Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Czy podoba się wam nowy update?
Tak 92 40.71%
Nie 71 31.42%
Najlepsza rzecz jaką widziałem/am w tibi 14 6.19%
Najgorsza rzeczy jaką widzialem/am w tibi 24 10.62%
Nie mam zdania 25 11.06%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-08-2004, 19:18   #61
ComBat
Użytkownik forum

ComBat's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

ComBat ma numer GG 1667243
Domyślny Update...

Jak pojawiły się pierwsze pogłoski o update prawie wszyscy się podniecali. Teraz kiedy update nastąpił, wielu jest zawiedzionych... no cóż są + i -.
Mi osobiście update się podobał (ładna grafika, fajne nowe monsterki, no i nowe miasto - do którego i tak nie wejdę bo nie mam PACC ) Jedyna rzecz, która jest beznadziejna (to tak jak już ktoś wspomniał powyzej) niepotrzebne ruszanie monsterów (miejmy nadzieje, że przy następnum updacie wrócimy do starej formu potworów). Nie rozumiem co Cipowie chcieli nam pokazać poprzez podniesienie umiejętności potworów? Teraz słabsi gracze mogą stracić wiele exp-a... Wiecie co mam na myśli
ComBat jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-08-2004, 22:10   #62
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2004
Lokacja: Kołobrzeg

Yavalion ma numer GG 4770559 Yavalion ma login Tlenu nastyboy_kg@tlen.pl
Domyślny

Według mnie nikt na nowym update nie stracił. Będę bronił swojego stanowiska do końca. Jak słabsi gracze stracili? Teraz przynajmniej każdy wie gdzie ma do jakiego lvl expić. A gra sama w sobie stała się bardziej wymagająca( beholder byl kiedyś darmowym bardzo dobrym expem , a teraz już nie jest i bardzo dobrze)
stary 14-08-2004, 22:32   #63
Gepard
Użytkownik Forum

Gepard's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Gepard ma numer GG 4750715
Domyślny

Nowy update bardzo mi sie podoba i dobrze ze np. Gs biega 2 razy szybciej bo wczesniej ganialem palladynem na pohu chociaz sam mialem lvl 30 to wkurzalo mnie jak biegaly inne 30 lvle a teraz high lvlowce maja chociaz spokoj bo wszyscy boja sie gsow ^^
Gepard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 00:14   #64
Stern
Użytkownik Forum

Stern's Avatar

Stern ma numer GG B R A K
Domyślny

Gs jest najbardziej zabójczy nie na poh'u tylko na drodze z Venore. Ginie tam wiele osób, nie tylko palladyni. Czy uważacie, że jest to w porządku?
Proponuję zatanowić się dlaczego palladyn został nazwany palladynem, a nie knightem II. Przyczyna jest prosta: palladyn atakuje na odległość więc zmuszenie go do walki wręcz jest głupotą.
Co do występowania gs'w w innych miejscach to nie znam palladyna, który na 30 lvlu wskoczy do dziury z 2-3 gs'ami. Tylko na poh'u można (było) spokojnie uciekać przed bestiami.

Ostatnio edytowany przez Stern - 15-08-2004 o 00:16.
Stern jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 00:59   #65
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Domyślny @Stern

Nadal uważam , że przyspieszenie GSów pozytywnie wpłynęło na grę. W końcu te kilkaset expa piechotą nie chodzi i trzeba zapolować na nie z blokerem(jeśli się ma niższy lvl) , a co do lurowania... nie jest już ono takie łatwe i bardzo dobrze.
stary 15-08-2004, 08:30   #66
Stern
Użytkownik Forum

Stern's Avatar

Stern ma numer GG B R A K
Domyślny

Gram teraz i nie mogę wyjść z Venore (a razem ze mną kilkanaście osób) bo koło mostu jest zlurowany gs. Na drodze leży pełno zwłok. Głównie magów i druidów ~11 lvl, którzy wyruszyli z miasta na expa. Czy myślicie, że oni są zadowoleni z update'u?
Wcześniej sam bym go wykończył, a tak musimy czekać na kogoś, kto da radę to zrobić. Ludzie tracą podwójnie:
- exp bo zginęli,
- czas, który normalnie wykorzystaliby na trening lub expienie.

re: Yavalion
Szli do jaskini trolli lub rotów. Zgadzam się z tym, że i tak nie przeżyliby spotkania z gs'em. Chodzi jednk o to, że teraz gs'y lurowane są znacznie częściej niż wcześniej. Jeden z druidów zginąl tam dwa razy w czasie kilkunastu minut. W tym czasie przechodziło tam kilku palladynów, którzy wcześniej daliby radę pająkowi (teraz byli tylko pokarmem).
W dodatku dochodzi teraz do takich sytuacji: gość na ~80 lvlu luruje gs'a i "zostawia" go na drodze, po pewnym czasie wraca, zabija go i zbiera przedmioty z ciał postaci (na 30-40 lvl'u noszą często ciekawe rzeczy). Wcześniej nie dochodziło do takich sytuacji właśnie dlatego, że gs był łatwy do ubicia przez palla, a pozostali mogli przed nim uciec.

Nie twierdzę, że wzmocnienie potworów było złym pomysłem. Zły jest tylko sposób w jaki tego dokonano, nie zastanawiając sie zupełnie nad skutkami.

P.S. Chciałbym podziękować osobie, która przyznała mi pierwszy punkt reputacji Wielkie DZIĘKI!!!

Ostatnio edytowany przez Stern - 15-08-2004 o 10:51.
Stern jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 08:55   #67
Wilq
Użytkownik Forum

Wilq's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów

Domyślny

Ja myslalem, ze po tym update to wszystko sie zmieni na lepsze, a tu wrecz przeciwnie, jedynie grafika jest nieco lepsza, ale potforki sa "lepszone" w sile - beznadzieja

Pozdrówki
Wilq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 09:15   #68
Beny
Zbanowany

Beny's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek

Beny ma numer GG 1975803 Beny ma login Tlenu beny1985
Domyślny

sry ale nie bede czytal all postwo (restart serwa sie konczy) Ja zaznaczylem tak..bo nie zauwazylem odpowiedzi ze to najlepsza rzecz w tibii czy jakos tak....jakbym to spostrzegl wczesniej to bym zaznaczyl...ale zaznaczylem za szybko bo restart serwa mnie goni Podobaja mi sie zarown ostworki w nowym miescie, nowe miasto, jak rowniez wzmocnienie sily potworow. Fakt faktem zrobili ten update raczej po to zeby zmusisc facow do kupienia paca...np nawet rycerzy...czazar chalange moze uratowac tylki naszych kumpli. Grafa moim zdaniem lepsza..ale bije troche w o czy..a z Pomnikami w kazo przesadzili...troche ich za duzo Palek zostal pozbawiony troche swojej mocy, knight dostal duzego doladowania...biorac pod uwage ze rycerz zabierany byl na kilka typow potworkow..teraz bedzie to znacznie wieksza liczba Ogolnie Dla tego update daje DUZY +
Beny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 10:18   #69
Yavalion
Użytkownik Forum

Yavalion's Avatar

Domyślny ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stern
Gram teraz i nie mogę wyjść z Venore (a razem ze mną kilkanaście osób) bo koło mostu jest zlurowany gs. Na drodze leży pełno zwłok. Głównie magów i druidów ~11 lvl, którzy wyruszyli z miasta na expa. Czy myślicie, że oni są zadowoleni z update'u?
Wcześniej sam bym go wykończył, a tak musimy czekać na kogoś, kto da radę to zrobić. Ludzie tracą podwójnie:
- exp bo zginęli,
- czas, który normalnie wykorzystaliby na trening lub expienie.
Lurowanie stare jak Tibia , spójrz na to ze strony takiej , że na nawte bez update te 11 lvl by zginęły , a pozatym gdzie oni szli expic? Jedyna miejscówka jaka mi sięnasuwa to Wyda bo innej miejscówki dla niskich lvl raczej nie ma przy zachodnim wyjściu. Dodatkowo wystarczy że poszedłby z tobą jakiś rycek i już byście go sami wykończyli. No , ale...
stary 15-08-2004, 11:29   #70
Rocky2004
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 08 2004

Domyślny

Mi sie ten up-date bardzo bodoba w kocu cip-team wyrowanl szanse bo pallkowie miali za latwo w 2 dni pallkiem zrobilem skill 64/54 a po 5 dniach maielm 18lv i 66/54 tylko 3lv ,to jakis jeden dzien i bym mugl na gs-ki smigac za co 900 expa jaka inna profesja moze tak szybko robic takiego expa?I z gs wypadaly dobre rzeczy czyli pallek mial i kase i expa dlatego jestem za up-date tera sznase za wyrownane GS-wali utai hur ^^ i orc berserker tez i jest git dlamnie jest tylko 1 minus w up-date ze bh wysysa mane bh zawsze byl dos grozny dal sorcow ale tela jest anwet nieoplacalny bo se runek nie mozna robic

(no troszke sie rozpisalem mam nadizej ze nie namieszalem zbytnio....)
Rocky2004 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 11:40   #71
kargarf
Guest

Król

Potwory silne ze hej.Na co teraz do holery chodzic??Na dwarfy i roty??
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2004, 11:40   #72
mixim
Użytkownik Forum

mixim's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Fantasy

mixim ma numer GG 4684801
Domyślny

CZłowieku wiesz co było na isarze po updacie?Q**** gs mnie zabił/fu** musze znaleźć nową miejscówe do expa.Mi sie ogólnie podobają kamyki i nowe potwory.Ale z tą siła z starych to lipa
Skills 72/70

Best Monster :
Best Solo Monster:

Hail Society of Jah
mixim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2004, 00:10   #73
Behemut
Użytkownik Forum

Behemut's Avatar

Data dołączenia: 20 05 2004
Lokacja: Wroclaw / Thais

Behemut ma numer GG 3208404
Król Jestem za a nawet przeciw

minusy:
- mocniejsze potworki (mam problemy z hunterkiem )
-jest w wiekszosci dla pacc'a

plusy:
+grafika sie polepszyla
+szybsze sprzedawanie loota
+moze za 2 lata nowe przedmioty do nas (free acc) dojda

Zawsze powtazam: "Co nas nie zabije to nas wzmocni"
wiec jeszcze nie zginelem (farciaz ze mnie ) i dlatego mi sie podoba
stary 16-08-2004, 10:25   #74
Solera Najt
Użytkownik forum

Solera Najt's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004

Solera Najt ma numer GG 8888434
Domyślny upek

Ogólnie nie mam zastrzeżeń do nowego update ale chociaż cobry mogłyby być dla facców a gsy chociaż odrobinę wolniejsze
Solera Najt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-08-2004, 10:38   #75
EDIabolo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2004

LOL Fajny jest nowy update:D

Mam pacca i dzięki nowemu miastu i jego okolic zyskałem nowe expowiska.
Są nowe ciekawe potwory a gs jest wymagający bardziej co stawia poprzeczkę wyżej . Nowe itemy itp.. Update jest ok
SD to takie niebieskie?
EDIabolo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2004, 09:43   #76
PLX PLX PLX
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Zgorzelec

Domyślny

Uwazam ze nowy update jest na poziomie.. wszyscy maja racje ze potworki sa troche przesadni silne ale tak moze byc... lecz neistety darashia ktora jest zmieniona wyglada OKROPNIE co to wogule jest!?!? wyglada jak jedno wielkie gó...o (
PLX PLX PLX jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2004, 21:14   #77
MeDo c.O.x
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004
Lokacja: Harmonia | Ab'Dendriel

Domyślny

Według mnie tego update by mogło nie byc bo dla faccow to tylko daje wyglad i to ze jest ktos drutem czy sorciem to moze sobie przywołac scaraba,larwe itp.Ale takto to jest jeden wielki minus bo nie które potwory są lepsze =/. Co z tego ze drzewa ladniej wygladaj jak teraz na gs-a trzeba miec 40 + level bohy itp
MeDo c.O.x jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2004, 19:44   #78
Kinek_F1
Użytkownik forum

Kinek_F1's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004
Lokacja: Szczecin -> Polska (Venore -> Isara)

Kinek_F1 ma numer GG 1838121
Problem No tym razem to przesadzili.....

Przesada !!! poprzedni update był zbedny, ale ten to juz jest bez krzty sensu
Potwory na których jak do tad mozna bylo spokojnie expic bez zmartwienia o zycie staja sie <bardzo> silne i walka z nimi siega mazen.
Nowe grafiki OK. Stare byly czasami lipne, ale oby zmiany nie byly zaduze.
nowe miasto i nowe potwory na premium landzie sa dostepne dla "wybrancow", ktozy moga tam sie dostac. Watpie zebym kiedykolwiek kupil sobie PAcc i mial watpliwa przyjemnasc odladania bodactw nowego miasta. Opinie moge zmienic jezeli ktos mnie do tego przekona. Jestem otwarty na propozycje.
Kinek_F1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2004, 19:54   #79
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Stan: Na Emeryturze
Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Problem

Fajnie, że nowa grafika. Fajnie, że nowe tereny (i tak z tego nie mogę skorzystać). Fajnie, że nowe potworki. Fajnie, że nowe itemki. ALE PO CHOLERE ONI ULEPSZALI STARE POTWORY! NIE MOGLI ICH ZOSTAWĆ W SPOKOJU? Ide se na takie Amazonki w dzien po up date z dwoma uhami bo mi sie konczyły a tu co? Amka mi hity po 20 jedzie! Byłem poporstu ws szoku! mogli chociaż uprzedzić bo o mało co nie zginąłem przez to... Po z grafą Up date SUXX
Glamri jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2004, 20:15   #80
Msr. Dragoon
Użytkownik forum

Msr. Dragoon's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2004

Msr. Dragoon ma numer GG 8039091
Domyślny

Sluchajcie! Mialem przerwe przez prawie caly Lipec w "spielaniu" w tibie, wlaczam dzis gierke, loguje sie i co? o malo bym z fotela nie zlecial
GRAFA normalnie SUPER i nowe miasto i ogole itemki nowe i potworki!
Tibia sie ciagle rozwija i oby tak dalej ale... jest tez ta druga strona medalu
Jak ja kochalem boc Beholderki! tera to juz nie przyjemnosc a stres...
Wlaze se do Bh kolo KazZ a tu NIESPODZIANKA!

Btw. ale tu sie pozmienialo uhuhuu... i w ogole jaka reputacja... MOJ USMYSL TEGO NIE OGARNIA
Msr. Dragoon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania