|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Kaczyński vs Kwaśniewski, kto "wygrał"?? | |||
Kwaśniewski |
![]() ![]() ![]() ![]() |
105 | 73.43% |
Kaczyński |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 26.57% |
Głosujących: 143. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Stan: Zbanowany
Imię: Vademekium
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Cruel Hunters
Świat: Menera
Poziom: 150
Poziom mag.: 74
|
![]() Moim zdaniem wygrał kaczyński... a wynik tego głosowania i tak nie będzie żetelny bo większość co czyta ten temat nawet nie oglądała tej debaty....
|
![]() |
#82 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
To odbieram jako ironię, no chyba że naprawdę tego nie rozumiesz o czym mówię i napisałeś to całkiem serio.
![]() Ostatnio edytowany przez Angel of Death - 05-10-2007 o 15:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Błędnie odbierasz. To było pytanie, co prawda retoryczne, bo odpowiedź jest przecież oczywista, lecz to wciąż nie ironia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
EDIT: @Vil W sumie dlatego nie lubię demokracji, bo to właściwie rządy idiotów (to oczywiste, że więcej jest głupich niż mądrych), ale też nie można odebrać im prawa wyborczego, bo by się na nas inne kraje rzuciły (np. wpieprzająca się do czego-się-tylko-da UE). Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 05-10-2007 o 18:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Debatę przegrał Kwaśniewski. Nie dlatego, że Kaczyński go położył. Raczej dlatego, że jako jedyny rozczrował swoich zwolenników. Nie spodziewałem się po nim takich nerwów i stawiania się w roli obrońcy spraw, których nie ma możliwości obronić. Re.Down W tym sęk, że mamy w Polsce mnóstwo "płynnego" elektoratu, który łatwo można stracić. 10% z oglądających podało do sondaży, że rezygnuje z głosowania na PiS, czy LiD właśnie po tej debacie. Kwaśniewski swoich niezdecydowanych przyjaciół rozczarował; i to jak cholera. Co do celu tej debaty po części się zgodzę. Po części, bo moim zdaniem bardziej od przekonywania ludzi o swojej racji, dla Kwacha liczyło się wstanie spowrotem na nogi po wykładzie na Ukrainie. Ostatnio edytowany przez Thero - 05-10-2007 o 19:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Thero
Ale ta debata miała przeciągnąć niezdecydowanych (i ogólnie to chyba jest ideą takich rozmów). Zwolennicy Kwacha i tak się raczej od niego nie odwrócą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Ja Was kompletnie nie rozumiem. Zadnego obiektywizmu. Wszystko przeciw Kaczynskiemu...
Troche to dla mnie bez sensu... Osobiscie uwazam, ze Kwasniewski zachowywal sie okropnie, kompletny brak kultury. Nie popieral sie zadnymi faktymi, co natomiast robil Kaczor. Mimo, ze nie jestem za Pisem, to jednak uwazam, ze ta debate zdecydowanie wygral Kaczynski. I dlaczego ludzie tak sie ciesza, ze Kwasniewski jest tak dumny ze swojej 'wschodniej polityki'? Przydupas Rosji, ktory watpie, aby cieszyl sie z tego, ze odzyskalismy niepodleglosc. Zalosne jak dla mnie.
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2007
Lokacja: w domu xD
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Co cie to? ^.-
Profesja: Elder Druid
|
![]() omg musicie robic o każdym wydarzeniu topic? =.= a wygra Kwaśniewski, jak oglądałem Kaczyńskiego to polewę miałem xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Cytuj:
Równie dobrze, można powiedzieć ze kaczyński to przydupas mamusi, bo trzyma u niej kasę. Nie wyobrażam sobie Polaka przez duże P który nie cieszy się ze odzyskaliśmy niepodległość. Już bez przesady z takimi rzeczami. Polityka polityką ale niepodległością chyba wszyscy sie cieszą, może oprócz ludzi (najczęściej dzieci), które myślą że wtedy było kól i wypas.
![]() |
![]() |
#91 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Właśnie nie. To głupie porównanie. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Eivrel
Oczywiście, że ograniczanie wolności jest czasami ok, ale prawa wyborczego IMO nie powinno się odbierać na zasadzie "bo jesteś za głupi, nie masz dyplomu". |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Jedyny mądry post jak dotychczas!!!!! Kolejny mądry jak dotychczas Ostatnio edytowany przez Leirdek - 06-10-2007 o 11:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#95 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Cytuj:
1. Nie ma takiego obiektywnego kryterium, które można by zastosować - o wszystkim decydowaliby politycy, czyli już można się spodziewać, że w zależności od aktualnie rządzącej ekipy, grupa idiotów, nie mających prawa głosu, dziwnie pokrywać się będzie z elektoratem LiD-u, Platformy, PiS-u itd. Cenzus wykształcenia raczej wiele by nie dał - już widzę uczelnie "wyższe" zakładane przez partie w celu "kształcenia" lojalnych wyborców i obieranie uprawnień szkół wyższych uczelniom, które produkują elektorat niewygodny dla rządzących... 2. Spowodowałoby to niezadowolenie wśród grup, którym odebrano by prawo do głosowania, co w konsekwencji raczej wywołałoby efekt odwrotny do zamierzonego. No i w końcu idioci też powinni mieć swoje prawa, a gdyby odebrać im całkiem reprezentację w parlamencie, byłyby one poważnie zagrożone. A co do demokracji - ktoś chyba kiedyś powiedział, że to system najgorszy z możliwych, ale lepszego jeszcze nie wymyślono. No bo jaką niby mamy alternatywę? Dyktatura, monarchia - wszystko sprowadza się do tego, że trzeba jakoś wybrać przywódcę... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
To był Platon ![]() Ja sam jestem za monarchią konstytucyjną. Lepiej zatrzymywać zapędy jednego mądrego człowieka niż kilkuset idiotów, populistów. Cytuj:
Btw. 10% frekwencji wyborczej to przykład skrajności. Zastanawia mnie, co by było gorsze: 10% frekwencji*, czy 100%**. * - selekcja głosujących ze względu na status społeczny, wykształcenie, cokolwiek. ** - powszechny obowiązek głosowania. Ja nieszczęsny ;/. Ostatnio edytowany przez Thero - 06-10-2007 o 23:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Zastrzeżone przez lidera - sorry
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
|
![]() nie piszmy tutaj takich tematów bo jeszcze poglądy polityczne podziela polaków na forum i w tibii.
@Topic: Dla mnie sejm to jedna wielka komedia ,a prezydent i premier to jej główni bohaterowie
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
A nieprawda, bo Winston Churchill. : P Platon powiedział: Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zbanowany
|
![]() Przynajmniej ten ktoś będzie dążył do jednego celu, nie rozchodził się wszystkimi szlakami, bo nigdzie nie dojdzie idąc jedną nogą w lewo, a drugą w prawo. Trzecią zaś do tyłu (Samoobrona)
|
![]() |
![]() |