Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-11-2006, 10:04   #81
Cashtan
Użytkownik Forum

Cashtan's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Mielec

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sazgih
Profesja: Elite Knight
Gildia: Jakas
Świat: Hiberna
Poziom: 100
Skille: Jakies
Poziom mag.: ?
Cashtan ma numer GG 3857546
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jakismadryczlowiekup
Jeczycie że wszystko dla pacc? Mieć byście chcieli ale zapłacić za pracę Cipsoftu to już was nie ma? W końcu to gracze premium płacą na pensje programistów, designerów poziomów, grafików; utrzymanie serwerów itd. To dzięki graczom pacc gracze facc mogą grać w tibię za darmo. Jakby nie oni w pasjansa byście grali albo bawili się palcami.
Ponieważ graczy z płatnym kontem jest coraz więcej cipsoft tworzy nowe rzeczy dla swoich chlebodawców aby nie gnietli się na obecnych bo w końcu nie po to płacą żeby mieć w jaskiniach 5 innych gości.
Więc nie pieprzcie już za przeproszeniem 'tylko dla pacc? n/c -.-' tylko wykupcie sobie konto premium i też będziecie mieli do tego dostęp.

Głupie jest też wg mnie gadanie że soul pointy zostały wprowadzone w obecny sposób by utrudnić życie faccom i przymusić ich do kupna pacc. Owszem, poniekąd tak jest ale podziękujcie za to cheaterom którzy prowadzili farmy druidów/sorców ( oczywiście były to konta facc, a jakże - więc wcale się nie dziwię że pacc mają soule co 15 sekund a facc co 2 min. bo inaczej nie miałyby sensu. Choć z tego co wiem to cheaterzy nadal robią to samo tyle że jest ich już mniej bo nie każdemu się chce pilnować kilku postaci na botach które expią i zbierają soule i jednocześnie innych robiących runy ). Poza tym facc dostali wcale nie tak dawno Dark Cathedral, resp vampa na poh. O tym już nie pamiętacie. Zresztą ten update i tak zapowiada się raczej na update dla bardzo wysokopoziomowych postaci.

No ale nie o tym temat. Jak dla mnie update zapowiada się bardzo ciekawie. Szkoda tylko że w tymtygodniowym teaserze dali tylko 1 screen... No ale do testserwera pewnie jeszcze tylko 2-3 tygodnie więc tutorzy pierwsi się przekonają co nowego Reszta być może na publicznym testserwerze... jeśli takowy będzie Jeśli nie, dowiedzą się wszystkiego tydzień lub półtora później
Brawa, brawa

Cashtan jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-11-2006, 10:06   #82
SkomeroX
Użytkownik forum

SkomeroX's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2006
Lokacja: Tam gdzie TIbia jeste Bogiem

Stan: Aktywny gracz
Imię: Hera Nepo
Profesja: Elder Druid
Gildia: HAHA
Świat: Luminera
Poziom: 999
Skille: 9999999
Poziom mag.: 99
Domyślny

CipSoft powinien wprowadzic cos dla FACC. Wtedy wiecej FACCOW przechodziloby na PACC. Bo wbijali by szybciej lvl i wogole. A jezeli chodzi o update to na forum tibia.com przeczytalem ze bedzie nowy potworek, ktorego bedzie summonowal Demodras...
SkomeroX jest offline  
stary 18-11-2006, 11:17   #83
Valanath
Użytkownik forum

Valanath's Avatar

Data dołączenia: 17 11 2006

Profesja: Druid
Świat: Candia
Valanath ma numer GG 8174973
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SkomeroX Pokaż post
CipSoft powinien wprowadzic cos dla FACC. Wtedy wiecej FACCOW przechodziloby na PACC. Bo wbijali by szybciej lvl i wogole. A jezeli chodzi o update to na forum tibia.com przeczytalem ze bedzie nowy potworek, ktorego bedzie summonowal Demodras...
Wlasnie nie... zeby PACC'ow bylo wiecej, trzeba by wlasnie odjac cos faccom, nie dodawac... bo jakby dodali to gracze FACC, darli by sie ze zamalo Takie bledne kolo. A tak w ogole to ja jestem FACCem i nie uwazam ze mamy malo Co do update'a to calkiem ciekawy sie zapowiada, tyle ze sie ciesze najbardziej z ab'dendriel... ciekawe czy bedzie jakis new supe wyczesany quest.

Ostatnio edytowany przez Valanath - 18-11-2006 o 11:20.
Valanath jest offline  
stary 18-11-2006, 11:22   #84
Vicious
Użytkownik Forum

Vicious's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2006
Lokacja: Ursus

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 85
Skille: xx/24
Poziom mag.: 64
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SkomeroX Pokaż post
Buahahhh tak dają ci nowe tereny ZA DARMO nowe expowiska ZA DARMO a ty kupisz Pacc żeby mieć ciut więcej niż na Facc. Ciekawy jestem jakie mają lvl ci wszyscy ludzie którzy narzekają że wszystko dla Pacc 14? 15? no może 25, ludzie z takimi śmiesznymi lvl nawet nie marzcie że wejdziecie na coś takiego jak Poi albo inne expowiska które teraz powstaną.
Vicious jest offline  
stary 18-11-2006, 11:47   #85
nab
Użytkownik Forum

nab's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Tibia

Domyślny

lol, widze ze Tibia.pl zaczela sie kasa interesowac... a przynajmniej MatKus zaczal.... brawo, brawo.. *sigh*

nie cierpie tych nachalnych reklam google
stary 18-11-2006, 11:48   #86
Valanath
Użytkownik forum

Valanath's Avatar

Data dołączenia: 17 11 2006

Profesja: Druid
Świat: Candia
Valanath ma numer GG 8174973
Cool

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vicious Pokaż post
Buahahhh tak dają ci nowe tereny ZA DARMO nowe expowiska ZA DARMO a ty kupisz Pacc żeby mieć ciut więcej niż na Facc. Ciekawy jestem jakie mają lvl ci wszyscy ludzie którzy narzekają że wszystko dla Pacc 14? 15? no może 25, ludzie z takimi śmiesznymi lvl nawet nie marzcie że wejdziecie na coś takiego jak Poi albo inne expowiska które teraz powstaną.
Popieram. Taki 25 lvl moze draga ledwo ubic, zalezy od umiejetnosci gracza, a ciul wi co na tym PoI moze byc... Orshabaale...Fajnie bybylo gdyby czesciej orshabaale sie pojawialy. Dla nizszych lvli nowe potworki dla PACC jak i dla FACC.
Valanath jest offline  
stary 18-11-2006, 11:53   #87
pijany rolnik
Użytkownik Forum

pijany rolnik's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005
Lokacja: Gdynia

Profesja: Master Sorcerer
pijany rolnik ma numer GG 2939702
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Saragoss Pokaż post
Bardzo mozliwe ze bedzie zaj********cie. wczoraj pacc zamuwilem i mysle ze bedzie bardzo ciekawie odkrywajac tajemnice "nowego swiata"
ja tez zamUwilem
stary 18-11-2006, 12:14   #88
Harry Xin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2006

Smutny Ale bajer...

Ten screen nie daje żadnych konretów. Nic nie zapewnia. Poza tym podobne expowiska to ja już widziałem... i to na strefie FACC...
Harry Xin jest offline  
stary 18-11-2006, 12:18   #89
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Clathorn Pokaż post
PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestancie wreszcie z tym ze "wszytsko dla pacc" ! Tak trudno uzbierac te ~90 zl ??
Btw. nikt mi nie odpowiedzial co sie kiedys znajdowalo w pits of inferno, knightwatch tower i co to ruthless seven! Bede wdzieczny za wyjasnienie : )
Niekrórym te 90 zł jest BARDZO trudno uzbierać Ale z jęczeniem już skonczcie, napki bo to denerwujące się robi. Z tego co pamietam przed letnim update była identyczna sytuacja Jak FACCe uważają że mamy mało, to:
-mamy Kazordoon - fajne miasteczko i zajefajne expowiska wokół niego.
-mamy Hellgate - wspaniałe (choć trochę nudne podziemia) owiane kilkoma tajemnicami,
-mamy PoH - tam też nie można się nudzić
-mamy MotLS... a pod nim każdy porządny gracz wie co
-mamy jeszcze wiele wspaniałych expowisk - OF, Veno Dragon Lair, Ghostland i wiele innych,
-mamy olbrzymią różnorodność miast: bagienne Venore, zwyczajne Thais i Carlin, elfie Ab'Dendriel lub należące do krasnoludków Kazo (choć nie przeczę że dla FACC przydałoby się jeszcze jakieś w klimacie Darashii czy Ankrahmun).
Ale moi droczy, jak Wam na prawdę zależy na PACCu (co zazwyczaj oznacza że ktoś jest doświadczonym graczem), to dla takiego doświadczonego gracza wyciągnąć 200k na 3 miesiące nie jest trudno. 10k - 5 zł na allegro i masz pacca... tak więc nie jęczcie

Ostatnio edytowany przez Khalak - 18-11-2006 o 12:19. Powód: literówka
Khalak jest offline  
stary 18-11-2006, 12:22   #90
Fayram
Guest

LOL

Mogliby dla FACCów zrobić coś w rodzaju Tombów, tylko że lodowych (i mniejszych). Np. na Senji by były z 2 takie grobowce, a na końcu zamiast Faraonów - Yeti Albo Ank~ by udostępnili.

stary 18-11-2006, 12:23   #91
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Data dołączenia: 09 11 2006
Lokacja: Warszawa

Imię: Mythariel
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 25+
Skille: 15/21
Poziom mag.: 25
Domyślny

@khalak
wiesz jak ja zbieram na pacca?? : | | mniejwiecej codziennie wyciagam po 2 zl od starszych etc... wystarczy nie kupowac: browarow, fajek, batonow, chipsow etc. I zaloze sie ze kazdy kto by chcial moglby uzbierac na tego pacca : )
btw. przynajmniej ty madrze gadasz z tym faccem : ) a tak apropo juz 3 raz mowie : czy moglby mi ktos wyjasnij co znajdowalo sie w pits of inferno, knightwatch tower i co to jest ruthless seven?
stary 18-11-2006, 12:30   #92
Tanivupo
Użytkownik Forum

Tanivupo's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Rybnik

Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Domyślny update

Zapowiada sie wspaniale ^.^ bedzie co zwiedzac mam nadzieje;d

@Clathorn
mysle ze gdybys uzyl przyciusku "szukaj" to znalazlbys jakies info na temat POI/KWT/Ruthless Seven :>
stary 18-11-2006, 12:33   #93
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Domyślny

moze i masz racje ale powiem ci cos top secret tylki "ciiiiiiiiiiiiiiii" jestem zbyt leniwy a tak na serio zaraz postaram sie czegos poszukac
stary 18-11-2006, 12:42   #94
Ksen
Użytkownik Forum

Ksen's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2005

Imię: Ksen
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 159
Domyślny

ruthless seven sa to : Apocalypse , Infernatil , Verminor... POI sa to podziemia POH , knightwatch tower - jest to wieza na pohu gdzie kiedys byly respy BK. Jesli nie mam racji niech ktos mnie poprawi
stary 18-11-2006, 12:44   #95
Saviour
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006
Lokacja: W biednym kraju

Świat: Menera
Poziom: 65
Skille: 76/74
Poziom mag.: 6
Domyślny

COŚ te h-lvle muszą robić w końcu... To będą mieli respy dli z tego co widać Podoba mi się ta grafa płomieni na ścianach, to jest coś nowego no nie?
stary 18-11-2006, 12:47   #96
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ksen Pokaż post
ruthless seven sa to : Apocalypse , Infernatil , Verminor... POI sa to podziemia POH , knightwatch tower - jest to wieza na pohu gdzie kiedys byly respy BK. Jesli nie mam racji niech ktos mnie poprawi
dzieki wielkie Ksen a wiesz moze co sie znajdowalo tam W PoI?
stary 18-11-2006, 12:51   #97
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

Znowu dla PACC. FACCE nie dostali nic od dawna.
stary 18-11-2006, 12:57   #98
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slawekmag Pokaż post
Znowu dla PACC. FACCE nie dostali nic od dawna.
Szkoda gadac.... ja swoje a nooby swoje : | | | zacznij czytac temat zanim napiszesz cos glupiego... ile razy mozna to samo pisac ze wszytsko dla pacc a nic fla facc...
stary 18-11-2006, 13:08   #99
Ksen
Użytkownik Forum

Ksen's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2005

Imię: Ksen
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 159
Domyślny

O ile sie nie myle na POI bylo bardzo duzo dsow , slyszalem tez pogloske ze byl tam kiedys golden helmet ale to pewnie bujda .............
Wszystko dla pacc? lol ? a DK-dark catedral ?....

Ostatnio edytowany przez Ksen - 18-11-2006 o 13:10.
Ksen jest offline  
stary 18-11-2006, 13:35   #100
Clathorn
Użytkownik Forum

Clathorn's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ksen Pokaż post
O ile sie nie myle na POI bylo bardzo duzo dsow , slyszalem tez pogloske ze byl tam kiedys golden helmet ale to pewnie bujda .............
Wszystko dla pacc? lol ? a DK-dark catedral ?....
hmmm zobaczymy podbno maja byc wszytskie dostepny mistyczne itemy
a btw wlasnie facc dostali dc, a tak wogole to macie dobre expowiska... chociazby Poh, dragon lair no i guardy.... nie wiem o co wam chodzi, ci co tak marudza pewnie maja ~20lvl i nie wiedza ze istnieja takie expowiska... powiem wam ejdno jak gralem jeszcze swoim pallem to na pohu nabijalem 200k expa dziennie sadze ze na jak facc area to chyba dobrze...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania