|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszym miastem jest: | |||
Thais |
![]() ![]() ![]() ![]() |
108 | 16.80% |
Carlin |
107 | 16.64% |
Venore |
100 | 15.55% |
Ab' Dendriel |
102 | 15.86% |
Kazordoon |
98 | 15.24% |
Edron |
35 | 5.44% |
Darashia |
19 | 2.95% |
Ankrahmun |
62 | 9.64% |
Port Hope |
12 | 1.87% |
Głosujących: 643. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
|
![]() Miałem Pacca i Darashia wymiata.
Plusy: -Piękne domki (Setzer Gambler ma też domek na darashi) -Roty!!!! Wspaniałe expowisko dla sorków/drutów jak mają już w miare pożądny sprzęt. -Wieże waspów. Bardzo dobre dla postaci dla których roty są za mocne. -Piramida z minosami. Można bardzo dobrego loota wyciagać a mino do trenienia lurować. -Drefia! Bardzo dobre respy Necro i Vamp Hell. -Atak nieumarłych na miasto. Niezły hardkor ![]() -Bardzo mało PK. -Można afkować na dachach domków. -Latający dywan. -Nie ma co lurować do miasta mimo braku murów. Minusy: -Niskie ceny w sklepach. -Małe depo -Mało zaludnione(zwykle na new serwer pare osob tam siedzi) -Jak płyniesz na Darashie możesz wpaść na GhostShip. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Stan: Niegrający
Imię: Maly Diabeleks
Profesja: Knight
Gildia: nie ma
Świat: Dolera
Poziom: 10
Skille: 35/33
|
![]() Ab... najlepsze miasto-cool ludzie i 60% polacy
![]() ![]() ![]() Ab ROX! |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Brzeźnica
Stan: Aktywny gracz
Imię: Paender
Profesja: Sorcerer
Gildia: Shadow Riders
Świat: Shivera
Poziom: 18
Skille: 16/20
Poziom mag.: 23
|
![]() yeah ab'dendriel wygralo
![]() moje ulubione miasto ![]()
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
![]() Cytuj:
![]() A zagłosowałem na Edron, gdyż jednak Ab ma bardzo dużo wad... Od najlepszego do najgorszego(według mnie;p) Cormaya + Niesamowicie malowniczy krajobraz + Bardzo ładne domki + Dość tanie podróże(o 10 gp więcej niż z Edron) + Duuża jaskinia rotwormów + Mało ludzi - Nie ma depo - Brak możliwości zakupu czarów Edron + Duuża jaskinia rotwormów(ta sama co na Cormayi;p) + Bardzo ładne i duże domki + Expowiska dla każdego(od goblinów przez orki i cyklopy aż do demonów) + Tanie podróże - Brak możliwości zakupu podstawowych czarów Ankrahmun + Larwy, tomby i smoki + Duża ilość nawet ładnych domków - Dużo noobów jak na miejsce dla PACC - Strasznie duże miasto - ciężko się poruszać Ab'Dendriel(mieszkam tu bo mam tu mój ulubiony domek^^) + Sklepy są w jednym miejscu - Możliwość lurowania elfów - Duuużo ludzi(głównie w południowej części miasta - północna jest wyludniona) - Nie ma ciekawych miejsc do zdobywania doświadczenia Darashia + Małe miasto + Bardzo ładne domki + Wszystkie sklepy na jednym placu + Mnóstwo rotwormów + Dużo nieumarłych na zachodzie + Piramida minotaurów - Dość drogie statki - Możliwość lurowania waspów do miasta Venore + Swamp trolle i bagna niedaleko + Dwa średniej wielkości depo - Sklepy bardzo rozrzucone Thais + Dużo miejsc do zdobywania doświadczenia(ancient temple, troll cave, mount sternum) + Blisko do Fibuli - Bardzo duże miasto Carlin + Ice Islands i Ghostland + Sklepy umiejscowione w dość dobrych miejscach - Tzw. "Miasto Noobów" - depo prawie zawsze jest zapchane. - Jak na takie duże miasto depo jest za małe. To są moje wrażenia ze świata non-pvp... Opisałem także Cormayę, bo kiedyś też tam mieszkałem i mi się podobało^^
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2005
Lokacja: Kołobrzeg
Stan: Na emeryturze
Imię: Oskaburth
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 46
![]() |
![]() Dla mnie Venore, jestem tam od samego poczaatku i pewnie dlatego. Moze ktores z miast dla PACC jest lepsze, ale jeszcze nie mialem okazji ich odwiedzic...
![]() |
#66 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
![]() |
![]() Najlepszym miastem jak dla mnie jest Venore. Dlaczego?
1. Expowiska dla low lvli - swamp trolle, orki, roty 2. Dla hlvli blisko na najlepsze expowiska - PoH, DC, domek BK, Dragi, DLe 3. Stosunkowo mało PK. 4. Stosunkowo mało noobów. 5. 3 dobre miejsca do łowienia rybek. 6. Ideał dla knightów 8-20 lvl. Wyżej podane expowiska rotów częściej są zaklepane jako "skillownie". 7. Dużo zagadkowych terenów pod swampami (fajna zabawa z machetą;]). 8. Życie na piętrze więc nie ma niebezpieczeństwa że jakiś atak potworów (tj. elfów) dopadnie każdego newbiego. 9. Dwa spore Depoty. 10. Sklepy ze wszystkim (od gildii wszystkich profesji aż po sklepy z meblami, kwiatami) 11. Ogólnie fajny klimat ![]() Minusy to nienajpięknieszy wygląd i niewygodnie rozmieszczone sklepy Dlaczego nie Ab'Dendriel? 1. 90% to Polacy. Trochę to denerwuje jak podchodzi do Ciebie w dp polski noobek i nawija że jest po hacku/dedzie i potrzebuje eq a jak mu odmówisz to nawija że zna bubble, EO, seromontisa itp. ... Dlaczego nie Carlin? 1. Prawdziwy raj dla PK. Zerowe szanse na przeżycie dla newbiech. Dlaczego nie Thais? 1. Od groma noobów, którzy tylko czekają aż pójdziesz załatwić to co musisz żeby Cię przesunąc pod jakieś drzwi i podłożyc Ci ff. Dlaczego nie Kazz? 1. Baaardzo trudno kogoś tam spotkać, więc nie ma mowy o handlu na miejscu etc. Dlaczego nie Edron/Darashia/Ankh/Port Hope? 1.Bo nie mam Pacca ![]()
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
Ostatnio edytowany przez teletoobis - 28-01-2006 o 23:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Zalesie Grn.
![]() |
![]() No prościuchne że Edronik...zwłaszcza dla mnie knighta, tam moge dużo blokować, lubie jeszcze ank, bo tam dragonki można, ale od dragonków to jest drag land, no i w ank są tomby, w których czasami sązabawy w vamp hellu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Imię: Zirgin
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Kazo oczywiście
![]() Najgorsze jest chyba Carlin, jak nie ma stosów trupów przed depo to znaczy, że ledwie był save serwera i prawie nikt się jeszcze nie zalogował ![]() Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 29-01-2006 o 17:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
|
![]() Dla mnie Carlin, najlepsze. Folda i GL (Gl sie robi nice lootbagi
![]() A teraz sie gdzieś przenosze, dla relaxu ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2006
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Moim zdaniem najlepsze miasto to carlin, a szczególnie dla palków. Blisko trolle, pare rotów pod miastem, ghostland, motls blisko do ab i hellgate!! ale każdy ma swoje zdanie!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Zolty-Sorcek
Gildia: Brak
Świat: Celesta
Poziom: 19
Skille: 16/21
Poziom mag.: 30
![]() |
![]() @ Efret Bez kitu ta sąda ci się udała.
Ale do rzeczy.Moim Zdaniem Kazoordon a na drugim Miejscu Thais. Dlaczego Kazoo nr.1 ? Przedewszystkim ten exp który rośnie baaardzo szybko. Nieograniczona możliwość robienia ,,Sianka" z lootu.Baardzo dobre miejsce dla high lvl,owego Rycerza.Duużo miejsc do treningu.Ładna stylistyka miasta. Czemuż to Thais na miejscu 2 ? Dlatego że to świetne miejsce dla nisko lvl,owych postaci magicznych i Palldaynów.Na fibuli jest prawdopodobnie najlepsze ,,Rotmornowisko" w tibi a DTD dało już Napis ,, You advanced from lvl XX to lvl XX" napewno sporemu gronu graczy. Tyle.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 02 2006
Lokacja: Tibia
Imię: Sarewok the Bonecrusher
Świat: Luminera
![]() |
![]() Moim zdaniem Kazordoon, a to dla tego że na "moim" dawnym serwerze, na którym grałem dość długo:
- Carlin= misto dla PK - Ab= mistem żądziła jedna gildia - Venore= moje ulubione miejsce w venore ze swamp trollami nawiedzały liczne stada PK - Thais= nigdy tam nie byłem - Kazordoon= mili i uprzejmi ludzie, zero PK, fajny exp i teraz pomimo że gram na non-pvp mam taką odraze, a więc Kazordoon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Ostróda
Imię: Paulos Uni
Świat: Unitera
Poziom: 148
![]() |
![]() Moim zdaniem Ankrahmun jest The best
Powód: Znakomite miasto dla lvl 30+ - tomby,scaraby i larvy, no i D Lair of curse Wg mnie wybór dla postaci z pacc'em znakomity - ale to tylko moje zdanie ;p 2. miejsce wg mnie Edron Powód: Znakomite miasto dla 70lvl+ - Drag lair, Cyclopolis i oczywiscie Hero Cave z Demonami ![]() Edit: Jeszcze jedną zaletą Ankrahmun jest mala ilosc PK (piramidy to Protection Zone) Ostatnio edytowany przez Jalokowy_ - 05-02-2006 o 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 01 2006
Świat: Saphira
|
![]() Ja sie "wychowałem" w Thais i w AB'dendriel, lecz Thais jest chyba troche lepsze, znaczy kazde maisto jest spoko, zalezy kto na czym expi;p Carlin = GL Thais = MS (to z cycami) Ab= zamek i dziura ... Venore = ? :
![]() kazdy sie dostosowuje ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() Dla mnie najlepszym miastem jest Venore. Łatwo i blisko mozna expić ( niechce mowic bo juz parenascie osob juz wymienielo) i skillowac. Ogólnie wszedzie blisko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#76 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 07 2006
|
![]() Ankrahmun ROX!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
![]() |
![]() Facc- Venore
Pacc- Ankrahmun lub Edron |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Ja jestem obywatelem Thais ale tam tylko sprzedaje loot
![]() i fajne miejsce do expienia i robienia lootbaga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
Profesja: Paladin
Świat: Isara
Poziom: 40
Skille: 77+/62+
Poziom mag.: 11
![]() |
![]() Na mniejszym lvl szczególnie dla druida polecam Carlin ( jak sie ma już moonlight rod) no to wtedy nic tylko iść do gohstlandu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2006
|
![]() Facc Wedlug mnie najlepsze jest Thais i Kazzo poniewaz w kazzo masz blisko guardy, poh, katedra, orc fortess, a Thais tez nie masz daleko na poh katedre i sprzedasz loota w ab malo miejsca na exp w carlin tak samo
Pacc Ankrahmun dragi piramidy scaraby Edron to juz 80lvl + |
![]() |
![]() |