|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Cytuj:
@Wafelekifa http://grom.mil.pl/selekcja_pliki/SELEKCJA.HTM - poczytaj może sobie co nieco uzmysłowisz ![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 18-01-2006 o 12:07. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
Czyli dla ciebie słuchanie innych osób to bycie "bezmózgim yeti"? @Matek&Wieszok: Nie wiem jak dla was, ale dla mnie na wojnie się nie morduje. Na wojnie się zabija. Między morderstwem a zabójstwem jest dość spora różnica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Nazywaj to jak chcesz: dla ciebie to zabojstwo, dla mnie morderstwo. Albo rozmawiamy o idei, albo czepiamy sie slowek. Nie wyobrazam sobie, ze bede musial, na rozkaz kolesia z grubym brzuszkiem, strzelac do drugiej osoby wykonujacej TAKIE SAME ROZKAZY jak ja. Gdzie tu sens, gdzie tu logika? Wam sie chyba wydaje, ze podczas wojny ludzi mozna podzielic na dobrych i zlych. a ja w zyciu nie bede tego dzieli w taki sposob. Mozna walczyc o dobra idee i o zla, ale zolnierze na wojnie dla mnie zawsze beda bestiami. Amerykanie w Wietnamie, Rosjanie patrzacy na to jak zostaje usmiercona warszawa, zolnierze niemieccy podczas II wojny swiatowej - oni wszyscy mordowali. Zolnierzy, cywilow i tak dalej. Usmiercenie czlowieka zawsze bedzie usmierceniem czlowieka - jakkolwiek to nazwiejsz: morderstow czy zabijanie. I jak bardzo boli cie moje stwierdzenie spoko: w woju ucza zabijania. I co ci to daje? Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 18-01-2006 o 12:57. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() @Grue : studenci maja bodajze 3 miechy szkolenia, o ile dobrze slyszalem.
Cytuj:
@Matek & Wieszok : ucza UZYWANIA broni. Do obrony/ataku na wojska nieprzyjaciela. Bo nie maja kogo uczyc zabijania. Nie wydaje mi sie, zebyscie wy nie potrafili zabic czlowieka, gdyby on swoimi dzialaniami grozil wam/waszej rodzinie/komus bliskiemu. Nie mowiac juz o tym, ze 13latek potrafi zabic dla 2 dych. Cytuj:
Wracajac do tematu - nic dziwnego, ze nie bylibysmy w stanie bronic sie przed atakami. Po pierwsze, nie mamy sprzetu. Po drugie, mamy ludzi, ktorzy nie pojda do wojska "bo poniewaz", przez co liczebnosc ludzi zdolnych do walki spada. Taki maly wywod ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Warszawa (Gdańsk)
Stan: Niegrający
Imię: Slodziutka Tigerka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tormentors
Świat: Celesta
Poziom: 111
Skille: 19/26
Poziom mag.: 74
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
Name : Slodziutka Tigerka Profesion : Master Sorcerer ![]() World : Celesta Level : 111 Magic Level : 84 ![]() You see yourself. You are a master sorcerer. You are Love Angel of the Tormentors (Love Toy). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
A jeśli ktoś by groził mojej rodzinie i miał bym jakieś szanse na wybronienie ich to pewnie wiedział bym jak działać, wiedz, że człowiek w strachu i przypływie adrenaliny potrafi robić niezłe rzeczy...
![]() |
![]() |
#68 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Matek:
Nikt nie dał prawa zabicia człowieka. Idąc do wojska, zgadzasz się na wykonywanie zleconych ci rozkazów. Wszystkich. Jeśli dokonano agresji wobec twej ojczyzny, jak zareagujesz będąć żołnierzem, a nawet cywilem? Czy nie będziesz chciał bronić swej ojczyzny? Świat jest pełen przemocy. Przemoc przemocą trzeba zwalczać. Myślisz, że w czasie np. IIWŚ wszyscy żołnierze niemieccy byli wyrachowanymi ********ami? Oni wykonują swoje rozkazy, to wszystko. Nie są wyrachowanymi maszynami do mordowania. Tak jak napisał Nekromanta: Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Czmu mam kurcze przestac byc idealista? Czy gadanie o 'obronie ojczyzny' 'dobrych zolnierzach' itp nie jest idealistyczne? Przedstawiam swoj punkt widzenia na zabijanie ludzi. Nie mam zielonego pojecia jakbym sie zachowal podczas wojny, czy napadu z bronia w reku na moj dom. Ale tez nie powiem napewno, ze zabilbym czlowieka grozacemu mojej rodzinie;] Bo skad niby mam to wiedziec jak nigdy w takiej sytuacji nie bylem. Cytuj:
![]() PS: nie jestem idealista. poprosu historia pokazuje, ze najbardziej wyrafinowani mordercy zazwyczaj sa zołnierzami. Wystarczy przeleciec pobieznie historie kilku wojen: panstwowych i domowych.
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 18-01-2006 o 14:27. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() @ Wieszok
OMG,przesadzasz chłopie,albo masz jakąś Fobię -.- Że ktoś poszedł do wojska to odrazu Bezmózgie Yeti??Mój tata był w wojsku,teraz pracuje,i zarabia na rodzinę.Trzymamy się jakoś.Mój wójek też po wojsku, mają tyle forsy,remont co 2 lata,zobaczył byś ich chatę,samochód,kompa.to by cię zatkało. Ludzie po wojsku są normalnymi,wykształocnymi obywatelami,tyle że potrafiącymi coś zrobić w tym *****ym świecie. Wyobrażam sobie ciebie,cieniutkiego jak patyk,idącego w okularach z książką po ulicy,a kiedy podejdzie do ciebie jakiś dresik,i coś zacznie gadać,to nic nie odpowiesz...
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
PS: Jak zrozumiesz co znaczy wyraz 'uogolnianie' i 'jednostka' wtedy moze zrozumiesz sens moich wypowiedzi (zebys napewno zrozumial co mialem na mysli: nie chce nikogo obrazic, tylko uogolniam na temat wojska bo jednostki to inna sprawa - jak nie rozumiesz, wyjdz, nie bulwersuj sie i zmadrzej)
![]() |
![]() |
#73 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]()
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 18-01-2006 o 15:48. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pozdr~
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#76 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Może ty napiszesz mi wyjaśnienie terminu działać??Potem przeczytaj to następne 20 razy powtarzając sobie w główce zdanie "Umysł jak yeti" "Umysł jak Yeti" Wtedy dojdziesz do tego,o co mi chodzi....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zbanowany
|
![]() jeżeli ktoś na wojnie zabija na rozkaz,broni się i dla was jest mordercą to nie mamy o czym rozmawiać.bo jak można patriotę nazwać mordercą?jak można człowiek broniącego rodziny nazwać mordercą?wy możecie ja nie.Zabijanie na wojnie to co innego niż zabijanie od tak na ulicy podczas pokoju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Jasno? Juz jasniej nie moge.
![]() |
![]() |
#79 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Działanie jak yeti-Myślenie jak Yeti czyt.Chcesz coś zrobić?Zrób to jak Yeti! ![]() Widze że nie dogadamy się,bo mamy nieco inne poglądy... @ DOWN Agresję? A gdzie tam ![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 18-01-2006 o 16:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |