Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-12-2006, 19:37   #81
alahakbar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Rotfl. A ja poznałem dwóch facetów w dresach. I jeden z nich też porównał papieża do Hitlera! Precz z dresami!
Dlaczego nie zacytowales wiekszej czesci mojej wypowiedzi w ktorej mowie o tym ze nie nalezy potepiac ludzi za ich wyglad/przekonania?
alahakbar jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-12-2006, 19:46   #82
Andrzej_czarnoksieznik
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xelijew
Profesja: Druid
Świat: Aldora
Poziom: 31
Skille: 20/20
Poziom mag.: 30
Domyślny

Tego posta kieruje do wszystkich osob nie do kazdego z osobna
Wy tak piszecie ze jestem idiota bo mam uprzedzenia do osob z dlugimi wlosami a tak naprawde wy jestescie tacy sami jak ja. Ja o tym mowie zeby nie bylo niedomowien, a wy udajecie ze nie uwazacie sie za lepszych od innych, mimo iz wciaz pojezdzacie dresow piszecie o 2x2, poprostu z waszych posotw widac ze jak ktos jest wiekszy czy silniejszy od was to znacze ze jest glupszy
I co do waszego czytania ze zrozumieniem -.- Widac ze wiekszosc z was ma dlugie wlosy. Dlaczego tak sadze? Bo ja poprostu wspomnialem ze nie lubie taich osob i koniec. Nie pisalem ze zaczepiam ich na ulicy, ze komus za to cos zrobilem, ale wy oczywiscie najwiekszy problem do tego macie. Mowicie "co sie czepiasz, jest wolnosc", no wlasnie, co macie do dresow? Dresy sa to bardzo funkcjonalne spodnie, fajnie sie w nich biega, sa miekkie(ale i tak nic nie przebije sztruksow)i wogole. Sami jestescie pelni uprzedzen, macie mnie za debila bo co? Bo nie urodzilem sie w rodzinie gdzie rodzice mi przynosza po 10k zl na miesiac i jestem bardziej zaradny od was. Nie mam jakis wiekszych problemow z kasa ale dla was jedyne zmartwienia to DESER(nie pamietam kto to napisal). Tak, ja jestem chory umyslowo bo walcze za swoich kolegow, bronie ich, a ty jestes normalny bo zucasz sie na typa z widelcem bo DOMYSLASZ SIE ze chcial ci deser zabrac. Nie dziwie sie ze cie nie scigal, jakbym wiedzial ze jakis psychol sciga ludzi z sikiera po miescie tez bym sie go bal.
i na koniec mowie ze nie bede tu wiecej pisal Widac ze jestescie tacy sami jak ja, tylko macie uprzedzenia nie do dlugich wlosow, ale do dresow. Nie znacie mnie ale mowicie ze debil. Trudno, jedyne pocieszenie jest takie, ze jak ja dostaje po ryju po chwili wstaje i ide dalej. A wy jak dostajecie to spedzacie 3 dni w szpitalu i piszac zeznania na komendzie.
Dzicy ludzie - dziki kraj I mam w dupie ze macie problem z przeczytaniem tego z powodu bledow. Jak to moj typ od hisotrii powiedzial "jak ktos jest inteligentny to zrozumie o co chodzi"(powiedzial to jak ktos go poprawil z pisze, na jest napisane).
Andrzej_czarnoksieznik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 19:48   #83
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Re.Up
Dres to stereotyp. Nie mam do nikogo uprzedzeń. Mam długie włosy. Widzisz wszystkich stąd jak ci pasuje (vide "Trudno, jedyne pocieszenie jest takie, ze jak ja dostaje po ryju po chwili wstaje i ide dalej. A wy jak dostajecie to spedzacie 3 dni w szpitalu i piszac zeznania na komendzie.). Dobrze, że przynajmniej nie zamierzasz już tu pisać.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alahakbar Pokaż post
Dlaczego nie zacytowales wiekszej czesci mojej wypowiedzi w ktorej mowie o tym ze nie nalezy potepiac ludzi za ich wyglad/przekonania?
Chodzi o to, że myśląc "należy potępiać uprzedzenia co do wyglądu, ale ja jestem zrażony do ludzi w długich włosach" zaczynasz powoli wpadać w paranoje, tzn. wrzucać wszystkich gości w długich włosach do jednego worka.

Re.Down
Ale ja cie nie obrazam przeciez. Tylko napisalem na czym polega problem w mysleniu Andrzeja, którego irytują ludzie z długimi włosami.

Ostatnio edytowany przez Thero - 23-12-2006 o 09:16.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 20:02   #84
alahakbar
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 11 2006

Domyślny

@up

Zrazony w tym kontekscie znaczylo ze mialem raczej wiecej zlych doswiadzcen z
takimi ludzmi niz dobrych.

@Andrzej_czarnoksieznik

Twoja mowa naprawde przypadla mi do gustu, nie mysl ze sobie z Ciebie kpie. Dobrze ze napisales to szczerze, w moich oczach to ze stanales w obronie swojego kolegi jest bardzo pozytywna cecha, ja nie potepiam nikogo za wyglad, za to jakiej muzyki slucha czy tez za przekonania (polityczne/patriotyczne/nacjonalistyczne).

Dobrze tez ujales to ze czesc forumowiczow atakuje Ciebie i twoje wypowiedzi nie rozumiejac ich do konca. Wydaje mi sie ze MY POLACY mamy we krwi walke(wszedzie gdzie ktos wyrazi swoje zdanie pojawiaja sie nieprzyjazne komentarze, ludzie sa gotowi wydrapac sobie oczy i powybijac wszystkie zeby
bo ktos ma INNE ZDANIE)

Proponuje abysmy wszyscy zastanowili sie nad tym co jest naprawde najwarzniejsze... przyjazn, milosc, tolerancja.

Nie bede tu wiecej pisal przez jakis czas(wracam do domu;p) wiec przy okazji chcialbym wam wszystkim(dresom, karkom, duzym ludziom i malym, luzakom i nerwusom) zlozyc zyczenia z okazji zblizajacych sie swiat, aby kazdy z was spedzil je w milej rodzinnej atmosferze, otoczony kochajacymi go ludzmi.

Pozdrawiam
alahakbar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 20:19   #85
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@Andrzej~
Chwała Bogu i duchowi świętemu, że już tu pisać nie chcesz. Jeśli mówiłeś o uprzedzeniach do dresów odnośnie mojego posta, to radzę się zapoznać z pojęciem 'ironia'. Jeśli mówiłeś to do innych (chociaż nie przypominam sobie, żeby ktoś tu po dresach jechał, ale mam słabą pamięć), to zwracam częściowo honor (częściowo, bo mój post pewnie też został tym ujęty). A przemoc, którą tak chwalisz jako sposób na bronienie kumpli, jest zwykłą, pieprzoną dziecinadą dla niedorozwojów, których natura obdarzyła lepszym ciałem niż rozumem. Nie widziałem sytuacji, kiedy danie komuś po mordzie załatwiło problem (najwyżej usunęło go, ale to jeszcze nie rozwiązanie). Ale... jak chcesz. Wolność poglądów jest ostatecznie.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 20:59   #86
Hieyan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Usunięty
Domyślny

Miałem robić nowy temat, ale to chyba tutaj będzie pasowało:

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?...rticleId=25849

Co sądzicie o planiu ograniczenia przemocy wg. pana Giertycha? Jak dla mnie - śmiech na sali.
Hieyan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 21:15   #87
Nosferatu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Nosferatu ma numer GG 1691186
Domyślny

@up holly shit, jeszcze troche i zabronią sprzedaży muzyki, filmów czy sluchania radia i będzie jak Kononowicz mówił znaczy nic nie bedzie ;];>
Ash tug Shakhbuurz-uur Uliima-tab-ishi za,
Uzg-Mordor-ishi amal fauthut burguuli.
Ash nazg durbatuluuk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatuluuk, agh burzum-ishi krimpatul
Uzg-Mordor-ishi amal fauthut burguuli.
Nosferatu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 22:02   #88
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrzej_czarnoksieznik Pokaż post
@wieszok
Nie chce mi sie cytowac twojego posta, ale myslisz sie bo nie jestem koxem 2x2. Ja nie jestem jakis wyjatkowo silny czy dobry technicznie -.- A to ze lubie sie bic nie znacze ze musze startowac do wlasnie typow jakich opisales tylko do kogos z mojej wagi. Wiesz ja nigdy nie walczylem z typem ktorego roznica wieku od mojej bylaby wieksza niz 3 lata(ten 3 lata mlodszy sam mnie wyzwal na solo).
A to ze musze sie bic za swoich kolegow... Z twoich postow wnioskuje(nie musi tak byc) ze ty sie bic nie lubisz, wiec co jakby ktos sie do ciebie sral, wiesz ze go nie sprzedasz bo jego koledzy cie dojada, sam mu rady nie dasz to polozysz sie na ziemii, bedziesz sie zaslanial i liczyl ze mocno cie nie zleje? Raczej nie, i moi znajomi robia tak samo. Pomagamy sobie nawzajem bo wiem co to solidarnosc i ze "reka myje reke". Jesli ty tego nie pojoles i cale zycie bedziesz myslal tylko o sobie to gratuluje. A to ze ci przeszkadza moje cwiczenie na silowni... Ja mam sztange u siebie w pokoju wiec nie robie tego na ulicy. A dlugi wlosy widze na ulicy i mnie to irytuje. A ty bys sie nie denerwowal jakby kolo biegal z golym ch**em po miescie to tez by cie to pewnie irytowowalo. Mojego kolege denerwuje cięcie styropianu, a mnie szuranie stopami po dywanie Pozatym to ze oni mnie denerwuja nie znaczy ze ich gnebie -.-
Jak by się ktoś do mnie/znajomych pluje, to ci mówię, ostateczną rzeczą jest bójka... I masz rację, nie lubię się bić, uznaję to za element zezwierzecenia, to zwierzęta się nawzajem gryzą gdy dochodzi do konfliktu, a człowiek po to ma coś w głowie i myśli by załatwiać takie sprawy przy stole... I nie, nie myslę tylko o sobie, a porównanie latania po ulicy z gołych ch... do długich włosów jest co najmniej absurdalne i swoją drogą nie na miejscu...

Cytuj:
Synku ja juz mam mature z polskiego za soba, a to co napisalem wcale nie bylo wnioskiem, tylko moim osobistym zdaniem. Jesli chcesz komus ponadskakiwac to idz do piaskownicy porozmawiac z rownymi sobie intelektem.
Oł jea! Kocham ten tekst o piaskownicy... nic tylko się załamać i poszlachtać... staruszku...

Cytuj:
[...]
Jak napisalem wyzej, ja nie wyciagalem wnioskow, ja przedstawilem moje zdanie,
prawda jest ze bojka powinna byc ostatecznym rozwiazaniem jednak sprobuj dresiarzowi na ulicy wytlumaczyc ze nie oddasz mu portfela i komorki jakims logicznym wywodem. Prawda jest taka ze jesli nie chcesz dostac po mordzie musisz byc poprostu lepszy/silniejszy/wiekszy(zazwyczaj za cel tacy ludzie wybieraja sobie osoby slabsze psychicznie, fizycznie)
Cytuj:
Przeczytalem prawie wszystkie wasze posty i jedyne co moge powiedziec to ze nalezy poprostu cwiczyc [...]
Skoro piszesz, że przeczytałeś posty, wnioskuję, żę wypowiedz była na ich podstawie...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2006, 22:04   #89
Rooker666
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 06 2006

Stan: Niegrający
Smutny giertych debil

O LoL gier.... ty.. ch... a normalnie po*****o jak on chce to wprowadzić to w co ludzie będą grać przecież w większości gier się kogoś zabija (może oprócz pasjansa) jak dla mnie ten pomysł jest szczytem idiotyzmu ponieważ po wprowadzeniu tego 95 % gier zniknie z rynku
Rooker666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2006, 02:12   #90
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Tutaj ladny przyklad walki karate vs bjj
http://www.youtube.com/watch?v=TjXUCjLgyis
Omg Ladny kabaret XD.

Kumpli bronie, ale to zalezy czy moj kolega oberwie od nich czy oni od niego.
Jedyne co sie przyda w walce z "dresami" to sila... Techniki przy szybkiej akcji reczej nie zdarzysz uzyc ;p.

Czy ten Giertych zwariowal?! Nie zdziwie sie kiedy nie majace sie gdzie wyzyc ludzie napadna jego osobe. To bedzie prawdziwa katastrofa w szkolach zapanuje chaos i pozostanie tylko pogratulowac Giertychowi...
Niech sobie mowi co chce ja i tak bede robil co "chce"(ograniczenia) w wolnym demokratycznym swiecie. -.-
Czy takie prawo bedzie zgodne z Konstytucja?

Ostatnio edytowany przez janek@ - 23-12-2006 o 13:54. Powód: katastrofa stylistyczna i ort.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2006, 09:22   #91
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Re.Up
Nie martw się, nawet ty kiedyś dorośniesz. Szkoda tylko, że póki co umieszczasz takie bzdurne posty na forum.

@Topic
Jak się spotka dwoje idiotów to mogą sobie różne rzeczy ubzdurać. Ale żeby aż do takiego stopnia? 0.o
Koniec z WoW, GW, L][, Tibią, MuO bo niektórzy rodzice nie kontrolują swoich dzieci.

Ostatnio edytowany przez Thero - 23-12-2006 o 09:23.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2006, 10:07   #92
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

@2up
PUJDŹMY to do szkoły.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2006, 11:54   #93
Hieyan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Usunięty
Domyślny

Cytuj:
Czy ten Giertych zwariowal?!!2131
Zwariowali, to ci, którzy dali mu takie stanowisko. Bo wariatów nie dopuszcza się do władzy.
Hieyan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2006, 12:24   #94
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hieyan Pokaż post
Miałem robić nowy temat, ale to chyba tutaj będzie pasowało:

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?...rticleId=25849

Co sądzicie o planiu ograniczenia przemocy wg. pana Giertycha? Jak dla mnie - śmiech na sali.
Ta Marietta Jannaku musi mieć dobry talent przekonywania żeby kogoś namówić do takiego idiotyzmu =/
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2006, 20:44   #95
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez alahakbar
Spider czy to Ty grales na julerze a pozniej na jakims non pvp???
Tak, ja;] Pisales raz do mnie na refugii.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Mnóstwo karate w tym filmiku.
Ot cala skutecznosc karate. Ten styl jest po prostu nieskuteczny.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania