Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-01-2006, 12:02   #61
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
jak ktos nie ma w glowie (czyt. dressus pospolitus) to niech przynajmniej bedzie czyims pomiotem przez 9 miechow i poczuje co to dyscyplina. od razu mowie ze nie biore tu pod uwage ludzi ktorzy nie ucza sie na rzecz pracy
Tu sie zdziwisz bo dresem nie jestem, a w głowie pustką nie wieje. Niestety, żeby zostać zawodowym żołnierzem trzeba ZSW odbyć. Niewiem co wy macie z tymi dresami i bezmózgimi ludzmi Niektórzy np. chcą związać swoją przyszłość z wojskiem, jak ja. I co? Jestem z tego powodu bezmózgim dresem? Żałosne :/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Jak lubi dzialac jak bezmogie yeti to jego sprawa. (...)Jak wojna wybuchnie wtedy mozemy pogadac, bo koniec swiata moze nastapic jutro.
Widać troche mało wiesz i opierasz sie na stereotypach (dobrze napisałem xD?). Może do ZSW biorą każdego i czesto tępe dresiki tam trafiają, lecz bardzo szybko pokornieją. Pozatym nie bardzo rozumiem dlaczego 'bezmózgie'. Dlatego, że wykonują rozkazy przełożonych? I końca świata nie będzie, może być koniec ludzkości/rasy ludzkiej BTW. Studenci też podobno mają mieć 2 tygodniowe (chyba tyle czasu) przeszkolenie na poligonie. Tu sie moge co prawda mylić Gdzieś tam pytałeś też o prawo do wyboru jednostki. Możesz sobie wybrać, ale musisz sie zgłosić na ochotnika. Wybierasz kilka dobrych jednostek i mówisz je gostkowi od poboru. Jeśli zrobisz na nim dobre wrażenie to sie dostaniesz do każdej

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlione
Wyobraź sobie, że my teraz mamy wojsko dużo lepiej wyszkolone niż tacy np. amerykanie. A wiesz dlaczego? Ze względu na spartańskie warunki w polskim wojsku. Polacy potrafią sobie dać radę w każdej sytuacji, nie tak jak przyzwyczajeni to wygód amerykanie.
W pewnym sensie sie tu zgadzam, jednak chodzi tu o żołnierzy zawodowych, nadterminowych z dobrych jednostek. W tych gorszych raczej nic cie nie nauczą niestety, no chyba że spania, chlania itp. Dobra jednostka i chęć szkolenia sie = dobry żołnierz.

@Wafelekifa
http://grom.mil.pl/selekcja_pliki/SELEKCJA.HTM - poczytaj może sobie co nieco uzmysłowisz
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-01-2006, 12:05   #62
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Wojsko nie jest nauką mordowania. Skąd tyś to wytrzasnął? Żeś się uczepił tego mordowania i tylko to wałkujesz.
No to wytlumacz mi: czemu poborowi tyle czasu spedzaja na poligonach z karabinami w reku strzelajac do cleu? Chyba nie po to, zeby szpanowac przed dziewczynami.

Cytuj:
Pozatym nie bardzo rozumiem dlaczego 'bezmózgie'. Dlatego, że wykonują rozkazy przełożonych?
Tak, wlasnie dlatego tak mysle. Moze to stereoty, ale popart jako-takimi obserwacjami. Pozatym, zeby zostac zawodowym zolnierzem mozna pojsc do szkoly oficerskiej. i jestem pewien, ze kazdy moze wybrac sobie jednostke. Zaraz lookne na ustawe

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 18-01-2006 o 12:07.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 12:25   #63
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Up:
Czyli dla ciebie słuchanie innych osób to bycie "bezmózgim yeti"?

@Matek&Wieszok:
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie na wojnie się nie morduje. Na wojnie się zabija. Między morderstwem a zabójstwem jest dość spora różnica.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 12:43   #64
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie na wojnie się nie morduje. Na wojnie się zabija. Między morderstwem a zabójstwem jest dość spora różnica.
No a kogo zabijasz na wojnie? Zołnierza! Masz powod? Zrobil ci on cos? Wykonuje przeciez takie same rozkazy jak tyk? Kto ci dał prawo na odebranie jemu zycia. Dowodca kompani? Myslisz, ze to jakiekolwiek wytlumaczenie?

Nazywaj to jak chcesz: dla ciebie to zabojstwo, dla mnie morderstwo.

Albo rozmawiamy o idei, albo czepiamy sie slowek. Nie wyobrazam sobie, ze bede musial, na rozkaz kolesia z grubym brzuszkiem, strzelac do drugiej osoby wykonujacej TAKIE SAME ROZKAZY jak ja. Gdzie tu sens, gdzie tu logika?

Wam sie chyba wydaje, ze podczas wojny ludzi mozna podzielic na dobrych i zlych. a ja w zyciu nie bede tego dzieli w taki sposob. Mozna walczyc o dobra idee i o zla, ale zolnierze na wojnie dla mnie zawsze beda bestiami. Amerykanie w Wietnamie, Rosjanie patrzacy na to jak zostaje usmiercona warszawa, zolnierze niemieccy podczas II wojny swiatowej - oni wszyscy mordowali. Zolnierzy, cywilow i tak dalej.

Usmiercenie czlowieka zawsze bedzie usmierceniem czlowieka - jakkolwiek to nazwiejsz: morderstow czy zabijanie.

I jak bardzo boli cie moje stwierdzenie spoko: w woju ucza zabijania. I co ci to daje?

Cytuj:
Czyli dla ciebie słuchanie innych osób to bycie "bezmózgim yeti"?
No widzisz, a ty nie widzisz roznicy pomiedzy sluchaniem innych osob a bezmyslnym wykonywaniem rozkazow A dla mnie to nie to samo.

Cytuj:
ucza UZYWANIA broni.
NO a broni do czego uzywasz?

Cytuj:
Nie wydaje mi sie, zebyscie wy nie potrafili zabic czlowieka, gdyby on swoimi dzialaniami grozil wam/waszej rodzinie/komus bliskiemu.
Wybacz, ale nawet teraz potrafie bronic swojej rodziny przed proba morderstwa, ale to nie oznacza, ze potrzebne mi jest do tego OBOWIAZKOWE przeszkolenie. Bedzie wojna - pogadamy;] Zawsze mozna wyjechac z dala od konfliktu. A szkolenie w uzywaniu bronie teraz jest mi calkowicie niepotrzebne.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 18-01-2006 o 12:57.
stary 18-01-2006, 12:46   #65
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

@Grue : studenci maja bodajze 3 miechy szkolenia, o ile dobrze slyszalem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlione
Wyobraź sobie, że my teraz mamy wojsko dużo lepiej wyszkolone niż tacy np. amerykanie. A wiesz dlaczego? Ze względu na spartańskie warunki w polskim wojsku. Polacy potrafią sobie dać radę w każdej sytuacji, nie tak jak przyzwyczajeni to wygód amerykanie.
Ta jest! Np moj kuzyn w wojsku byl kelnerem, bo "dobrze leje wodke przelozonym". I przytyl 6kg w tym wojsku...Moze lepsze wyszkolenie, ale u nas cos sie tluc nie chca, i mamy jeszcze o wiele mniejsza armie. Ale to juz inna bajka.

@Matek & Wieszok : ucza UZYWANIA broni. Do obrony/ataku na wojska nieprzyjaciela. Bo nie maja kogo uczyc zabijania. Nie wydaje mi sie, zebyscie wy nie potrafili zabic czlowieka, gdyby on swoimi dzialaniami grozil wam/waszej rodzinie/komus bliskiemu. Nie mowiac juz o tym, ze 13latek potrafi zabic dla 2 dych.
Cytuj:
Matek]
Tak, wlasnie dlatego tak mysle. Moze to stereoty, ale popart jako-takimi obserwacjami. Pozatym, zeby zostac zawodowym zolnierzem mozna pojsc do szkoly oficerskiej. i jestem pewien, ze kazdy moze wybrac sobie jednostke. Zaraz lookne na ustawe
Po szkole oficerskiej juz jestes kapralem (mozliwa pomylka - ale jestes 2 szczebelki wyzej niz starszy szeregowy). I wtedy juz ty "rzadzisz".

Wracajac do tematu - nic dziwnego, ze nie bylibysmy w stanie bronic sie przed atakami. Po pierwsze, nie mamy sprzetu. Po drugie, mamy ludzi, ktorzy nie pojda do wojska "bo poniewaz", przez co liczebnosc ludzi zdolnych do walki spada. Taki maly wywod
stary 18-01-2006, 13:20   #66
Lady Tigerka
Użytkownik Forum

Lady Tigerka's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Warszawa (Gdańsk)

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tormentors
Świat: Celesta
Poziom: 111
Skille: 19/26
Poziom mag.: 74
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grue
Rozbiłeś mnie xD. Do czasu aż nie bedzie służby zawodowej to będzie niesprawiedliwie wg. Ciebie. Kobiety są po to żeby rodzić, kochać, gotować etc Zresztą nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby kobieta wstąpiła do wojska. I niema w nim dla nich jakichkolwiek ulg
Hehehe no co ty jakby baba dostala kałacha do rączki później dzieci by terryzowała i po takiej szkole przetrwania już wojsko by im nie było potrzebne Hehe

Name : Slodziutka Tigerka
Profesion : Master Sorcerer
World : Celesta
Level : 111
Magic Level : 84

You see yourself. You are a master sorcerer. You are Love Angel of the Tormentors (Love Toy).
Lady Tigerka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 13:39   #67
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
@Matek & Wieszok : ucza UZYWANIA broni. Do obrony/ataku na wojska nieprzyjaciela. Bo nie maja kogo uczyc zabijania. Nie wydaje mi sie, zebyscie wy nie potrafili zabic czlowieka, gdyby on swoimi dzialaniami grozil wam/waszej rodzinie/komus bliskiemu. Nie mowiac juz o tym, ze 13latek potrafi zabic dla 2 dych.
Sorry, ale już pisałem, do czego używa się broni? Na pewno nie do sadzenia różyczek... I powiedz mi co to jest "Atak na wojska nieprzyjaciela" jak nie zabijanie (czytaj: mordowanie)... Oni przecież też TYLKO "bronią się przed atakiem wojsk nieprzyjaciela"...
A jeśli ktoś by groził mojej rodzinie i miał bym jakieś szanse na wybronienie ich to pewnie wiedział bym jak działać, wiedz, że człowiek w strachu i przypływie adrenaliny potrafi robić niezłe rzeczy...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 14:04   #68
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Matek:
Nikt nie dał prawa zabicia człowieka. Idąc do wojska, zgadzasz się na wykonywanie zleconych ci rozkazów. Wszystkich. Jeśli dokonano agresji wobec twej ojczyzny, jak zareagujesz będąć żołnierzem, a nawet cywilem? Czy nie będziesz chciał bronić swej ojczyzny? Świat jest pełen przemocy. Przemoc przemocą trzeba zwalczać. Myślisz, że w czasie np. IIWŚ wszyscy żołnierze niemieccy byli wyrachowanymi ********ami? Oni wykonują swoje rozkazy, to wszystko. Nie są wyrachowanymi maszynami do mordowania. Tak jak napisał Nekromanta:
Cytuj:
ucza UZYWANIA broni. Do obrony/ataku na wojska nieprzyjaciela.
Cytuj:
No widzisz, a ty nie widzisz roznicy pomiedzy sluchaniem innych osob a bezmyslnym wykonywaniem rozkazow
Znowu źle sformułowałem myśli Chodziło mi bardziej o wykonywanie rozkazów

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Np moj kuzyn w wojsku byl kelnerem, bo "dobrze leje wodke przelozonym".
Nie moja wina, że trafił do złej jednostki
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 14:16   #69
S.P.M
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004

S.P.M ma numer GG pisz to ci dam
Domyślny

Cytuj:
No a kogo zabijasz na wojnie? Zołnierza! Masz powod? Zrobil ci on cos? Wykonuje przeciez takie same rozkazy jak tyk? Kto ci dał prawo na odebranie jemu zycia. Dowodca kompani? Myslisz, ze to jakiekolwiek wytlumaczenie?

Nazywaj to jak chcesz: dla ciebie to zabojstwo, dla mnie morderstwo.
Tak, ale jak ktoś strzela do mnie, to chyba nie będę bezczynnie czekał na kulkę. Poza tym nawet jeśli nie w czasie wojny, to może podczas napadu na dom, walki na ulicy czy ciężkiego egzaminu mi się takie wojo przyda. Bo uczy przede wszystkim radzenia sobie ze stresem. Matek, przestań być idealistą i zacznij trochę myśleć realnie. Śmierć nie jest jakimś tabu, a ty nie jesteś księdzem żeby nam tłumaczyć jakie zabijanie jest złe. To jest najzwyczajniejsze w świecie odebranie komuś życia, tak jak przy polowaniu, wędkarstwie czy zabiciu komara.
S.P.M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 14:26   #70
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tak, ale jak ktoś strzela do mnie, to chyba nie będę bezczynnie czekał na kulkę
Mozesz zrobic unik, uciek, powalic napastnika. Rozwiazan jest milion+1. Czemu wszystkim od razu na mysl przychodzi morderstwo

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez S.P.M
Matek, przestań być idealistą i zacznij trochę myśleć realnie.
Realnie? Spoko. Wiecie co bym zrobil gdyby wycbuchla wojna? najpierw nafajdalbym w gacie. Potem wzial rodzine i bliskich i przeczekal konflikt w jakiejs dziurze.

Czmu mam kurcze przestac byc idealista? Czy gadanie o 'obronie ojczyzny' 'dobrych zolnierzach' itp nie jest idealistyczne? Przedstawiam swoj punkt widzenia na zabijanie ludzi. Nie mam zielonego pojecia jakbym sie zachowal podczas wojny, czy napadu z bronia w reku na moj dom. Ale tez nie powiem napewno, ze zabilbym czlowieka grozacemu mojej rodzinie;] Bo skad niby mam to wiedziec jak nigdy w takiej sytuacji nie bylem.

Cytuj:
Śmierć nie jest jakimś tabu, a ty nie jesteś księdzem żeby nam tłumaczyć jakie zabijanie jest złe. To jest najzwyczajniejsze w świecie odebranie komuś życia, tak jak przy polowaniu, wędkarstwie czy zabiciu komara.
Ok, jak dla ciebie zabicie jakiegos zwierzaka jest rownoznaczne z zabiciem czlowieka to faktycznie - wojsko jest dla Ciebie. Idz, a jak wojna wybuchnie bedzie mial mnie kto bronic. Ludzie od ciemnej roboty musza byc, bo bez nich nie byloby idealistow

PS: nie jestem idealista. poprosu historia pokazuje, ze najbardziej wyrafinowani mordercy zazwyczaj sa zołnierzami. Wystarczy przeleciec pobieznie historie kilku wojen: panstwowych i domowych.

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 18-01-2006 o 14:27.
stary 18-01-2006, 15:27   #71
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

@ Wieszok

OMG,przesadzasz chłopie,albo masz jakąś Fobię -.-

Że ktoś poszedł do wojska to odrazu Bezmózgie Yeti??Mój tata był w wojsku,teraz pracuje,i zarabia na rodzinę.Trzymamy się jakoś.Mój wójek też po wojsku,
mają tyle forsy,remont co 2 lata,zobaczył byś ich chatę,samochód,kompa.to by cię zatkało.

Ludzie po wojsku są normalnymi,wykształocnymi obywatelami,tyle że potrafiącymi coś zrobić w tym *****ym świecie.

Wyobrażam sobie ciebie,cieniutkiego jak patyk,idącego w okularach z książką po ulicy,a kiedy podejdzie do ciebie jakiś dresik,i coś zacznie gadać,to nic nie odpowiesz...

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 15:36   #72
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Wyobrażam sobie ciebie,cieniutkiego jak patyk,idącego w okularach z książką po ulicy,a kiedy podejdzie do ciebie jakiś dresik,i coś zacznie gadać,to nic nie odpowiesz...
O. To juz pewnie ZSW jest potrzebna do tego aby moc sie obronic przed dresem. O ja biedactwo, atakowac mnie beda. No coz, zycie nie bajka.

PS: Jak zrozumiesz co znaczy wyraz 'uogolnianie' i 'jednostka' wtedy moze zrozumiesz sens moich wypowiedzi (zebys napewno zrozumial co mialem na mysli: nie chce nikogo obrazic, tylko uogolniam na temat wojska bo jednostki to inna sprawa - jak nie rozumiesz, wyjdz, nie bulwersuj sie i zmadrzej)

Moj jogger
stary 18-01-2006, 15:41   #73
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez S.P.M
To jest najzwyczajniejsze w świecie odebranie komuś życia, tak jak przy polowaniu, wędkarstwie czy zabiciu komara.
Tyle że odberanie zycia zwierzetom to nasz przywilej, bo jestesmy konsumentami entego rzedu, a zabijanie ludzi bo ktos tam nam kaze jest załosne.
Cytuj:
Morderca jak i wojak bierze kase za strzelanie do ludzi. Gdzie ta róznica?
Cytuj:
Że ktoś poszedł do wojska to odrazu Bezmózgie Yeti??Mój tata był w wojsku,teraz pracuje,i zarabia na rodzinę.Trzymamy się jakoś.Mój wójek też po wojsku,
mają tyle forsy,remont co 2 lata,zobaczył byś ich chatę,samochód,kompa.to by cię zatkało.

Ludzie po wojsku są normalnymi,wykształocnymi obywatelami,tyle że potrafiącymi coś zrobić w tym *****ym świecie.

Mój ojciec nie był w wojsku, a potrafi sobie poradzic. (nigdy w zyciu nie musielismywzywac mechaników itp. ojcec kiedys sie uparł i garaz postawił ) Moj wujek niedawno dostał wezwanie, a z racji wyznania nie poszedł do wojska. Teraz jest żonaty, załatwił sobie fajną chałupe i startuje z nowa firma. Zamiast pojsc do wojska za*******ał ile tylko mógł i mu sie opłaciło.

Ostatnio edytowany przez Tasior - 18-01-2006 o 15:48.
Tasior jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 15:45   #74
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
O. To juz pewnie ZSW jest potrzebna do tego aby moc sie obronic przed dresem. O ja biedactwo, atakowac mnie beda. No coz, zycie nie bajka.

PS: Jak zrozumiesz co znaczy wyraz 'uogolnianie' i 'jednostka' wtedy moze zrozumiesz sens moich wypowiedzi (zebys napewno zrozumial co mialem na mysli: nie chce nikogo obrazic, tylko uogolniam na temat wojska bo jednostki to inna sprawa - jak nie rozumiesz, wyjdz, nie bulwersuj sie i zmadrzej)
Niestety,ale sam się plączesz i teraz mówisz zupełnie co innego,niż wtedy.Nazwałeś ludzi po wojsku bezmózgimi Yeti,i nie mów mi tutaj że to nie byłą ofensywa.Doskonale rozumiem sens twoich wypowiedzi,ale zawsze znajdą się ludzie z odmiennym zdaniem,i nikt się nie dogada,chodziaż prwada stoi po środku,i nie mam zamiaru się tutaj spierać.

Pozdr~

stary 18-01-2006, 15:48   #75
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Niestety,ale sam się plączesz i teraz mówisz zupełnie co innego,niż wtedy.Nazwałeś ludzi po wojsku bezmózgimi Yeti,i nie mów mi tutaj że to nie byłą ofensywa.Doskonale rozumiem sens twoich wypowiedzi,ale zawsze znajdą się ludzie z odmiennym zdaniem,i nikt się nie dogada,chodziaż prwada stoi po środku,i nie mam zamiaru się tutaj spierać.

Pozdr~
Cytuj:
Moze i chlop musi do wojska isc. Jak lubi dzialac jak bezmogie yeti to jego sprawa.
Przeczytaj to z 20 razy. Powtarzajc w glowce wyraz DZIAŁAC.

Moj jogger
stary 18-01-2006, 15:52   #76
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Przeczytaj to z 20 razy. Powtarzajc w glowce wyraz DZIAŁAC.

Może ty napiszesz mi wyjaśnienie terminu działać??Potem przeczytaj to następne 20 razy powtarzając sobie w główce zdanie "Umysł jak yeti" "Umysł jak Yeti"

Wtedy dojdziesz do tego,o co mi chodzi....

stary 18-01-2006, 15:55   #77
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

jeżeli ktoś na wojnie zabija na rozkaz,broni się i dla was jest mordercą to nie mamy o czym rozmawiać.bo jak można patriotę nazwać mordercą?jak można człowiek broniącego rodziny nazwać mordercą?wy możecie ja nie.Zabijanie na wojnie to co innego niż zabijanie od tak na ulicy podczas pokoju
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-01-2006, 15:55   #78
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Może ty napiszesz mi wyjaśnienie terminu działać??Potem przeczytaj to następne 20 razy powtarzając sobie w główce zdanie "Umysł jak yeti" "Umysł jak Yeti"

Wtedy dojdziesz do tego,o co mi chodzi....
Zgodnie z prosba: zolnierz w wojsku (zwlaszcza poborowy) ma obowiazek wykonywac rozkazy. Nie moze ich kwestionowac, nie moze odmowic wykonania rozkazu. Pozatym zjawisko fali jest wszystkim znane: misiek, kot, dziadek itd. Kot ma za zadania bezwzglednie sluchac dziadka - jak nie ejst tepiony. Dlatego bedac w wosjku poborowy zachowuje sie jak yeti. Moze ma wlasne zdanie, ale neistety, rgulamin szeregowca jasno i wyraznie zakazuje kwestionowania rozkazow bo to NIE ON jest odpowiedzialny za nie.

Jasno? Juz jasniej nie moge.

Moj jogger
stary 18-01-2006, 16:01   #79
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Zgodnie z prosba: zolnierz w wojsku (zwlaszcza poborowy) ma obowiazek wykonywac rozkazy. Nie moze ich kwestionowac, nie moze odmowic wykonania rozkazu. Pozatym zjawisko fali jest wszystkim znane: misiek, kot, dziadek itd. Kot ma za zadania bezwzglednie sluchac dziadka - jak nie ejst tepiony. Dlatego bedac w wosjku poborowy zachowuje sie jak yeti. Moze ma wlasne zdanie, ale neistety, rgulamin szeregowca jasno i wyraznie zakazuje kwestionowania rozkazow bo to NIE ON jest odpowiedzialny za nie.

Jasno? Juz jasniej nie moge.
Jasno jasno,szczerze mówiąc myślałem że chodzi ci bardziej o:

Działanie jak yeti-Myślenie jak Yeti

czyt.Chcesz coś zrobić?Zrób to jak Yeti!

Widze że nie dogadamy się,bo mamy nieco inne poglądy...

@ DOWN

Agresję? A gdzie tam Lajcik

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 18-01-2006 o 16:15.
stary 18-01-2006, 16:05   #80
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Widze że nie dogadamy się,bo mamy nieco inne poglądy...
No, jak juz sobie to wyjasnilismy to przepraszam za agresje Czasami drazni mnie to, ze ludzie mnie rozumieja inaczej niz chcialbym byc rozumiany

Moj jogger
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania