|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
Pokaż wyniki sondy: WoW czy GW2, GW? | |||
GW2, GW |
![]() ![]() ![]() ![]() |
51 | 56.04% |
WoW |
![]() ![]() ![]() ![]() |
40 | 43.96% |
Głosujących: 91. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
|
![]() |
#82 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 09 2007
|
![]() Ehhh. WoW przegrywa :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() @^Xard^
Widać że nigdy nie grałeś premade na bg w wow'ie.
![]() |
#84 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
W WoWie 1vs1 jest z reguly krotka walka. Z reguly kolo 30 sec, walka jest nastawiona na szybkie reakcje graczy ( co nie znaczy ze trzeba uzywac 11 palcow z 10 dostepnych) Co do PvP iles tam osob vs. iles tam osob, to chyba wiadome ze ludzie beda sie koncentrowac na jednym celu a nie rozdrabniac sie. I teraz UWAGA. Druzyna musi byc zgrana ( moze nie jakos zajebiscie) ale kazdy musi wiedziec co ma robic. Warrior w pvp bez priesta( taki ktos kto leczy ;D) za duzo nie zdziala, bo zawsze idzie w 1 lini ognia. Z drugiej strony patrzac Priest musi byc dobrze chroniony przez druzyne, bo zawsze jest priorytowym celem ( ze wzgledu na bardzo mocne czary leczace). Nie wspomne o polymoprh oraz o sap ( czary/umiejetnosci ktore ogloszaja wroga na X sekund, powodujac ze wrog nie jest w stanie nic robic) ale wystarczy ze ktos go uderzy ( musi to byc ktos z druzyny zioma co uzywl poly/sap) i koles wraca do walki. Zgranie w WoWie tez jest wazne. Tak jak pisalem wyzej. Nie chce sie klocic, chcialem tylko uswiadomic ze w WoWie zgranie druzyny tez jest wazne ( podajac kilka najprostszych przykladow) Moze nie tak jak w GW ( nie gralem w to nigdy) a moze i lepiej niz w GW. Niewiem bo nie gralem w GW i w najblizszym czasie chyba nie zagram.
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik forum
|
![]() W WoW'ie każda postać zależy od innej postaci tak jak up powiedział, knight musi być leczony a priest musi mieć ochronę. I w cale nie jest tu tak że mag jest 42532624626 lepszy od warriora. Tutaj jest tak że potęga postaci zależy od gracza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry
![]() |
![]() w GW grałem 3 miechy z czego w nie cały miech udało mi się ukończyć wszystkie
kampanie, potem próbowałem bawić się w pvp, wyfarmiłem prawie całe FoW armor i w pewnym momencie doszedłem do wniosku, że mam dosyć tej gry... w wow'a gram już przeszło 9 miesięcy i nie wydaje mi się żeby szybko mi się znudził wow jest lepszy moim zdaniem ![]() lol, ktoś twierdzi, że w gw trzeba mieć większe zgranie w drużynie ?! to jest niestety w wielkim błędzie...żadna misja w gw nie dorównuje poziomem chociażby 'najłatwiejszego' insta gdzie dropują się epickie przedmioty... Ostatnio edytowany przez Fidusss - 13-09-2007 o 16:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Lucera
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Lucera
|
![]() sam z przyjemnoscia zagralbym sobie w WoWa ale dla mnie jest za drogi :/
"Pomyśl czasami o cierpieniu, którego wolisz nie widzieć." ( Albert Schweitzer ) http://www.fasole.pl/default.asp?id=11162 zbieraj fasole i wymieniaj je na nagrody ( sms, doładowania ...), nie martw się link bez wirów ![]() www.naturalnie.ovh.org strona o medycynie naturalnej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik forum
|
![]() Pograj sobie na trialu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() @up
Ale to tylko 10 dni ![]() @Lipers Pograj na darmowych, prywatnych serwerach. Poszukaj jakiegoś dobrego, z dużą ilością graczy, b. często aktualizowanego, może ci się spodoba ^^ @down Nie, ja preferuję triala, ale co będzie, jak 10-dniowy trial się skończy? Lepiej mieć namiastkę namiastki prawdziwej gry niż nic. Btw. Bardzo mądre zdania: "Trial przynajmniej daje jakąś namiastkę prawdziwej gry, a trial? Trial to namiastka namiastki prawdziwej gry." Lol xD Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 14-09-2007 o 21:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 07 2007
|
![]() #_WrD_
Heh. Według Ciebie prywatne serwery są lepsze? Gratuluje. Imo lepiej zagrać na trialu bezstresowo niż grać na privach gdzie nie masz 50% skilli, sporo rzeczy jest niedopracowanych itd. Trial przynajmniej daje jakąś namiastkę prawdziwej gry, a trial? Trial to namiastka namiastki prawdziwej gry. Cytuj:
Tak. Twierdze, ze w GW trzeba mieć większe zgranie w drużynie. Np. na gvg bez zgrania to nawet do top 200 nie dojdziesz. W ogóle to odpuść sobie porównywanie GW do WoWa, bo to są dwie zupełnie inne gry jeśli chodzi o pve i pvp. Ostatnio edytowany przez Fuzzi - 14-09-2007 o 18:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 05 2007
![]() |
![]() Też uważam, że porównywanie tych dwóch gier jest bez sensu.
To są zupełnie inne gry, GW jest nastawione na PvP, WoW na PvE. W GW PvE to 'dodatek'(w PvE w GW chodzi o to, żeby wbić 20 lvl i iść na arenę się bić), a w WoWie PvP to 'dodatek'. Mało mają wspólnego(łączy je jedynie to, że to MMORPGi - w prawdzie GW to CORPG, ale do MMO też można to zaliczyć), różni ich bardzo wiele. Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 15-09-2007 o 14:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 07 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
![]() |
![]() @_WrD_
Ile razy jeszcze będziesz pisał że porównywanie tych gier nie ma sensu? 2353452152? Nie chcesz to nie pisz w tym temacie i masz sprawę z głowy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
|
![]() GW v WoW
W GW gram rzadko bo nie muszę płacić natomiast w WoWa gram prawie non-stop bo żal mi kasy na to żeby sobie raz na tydzień pograć. GW ma ciekawsze dodatki i można sobie samemu pograć ale w WoW-ie niema to jak wypad na instancje czy mały rajd na. W mojej ocenie WoW prowadzi jakieś 60-65% nad GW. |
![]() |
![]() |