Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-02-2006, 12:44   #61
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
Zycze powodzenia w bojkocie ZUSu
Zycze powodzenia w bojkocie google. Oba pomysly sa tak samo idiotyczne.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-02-2006, 15:04   #62
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

Cytuj:
...a rozbiory miały bardziej destrukcyjny wpływ na Polske...tak można sie licytowac bez końca,ale to do niczego nie prowadzi.
Nieprawda. Nie były nawet w połowie tak szkodliwe jak IIwś.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 15:56   #63
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Życze powodzenia w bojkocie ZUSu
Ino tak samo masz z Google
Cytuj:
W tym,ze "łatka" firmy cenzurującej wyszukiwarke zostanie i bedzie tylko robiła złą reklame tej firmie.
Tyle, że mnie ( i innym z forum i nie tylko) ta "łatka" nie robi złej reklamy Googli, bo ja rozumiem dlaczego to zrobili. Nie by szerzyć komunizm i zło ale by mieć rynek zbytu. To prawda, że zbyt moralne to nie jest ale czy ktoś kiedykolwiek powiedział, że biznes jest moralny?
Cytuj:
Nie jestem antyglobalistą,ani żadnym lewakiem.
Właśnie, że jesteś, choć nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie podoba się tobie, że Google dąrzy do kasy wszelkimi środkami, że dla zielonych da ocenzurować przeglądarkę, jak to inaczej nazwać?

@down: ino święta racja, pasuje, i tak chyba nikogo nie przekonam a zbyt czasu na takie debaty aktualnie nie mam ale poglądów i tak nie zmienie w tej sprawie

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 17-02-2006 o 17:17.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 16:49   #64

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

a nie sadzicie ze czas skonczyc ta smieszna dyskusje? i tak nikt nikomu nie przyzna racji a udowodnicie swoja wartosc dajac sobie spokoj z ta bezowocna klotnia.
I tak temat juz z tydzien siedzi wiec jak ktos sie zainteresuje to zbojkotuje a ten kto nie chce to i tak tego nie zrobi... pfff
stary 17-02-2006, 17:23   #65
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
jak się nie mylę google chyba nie zarabia na wyszukiwarce... raczej na czymś innym, typu reklamy itp bo jak można zarabiać na wyszukiwarce?!
...a dlaczego zarabia na reklamach itp? Bo ludzie wchodza na Google. Dlaczego tam wchodzą? Bo szukają informacji. Jaśniej nie potrafie wytłumaczyć.
Ten temat nie ma sensu. Jaśniej nie potrafię wytłumaczyć.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez level
No, no...coś zaczyna świtać , brawo. Zastanów sie czy napewno nie dotyczy. Dziś chiny, jutro białoruś, nastepnie rosja...jesteś taki pewien,ze w Polsce żaden polityk nie wpadnie na taki "genialny" pomysł, a Google posłużnie zrobi to bo nie było żadnych protestów jak cenzurowali w chinach, więc czemu nie?
ROTFL ROTFL ROTFL bo to jest jasne, że tego nie zrobią. Po prostu.

Piszesz ciągle, że 'brakuje wam argumentów' i takie rzeczy. W ten sposób pokazujesz, że to my nie mamy argumentów, ale nie o to chodzi - ty masz pokazać własne.
stary 17-02-2006, 19:09   #66
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

Cytuj:
Nie, nie jestem, a ty jeżeli zaczynasz obrażać oponentów w dyskusji pokazujesz,ze w sumie masz niewiele do powiedzenia i skończyły się tobie argumenty
przejawem braku argumentow jest wypominanie braku argumentow innych...

przeczytalem caly topic, sledzilem go na bierzaco i stwierdzam ze troche krecisz sie w kolko, Twoje agrumenty do mnie nie przemawiaja wiec skoncz juz katowanie tego tematu. bojkotu nie bedzie, przynajmniej nie na tym forum. poszukaj poparcia na onecie...

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 21:25   #67
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Zycze powodzenia w bojkocie google. Oba pomysly sa tak samo idiotyczne.
Nie korzystając z Google bojkotujesz ja,a jak zbojkotujesz ZUS? Jak widzisz znany jest sposób na bojkot Google,a na bojkot ZUS nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
To dlaczego do tej pory nikt cię nie przekonał mimo iż "konkretne argumenty" były podane? Jesteś uparty jak osioł i za cholerę nikt cię nie przekona do zmiany zdania, ot co. A twoja postawa na tym forum pokazuje, że jesteś antyglobalistą.
Podaj więc definicje antyglobalisty wg.której mnie zaklasyfikowałeś, poztym podaj te rzekome argumenty. Uparty jak osioł? Wole byc osłem niż owcą

Cytuj:
Właśnie, że jesteś, choć nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie podoba się tobie, że Google dąrzy do kasy wszelkimi środkami, że dla zielonych da ocenzurować przeglądarkę, jak to inaczej nazwać?
Nie podoba mi sie hipokryzja,a nie samo dążenie do zysku.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Ten temat nie ma sensu. Jaśniej nie potrafię wytłumaczyć.
...a potrafisz jasno wytłumaczyc, kto cie zmusza do czytania tego postu? Pozatym jakbyś nie zauważył to post ten jest w dziale "O wszystkim i o niczym" czyli dyskusja pasuje jak ulał

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
przeczytalem caly topic, sledzilem go na bierzaco i stwierdzam ze troche krecisz sie w kolko, Twoje agrumenty do mnie nie przemawiaja wiec skoncz juz katowanie tego tematu. bojkotu nie bedzie, przynajmniej nie na tym forum. poszukaj poparcia na onecie...
Fakt, musze sie czesto powtarzać żaby stale przypominać o meritum sprawy, gdybym tego nie robił to temat zszedł by na Dalailame, chiński mur i zupki chińskie.
No i to samo co do SuPeRMANa...kto cie zmusza do czytania tego tematu?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Piszesz ciągle, że 'brakuje wam argumentów' i takie rzeczy. W ten sposób pokazujesz, że to my nie mamy argumentów, ale nie o to chodzi - ty masz pokazać własne.
Pokazałem własne argumenty,ale wy je odrzucacie mówiąc "nie bo nie"

Cytuj:
Nie by szerzyć komunizm i zło ale by mieć rynek zbytu. To prawda, że zbyt moralne to nie jest ale czy ktoś kiedykolwiek powiedział, że biznes jest moralny?

Czy ktoś powiedział,ze biznes ma być moralny? Tak, dawno temu np. Adam Smith i wielu innych. Jedynie w doktrynie libertarianizmu biznes jest pozbawiony jakiejkolwiek moralności.

Ostatnio edytowany przez Level - 17-02-2006 o 21:28.
Level jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-02-2006, 21:29   #68
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Level:
Jeden argument:
Nic nie zdziałasz w ten sposób.
Nie ważne co zrobisz, google i tak to oleje
stary 17-02-2006, 22:01   #69
Level
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Level:
Jeden argument:
Nic nie zdziałasz w ten sposób.
Nie ważne co zrobisz, google i tak to oleje
Nie ja organizuje akcje bojkotu , tylko ją popieram.

...koniec argumentów?
stary 17-02-2006, 22:37   #70
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Nie korzystając z Google bojkotujesz ja,a jak zbojkotujesz ZUS? Jak widzisz znany jest sposób na bojkot Google,a na bojkot ZUS nie.
Zalozmy, ze temat ten przeczytalo ~1000 osob, a 15% z nich przystapi do akcji. Czy google w ogole zauwazy, ze "zniknelo" im 150 uzytkownikow, na ktorych miejsce przyjda nowi, ktorzy nawet nie wiedza o chinskiej stronie google? Szczerze, to dopiero dowiedzialem sie, ze takie cos istnieje Aby akcja uzyskala jakikolwiek rozglos, musialoby conajmniej pol Polski do niej przystapic. A znajac Polakow - nikomu nie bedzie sie chcialo. Po pierwsze, dlaczego MY mamy walczyc za haselko wolnego Tybetu w google.cn, skoro wszyscy maja NAS w dupie, skoro dzieje sie nam krzywda? Po drugie, znowu zostalaby nam przylepiona latka "wtracajacych sie w nieswoje sprawy". Po trzecie, jesli Chinol dobrze poszuka, to znajdzie.
Cytuj:
Patrz punt 3 wyzej. Swoja droga - ciekawe, czy ty nie ograniczylbys przegladarki o kilka hasel, jesli moglbys tyle kasy na tym zarobic
Cytuj:
Czy ktoś powiedział,ze biznes ma być moralny? Tak, dawno temu np. Adam Smith i wielu innych. Jedynie w doktrynie libertarianizmu biznes jest pozbawiony jakiejkolwiek moralności.
To juz zalezy od biznesmena. My pomozemy Chinolom, a potem beda sie z nas smiali, ze wydarzyla sie u nas tragedia
stary 17-02-2006, 22:59   #71
Level
Użytkownik Forum

Domyślny

Chciałem powiedzieć jedno, co być może wprowadza wielu forumowiczów w błąd...tej akcji bojkotu nie ja wymysliłem i nie odnosi sie ona tylko do użytkowników tego forum...to takie małe sprostowanie dla ludzi, którzy nie potrafią korzystac z opcji w swoim mózgu jaką jest samodzielne myslenie

aha ...po raz setny mówie,ze nie chodzi o chiny czy tybet,ale cóż podobno analfabetyzm wtórny to realny problem.
stary 17-02-2006, 23:32   #72
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Fakt, musze sie czesto powtarzać żaby stale przypominać o meritum sprawy, gdybym tego nie robił to temat zszedł by na Dalailame, chiński mur i zupki chińskie.
No i to samo co do SuPeRMANa...kto cie zmusza do czytania tego tematu?[...]
ciekawosc zobaczenia czy wreszcie odpuscisz czy dalej uparcie bedziesz walczyl z wiatrakami.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
stary 17-02-2006, 23:40   #73
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Domyślny

A wiecie, że Yahoo i Microsoft też są w to wszystko zamieszane? Właściwie to nawet nie wiem, czemu wszyscy piszą tylko o Google. Jeszcze jakaś firma Cinso czy Cisno była wymieniana...
stary 18-02-2006, 01:29   #74
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

A wiecie, że to nie są decyzje tych firm? Jeżeli one działają w jakimś państwie (nieważne jakim) muszą podlegać jego prawom żeby działać legalnie.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2006, 10:03   #75
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
A wiecie, że to nie są decyzje tych firm? Jeżeli one działają w jakimś państwie (nieważne jakim) muszą podlegać jego prawom żeby działać legalnie.
Chyba niezbyt przemyslales tego posta. To JEST decyzja tej firmy, ze dziala na tym rynku. Przeciez nikt jej nie kaze - nie podobaja sie prawa, nie istniejesz u nas.
stary 18-02-2006, 10:46   #76
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Domyślny

Co nie zmienia faktu, że bojkot Google nic nie da, skoro Yahoo postępuje podobnie?
stary 18-02-2006, 13:34   #77
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Weźmy olejmy ZUS! Nie płacimy! i co? Da to jakiś skutek? jedynie zostaniesz obarczony karami... tak samo masz z bojkotem Google, nie płacisz (nie korzystasz) masz karę (musisz bawić się innymi wyszukiwarkami, czasem gorszymi)
Cytuj:
Jaka hipokryzja? czy google walczy o wolność słowa i jej zarazem zabrania, czy google walczy o dostęp do informacji i ich zabrania? Fakt, zabrania ich ale czy walczy o nie? Nie, oni tylko oferują dostęp do informacji
Cytuj:
Pokazałem własne argumenty,ale wy je odrzucacie mówiąc "nie bo nie"
Gdzie?! Ciągle piszesz "skończyły się wam argumenty?" ale nic z twojej strony nie wyszło! My tu się już wypociliśmy z argumentami przeciw bojkotu Google, teraz ty coś napisz, napisz nam dlaczego mamy bojkotować, przekonaj nas, że ten czyn jest słuszny i zbawienny. Dyskusja jest to chyba przedstawianie argumentów obu stron a nie jednej a druga odpowiada "skończyły wam się w końcu argumenty?!"...
Cytuj:
Własnie - dawno temu... Dlaczego nie zbojkotujemy Microsoftu za monopolizm... UE obarczyło MS za monopolizm i wymusiło udostępnienie kodu źródłowego Windowsa, za każdy dzień zwłoki MS płaci UE ładne pieniądze jako karę, ale czy to ich rusza? i tak są na plusie, i tak zyskują kasę, więc czemu nie zbojkotujemy MS?! Gdzie tu moralność?...

Po raz kolejny piszesz, że NIE chodzi ci o chiny i tybet, napisz w końcu o co tak naprawdę w tej całej akcji (twojej czy nie twojej) ma chodzić, po co mamy bojkotować największą i najlepszą (względnie) wyszukiwarkę?!

@SuPeRMAN: Ogólnie bojkot chyba nic nie da, bo co to zmieni, że z młodych gniewnych zrobią się starzy w******ni *

@Khazar[down]: św. Racja
--------------------------
*-tak, wiem, to nie ma nic wspólnego

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 19-02-2006 o 13:13.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2006, 00:48   #78
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Domyślny

Wieszok sie sfrustrowal w zasadzie to mu sie nei dziwie bo mnie to gadanie "skonczyly sie wam argumenty?" Levela tez juz dobijalo...

stary 06-03-2006, 15:14   #79
Level
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
Wieszok sie sfrustrowal w zasadzie to mu sie nei dziwie bo mnie to gadanie "skonczyly sie wam argumenty?" Levela tez juz dobijalo...
Dobiło cie bo dwa razy uzyłem stwierdzenia,ze brak wam argumentów? Delikatny jakiś jesteś

Temat już dawno skończony,lecz do lepszego jego zrozumienia polecam najnowszy artykuł w "Przekroju" str.49, podpowiem, na temat bokotu.
stary 06-03-2006, 23:16   #80
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Dobiło cie bo dwa razy uzyłem stwierdzenia,ze brak wam argumentów? Delikatny jakiś jesteś

Temat już dawno skończony,lecz do lepszego jego zrozumienia polecam najnowszy artykuł w "Przekroju" str.49, podpowiem, na temat bokotu.
tak, dobijalo mnie dwukrotne uzycie, ze go tak nazwe, najbardziej pustego argumentu swiadczacego o braku argumentow argumentujacego (), poniewaz jedtem delikatna istota zyjaca we wlasnym wyidealizowanym swiecie gdzie czarne jest czarne a biale jest jak po wypraniu w wizirze, moja skora jest delikatna jak pupcia niemowlaczka, a gdy peka mi naskorek na raczkach natychmiast pedze do lazienki po kremik.

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania