samo normalne jest leżenie z igłami w całym ciele na klatce. Może już najwyższy czas zmienić spojżenie na normalność?
Cytuj:
Wszystkiego trzeba w zyciu sprobowac.
Zastrzel mnie! Przecież wszysytkiego musisz w życiu spróbować! Jak już przy tym jesteśmy, to możesz mnie wcześniej zgwałcić, potem zresztą też - anala i nekro też trzeba spróbować, nie?

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 21:28   #65
Wojus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Kraków

Domyślny

hmm...
Posta tego kieruje głownie do sorcerera jak i do wszystkich zatwardziałych abstynentów.
Mówicie że nie pijecie alkoholu - rozumiem, i w sumie podziwiam, za to że macie tak silny charakter i jeszcze (?) się "nie daliście".
Mówicie że alkohol jest niezdrowy - też się zgodzę, ale co według was w obecnych czasach jest zdrowe? Pepsi?, a może Sprite?, albo pizza? Naprawdę, trzeba by było długo szukać, zanim znalazło by się coś całkowicie zdrowego (wiadome że nie mówimy tutaj o własnoręcznie wyhodowanych jabłkach, czy marchwi).
Wielu ludzi mówi "pije, ale z umiarem i wiem kiedy skończyć" - wy mówicie że 90% meneli tak zaczynało. Tutaj raczej nie macie racji, jaką macie pewność jak bardzo silną psychikę ma mówiący to człowiek? Z własnego środowiska wiem, że radość z upijania/rzygania itp. kończy się koło 18-19 roku życia, rozmawiałem na ten temat z kilkoma pełnoletnimi już osobami, i powiedziały mi, że "teraz to 1-2 piwa i dość".

Albo inaczej:
a taki Internet?
Zapewne więcej 12-latków jest uzależnionych od Internetu/Tibi/różnych innych gier niż od alkoholu. Nie psuje im to zdrowia? Gdzie ich psychika? Niektórzy z nich nie rozróżniają już świata realnego od gier...

Ja niestety, musze przyznać, trochę od sieci już się uzależniłem, ciężko mi wytrzymać jeden dzień bez sprawdzenia chociażby Gadu-Gadu.
Na poważnie zacząłem pić gdzieś w połowie ostatnich wakacji. Podczas roku szkolnego (przez ostatni wrzesień i październik) też sobie nie żałowałem, i muszę przyznać że póki co, więcej szkód narobił mi Internet w II gimnazjum, niż alkohol przez te 2 miesiące.
Imprezy zazwyczaj są w soboty wieczorem, więc na poniedziałek można się pouczyć przez całą sobotę, wieczorem iść na imprezę, w niedziele "się leczyć" i w poniedziałek iść normalnie do szkoły. Natomiast Internet... nie jeden już taki dzień był, że komputer wyłączałem o 23-24 i nie byłem już zdolny do nauki, więc szedłem do szkoły nienauczony, i dalej chyba nie trzeba mówić co się działo...
Więc tak:
alkoholu raczej nigdy nie odmawiam, jak ktoś daje to pije, ale mimo to uważam że w nałóg nie popadnę. Wielki wstręt natomiast, czuje do papierosów/"trawy"/ćpania itp. i jak narazie żadnego z w/w nie próbowałem, chociaż niejednokrotnie już mnie częstowano. I chociażby ten fakt, uważam za potwierdzenie tego, że w nałóg alkoholowy nie wpadnę - swoje zdanie mam, jeśli sobie coś postanowię to postanowiłem i koniec, mam wystarczająco silną psychikę, żeby powiedzieć "NIE".

stary 26-10-2005, 21:38   #66
szoopa
Użytkownik Forum

szoopa's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Z kątowni

szoopa ma numer GG 6788630
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojus
ale co według was w obecnych czasach jest zdrowe? Pepsi?, a może Sprite?, albo pizza? Naprawdę, trzeba by było długo szukać, zanim znalazło by się coś całkowicie zdrowego (wiadome że nie mówimy tutaj o własnoręcznie wyhodowanych jabłkach, czy marchwi)
Ze ziemniaki są niezdrowie tez wiedziales? Pff... Od pepsi się uzależnisz? Nie... Chodzi mi poprostu qrwa o to co robisz po pijaku!
stary 26-10-2005, 21:44   #67
Wojus
Użytkownik Forum

Domyślny

Co ja robie po pijaku?
Bardzo dobrze sie bawie z kumplami/kumpelami.
Tak się składa, że chodzę zazwyczaj na rockoteki (rockowe dyskotegi ) na otwartej przestrzeni, więc tańczymy/skaczemy razm w rytm muzyki, gadamy, śmiejemy sie, pijemy.
stary 26-10-2005, 21:45   #68
Gromnjir
Zbanowany

Gromnjir's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Eternia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Zastrzel mnie! Przecież wszysytkiego musisz w życiu spróbować! Jak już przy tym jesteśmy, to możesz mnie wcześniej zgwałcić, potem zresztą też - anala i nekro też trzeba spróbować, nie?
Mozna dzialac wedlug zasady "czerpac korzysc, probowac - ale nie szkodzac drugiemu czlowiekowi'...mozliwe ze o to mu chodzilo.
Gromnjir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 21:50   #69
szoopa
Użytkownik Forum

szoopa's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Z kątowni

szoopa ma numer GG 6788630
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojus
Co ja robie po pijaku?
Bardzo dobrze sie bawie z kumplami/kumpelami.
Tak się składa, że chodzę zazwyczaj na rockoteki (rockowe dyskotegi ) na otwartej przestrzeni, więc tańczymy/skaczemy razm w rytm muzyki, gadamy, śmiejemy sie, pijemy.
To dobrze... Bawiac sie nikomu nie szkodzicie, a skaczac szybciej sie traci % Mi chodzi poprostu o to co prezentuja soba osoby ktore pija sobie na laweczce, bluzgaja, podrywaja rowie pijanie 'niunie' etc (dobra juz nie bede pisal bo zaraz dojdzie do tego ze zaczne jakies dyrastyczne argumenty wprowadzac...)
stary 26-10-2005, 21:52   #70
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Ostatni raz alkohol zdarzyło mi się wypić gdy miałem jakieś 7 (?) - ot kilka łyków piwka bo ma ciekawy smak. Potem byłą komunia i przyrzeczenia, których sie trzymam i nie mam zamiaru siegac po alkohol/papierosy - nie widze potrzeby. Nie rozumiem ludzi którym slina z radosci cieknie, gdy opowiadaja ile to potrafia wypić. Śmiesza mnie tez ludzie, którzy nie potrafia sie bawic bez alkoholu.

Moja rada:
pijesz - pij jeszcze więcej, nie żal mi głupich. Nie pijesz - tak trzymaj.
Jestem nietolerancyjny i dobrze mi z tym. =O

PS
Moj kolega po wypiciu 3 szklanek coli nie puszcza baniek nosem, ale z niego mastah!

PS 2
To że polacy sa narodem pijącym:
cóz, jedni mają łby do picia, inni do myślenia.

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 26-10-2005 o 21:56.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 22:26   #71
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Posta tego kieruje głownie do sorcerera jak i do wszystkich zatwardziałych abstynentów.
Hej, to że nie pije teraz, to nie oznacza że kiedyś nie lubiłem się z bardzo żadka napić - co to, to nie. Sęk w tym, że postanowiłem nie pić dla kogoś innego, kto bardzo nadużywa alkoholu.
Cytuj:
Mówicie że nie pijecie alkoholu - rozumiem, i w sumie podziwiam, za to że macie tak silny charakter i jeszcze (?) się "nie daliście".
Co rozumiesz przez "nie daliście"? Jeżeli to, że nigdy nie dotknąłem alkoholu, to sorry, nie ten adres :>
Cytuj:
Mówicie że alkohol jest niezdrowy - też się zgodzę, ale co według was w obecnych czasach jest zdrowe? Pepsi?, a może Sprite?, albo pizza? Naprawdę, trzeba by było długo szukać, zanim znalazło by się coś całkowicie zdrowego (wiadome że nie mówimy tutaj o własnoręcznie wyhodowanych jabłkach, czy marchwi).
Karotka, kefiry, kubusie i inne takie? Woda mineralna z sokiem wiśniowym (swietna w lecie) albo sokiem malinowym (swietne w zimie)?
Cytuj:
Wielu ludzi mówi "pije, ale z umiarem i wiem kiedy skończyć" - wy mówicie że 90% meneli tak zaczynało. Tutaj raczej nie macie racji, jaką macie pewność jak bardzo silną psychikę ma mówiący to człowiek? Z własnego środowiska wiem, że radość z upijania/rzygania itp. kończy się koło 18-19 roku życia, rozmawiałem na ten temat z kilkoma pełnoletnimi już osobami, i powiedziały mi, że "teraz to 1-2 piwa i dość".
No widzisz? a ja widziałęm różne jazdy takich "dorozłych" osób - chociażby w akademiku - wchodze do windy, a tu dwóch gości siedzi przy stoliku i chleje - w windzie :>
Cytuj:
a taki Internet?
Zapewne więcej 12-latków jest uzależnionych od Internetu/Tibi/różnych innych gier niż od alkoholu. Nie psuje im to zdrowia? Gdzie ich psychika? Niektórzy z nich nie rozróżniają już świata realnego od gier...
Może chodzi o to że akurat rozmawiamy o alkoholu i alkoholiźmie wśród ludzi a nie internecie i uzależnieniu od kompów? Z łaski swojej, nie wykręcaj kota ogonem, bo imo niewiele to wniesie do tematu.
Cytuj:
Ja niestety, musze przyznać, trochę od sieci już się uzależniłem, ciężko mi wytrzymać jeden dzień bez sprawdzenia chociażby Gadu-Gadu.
Na poważnie zacząłem pić gdzieś w połowie ostatnich wakacji. Podczas roku szkolnego (przez ostatni wrzesień i październik) też sobie nie żałowałem, i muszę przyznać że póki co, więcej szkód narobił mi Internet w II gimnazjum, niż alkohol przez te 2 miesiące.
Imprezy zazwyczaj są w soboty wieczorem, więc na poniedziałek można się pouczyć przez całą sobotę, wieczorem iść na imprezę, w niedziele "się leczyć" i w poniedziałek iść normalnie do szkoły. Natomiast Internet... nie jeden już taki dzień był, że komputer wyłączałem o 23-24 i nie byłem już zdolny do nauki, więc szedłem do szkoły nienauczony, i dalej chyba nie trzeba mówić co się działo...
Patrz, ale ty widzisz że jest źle, co zdecydowanie odróżnia cie od meneli siedzących pod monopolką i żyjących od siarkofruta do siarkofruta.
Cytuj:
alkoholu raczej nigdy nie odmawiam, jak ktoś daje to pije, ale mimo to uważam że w nałóg nie popadnę. Wielki wstręt natomiast, czuje do papierosów/"trawy"/ćpania itp. i jak narazie żadnego z w/w nie próbowałem, chociaż niejednokrotnie już mnie częstowano. I chociażby ten fakt, uważam za potwierdzenie tego, że w nałóg alkoholowy nie wpadnę - swoje zdanie mam, jeśli sobie coś postanowię to postanowiłem i koniec, mam wystarczająco silną psychikę, żeby powiedzieć "NIE".
Nazbyt wielka pewność siebie zgubiła już niejednego bohatera - chociażby spojżeć na kampanię prezydencką...

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 23:03   #72
Wojus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Co rozumiesz przez "nie daliście"? Jeżeli to, że nigdy nie dotknąłem alkoholu, to sorry, nie ten adres :>
whoopppsss.... wielkie sory za to, ale z pierwszego twojego posta na to wynikało - zwracam honor

Cytuj:
Karotka, kefiry, kubusie i inne takie? Woda mineralna z sokiem wiśniowym (swietna w lecie) albo sokiem malinowym (swietne w zimie)?
tutaj nie moge sie sprzeciwiać, aczkolwiek nie miałem na myśli w/w trunków

Cytuj:
No widzisz? a ja widziałęm różne jazdy takich "dorozłych" osób - chociażby w akademiku - wchodze do windy, a tu dwóch gości siedzi przy stoliku i chleje - w windzie :>
ROTLF!!
text miesiąca
tutaj mnie rozbawiłeś aż do łez!

Cytuj:
Może chodzi o to że akurat rozmawiamy o alkoholu i alkoholiźmie wśród ludzi a nie internecie i uzależnieniu od kompów? Z łaski swojej, nie wykręcaj kota ogonem, bo imo niewiele to wniesie do tematu.
troche zboczyłem z tematu... ale tak akurat na własnym przykładzie doświadczyłem, więc napisałem
co i tak nie zmiania faktu, że to co napisałem to raczej prawda

To by było na tyle
0:00
Miłej nocy wszystkim!
stary 26-10-2005, 23:25   #73
Darth Ryba
Użytkownik Forum

Darth Ryba's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2005
Lokacja: Chodzież

Darth Ryba ma numer GG 5555782
Domyślny

Ja nie piłem i nie piję. Będę pil w przyszlosci ale tylko okazyjnie i bez przesady.
Darth Ryba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 06:51   #74
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Belvedor
O ile wiem Matkowi chodzilo o rzeczy mieszczace sie w zdrowym rozsadku i o te, ktore nie maja wielkiego wplywu na zdrowie ( czy tez jego brak ). Na sile sie przyczepiles -.-
Dzieki. Przynajmniej ty masz wystarczajace IQ, zeby rozumiec ta wypowiedz.

@do tej reszty ktora nie zrozumiala i lubi sie czepiac:

kazdy ma jakis kodeks moralny: kupa mnie obchodzi co wy przez to rozumiecie. (Scor to nie do ciebie)

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 07:23   #75
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

W większości to, czy ktoś zacznie pić, zależy od towarzystwa, w którym się znajdziecie. No ale to przecież wiecie Ogólnie ten temat mógłby być ogólnie o nałogach... Ja nie wiem czasem, jak ludzie nie mogą żyć np. jak takie 12latki bez Tibii. Ja mam kumpla, teraz ma 14 lat, jest komputeroholikiem. Kiedyś mu jakiejś gierki nie pożyczyłem to sie pobeczał... Wracając do alkoholu... Fajnie sie napić, ale bez przesady... W sumie teraz na większej imprezie nikt nie wyżyje bez alkoholu, w tym cała zabawa, żeby ktoś sie upił, i będzie śmiesznie. Mi nawet na weselu brata rodzice piwa nie odmówili... A fajki nawet fajne są, fajnie sie zaciągnąć. Raz spróbowałem, spodobało mi sie bardzo, ale więcej już nie wezme, nie chce sie truć. Troche namotałem, ale dopiero wstałem i nie mam głowy do myślenia. Ide do budy, naraka.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 07:32   #76
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Ja niestety mam to "we krwi" to całe picie...

Z rodziną to najwyżej z mamą napiję się lampke dobrego wina, bo mi powie że dobre.
I co? Robi mi się wtedy krzywda? Nie.

I jeszcze taka jedna ciekawostka:
Chmiel jest zdrowy w małych ilościach, działa dobrze na myślenie

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 07:45   #77
Master Shaolin
Użytkownik Forum

Master Shaolin's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Master Shaolin ma numer GG 4701858
Domyślny

A moim zdaniem to GŁUPIE GADANIE i tyle. Zacznijmy od tego że powiedziałeś że alkohol powinien być dostępny od 15 lat i dziwnym trafem ty tyle masz. Niby sie temu przeciwstawiasz a sam chętnie byś sie napił tylko że nie w każdym sklepie sprzedadzą. A menele na ulicach to nic nowego i tak jest wszędzie. Od zawsze tak było że na imprezach jest alkohol bo wtedy można naprawde szczerze porozmawiać i ludzie nikogo nie udają tylko są sobą....oczywiście do pewnego momentu. A prawo nie ma tu nic do rzeczy, po prostu jeśli ktoś będzie sie chciał napić to sie napije i nikt go przed tym nie powstrzyma.
Master Shaolin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 07:50   #78
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick
A ja na to, że tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie...
Chłopie, nie zmienisz tego. Taka jest mentalność, taka jest tradycja, a tego nie zwalczysz. Dodatkowo, i tak u nas aktualnie jest lepiej niż chociażby w UK - nie mówiąc o Rosji...
Tak, ale ile kosztuje wódka w Rosji. Gdyby w Polsce sprzedawano litr spirytusu za 3 to nie bylibyśmy gorsi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
I tu sesaj ma racje... w polsce jest jakiś taki dziwaczny "obowiązek", że jak idzie się pić to do trupa... Zauważ, że gdyby dzieciaki nie myślały, że jak się schleją to takiego stopnia, że będą dwie godziny haftować nad wucetem to są masta i w ogóle rox... to jest chore jak cholera....
Ta, ale taki wizerunek wykreowała subkultura sk8ów. Nie sądzisz?

Btw. UK - United Kingdom

@Topic
Ostatnio kontakt z alkoholem (lol, szampan, jakiś mocny bodajże) miałem w zeszłym roku ^^.

@Matek Uciekaido
Nie chce żadnej "wojny" wywoływać; ale odkąd pamiętam to hip-popolowcy "śpiewają" o imprezach, paleniu i piciu. Może i odnoszę błędne wrażenie, ale tego się trzymam.
Btw. Nie zamierzam myśleć "Zastanowię się co o moim poście pomyślą inni i go zmodyfikuję żeby sie wszystkim podobał". Wolę zostać zbesztany z błotem.

Ostatnio edytowany przez Thero - 27-10-2005 o 08:12.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 07:57   #79
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Ta, ale taki wizerunek wykreowała subkultura sk8ów. Nie sądzisz?
Lol? Tak - teraz zacznie sie pojedynek sk8 vs reszta swiata. Pomysl troszeczke zanim cos napiszesz.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 12:10   #80
Kumagoro
Użytkownik Forum

Kumagoro's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
Kumagoro ma numer GG 3979793 Adres Jabbera do Kumagoro
Domyślny

Widzę że wilu nabija się z osób o słabych głowch, więc posłuchajcie tych historyjek

Marcin jest studentem na 2 roku medycyny, po każdej udanej sesjii egzaminacyjnej lubi z kumplami wypić "po browcu", Marcin nie pił dużo, tak 2 kufle, głowe miał mocną i ciężko było go zwalić z nóg, również okazyjnie pijał piwo podczas wakacji, ferii, nigdy nie sięgał po cięższe trunki.

A teraz druga

Pan Kowalski, mieszka w obskórnej (popraw mnie ktoś) kamienicy samotnie, jego żona wraz z dzieckiem wyprowadziła się z domu po kolejnej już awanturze. Od tego czasu wraz z innymi "przyjaciółmi" pija wódkę na ławce na podwórku kamienicy, wyżebrane pieniądze natychmiast wydaje w sklepie monopolowym, pan Kowalski nie ma pracy, posiada tysiące długów, zdrowie, mimo 30 lat pasuje do osoby co najmniej w wieku 70 lat.

Pan Kowalski i Marcin to te same osoby, tyle że 10 lat później

Wnioski wysnujcie samodzielnie

Widzisz białą ramkę? Pozbądź się IE i zainstaluj Operę bądź Fire foxa

Ostatnio edytowany przez Kumagoro - 27-10-2005 o 12:14.
Kumagoro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania