|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Barad dur
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark lord sauron
Profesja: Sorcerer
Gildia: Goblins of moria
Świat: Galana \m/
Poziom: <?>
|
![]() Hmm widze ze gdybacie tu na rozne tematy no wiec.
Dla czego bog nie zrobil rzeczy ktore mialy by byc z gory idealne>?... moze sie nudził i chciał zobaczyc co sie stanie ... Co do powtornego zejscia jezusa ![]() " Jeśli jezus zstąpiłby dzis na ziemie zostałby zabity przez FBI ponieważ bali by sie że stracą władze" Co do bibli... ma ona wiecej przeklamań niz polskie prawo wiec n\c do niektorych postow
![]() |
#63 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#64 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() pytanko :
Jesli Jezus i Bog to jedno, to po co Jezus schodzil na ziemie i umarl na krzyzu ? Zeby siebie samego przeprosic za nasze grzechy ?
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 07-04-2006 o 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Lokacja: W łodzi pływam...
Stan: Niegrający
Imię: Bamargera on Antica
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 24
Skille: 66/66
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() A moze Bog wcale nie istnieje???? Przeciez bylo cos takiego ze podobno czlowiek zamienil sie z malpy... Rozne sa na to sugestie...
![]() |
#66 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#67 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz
Imię: Growling Corpse
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Psycho Maniacs
Świat: Eternia
|
![]() Ja wiem!
Wielki Żółw wyrzygał Wszechświat. I to MOJA teoria jest słuszna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2005
Stan: Na emeryturze
|
![]() według mnie cała ta dyskusja zatacza krąg i ciągle rozmawiacie o tym samym. Można by dla odmiany porozmawiać o drugiej części tego tematu, który brzmi:
"Początek świata-Czyli od Adama i Ewy po wojny atomowe...". Jako początkujący fizyk chętnie bym się czegoś o tym dowiedział oraz wymienił się własnymi wiadomościami w tej dziedzinie. Obecnie wiem że USA oraz Rosja posiadają spory arsenał bomb atomowych i termojądrowych powstałych w wyścigu zbrojeń. Mają one być użyte w przypadku konfliktu, jednak w przypadku gdyby wszystkie pociski zostałyby wystrzelone nastała by zima nuklearna w wyniku której zaginie życie na ziemi. Czekam na wasze informacje na ten temat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rycerz Pedrus Maximus
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 17
Skille: 40/29
Poziom mag.: 2
|
![]() Trzeba pamiętaćo tym, że Jezus mówił do siostry Faustyny!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#73 | |
Nikt ważny
|
![]() Cytuj:
a co do pytania, to radzę przeczytać"Anioły i Demony" Browna. Tam jest fajny pomysł na stworzenie wszechświata. Bujda, ale fajna bujda i może nawet mieć jakieś powiązania z prawdą ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Krzyżak
|
![]() @Bofedojo:
Piszesz o tych stygmatach... Że niby były w nadgarstkach żeby szybciej umarł a nie w dłoniach... Jest inna teoria i wydaje mi się wiarygodniejsza... KAżdego przybijano za nadgarstki ponieważ dłoń ludzka jest poprostu zbyt delikatna aby utrzymać wiszące ciało i poprostu by się rozrywała po czym ukrzyżowany by spadał na ziemię... Z drugiej stron przebijana została tętnica... Ale co tam - medykiem nie jestem ![]() @Topic: Q:Od kiedy istnieje (nazwę go tu w ten sposób bo nie jestem zbyt wierzący) absolut? A:Od zawsze. Q:Jak to od zawsze? A:No poprostu. Od zawsze - był, jest i będzie. Q:Ale jak to? A:No tak to! Q:Nie rozumiem! A:Ja też nie... I tak właśnie można "wytłumaczyć" to "od kiedy istnieje absolut". Trochę po "przedszkolowemu" ale myślę iż jest to najłatwiejszy i najbardziej obrazowy sposób. Pokazuje on to, czego człowiek poprostu nie rozumie. I przy dzisiejszych umiejętnościach wykorzystywania naszego mózgu najprawdopodobniej nie zrozumie. Nieskończoność jest pojęciem dla człowieka, które poprostu "się nie mieścić w jego ciasna umysła". Póki co zdaje się nikt nam tego nie jest w stanie wytłumaczyć... Tak więc już wiecie dlaczegoniemożemy dojść do tego kiedy "bóg" zaczął swoją "rację bytu", lub kto go stworzył? ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() a skad wiecie, ze np ojciec Pio, nie mial jakies tam choroby ktora uniemozliwiala krzepniecie krwi, co uniemożliwialo gojenia sie ran (tworzenia sie strupów), nie mial jakies dziwnej grypy ktora tylko podniosla jego temperature ciala, a ten zapach kwiatow, to moze dlatego ze bawil sie w ogrodnictwo? xP teorii jest wiele.. i nikt nie wie co tak naprawde jest prawdą xP
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up.
No właśnie, nie wiemy... Wierzysz, albo nie. Przypadkiem trafiłem na ten tekst w necie, myślę że jakoś pasuje do tego tematu: "Niestrudzony tropiciel i wróg pseudonauki James Randi założył fundację, która przeznaczyła 1 mln dolarów dla człowieka potrafiącego udowodnić, że jest obdarzony zdolnościami paranormalnymi: różdżkarskimi, telepatycznymi, psychokinetycznymi itd. Warunkiem uzyskania nagrody jest wykazanie tych umiejętności przed komisją, w której skład wchodzą poza naukowcami także profesjonalni iluzjoniści. Sam Randi jest świetnym iluzjonistą i już wielokrotnie demaskował ludzi, którzy za pomocą iluzjonistycznych sztuczek przekonywali publiczność o swych nadnaturalnych zdolnościach. Warunki ubiegania się o nagrodę zostały ogłoszone publicznie i każdy może się z nimi zapoznać w Internecie na stronie Jamesa Randiego http://www.randi.org/research/index.html. Dla chętnych kandydatów podajemy również adres pocztowy fundacji: The James Randi Educational Foundation, 201 S.E. 12th St (E. Davie Blvd), Fort Lauderdale, FL 33316-1815, U.S.A. Adres poczty elektronicznej: [email protected]" Nagroda nadal czeka... Szkoda, że o. Pio już nie żyje, mógłby przekazać ten milion dolarów na cele dobroczynne. O ile by go zdobył. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |