Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-09-2007, 11:01   #801
Suchy512
Użytkownik Forum

Suchy512's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Masterinho
Profesja: Knight
Gildia: T A
Świat: Ziemia
Poziom: kox
Skille: kox
Domyślny

Oczywiście n00by, boty, thiefy i ludzie którzy patrzą kto ma jaki lvl i po nim go ocenia...

Ostatnio edytowany przez Suchy512 - 30-09-2007 o 11:02.
Suchy512 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-09-2007, 12:35   #802
Pedziej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2006

Stan: Niegrający
Domyślny

A mnie wkurzył najbardziej up date. Myślicie ze jestem następnym niezadowolonym sorkiem.
Otóż nie! Jestem niezadowolonym palkiem. Kiedyś gra w tibie była dla mnie wyzwaniem teraz wszystko jest za łatwe. A co najgorsze kiedyś było pełno niobów sorków, które brali najlepsze profesje teraz przerzucili się na palków i knightów. Palków było tak malo był spokój a teraz jak gram <grałem> swoim palkiem wszyscy myślą, że ja tez zacząłem przez up date. Więc przestałem grać w tibie, bo to gra mnie porostu nudzi a nie wyobrażam sobie grać inną profesją niż paladyn.

Pedziej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-09-2007, 20:35   #803
xalias
Guest

Domyślny

Wkurzaja mnie ludzie co to by tylko skakali z gildii do gildii po to aby zdobyc itemy, nie grajacy zespolowo tzw. solisci.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2007, 17:07   #804
speedyyy
Guest

Domyślny lol

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Averus Pokaż post
Mnie najbardziej wkurzają tępe nicki w stylu:
King of Chimera
Warrior of Secura
The best Bowman on Chimera
albo coś w stylu
Kamil Sz.

Jezuuuuu to jest jazda no i jeszcze Premium Account. Niech se maja własne światy, nowe potworki, ale czemu moją być lepsi??? Wiem, wiem bo płacą. Mają zaklęcia, szybciej sie regeneruja mniej tracą przy DEADZIE. Niech sie loguja bez problemu ale powyższe rzeczy to dla mnie lekkie przegięcie.
a ty lol jestes kurde zdoboc wiekszy lvl i kilku kumpli i kazdego po koleiwal l0olku
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2007, 17:23   #805
Draxin
Guest

Domyślny

Mnie drażnią Hight Level'e które myślą że jak mają tam 80 lvl to są dobrzy...A oni najczęściej zachowują się jak 10 letnie matoły...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2007, 21:23   #806
Ptakuba
Zbanowany

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 4

Domyślny

A jedna rzecz doprowadza mnie do szału. Ludzie którzy oceniają innych po levelu w Tibii! Kompletny debilizm! I to jeszcze w RL! Idę i pytam jednego mojego "kolegę" czy jest jakiś odpowiednik UE dla druida, a on mi gada żebym sp...rzał bo ledwo przeszedłem rooka, nie umiem grać i dobrze że już nie gram w Tibię bo hańbiłbym tą grę. Zawsze jak powiem shuntować (czyt. shantować) to on mnie poprawia na shuntować (czyt. shuntować) i nie zapomina przy tym powiedzieć tego co wyżej. No i w samej grze atakuje graczy którzy ledwo wyszli świeżo z rooka bo dla niego to nooby... A najgorsze jest to że takich jak on jest mnóstwo...
Ptakuba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2007, 22:29   #807
~Naesi~
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 06 2006

Świat: Refugia
Domyślny

Update, Update, Update...a najbardziej nooby, którzy przed upem grali postaciami magicznymi, a po upie zaczęli grać nagle palkami i knightami bo myśla, ze będą wymiatać...żal mi tych ludzi...poprostu nie potrafią grać. Ja zostałem przy druidzie i nie zamierzam z nim skończyć.
Pozdro4All
~Naesi~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2007, 23:07   #808
Shaq'u
Użytkownik Forum

Shaq'u's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2007
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Shaquil
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Cake
Świat: Nerana
Poziom: 78
Skille: 83/61
Poziom mag.: 17
Domyślny

Najbardziej wkurzają botterzy którzy później wywyższają się że bocik wbił 100 lvl a oni kozaczą. Newbie, nooby, thiefy, hackerzy, nowi ownerzy z allegro.pl .... n/c
00:03 Halur [23]: Siema mam Pytanie jak che miec Czaszke na Glowie to musze nosic taka Czaszke co z Amazonek Wypada jak tak to ide zlocicbo chce wygladac jak moj kolega ?

~~1923~~

~~1923~~
Shaq'u jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-10-2007, 23:52   #809
Leirdek
Użytkownik Forum

Leirdek's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2007
Lokacja: Łódź

Leirdek ma numer GG 6758409
Domyślny

Te nieustanne skillowanie i inne,ale ja tam nie narzekam!No i botterzy,tchiefy,noobki itp.

Pozdro
Leirdek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-10-2007, 18:18   #810
Jazonik
Użytkownik Forum

Jazonik's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2007
Lokacja: Świecie nad Wisłą

Świat: Guardia/Ocera
Domyślny :p

Mnie w tibii najbardziej wkurzają polacy(nie wszyscy ofc).Kiedyś br ale
w porównaniu z niektórymi polakami to są nawet spoko.Czasami mnie zniechęcają niedoróbki graficzne.

\,,,/ (^^) \,,,/
Jazonik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-10-2007, 21:36   #811
Einstein15
Użytkownik Forum

Einstein15's Avatar

Data dołączenia: 19 04 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

mnie drodzy uzytkownicy w tibii denerwuje wiele rzeczy:
1.Bardzo wielkie ograniczenie kont darmowych...
Ta gra z update na update robi sie coraz gorsza.To ulatwiaja zycie knightom to sorkom i nazywaja to balancem...Ponadto gracz darmowy ma odczucie takiego cisniecia sie.wiem zaraz odezwa sie ci madrzy co maja pacce i uwazaja ze gracze z darmowymi kontami powoduja lagi...Nie wlasnie mylicie sie.Rozumiem ze dodaja paccom co update nowe tereny i czary ale bezsensem jest to ze nic nie ma dla faccow...Ani jakiegos nowego expowiska ani zadnego czaru ktory spowodowal by "bananka" na naszej buzi
2.Kozactwo high lvli.
Wiekszosc high lvli uwaza ze majac wysoki lvl czy wysoki skill broni lub magiczny jest naprawde potezny i taki low lvl moze go uznac za bostwo...
3.Szerzenie sie booterstwa.
Coraz czesciej widze ze w kopalniach lub miejscach gdzie sa rotwormy czy zwykle dwarfy znajduja sie duze liczby booterow.Nie dosc ze odbieraja oni przyjemnosc z gry niskim lvlom to jeszcze utrudniaja zycie...
4.GM-owie
Gm-ow jest tyle a ich intensywnosc i reagowanie na skargi jest taka ze pozal sie boze.Zauwazam tu nie sprawiedliwosc np.stojac pod dp jak ktos prosi o tp to gm kozak czesto wbija i efekt taki banik... zas gdy booter zajmuje cala kopalnie i chamsko to robi to gm sie nie zjawi ...
5.Update
Z update na update jak juz pisalem to pozal sie boze...
Kiedys knight jak mial 70/70 czy 75/75 to byl idolem a goscie z 80/80 czy 90/90 to istna rzadkosc byla.A teraz?.Wbija ci taki 8 lvl.kisi ogorka na bocie ukryty i skilluje sobie 24/h.Efekt? skille 80/80 i taki udaje sie expic wraz ze wzrostem lvla przenoszac sie na coraz lepsze monstry...Ponadto po co dodali tyle tych smiesznych broni i po co te oraniczenia lvlowe na bron.To istny smiech na sali...Osobiscie sam posiadam knighta i update z tymi broniami to bezsens...
stary 09-10-2007, 11:29   #812
kisielman
Użytkownik forum

kisielman's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2006

Świat: Elera
kisielman ma numer GG 7709602 Send a message via Skype™ to kisielman
Domyślny

A mnie Tak :
Złe balansowanie FACC i PACC (to samo co UP)
Głupie nicki (szczególnie polaków) np.Knight Pogromca Trolli (LOL)
Przekleństwa które (szczególnie Polacy) zamiast powiedzieć grzecznie by zostawić jego potworka to mówią kuwa wypdalaj stąd bo dedniesz od moje SUPER HIPER kolegi który ma 999 lvl (lol)
Żeby nie było to NIE dotyczy wszystkich polaków jakby się ktoś czepiał
Booty za które powinni do więzienia wsadzać
kisielman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-10-2007, 13:03   #813
reblax
Użytkownik Forum

reblax's Avatar

Data dołączenia: 13 12 2006

Imię: /.\ -.-
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Poziom: 70
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
Domyślny

hm.nicki to mi wisza poniewaz jak ktos nie traktuje tibi powaznie i nie wie o co w tym chodzi to gra na jakims lipnym nicku.mi to nie przeszkadza,to nie moj problem.co do zlego wybalansowania Facc i Pacc.sam pacc posiadam i uwazam ze nie czyni mnie to "lepszym" lecz jestem za tymi ulepszeniami bo w koncu nie place za to tylko po to zeby niczym sie to nie roznilo od Facc.bo wtedy kupno pacca bylo by bez sensu.ludzie,troche logiki.jednym z najbardziej wkurzajacych aspektow tibi sa NOOBY ktorzy nie maja o tym zielonego pojecia i psuja wszystkim humor przez swoje glupie wyskoki itp.nie jest to noob ale NOOB ze wzgledy na to ze taka osoba tylko zaniza poziom tej gry.zazwyczaj tacy ludzie nie przebijaja sie powyzej 20 lvl a zucaja sie do 70 (jak do mnie np) i czesto mozna narobic sobie rs przez taka kuwe.thief to zupelnie odmienny temat i na to nie ma sposobu.takich ludzi to ja juz wogole pozostawie bez komentarza...grozenie swoimi kolegami to zupelny bezsens i mozna sie na tym nizle przejechac wiec nie polecam.w tibi jest ogolem mowiac od groma takich czynnikow ktore powoduja ze masz ochote rzucic to w kat i juz wiecej nie dotykac lecz po prostu trzeba sobie z tym radzic.ja jakos daje rade ale czasem to mam ochote....no wlasnie w kazdym razie zycze powodzenia w uporaniu sie z tymi problemami.ja wam radze taklejcie to nooba ignore itp
reblax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2007, 23:04   #814
Argam
Guest

Problem 10 lat to dla CipSoftu za mało

Mnie najbardziej wkurza to, że po 10 latach istnienia ta gra wciąż pozostaje niedopracowana.

- Druid nie jest dobrodusznym, leśnym mędrcem tylko słabszym magiem z UHami;

- Niektóre miasta są źle zaprojektowane. Choćby takie Venore - pod depo (poziom niżej) znajdują się bary i areny, gdzie nie ma żywej duszy! Tak samo w Kazordoon - jest tam kupa sal zabawowych, plansze do szachów, kółko i krzyżyk, ale też nikogo tam nie ma. A wiecie why? Bo są za daleko od depo! Miejsca z Protection Zone od zawsze były miejscem spotkań, handlu, bo są bezpieczne. Fajnie by było gdyby mapperzy w następnych update'ach wzięli to pod uwagę i lepiej zaplanowali centra miejskiego życia...
Poza tym czy to nie dziwne, że Venore jest zbudowane z kamiennych cegieł i utrzymuje się na tak podmokłym terenie?

- Bronie są porażką... Ten kto zna historię wie, że miecze zostały wyparte przez szable, a katana uważana jest za najdoskonalszą broń sieczną. A w Tibii jest odwrotnie! Miecze są tam lepsze od szabli, a [ITEM]katana[/ITEM] to już w ogóle shit.
Po za tym dziwne jest to, że jednoręczny [ITEM]Stonecutter Axe[/ITEM] ma tyle samo ataku, co dwuręczny [ITEM]Avenger[/ITEM], [ITEM]Arcane Staff[/ITEM], czy [ITEM]Heavy Mace[/ITEM] na dodatek trudniej je zdobyć. Broń dwuręczna powinna mieć większy atak, bo angażuje siłę obu rąk - to chyba logiczne?

- Klient Tibii to zwyczajne gówno. Mam AMD Athlona 64 1.8 GHz i 1024 MB RAM i Tibia angażuje ponad 90% CPU.
CipSoft nie przejmuje się cheaterami. Zamiast wprowadzić w kliencie mechanizmy uniemożliwiające działanie botów to omijają problem wprowadzając np. regulowanie światła. Pochodnie i utevo lux są bezużyteczne. Nie mam nic przeciwko hotkeyom i aimbotom - to znacząco wyrównuje szanse graczy. Kiedyś mag musiał się nieźle namęczyć żeby trafić runą w gracza, podczas gdy rycerze i paladyni nie musieli robić nic poza wskazaniem celu. Zabezpieczenia przed Cavebotem to rzecz, która by się mocno przydała.

- Pomijając pobłażliwy stosunek Cipsoftu do gry, Tibia ma jedną parszywą wadę, która przebija wszelkie okropności świata. Największą wadą Tibii są GRACZE! Każdego dnia hordy n00bów dają popis swojej głupoty i braku kultury. Najgorszą z nacji są Polacy. Można ich poznać po dołujących nickach i po wulgarnym słownictwie. I jak tu być patriotą... Gdyby tak jeden drugiego szanował i starał się wczuć w klimat gry, to Tibia byłaby niemal doskonała.

Losy Tibii i Tibijczyków są mi już obojętne. Czekam na Wakfu .
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2007, 15:07   #815
orromiss
Użytkownik Forum

orromiss's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2007

Imię: Orromiss
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Poziom: 31
Poziom mag.: 33
Domyślny

Dziś myślałem że wylazę z siebie zalogowałem się i poszedłem skilować no roty aminąłem goście który skilował(nie zabiłem jego potworków) i sam oidszedłem i zaćząłem skilować. Zacząłem sobie czytać forum znów zerknąłem na tibie zeby się ,,exurnąć" i patrze a ten koleś który skilował pcha mnie tak zeby otoczylo mnie 8 rotwormow i zebym padl. Gdy zacząlem expic w innym miejscu jaskini jego kumpel(albo on na multi cliencie) zablokowal caly resp dla swojego kolegi(albo dla siebie)

Czy to nie jest wkurzające. A na dodatek te słownictwo najczęściej używajo go dzieci(wiek 8-11 lat ) które chcą się popisać że są ,,Maczo" Oczywiście nie wszystkie.
orromiss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-10-2007, 16:30   #816
Badek1910
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom

Profesja: Royal Paladin
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
Badek1910 ma numer GG 5477609
Domyślny

Niestety... Polacy i ich chamskie zachowanie oraz niski poziom intelektualny...
o sprawę. Wiem, że kiedy zginę, to, co jest
ważne, przetrwa. To jest moje dziedzictwo.
Dzieki łasce bogów nie jestem sam

-Drizzt Do'Urden
Badek1910 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2007, 21:49   #817
Naper
Użytkownik forum

Naper's Avatar

Data dołączenia: 23 10 2007
Lokacja: Chorzów

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Naper ma numer GG 4797892
Domyślny

Najbardziej denerwują mnie złodzieje których niestety jest co raz to więcej
Naper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2007, 19:15   #818
Patton
Guest

Domyślny

Mnie denerwuja przedewszystkim Player kilerzy i lagi. a takze to ze h-lvl przywlasczaja sobie expowiska,wyzszosc pacc nad facc,knight uposledzony magicznie i dlugie skilowanie pall to samo rozdzki dla drutow i sorkow beznadziejne (drut maly zasieg) (sork ogien)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2007, 19:27   #819
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Up:

Witamy w Tibii.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2007, 20:21   #820
Cruss
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 04 2006

Domyślny

a mnie to wkuza jak ktos mi po starym jedzie a on jest gmem
Cruss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania