![]() |
#61 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
@down: ja to wiem, ty to wiesz, oni nie ... -.-
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 15-09-2006 o 17:37. |
||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 08 2006
|
![]() ... jak to czytam to mi się żal robi i już wiem czemu jestem w angielskiej gildii.
Wybierz sword !!!111111111111 Nie nie bo axe jest kul !!!!!!!!!11111 A tak bez masturbacji przedmiotami, miecz jest lepszy bo 1: latwiej i taniej zdobyc naprawde dobre miecze zaczynające się od bright sworda w góre. 2.Axe mając niższy def zawsze zje więcej UH a jeśli spotkasz coś w czym nie pomoże ci miecz to jego ekwiwalent w toporach też by nie zrobił różnicy. Nie należy zwracać uwagi na gówniarskie : ja używam tej albo tej broni z tym i tym kombo mam takie ze huhu i wymiatam bo to jest bzdura, róznice między axe i sword w ataku są stosunkowo niewielkie więc punkty obrażen są podobne za to defense robi różnice i to istotną. Generalnie miecze są lepsze, topory mają większy atk ale miecze są latwiej dostepne, tansze, mają więcej defensa ( co wbrew pozorom robi dużą różnice ) a ich atak jest tak naprawde marginalnie mniejszy a i to nie zawsze. Generalnie zawsze jest łatwiej z mieczem niż z toporem choć jak ktoś chce grać 100% na berserkera to faktycznie topory tylko że przeżywalność takich graczy jest podobna do lemingów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
1. Sca ma 2 wiecej ataku od sova, co polączone z moja manią trenowania mialo mi przyspieszyc expienie, nie wiem czy to cos zmienilo, moze [moze zwiekszylo mi predkosc expienia o 1,2%] 2. Axe ringi sa o wiele tansze od sword ringow! Jako iz jestem generalnie zydem w sprawach pieniedzy, to bylo to straszne ulatwienie ;] Gdybym wybral sworda, tez bym nie narzekal, pewnie nawet nie odczuwalbym roznicy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Sca ma def mniejszy o 5. Sov ma atk mniejszy o 2. Widzisz różnice ? Ponadto pierścienie ? Wybacz ale jeśli na poziomie 60+ masz jakiekolwiek braki finansowe to coś tu jest nie tak bo na tym etapie powinieneś siedzieć na kasie w stopniu w którym różnice cenowe pierścieni to detal więc cena pierścieni w żadnym wypadku nie jest czynnikiem za albo przeciw. Ice rapiers - lodowe rapiery to 'miecze' i są absolutnie potworną bronią w połączeniu z exori, na wysokich skillach rycerz z plecakiem rapierów jest w stanie zatłuc równopoziomowego maga że już o masakrowaniu paladyna jednym strzalem nie wspomne. I wreszcie zanim dostaniesz w swoje ręce Sca czy Sova minie wiele tygodni podczas których będziesz musial ganiać za drogimi i rzadko spotykanymi toporami z DUŻO niższym defensem podczas gdy miecze z podobnym atk i niebotycznie wyższym defensem będą cały czas ogólnie dostępne w dodatku za połowe ceny. Miecze są po prostu łatwiejsze w "obsłudze" tansze i do momentu uzyskania Sca czy SOVA lepsze w defense przy podobnym atk a kiedy już dotrzesz do Anni to tak naprawde nie ma róznicy co wybierzesz bo skoro doszedles tak daleko to mordercą jesteś choćby z wykałaczką. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() Defence jest kombinowany z tarczy i miecza zielony człecze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() O ile jestem sklonny sie z toba nie zgadzac, o tyle po takim tekscie moge cie najwyzej wysmiac:
Cytuj:
Bron 46 atk przy skillach ~75 moze zadac obrazenia w granicach 200-210. Niech rapier zada nawet 3 razy wieksze obrazenia ( co jest mocno naciagane bo nie widzialem nigdy hitow znacznie przekraczajacych 400 ), po podzieleniu przez 2 i tak nie przekroczy 300, czyli 1 hitem nie zabije palka na 20+ levelu. Do tego rapier moze zostac zablokowany albo zwyczajnie nie trafic i mamy sporo gotowki w plecy ( o ile mnie pamiec nie myli bp uh jest warty jakies 1,5-2 rapiera ? a z bp uhow spokojnie te rapiery przetrzymamy.. ). Dolicz do tego exori - wg wzorku na tibia.pl jakies 120-200 dmg na 100 levelu w czlowieka, nie wliczajac redukcji obrazen poprzez eq. Nawet jesli przeciwnik da sie trafic, to nadal twoje 460 obrazen ( srednio ) nie polozy palka na levelu ponizej 40 ( knightem na 100 levelu ) i daje zaledwie niewielka szanse ze dobijesz go nastepnym hitem ( jesli zareaguje i walnie vitke to mozesz loda ). Ludzi czy wynaprawde myslicie ze jesli bron ma 100 ataku to zadaje 1k obrazen ze 100% skutecznoscia ?
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 16-09-2006 o 12:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Guest
|
![]() @Covenanter
Idz sie umyj. Mialem dwoch knightow na wyzszych lvlach niz ten twoj najlepszy wiec na pewno wiem o tibii sporo wiecej od ciebie. I uprzejmie cie musze niestety poinformowac ze piszesz totalne i bezsensowne bzdury. Przy skillach 80+ i vampire lub lepszym shieldzie nie widac ZADNEJ roznicy w defie pomiedzy bsem a f-axe, natomiast roznica w ataku jest minimalna ale widoczna. Podobnie sytuacja wyglada z d-lance oraz gsem i z sca oraz sovem. Wniosek: axe lepsze. |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mefi Knightt
Profesja: Knight
Świat: Luminera
Poziom: 10
Skille: 51/51
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Moim zdaniem dla knighta najlepsze są swordy
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2006
Lokacja: eeee..... to pytanie jest podchwytliwe??
|
![]() @up
Kurna mać, masz może jakieś argumenty potwierdzające twoją tezę, że swordy są lepsze?? Nie? To nie pierdziel głupot! BS ma 30 obrony, a FA ma 16, ale tarcze mają jeszcze więcej defa. Dajmy na to Vampire Shield ma 34 defa, więc to na nią idą wszystkie hity, a to, że broń ma mniej defa to się w ogóle nie liczy (albo się liczy szczątkowo). Wynik jest taki, że nie widać różnicy czy się używa sworda czy axa. Dodam jeszcze, że jeden punkt ataku jest widoczny! Taki jeden dodatkowy punkcik to 2-4 hp więcej odebrane za każdy hit. Jednym słowem axe lepsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 09 2006
Lokacja: Suwałki
Imię: Vappy
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Pandemonium
Świat: Dolera
Poziom: 93
Skille: 19/25
Poziom mag.: 62
![]() |
![]() Moim zdaniem Axe bo,....taki jest sam jak fire sword a jest drozszy o 3k -.-Pozdro For ALL
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
Tak, mialem problemy finansowe na 60, na 40 na 20, i nadal mam na 123. A to dlatego, ze nie lubie skladowac kasy w depo zeby gnila tylko uzywac jej, glownie w celach zabawowych. Ice rapiery, generalnie zwiekszaja szanse na zabicie swojej ofiary, ale jak juz vil mowil, dzialaja tak jak kazda bron czyli mozesz nie trafic badz zadac malo obrazen. Od kiedy to trzeba ganiac za rzadkimi toporami, kupujesz raz i masz, to czy wydam 20k na fire axe czy 10k na bright sworda...pff, te 10k nie zrobi mi az takiej roznicy, pozatym ja sam nigdy nie zaczalbym grac na nowym swiecie gdzie ceny sa wielkosci deficytu budzetowego polski. Latwiejsze w obsludze ? Przecietny gracz nie odczuje roznicy miedzy fa/bs dl/gs, a po anni to juz bez znaczenia. A co do tych co mowia, ze def broni sie nie liczy. Cytat z tibia.com: Weapons are generally characterised by two values, since they influence both a character's attack and defence value. Liczy sie, ale jak dla mnie przynajmniej, roznicy nie widac. Ostatnio edytowany przez Sozemego - 17-09-2006 o 16:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() Axe rulez ja wale z AKSA chociaż jest troche droższe od sworda i cluba, ale sie opłaca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() moze moje 5 groszy
![]() porownianie... Gs/ D lance/ W hammer Gs- sredni atak, duza waga, wysoki def, wysoka cena(15-18k) D lance- Duzy atak, srednia waga, sredni def, srednia cena(12-15k) W hamer- maly atak, mala waga, maly def, mala cena(1-2k) BS- duzy def, sredni atak, srednia waga, wysoka cena (12k) F axe- sredni def, duzy atak, wysoka waga, srednia cena (8-10k) ss- maly def, sredni atak, mala waga, niska cena(4-5k) pod wzgledem hajsu na servach co gralem ![]() najdrozszy sword,potem axe na koncu club jesli chodzi o atak: axe,sword, club obrona: sword,axe,club waga: club i na 2 miejscu axe i sword ze wzgeldu na ogromna wage gs'a Podsumowujac: Co do tego co jest lepsze to moim zdaniem axe i sword zajmuja ta sama pozycje na podium, a club niestety przegrywa, wszystko zalezy od upodobania, ja wlailem i w axe i sword i club iwec cos tam wiem... osobiscie wyvral bym i tak axe... bo mi sie podoba i f axe wyglada pieknie do dsm i clegow ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Imię: Sir Blitiger
Świat: Shivera
Poziom: 21
Skille: :p
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() zdecydowanie mniecze !!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Poziom: 71
Skille: 85/85
|
![]() W sumie to podczas expienia do 90~ lvla expi się na potworach z reguły mających defa, tak od sobie i te 2 ataku do tegoż levela niech nawet dają tyle co 5 skilli, czyli nic. A w defie, jeżeli ma się tarczę typu dragon shield poprostu nie widać różnicy w obronie, dlatego jestem skłonny stwierdzić, że topory są lepsze (niewiele, ale jednak).
![]() |
#78 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Gdynia
Imię: Riedl
Świat: Charmon!A
Poziom: 15
Skille: 63/64
|
![]() Ja osobiscie wybralem Axe ze wzgledu na latwo dostepne axe ringi... A pozatym zawsze walniesz o te 2-5 dmg w potwora wiecej z d lance niz z gsa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2006
Profesja: Paladin
Świat: Hiberna
|
![]() Jak dla mnie zdecydowanie aksy lepsze. Atak broni liczy sie zdecydowanie bardziej niż jej def. Niestety ja bije ze sworda, bo mam tą postać od dawna i kiedyś myślałem, że aksy lepsze.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Kawal Drogi Naprawde
Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
![]() |
![]() Jaa osobiscie uwazam, ze najlepsze bronie to "axe" czyt. (topory). Nie sa One moze tanie, ale gdy uzywamy axe podczas expa uzywamy przewaznie dwurecznego np ( dragon lance). A jak blokujemy, zakladamy tarcze i birght sworda, wtedy mamy wiekszy def, a wiadomo zeby blokowac bright swordem nie trzeba miec skilla w swordy. Do expa znowu uzywamy d Lancy, albo f axe, gdyz maja slaba obrone a wiekszy atak.
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |