![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2005
Imię: Knight mathoff
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 80
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() @=Vapertoon
Zacznijmy od tego, że trafianie z ue i leczenie sie kiedy trzeba to nie jest DOBRE PVP a jedynie PODSTAWOWE umiejętności... o prawdziwym pvp można było mówić, kiedy na otsach (tibia 7.1-7.6) ćwiczyłeś je godzinami, a te ćwiczenia nie polegały na wciskaniu na zmianę hotkeya, tylko poprawnym skoordynowaniu ruchów... i refleksie (nie wspominając o podstawowej strategii). Poza tym samo "expienie i skillowanie" nie daje nic... dla niektórych to 0 przyjemności (patrz: ja). I, wierz mi, niektórym wcale nie zależy na "wbiciu tshegho fuckin lvla bde najleposzym! <itanz palx>", a raczej na poznaniu ciekawych ludzi, z którymi potem możnaby się umówić na spotkanie, zagrać w billarda, zaprzyjaźnić... zdobyć szacunek wśród społeczności Twojego świata... nie chodzi o zwykłe "mi hih lbl killa ya naab!" "hi m hl lvl wi scared!" a raczej o bycie znanym, wpływy, szacunek wynikający z tego, jakim ludzie postrzegają CIEBIE a nie Twoją postać... Możesz mi wierzyć, ludzie, których NAPRAWDĘ sobie cenię w tej grze nigdy nie tknęliby moich rzeczy, nawet znając moje hasła. Niektórzy właśnie w tym widzą istotę tej gry... PS: nawiasem mówiąc... poziom Twojej wypowiedzi pokazuje, jakim Ty jesteś dobrym i szanowanym graczem...
"Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, urzeczony tym dużym, pięknym, nieregularnym budynkiem krytym gontem. Była to rzeczywiście wspaniała konstrukcja i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu." Paragraf 22, uczymy sie czytać. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#82 |
Guest
|
![]() heh smieszny filmik, wcale nie uwazam ze ma dobre pvp... 62 zabijac 40-ste.
jakbys ich zabil z exori visa to by było dobre pvp, a co to za problem trafic z mort hura w czlowieka ?? |
![]() |
![]() |
#83 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2006
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Chlopcze w tej grze poznalem tylko 3 osoby warte przyjazni ale zaufalem im dopiero po latach znajomosci... poznalem takze mnostwo innych osob i tak na przyklad poznalem typa - spotkalem sie z nim rl wydawal sie spoko ziomek [spotkalismy sie na neutralnym gruncie] ale widzialem gdzie mieszka on wiedzial gdzie ja mieszkam - znalismy sie 1,5 roku zaczelismy grac razem na jednym koncie na nowym swiecie i jak wyszedl up date ze zrobieniem nowego recovery keya to on zrobil nowego i nie dal mi co wiecej zmienil passy zablokowal mnie na gg i co mam kur** szukac przyjaciol w pojebanej grze ineternetowej gdzie 90% uzytkownikow to posrancy ktorzy nie maja przyjaciol na rl bo 10 h spedzaja przed kompem robiac swojego evul 300 master sorca z 80 mlvlem, lub dzieci [to jest gorsze] ktore maja po 13 lat i dla nich tibia powinna byc zabroniona bo zrobia max 20 lvl w 3 lata [miedzy 10 a 13 rokiem zycia] biegaja i dra sie "plix items i łos haket i lost majn brass set" a jak ich wyganiasz z respa to szlyszysz "majn frend ist eternal obliwjon" [hu* ze grasz na arcani] a potem zaczyna Ci wyzywac matke .... i co mam sie przyjaznic z takimi debilami ? nie watpie sa tez gracze fajni i z takimi mozesz wierzyc mam poprawne stosunki choc tez mam ograniczone zaufanie [zawsze mam dopoki kogos nie poznam na rl lepiej] Sam tez nigdy bym nie hacnol osoby znanej przez tibie ktora lubie [w zyciu hacknolem 2 osoby czego bardzo zaluje -.^ i na pewno juz nigdy bym tego nie zrobil] tylko ze ja jestem z tych osob ktore sie potrafi przynac do bledu "powiem : hacknolem jest mi przykro" a nie dalej jada w zaparte "to nie ja" .... tak wiec pomysl.... czy aby na pewno warto tak ufac wszystkim? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Oj, nie ufam wszystkim. Ty poznałeś 3 osoby... a chodzi o to, by poznać ich jak najwięcej, i wtedy nawet "znajomy z gry" by cię nie "hacknoł" (jak to ładnie ująłeś).
Jeśli graliście na jednym koncie... no cóż. Jest to tak samo nielegalne w tej grze jak kradzieże konta... więc co za różnica. Poza tym trudno znaleźć dobrych, wiernych znajomych (trudno mówić o przyjaźni z osobą, z którą nie rozmawiało się w rl) wśród osób, które nie potrafią sklecić jednek spójnej wypowiedzi bez używania takich słów jak: "hu* <nawiasem mówiąc: z błędem" Krw*a, popier* itp. itd. A pisząc mojego posta (tego kilka linijek wyżej) chciałem wykazać jedynie różnicę w sposobie gry, jaki wybrali poszczególni gracze... różnice w sposobie ich zachowania... i celu, do jakiego w grze dążą. ~~Mathoff...
"Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, urzeczony tym dużym, pięknym, nieregularnym budynkiem krytym gontem. Była to rzeczywiście wspaniała konstrukcja i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu." Paragraf 22, uczymy sie czytać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja sie postanowilem juz nie angazowac w przyjaznie w jakiejs grze. Mam juz przyjaciol i wystarczy mi ich na rl wiec nie potrzebuje ich w grze [wiele kolegow rl gra w tibie wiec spoko] nie mam takiej potrzeby by budowac nowa znajomsc od poczatku, zreszta nowi znajomi potrafia byc bardzo nachalni ;/ a to mnie brzydko mowiac strasznie wkuu*** kiedy expie pisze do mnie koles i gada takie glupoty ze szlag by trafil nawet najbardziej cierpliwa osobe [moja cierpliwosc niestety jest bardzo malutka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
|
![]() Azux Infestus nie gra już z dobre 2 lata jak nie dłużej a ja zabiłem ciebie z 1.5 roku temu więc raczje to byłoby niemożliwe aby mi pomagał.A teraz wracając do mojego mlvlu to obecnie jest on niższy bo chyba mam 58 jeśli się nie myle więc nie miałbym żadnej przewagi.
Wracając do Tibi z tego co nam wiadomo jest to gra RPG.A ideą gier RPG nie jest skillowanie i expowanie tylko odkrywanie nowych terenów ,robienie questów i właśnie poznawanie ludzi z którymi możnaby było tworzyć "historię".Ale obecnie większość graczy zapomniała o tych jakże ważnych wartościach i w grze tej widzi tylko jeden cel wbijanie jak największych lvli i skilli a to jest błąd. Vepertoon wracając do tego co powiedziłeś.Po pierwsze ja w Tibi nie szukam przyjaciół z którymi mógłbym spotkać się na Rl bo tu mam wystarczająco dużo znajomych.Tez nie szukam ludzi z którymi mógłbym dzielić konto.Po prostu moimi znajomymi są te osoby które tak samo postrzegają to grę jak ja i moge ci powiedzieć że ufam każdemu z nich i każdemu bezwyjątku mógłbym dać moje pasy i nic bym nie stracił.Po drugie nie gram po 10h na dzie i nie spędzam ich na rozmowie bo obecnie wogóle nie gram a jak grałem predzej to rozmowy zajmowały mi maxymalnie 2 godziny w ciagu 2-3 dni.Ale prawde mówiąc jakbym miał wybierac to wolałbym spędzić 10h na rozmowie ze znajomymi i robieniu z nimi questów lub odkrywaniu map niż na bezsensownym expieniu.Po prostu mamy rózne zdanie co do sensu tej gry.Po trzecie obecnie nie istnieje takie pojęcie jak PvP.Trafienie z Wave bądź z UE nie należy do trudnych rzeczy ,tak samo jak uderzanie z run badz różdzki no i leczenie się.Obenie używanie SS mijasie z celen bo łatwo je zdjąć z burstów.Might ring ma 20 charge więc też nie trzeba go często zmieniać.Co do ucieczki to Utani Gran Hur+time ring+Bohy i hejah banana jak masz większy lvl to uciekniesz a jak nie to trudno.No chyba że prędzje uprawiałeś "RPG" to będziesz wiedział gdzie uciekać (popatrz na Pkowanie Wintance lub Magiusa osób które Tibie traktowały jako RPG i wiedziały gdzie sie chować.Tak samo było z Claxtonem i Zampem.)Zabicie postaci która ma 22 lvle mniej również nie jest trudne taka prawda niestety.Kiedys szanse mogłyby być wyrównane jesli ten 62 lvl miałby słabe PvP ale obecnie to nie ma znaczenia.To jest moja opinia i mojego zdania nie zmienie bo idea Tibi pbecnie upadła.To nie jest ta sama gra co 3 lata temu(pamiętam mojego pierwszego liczacego sie fraga gdy zabilem 107 Elite z Black Dragons jego nick to chyba Dolly i wtedy było sie czym pochwalić.Zabiłem go razem z Rismą i naprawde nie było łatwo go trafić na pełnej szybkości.)a obecnie wystarczylo by wcisnąć np.F1 i po zabawie.I rownież popatrz na styl swojej wypowiedzi jest to forum publiczne z którego mogą korzystać bardzo młodzi ludzie więc ogranicz ilość wulgaryzmów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2005
Lokacja: Olsztyn
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Iridia
Poziom: ~
Poziom mag.: ~
|
![]() Filmik niezly,gratz farta i noobow.
Przypomnial mi filmy z Stalkerem Headsmasherem z inferny...... to byla chyba tibia 7.6 po.apropos Pkowania przed save serva to chyba kiedys byly bany za to...... Ostatnio edytowany przez Panicz - 04-02-2007 o 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
|
![]() Cytuj:
21:20 You see a grave.You read: Here lies the RPG-part of this game. We will miss you! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sattor nie kwestionuje tego ze Tibia to juz nie to co kiedys kiedy to po miesiacu gry na nowym servie najwikszy lvl to byl 50 lvl i wszyscy patrzyli na niego jak na pro mena... pvp sie liczylo bardziej oraz koncetracja, kiedys byl po prostu lepszy klimat i kiedys tibie mozna bylo nazwac gra rpg a teraz to jest bardziej jakis shooter czy zrecznosciowka ale kazdy up date robi z tibia to co robi wiec albo sie dostosowujesz albo nie grasz proste prawda? co do wypowiedzi zawsze uwazalem ze tego typu gry i fora powinny byc przeznaczone dla osob powyzej 15 roku zycia bo malo ktora osoba ponizej tego rocznika jest na tyle inteligenta by sie wypowiadac jak dorsola osoba czyli mądrze [nie mowie ze wszyscy bo sa 10 latkowie co maja wiecej rozumu niz 20 latkowie ale zostawmy], pozatym jakbys wyszedl na podworko to co uszlysz nawet w piaskownicy czest gesto? chlopca ktory ma 6 lat i i mowi do kolegi "daj mi kur** ta łopatke", wiem ze sa osoby ktore nie lubia wylgaryzmow wiec szczerze przepraszam i obiecuje je ograniczyc lub nawet zlikwydowac w swoich wypowiedziach.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko
Świat: Selena
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ano Vepertoon masz racje to Cipy na własne życzenie zniszczyły idee Tibi jako gry RPG i przekształciły ją w zwykłego shootera.No tak jak powiedziałeś kto cche ten się dostusuje a mi ta idea się nie podoba więc już nie gram.A co do wulgaryzmów masz również racje to sie rosprzestrzenia bardzo szybko i wszędzie.A ograniczenia wiekowe na forum to super pomysł ale nie da się tego wprowadzic niestety rzecz fizycznie nierealna.
A ty Lenrock powiedz mi czym jest w twojej opini PvP?tym co pokazał Azux?O "sukcesach" Azuxa zadecydował większy lvl i noobostwo jego przeciwników bo trafienie z UE czy Wave to nie jest mistrzostwo świata wierz mi.Sądze że dłużej grma w tą grę niż ty i więcej w niej osiągnołem więc w tym wypadku raczje mam racje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Pupcia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rexis ftw
Gildia: Deities of Heaven
Świat: Zanera
Poziom: 113
Skille: 90/85
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Lenrock, ale musisz przyznać, że CIPSoft znacznie uprościł PvP. Kiedyś to trzeba było UMIEĆ trafiać z runek, dzięki czemu nisko-levelowe postacie zabijały 70+. A teraz? F1-F2-F3 przy czym F1 to sd, F2 to uh, F3 to e-wave, co wybitnie widać na filmie. Koleś na chama wciskał hotkey. Z tego widać, że wystarczy mieć dobrą postać, i już wymiatasz. (nie da się nie umieć wciskać hotkeyów, no nie?)
Ale wymiatał i tak pięknie ![]() down@ Możesz łaskawie napisać mój nick poprawnie? -.-
Ostatnio edytowany przez Always hunted - 05-02-2007 o 17:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@always hantet ta uproscili, ale ono nadal istnieje. nie nawidze ludzi ktorzy kurwa mowia ze pvp juz nie ma |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lenrock od długiego czasu pod nazwą PvP przyjeła się umiejętność walki czyli umiejętność trafiania z run i leczenia się.Angielskiego mnie nie ucz bo znam go bardzo dobrze i nie mam z nim problemów.Co do ucieczki to napisałem na czym ona polega już prędzej.Porozumiewanie się z drużyną?przecież PvP to player vs player więc gdzie tu ci drużyna potrzebna?Widzisz sam zaprzeczyłeś wojemu tłumaczeniu czym jest PvP.Trapy to nie jest PvP tylko wykorzystywanie słabości gry a mianowicie to było wykorzystywanie słabości gry bo nie wiem gdzie ty wdiziałeś PvP jesli jeden koles wskoczył na drugiego i go walił a ten pierwszy nie mógł się uhać.Jesli to to nazywasz PvP to gratuluje.Samo PvP jest to forma pojedynku a wiadomo że w pojedynku najwazniejsza była umiejętność celowania a nie ucieczki.Bo przecież idea pojedynku tak wygląda ze wygra lepszy.Chyba ze ktoś nie ma honoru i ucieka z pola walki może tak robiłeś to gratuluje.A wracając do PvP brałeś kiedys udział w prawdziwym treningu PvP?Widziałeś co się na nim robi?Na takich treningach sie trnowało strzelanie a nie uciekanie albo robienie trapów.Podczas walki 1 vs 1 jedynym trapem jakim możesz zrobić jest to rzucenie MW w przejsciu jedno kratkowym i jeśli ty musisz to trenować to gratuluej ponownie.Bo robienie trapów na potrzbey zabijanie innych i wykorzystywanie przy nich słabości gry to ejst Pkowanie a nie PvP.Więc twoje argumenty co do tego czym ejst PvP wogóle mnie nie rpzkeonały bo nie są one wogóle trafne i nie mają nic wspólnego z PvP.Jeśli grałeś 6 i wiesz jak to keidys wyglądało to poprzez pojęcie PvP określało się umiejętność trafiania we wroga a nie rzeczy które wymieniłeś a obecnie trafić w przeciwnika to jest rzecz banalna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Oj,za spozywczym.
|
![]() Kurwa mac. Czemu tu musza byc takie tumany, ktore uwazaja ze jak powiedza: "ojej po co oni dali aimbota" albo "o boshe cipsoft to nooby ale ja nie uzywam aimbota bo ja jestem pro eful mastah pvp", to wszyscy im sie rzuca na kolana przyznaja racj, lol. Cipsoft zrobil to co uwazal za sluszne, oni sa pazerni i maja swoja polityke- wiedza co zrobic dobrze a czego nie.... Przestancie pierdolic o tym ze jest aimbot i ze to nei wielka sztuka kogos zabic. Chcesz to mozesz tego uzywac lub nie. Co to za roznica czy kilkasz myszka do piksela w bpku czy klikasz F1, moze to sie roznic paroma sekundami albo i mniej. Bardzo Was prosze nei pierdolcie tyle, bo chce sobie czlowiek poczytac fajny temat a zaraz widzi spam ze knight jest chujowy albo ze aimbot to ciota.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Pupcia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rexis ftw
Gildia: Deities of Heaven
Świat: Zanera
Poziom: 113
Skille: 90/85
![]() |
![]() Cytuj:
Poza tym nie lubie bajek Ostatnio edytowany przez Gunzo - 05-02-2007 o 08:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() "Kolejny karmel, który myśli, że pvp to strzelanie z runek
By Lenrock Chyba Sattor dosyć wyraźnie wyjaśnił ci, co to pvp... sorry, doniczką wroga nie ubijesz (wiem, próbowałem, spytaj kumpli z klanu). Nawiasem mówiąc... uczę się w tym samym mieście, co ty mieszkasz... to ty pisałeś do mnie na gg bym odszedł z klanu ![]() @Vapertoon: wiesz... skoro to ma być forum dla "doroślejszych" i inteligentnych... to pokaż mi inteligentnego dorosłego (dajmy na to: studenta), który w jednym zdaniu pisałby tyle przekleństw... które do niczego nie prowadzą... @Sattor, z mwalli też cza umieć strzelać... ![]()
![]() |
![]() |